13596
-
#2289 Aha. És mi alapján méred a bűnösséget? -
Solt #2288 Most, ha te is a kalandozásokkal jössz, akkor a kardomba dőlök! :)
Nincs ártatlan ország... viszont az arányokról nem szabad elfelejtkezni... mi 1000 év alatt nem követtünk el annyi bűnt az emberiség ellen, mint a szóban forgó díszes társulat pár évtized alatt... -
#2287 Az adott kor cselekedeteit az adott kor mércéjéval szokás összevetni. Lehet a mással is, de értelme nincs. Ti összevissza ugráltok az időben és összevissza hasonlítotok össze mindent. "Elegáns", mit ne mondjak...
Az ókorban a társadalmak döntő többséges rabszolgatartó volt. Ma melyik az a szó klasszikus értelmében? -
Solt #2286 "Szlovákia és Magyarország szomszédos országok. Izrael és Irán között legalább két ország és vagy 1200 km van..."
A szembenállást akartam szemléltetni...
"Izrael jelenleg nem Irán létét vagy gazdaságát fenyegeti, őt csak az Iráni atomprogram zavarja."
Méghozzá annyira, hogy képes lenne csapást mérni Iránra. Miért? Engem ez érdekel... ekkora távolság, és elvileg nem főellenségi viszony dacára miért ez az érzékenység?
A II.VH-s dologgal csak ki akartam ugrasztani a nyuszit a bokorból...
Én egy kutyának tartom az egész díszes társaságot, mindkét fél undorító dolgokat művelt, méghozzá rendszeresen, és nagy számban! -
#2285 ...Iran said Wednesday that it has it successfully test-fired an upgraded version of a short-range surface-to-surface missile.
Iranian Defense Minister Gen. Ahmad Vahidi said the third generation of the Fateh-110, which means "conqueror" in Farsi and Arabic, is equipped with a high accuracy guidance control system."
Kar hogy nem Beka Galamb a neve:) -
#2284 hu akkor mi is eleg bunos nemzet vagyunk..... es ez nem a kuruczrol van:)))
-
Solt #2283 Úgy gondolod, hogy az időpont lényegtelen? Egy ország viselt dolgait nem történelmi léptékben jelentéktelen évecskék alapján nézzük, hanem összességében... a bűnök nem avulnak el az idővel... ( ez nem azt jelenti, hogy a most élő amerikaiak felelősek az indiánok irtásáért, mint ahogy a most élő németek sem felelősek a nácikért... de ez kizárólag az egyénre vonatkozik, és nem az országra! )
-
#2282 Most azert mert hozol egy USA tudost aki mondjuk eliteli izraelt az nem bizonyit semmit, van izraeli is aki eliteli iyzaerlt, vaagy epop az usat es?
Ezek a dolgok sokkal osszetettebbek mintsem feketen feheren latni.
Csak egy apro parhuzam, pl itthon a cigany kerdes...... egy usa tudos szerint zsigerbol vagyunk nacik, ez akkor most jelent valamit???
Egy olyan orszagot nem tudsz amelynek ne lenne erkolcsileg vitathato lepese a tortenelme soran.
-
#2281 Tegyük fel, hogy nekünk van atomfegyverünk, de a büdös életben Szlovákiára egy rossz szót még nem szóltunk! Szerinted nekik kéne atomfegyver azon az alapon, hogy nekünk van?
Szlovákia és Magyarország szomszédos országok. Izrael és Irán között legalább két ország és vagy 1200 km van...
Akkor miért Izrael most a legveszélyesebb Iránra? :)
Már leírtam korábban, hogy Irak, Kuvait, Szaud-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek sem rajongói a Perzsa államnak. Izraellel szemben nekik közvetlen érdekeik vannak az ügyben, lévén az Olajexporthoz szükséges a Hormuzi-szoros, amit ugye Irán már egyszer lezárt...
Izrael jelenleg nem Irán létét vagy gazdaságát fenyegeti, őt csak az Iráni atomprogram zavarja.
Észak-Korea sem használta... tőlük "senki" nem retteg... megint ott tartunk, hogy logikusan végig gondolva azért szúrja a szemüket az esetleges iráni atomfegyver, mert ezzel Irán politikai ereje nőne. Tehát akkor emiatt megtámadható egy ország?
Észak-Korea hivatalosan lemondott az atomfegyverről, cserébe 5 nagy érdekelt ország (Kína, Japán, Dél-Korea, USA és Oroszország) két 1000MW-os könnyűvizes (atomfegyverekhez szükséges hasadóanyagot elviekben nehezen nyújtó) reaktort épített volna nekik, továbbá évente 2 millió hordó olajat adnak, plusz jelentős élelmiszersegélyt. Az Észak-Koreai rakétakísérletek után Japán, majd a nukleáris bomba bejelentése után Dél-Korea, Oroszország és az USA is leállt a támogatással. Jelenleg Észak-Korea mindössze amiatt nem halt még éhen, mert Kína támogatja...
Észak-Korea egyébként nyíltan fenyegette első sorban Japánt és az USA-t, másodsorban Dél-Koreát atomfegyverével / atomfegyvereivel.
A "rossz" oldalnak volt a nukleáris támadáshoz, vagy éppen Drezda bombázásához mérhető akciója? ( a II.VH kérdésében csak felületesek az ismereteim hozzád képest )
Először is ezt inkább a II.Vh topicban kellene, itt válaszolok rá, de légy szíves menjünk át a II.Vh topicban, ha e téren több kérdésed van.
-Tengeralattjáró-háború (anglia kiéheztetése (szerintem nem sokkal emberségesebb, mint a szönyegbombázás).
-London terrorbombázása (ugye a történet úgy szólt, hogy pár eltévedt német bombázó véletlenül dobta a bombáit London külső negyedére, válaszul a britek Berlint bombázták, amire Hitler olyan méregbe gurult, hogy utasította Göringet, hogy a Luftwaffe hagyjon fel a brit repterek bombázásával, és csak London terrorbombázására fókuszáljon - több történész szerint itt dőlt el az angliai csata, mert a brit légierő az összeomlás szélén állt, mikor ez történt, és mivel a Luftwaffe nem támadta őket, gyorsan újra tudtak szerveződni, kijavítani a lebombázott radarállomásokat, reptereket, stb.)
-Keleti fronton esett civil atrocitások (főleg 1943 után)
-Zsidó holokauszt, plusz a "párhuzamos" kezelések (lelki/testi sérült emberek, cigányok, stb. deportálása)
-Varsói felkelés leverése (forrástól függően 100'000-200'000 civil áldozat)
-Japán 1937-ben követte el a Nankingi mészárlást (mintegy 20.000 halott, plusz effektíve csaknem minden nőt megerőszakoltak, hasonlóan aljas esetre 1945-ben, Berlin szovjet megszállásakor került sor (például Magyarország esetén is voltak erre példák, de a nagyságrend azért jóval kisebb volt)). Ez csak azonban a bemelegítés volt, a Japán erők (forrástól függően) 3-10 millió civilt öltek meg 1936 és 1945 között a megszállt területeken, leginkább kínaiakat, de fillipinók, koreaiak, indokínaiak, vietnamit, burmait és nyugati (angol, francia, holland) állampolgárok is áldozatul estek. 1944-45-ben mintegy 2-4 millió ember halt éhen Vietnamban és Indonéziában, ahol a Japán erők minden termést begyűjtöttek a lakosságtól.
-"Unit 731", Japán biológiai fegyverkísérleti egysége (hasonló volt Németországban is, illetve a szövetségesek is foglalkoztak velük, de Japán messze a legfejlettebb volt biológiai hadviselés terén, a kísérletekben az áldozatok száma becslések szerint 5'000 és 15'000 között volt).
-1943-ban Csangde városáért vívott harcban a Kínaiak ellen Japán búbópestissel fertőzött bolhákat szórtak speciális bombákkal. A búbópestisben 7'643 kínai halt meg a jelentések szerint.
Így hirtelen ennyi. :) -
#2280 Előbb még II.Vh-ról volt szó.
Kellemesen ugráltok a történelem azon szakaszára, ami nektek kényelmes... -
#2279 -Akinek olaja van és képtelen a védekezésre azt "lerabolják".
Ööö, az egész öböl térségét kisujjból elfoglalhatták volna az elmúlt 60 évben. Egyik sem volt soha elég erős egy jenki offenzíva megindításához.
- Faji(bőrszín) alapon tartottak rabszolgákat, kicsit hosszabb ideig mint a nácik.
És ezt senki sem tagadta és a saját elnökük számolta fel. A többség egyetérette abban, hogy az nem volt jó. Sajnálatos, hogy dél máshogy gondolta és gondolják még sokan ma is.
- Indiánok. (Bocs azok mivoltunk)
Mert a német gyarmatok azok szerinted hogyanis épültek ki Afrikában? Ej...
Mellesleg az indiánokat - ahogy már írtam - mindenféle bevándorlók irtották ki, nem egy egységes nemzet... Légyegében tömeges szerencsevadászok. -
Solt #2278 -
#2277 Gyorsabb voltam, de ott a pont, mert te meg részletesebb. -
Solt #2276 Látod ez a kettős mérce, amit már elég régóta próbálok eléd tárni...
"- Végigrabolták egész Európát."
Amerika mit művelt Irakkal? Egy országot az olaj miatt megtámadni nem rablás?
"- Egyes népeket simán rabszolgaként kezeltek."
Na azért ez már sok... Az amerikaiak mit műveltek a feketékkel?
"- Egyeseket szimplán megpróbáltak kiirtani. Ez mehetett bőrszín, politikai - de végén "árulók felkiáltással" is."
Hát basszus... az Indiánok? Őket nem akarták kiirtani derék amerikai barátaink ugye?
"A jenkik is táborokba zárták a civil japánokat, mert bizotnsági kockázatot jelentettek. A difi az, hogy őket nem ölték meg és a háború után bizony kárpótlást kaptak..."
Ők simán halomra lőtték az őslakosságot... végül is... azok csak indiánok, mit számít!
"Szóval nem, nem értünk egyet. A gondolkodásod erősen kétbites."
Hogy kinek a gondolkodás két bites, az azt hiszem igazán kiütközik!
Tudod mi különbség van az amerikai emberiség ellenes bűncselekmények, és a a náci emberiség ellenes bűncselekmények közt? A tálalás... semmi más!
Aki önérdekből elkövetett tömeggyilkosság és az azt elkövető tömeggyilkosok közt különbséget próbál tenni, az az én szememben egy erkölcsi hulla!
Az önérdekből elkövetett tömeggyilkosságoknak az a közös vonásuk, hogy ártatlan hulla hegyek maradnak utánuk... ebből a szempontból pedig tökéletesen mindegy, hogy hívják az elkövetőt...
Ergo az usa és németország közt semmi különbség nincs... hányinger keltő gusztustalan agresszor mindkettő... ide sorolható még a szovjetúnió, kína, stb... ez mind egy kutya ha tetszik, ha nem...
Persze, ha neked ideológia szempontból arra van szükséged, hogy megkülönböztesd a megkülönböztethetetlent, akkor hajrá... magyarázd csak be magadnak, hogy tömeggyilkosság, és tömeggyilkosság közt van különbség...
Viszont én ehhez nem asszisztálnék, ha nem baj...
-
#2275 Nácik:
- Végigrabolták egész Európát.
- Egyes népeket simán rabszolgaként kezeltek. Ők még a szerencsésebbek voltak... (Pl. franciák is vittek német üzemekbe dolgozni.)
- Egyeseket szimplán megpróbáltak kiirtani. Ez mehetett bőrszín, politikai - de végén "árulók felkiáltással" is.
USA:
- Akinek olaja van és képtelen a védekezésre azt "lerabolják".
- Faji(bőrszín) alapon tartottak rabszolgákat, kicsit hosszabb ideig mint a nácik.
- Indiánok. (Bocs azok mivoltunk) -
#2274 Továbbra sem figylesz rám. Izraelnek is sok mocskos húzása van, amit nem csípek. Ezt is leírtam már. Most szándékosan provokálsz, feledékeny, vagy szimplán hülye vagy?
Én soha nem egy országot tüntetek fel pozitív szimben. Elvek, megközelítések és alkalamzott gyakorlat van. Leszarom, hogy ki alkalmazza. Aki jól csinál dolgokat, az nálam virtuális piros pontot kap.
-
#2273 "Hol is tüntettem én fel pozitív színben Izraelt e témakörben?!?"
Balagéra gondoltam, és még néhány emberre.
Ezenkívül leírtam/bemásoltam ide egy rakás (nem kurucinfós) dolgot, köztük volt egyetemi tanár által is írt (USA oldalon tanár, nem valami Iráni tudós) is, és az idézeteket csak azért másoltam be, mert ha a teljes cikkeket másolom akkor egy hozzászólás vagy 2-3 oldalas lett volna, de ahhoz, hogy kiválogassam a témába vágókat elkellet olvasnom őket.
Nyilván van közöttük ami nem tény hanem vélemény, ezekkel ki az értékrendjének megfelelően ért egyet vagy ellen. Most ha valaki szerint "jó dolog" volt bevetni az atomot, akkor ez a valaki, biztos, hogy nem fog egyetérteni azzal, hogy az emberiség ellenes bűn volt, még akkor sem ha Obama mondaná.
-
#2272 Nem. Mert te simán egyenlőség jelet teszel köztük az alapján, hogy mindketten városkat bombáztak. Viszont mit csináltak még a nácik?
- Végigrabolták egész Európát.
- Egyes népeket simán rabszolgaként kezeltek. Ők még a szerencsésebbek voltak... (Pl. franciák is vittek német üzemekbe dolgozni.)
- Egyeseket szimplán megpróbáltak kiirtani. Ez mehetett bőrszín, politikai - de végén "árulók felkiáltással" is.
A jenkik is táborokba zárták a civil japánokat, mert bizotnsági kockázatot jelentettek. A difi az, hogy őket nem ölték meg és a háború után bizony kárpótlást kaptak...
Szóval nem, nem értünk egyet. A gondolkodásod erősen kétbites. -
Solt #2271 Tehát ez alapján semmi különbség a nácik, és az amerikaiak közt! Egyetértünk? -
Solt #2270 Ha mondjuk neked kellett volna dönteni, te miképpen döntesz? Én biztos, hogy a blokádot választom azzal a kitétellel, hogy aki leteszi a fegyvert, az szabadon távozhat, a konfliktus végén pedig szabadon visszatérhet.
Háború ide, háború oda, az én véleményem az, hogy választási lehetőség mindig van... a nukleáris fegyver bevetése semmi más nem volt, mint bosszú... más kérdés, hogy még csak véletlenül sem annak van beállítva, hanem mindenféle indokkal mosdatva van a történet... "nem tudtuk milyen erős, százezreket mentett meg, stb"
Lehet, hogy valóban így van, de, hogy őszinte legyek nehezen hiszem... -
#2269 A "rossz" oldalnak volt a nukleáris támadáshoz, vagy éppen Drezda bombázásához mérhető akciója? ( a II.VH kérdésében csak felületesek az ismereteim hozzád képest )
Itt érted a nácikat csatlósaikat? A szándék megvolt, csak a képesség nem. Hitler még 1944-ben is a He-177 gyártását és egyéb bombázók gyártásás erőltette halál feleslegesen.
A V-1 és V-2 mi volt? Ha a kikőtőkre irányozzák őket, akkor mázlival okozhattak volna igen súlyos károkat. De nem, Hitler inkább London közepét és más nagyvárosokat célzott meg. Szintén teljesen értelmetlenül...
-
#2268 Az első mondattal egyetértek. Idehány egy rakás dolgot, de képtelen értelmezni és összepasszintani azt, ami előtte van. Ez a nagyobb baj, mert a "minőségi" oldala a dolonak.
A kisebb baj, hogy ezen felül még a tudása is hiányos. Ezen könnyebb segíteni, de itt is értelmeznie kellene amit írnuk... -
Solt #2267 "Én azt nevezem háborúnak, ha két harcoló fél a hagyományos haderejével fegyveres összecsapásba keveredik. Egy-egy katonai csapásmérés még nem háború."
Nem háborút írtam, hanem háborús konfliktust! :) A csapás mérés szerintem katonai agresszió, ami tulajdonképpen hadüzenet... kizárólag a megtámadott félen, és annak képességein múlik, hogy lesz-e belőle hagyományos értelemben vett háború. ( szerintem )
"Izrael fenyegeti Irán létét talán? Én ilyesmiről még nem olvastam/hallottam."
Tegyük fel, hogy nekünk van atomfegyverünk, de a büdös életben Szlovákiára egy rossz szót még nem szóltunk! Szerinted nekik kéne atomfegyver azon az alapon, hogy nekünk van?
"Iránnak aligha Izrael lenne az első számú ellenfele. Legalábbis nem Izrael a legveszélyesebb Iránra, az biztos."
Akkor miért Izrael most a legveszélyesebb Iránra? :)
"Irán számára többé-kevésbé Észak-Korea példája a követendő. Észak-Korea is csak akkor tudta kiharcolni, hogy egyenrangú félként kezeljék a nagyhatalmak (és Japán), amikor az atomprogramjáról és atomfegyvereiről volt szó. Irán nem kifejezetten csak Izrael ellen szánja nyomásgyakorlásra az atomfegyvert. Iránnak komoly érdekkülönbségei vannak Irakkal, Kuvaittal, Szaud-Arábiával és az Egyesült Arab Emírségekkel, tovább Törökországgal. Ezen országokkal szemben is erős politikai eszköz az érdekérvényesítésre egy nukleáris fegyver..."
Észak-Korea sem használta... tőlük "senki" nem retteg... megint ott tartunk, hogy logikusan végig gondolva azért szúrja a szemüket az esetleges iráni atomfegyver, mert ezzel Irán politikai ereje nőne. Tehát akkor emiatt megtámadható egy ország?
"A szövegbombázás vagy a gyújtóbomba-támadás elől sem tudsz elbújni. Az akkori bombázótámadásokhoz viszonyítva tényleg nem volt kiemelkedő a két nukleáris támadás, de akkoriban még messze nem tudtak annyit a nukleáris támadással járó következményekről, mint akár 20-30 év múlva. Ezért aztán nem is igazán lehet a mai értékrend alapján elítélni egy abban a korban született döntést."
A jogban is úgy van, hogy a nem tudás nem mentesít. Ettől függetlenül én magát azt a tényt tartom gusztustalannak, hogy városokat, civil lakosokat bombáznak szarrá, sokszor csak azért, hogy nyomást gyakoroljanak...
A "rossz" oldalnak volt a nukleáris támadáshoz, vagy éppen Drezda bombázásához mérhető akciója? ( a II.VH kérdésében csak felületesek az ismereteim hozzád képest )
-
#2266 11 rész volt, Izrael volt az utolsó. A cikk elején sorban ott a többihez a link, érdemes előről kezdeni.
Szóval azt nem értem, hogy miért pozitív színben állítotok fel olyan országot aki nem ír alá semmilyen egyezményt, titokban atomfegyvert készít, amivel már vagy 40 éve rendelkezik és csak azért ne "hivatalos", hogy USA tudjon neki zsetont utalni, ráadásul jelenleg is megszállva tartja a szomszédai területeit, egy olyannal szemben aki több mint 100 éve nem indított háborút (a tankereket mondjuk beszopatta).
Hol is tüntettem én fel pozitív színben Izraelt e témakörben?!?
-
#2265 Itt 7 részt találsz meg. Nem emlékszem, hogy volt több -e. -
#2264 Én annak örülnék a legjobban, 0 darab atomfegyver lenne a földön.
A két világháború megmutatta, hogy mi lenne, ha ezek nem lennének...
A többire nem reflektálok. Oda se figyelsz arra amit írunk... -
#2263 Légyszi adj egy linket ahol olvashatom a cikkeidet.
Én annak örülnék a legjobban, 0 darab atomfegyver lenne a földön.
Irán 2006-ban szólította fel őket, gondolom maikor látta, hogy (mire is számított?), hogy ez nem fog bekövetkezni, belekezdett, vagy felgyorsította a saját programját.
Na ezeket az egyezményeket nem értem. Én úgy gondolom, hogy bármilyen egyezmény a világ vagy a föld szempontjából jó, vagy környezetvédelem, vagy "emberibb" hadviselés szempontjából lehet előre lépés. Ezért az a véleményem, hogy aki ezeket nem írja alá az nem lehet jobb annál aki aláírja, mert a nem aláírók előnyhöz jutnak. Például az üvegházhatást kifejtő gázok csökkentése elég sokba kerül az EU-nak, még USA nem írta alá így sokkal többet pénze marad. Ezért ha az EU látva, hogy így lemarad USA-hoz képest esetleg nem tartja be amit aláírt simán azt mondom, hogy nem az EU a "geci" hanem az usa mert alá sem írta.
Szóval azt nem értem, hogy miért pozitív színben állítotok fel olyan országot aki nem ír alá semmilyen egyezményt, titokban atomfegyvert készít, amivel már vagy 40 éve rendelkezik és csak azért ne "hivatalos", hogy USA tudjon neki zsetont utalni, ráadásul jelenleg is megszállva tartja a szomszédai területeit, egy olyannal szemben aki több mint 100 éve nem indított háborút (a tankereket mondjuk beszopatta). -
#2262 kozben ujabb merenylet irakban.... -
#2261 Ezekkel az idézetekkel az baj, hogy a háttérismeret nélkül nem is látod át őket.
-Irán felszólítja a nagyhatalmakat, hogy szereljék le tömegpusztító fegyvereiket: kiskutya most aztán jól megmondta. Mindez különösen mókás annak a fényében, hogy Irán a gyanú szerint atomfegyverhez próbál jutni. Bort iszik és vizet prédikál esete?
-Illegális zsidó atomfegyver: az milyen? Izrael nem szeg meg semmiféle egyezményt velük, nem vállalta, hogy a NAÜ felügyelheti a nukleáris intézményeit.
-Ezen atomfegyverek felfedésével vádolnak egy izraeli embert: ez Izrael belügye, szó se róla, én sem értem, Izrael miért nem ismeri el a nukleáris arzenálját...
-Az USA és Izrael atompolitikája: Erről írtam az Izraeli atomprogramról szóló cikkemben (linkeltem is, elolvastad?): Az USA megegyezett a falak mögött Izraellel. A feltételezések szerint Izrael nem ismeri el atomfegyvereit, és nem használja őket sem politikai nyomásgyakorlásra, sem támadásra, egyedül az ország védelme érdekében vethetik be. Cserébe az USA félrenéz.
-Irán és a NAÜ: Irán több nemzetközi egyezményt is aláírt, amelyek lehetővé teszik, hogy a NAÜ ellenőrizze a nukleáris létesítményeit. Irán ezeket az egyezményeket nyíltan nem meri felmondani, ki tudja miért (feltehetően ezzel azt a félelmet erősítenék, hogy atomfegyverhez akarnak jutni). Mivel az egyezményeket nem mondták fel Irán megszegi a saját maga által vállalt kötelezettségeket. Ezt meg kellene érteni...
-Új atomfegyverkezési verseny: erről is írtam az atomfegyverekről szóló cikksorozatban. A jelenlegi amerikai (angol és orosz) atomfegyverek jó része elöregedett, 20-30, olykor 40 évvel ezelőtt gyártották őket. A termonukleáris fegyverek főbb működési elemei (Pu239, Tricium) maguktól "fogynak", így a fegyverek idővel üzemképtelenné válhatnak. Ezeket már egy ideje vizsgálják amúgy, bár az eredmények nem publikusak. -
#2260 hat igen ha izrael csinalja akkor fujj ha mas akkor megbocsajthato..... -
#2259 Azt a részt arra hoztam fel, hogy amikor Irán "belügyileg" nyomja le az ellenzéket akkor ti vagytok a legjobban felháborodva.
Öööö, békés tüntetők agyonlövésére miféle demokratikus eszme vagy jog ad felhatalmazást? Egy ilyen állam ne akarjon engem megvédeni...
Az izraeli tudós, az izraeli törvények szeritn bűnös volt és a törvényes izraeli bíróság ítélte el.
Szomorú, hogy ennyire nem érzed az egészeen "apró" difit... -
#2258 jaj mar iran sose volt artatlan barany, sot. -
#2257 Azt a részt arra hoztam fel, hogy amikor Irán "belügyileg" nyomja le az ellenzéket akkor ti vagytok a legjobban felháborodva.
Én nem gondolom azt, hogy Irán valami béke galamb vagy ilyesmi, csak nem hiszem el, hogy ti nem látjátok azt az ordító kontrasztot ami két oldal között van. Az egyiknek mindent lehet a másikat meg már azért is elítélik ha nem teszi a szája elé a kezét ha tüsszent. -
#2256 Szinte mindig visszamegy a téma ahhoz a ponthoz, hogy Izrael állam megszületik...Ezt egyszer el kellene fogadni, mert úgy tűnik sok változás nem fog ez ügyben történni... -
#2255 ezeket olvasva es tematikusan osszerakva mindig a jehova tanui jutnak minteszembe:) A tenyek nem mindig tenyek, kb ahogy magyarorszag se irredenta orszag, pedig a tenyek es a tortenelem...... -
#2254 A capaste megy, az értelmezés nem...
Ismét meghurcolták az illegális zsidó tömegpusztító fegyver felfedőjét Izraelben hat hónapi felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Mordechai Vanunut, aki korábban 18 évet ült börtönben, mert felfedte, hogy a zsidó terrorállam atomfegyver előállításán dolgozik. Azaz Izrael titokban csinálhatja, sőt ha valaki azt felfedi akkor politikai fogoly lesz 18 évig, ezzel szemben Iránnak be kell engednie mindenféle ellenőrt, mert ha nem akkor a Zsidók lebombázzák, sőt a politikai foglyokért is visítanak, még Izraelben azt is lehet.
Csókoltatlak, ez Izraeli belügy. Izraeli törvényeket szegetett meg, és egy izraeli bíróság ítélt el egy izraeli állampolgárt. Az, ahogy hazavitték az tényleg cinkes.
Mellesleg nem érte, hogy miért tette azt ami. Az, hogy Izrael atomhatalom olyan nyílt titok, hogy csak az nem tud róla, akit nem érdekel. Megért a nagy semmi 18 évet?
A többire most nincs időm. Majd Cifu... -
#2253 De ahogy Cifu is írta térjünk csak vissza a közel-keletre.
[/b]2006: Irán leszerelést követel.[/b]
Mahmúd Ahmadinedzsád iráni elnök a nagyhatalmak atomfegyvereinek leszerelését követelte csütörtökön az atomerőművéről ismert délnyugat-iráni Buser tartomány lakói előtt beszédet mondva - jelentette az Isna iráni diákhírügynökség. "Azt szorgalmazzuk, hogy a nagyhatalmak ne csak atom-, de vegyi és biológiai fegyverkészletüket is semmisítsék meg" - jelentette ki az iráni államfő. Ahmadinedzsád "robbanásveszélyesnek" nevezte a helyzetet, amelyben "az országok fegyverkezési versenyre kényszerülnek".
2007: Ismét meghurcolták az illegális zsidó tömegpusztító fegyver felfedőjét
Izraelben hat hónapi felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Mordechai Vanunut, aki korábban 18 évet ült börtönben, mert felfedte, hogy a zsidó terrorállam atomfegyver előállításán dolgozik. Azaz Izrael titokban csinálhatja, sőt ha valaki azt felfedi akkor politikai fogoly lesz 18 évig, ezzel szemben Iránnak be kell engednie mindenféle ellenőrt, mert ha nem akkor a Zsidók lebombázzák, sőt a politikai foglyokért is visítanak, még Izraelben azt is lehet.
2007: The Guardian: az USA megszegi saját törvényeit, amikor segélyt nyújt az illegális tömegpusztító fegyverekkel felszerelt Izraelnek
Irán nem kezd atomfegyverkezési versenybe, csupán csatlakozik hozzá - írja Monbiot. majd így folytatja: George Bush-nak és Gordon Brown-nak igaza van:a Közel-Keleten nem szabadna atomfegyvereknek lennie. Egy nukleáris tűzvész kockázata nagyobb lehet, mint bárhol máshol. Bármely nemzet, amely atomfegyverek kifejlesztésébe fog, kemény diplomáciai ellenlépésekre számíthat. Tehát, mikor vezetnek be szankciókat Izrael ellen?
Hivatalosan az izraeli kormány a "nukleáris kétértelműség" álláspontját képviseli, nem erősíti meg és nem is cáfolja, hogy atomfegyverei vannak. De mindenki, aki tanulmányozta már a kérdést, tudja, hogy e formula egyszerű célja: ürügyet szolgáltatni az USA-nak, hogy továbbra is szegje meg saját törvényeit, amelyek szerint nem adhat támogatást (segélyt) olyan országoknak, amelyeknek illegális tömegpusztító fegyverei vannak.
Mindazonáltal tavaly decemberben Ehud Olmert izraeli miniszterelnök váratlanul kiszivárogtatta, hogy Izraelnek, mint Amerikának, Franciaországnak és Oroszországnak, vannak atomfegyverei. Az izraeli ellenzék dühöngött és megtámadta Olmertet, amiért a felelőtlenséggel határos módon elővigyázatlan volt. Az USA azonban továbbra is akadály nélkül folyósítja a segélyeket.
Tavaly nyilvánosságra hozott dokumentumokból tudjuk, az amerikai kormány már 1968-ban tudta, hogy Izrael nukleáris eszközöket fejleszt (amit nem tudott, hogy az elsőt már el is készítették akkorra). Szembeszökő a kontraszt, ahogy most próbálják megakadályozni az iráni erőfeszítéseket a bomba megszerzésére.
...
Mint a diplomácia emlékeztetők mutatják, az amerikaiak tisztában voltak vele, hogy ezen ígéretét Izrael már keletkezése előtt megszegi. Egy Henry Kissinger és egy másik amerikai hivatalnok közt lefolyt telefonbeszélgetés szövege felfedi, hogy Richard Nixon nem igazán akarta megakadályozni a Phantom vadászgépek eladását, annak ellenére, hogy Izrael otrombán megszegte a fenti egyezséget. Az ügylet szépen ment tovább a maga útján és az USA kormánya ettől kezdve igyekezett még saját tisztviselőit is rászedni annak érdekében, hogy védelmezze az izraeli hazugságot. 1969 augusztusában amerikai tisztségviselőket küldtek Izraelbe, hogy "kivizsgálják" Izrael dimonai atomerőművét. Ám a külügyminisztérium egy emlékeztetője felfedi, hogy az Egyesült Államok kormánya úgymond nem áll készen arra, hogy valódi vizsgálatot végezzen, amelynek során a csapat tagjai helyénvaló kérdéseket tesznek fel és/vagy ragaszkodnak dokumentumok, anyagok megtekintéséhez. A vizsgálóbizottságot finoman figyelmeztették, hogy kerülje el a vitákat, legyenek úriemberek és ne szegüljenek szembe a vendéglátók nyilvánvaló akaratával.
...
Az amerikai kormány pedig azóta is védelmezi a programot. Félévente egyszer a titkosszolgálatok az amerikai kongresszus rendelkezésére bocsátják azon külföldi államokról szóló jelentést, amelyek rendelkeznek a tömegpusztító fegyverek kifejlesztéséhez vagy előállításához szükséges technológiával.
E jelentések tárgyalják e szempontból Indiát, Pakisztánt, Észak-Koreát, Iránt és más államokat, de Izraellel nem foglalkoznak. Bármikor, amikor más államok megpróbálják Izraelt az atomsorompó-egyezményhez való csatlakozásra bírni, az USA és az Európai Unió megakadályozza ezt. Izrael nem csatlakozott a vegyi fegyverekre vonatkozó nemzetközi megállapodásokhoz sem.
E megállapodásokhoz való csatlakozás elutasításával Izrael biztosítja magának, hogy ne ellenőrizhessék. Míg a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) ellenőrei Irán gyárai körül nyüzsögnek, pecséteket helyezve az urán-tartályokra és azonnal lármát csapnak, ha Irán nem működik együtt, nincs hatalmuk arra, hogy az izraeli létesítményekben vizsgálódjanak.
Igen, Irán, Mahmud Ahmadinedzsád vezetésével egy veszélyes, kiszámíthatatlan állam, amely külföldi terrorcselekményekben is érintett. Ahmadinedzsád elnök holokauszt-tagadó és ellenzi Izrael létezését. Az iraki-iráni háború során Irán vegyifegyverekkel válaszolt Szaddám Huszein toxikus (mérgező) bombáira. De az Olmert vezette Izrael ugyancsak veszélyes és kiszámíthatatlan állam, amely külföldi terrorcselekményekben érintett. Két hónapja Szíriában hajtott végre bombatámadást (a lebombázott hely funkciója erősen vitatott). Tavaly agresszív háborút indított Libanon ellen és továbbra is megszállva tart palesztin területeket. 2001 februárjában, a BBC szerint Izrael vegyi fegyvereket vetett be Gázában: 180 embert kellett kórházba szállítani különféle bántalmakkal. Az atomfegyverek izraeli kézben bizonyosan éppen annyira veszélyesek, mint iráni kézben. (Monbiot e bekezdésével nem értünk egyet: Irán nem támadta meg és szállta meg szomszédait, több mint 100 éve nem indított háborút és soha nem vezetett be faji alapú törvénykezést, mint Izrael. Másfelől a zsidók közel negyven éve birtokolnak illegális tömegpusztító fegyvereket, míg Irán atomrakétái maximum tervrajzon léteznek, továbbá a perzsák, a zsidókkal szemben aláírták a tömegpusztító fegyverekkel kapcsolatos nemzetközi egyezményeket. A vérbeli haramiállam tehát Izrael - a szerk.)
Forrás
2008: Új (atom)fegyverkezési versenybe kezdene Amerika (Usának lehet Iránnak nem....)
Az atomfegyverek új nemzedékére van szüksége az Egyesült Államoknak ahhoz, hogy el tudja hárítani a jövőbeni fenyegetéseket - idézte Robert Gates védelmi minisztert szerdán a VOA rádió.
2009: Az Obama nevű báb is megígérte: nem firtatja az izraeli atombombát
Barack Obama még májusban megerősítette Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, hogy elődeihez hasonlóan ő sem fogja firtatni az izraeli atomfegyverek kérdését, állítja a The Washington Times névtelen forrásokra hivatkozva. A lap szerint Izrael korábban aggódott, hogy Obamának a non-proliferáció (=az atom és tömegpusztító fegyverek elterjedésének akadályozása) (állítólagos) támogatójaként más tervei vannak. Ehelyett a minden ringbe engedett amerikai elnökjelöltet finanszírozó zsidó lobbi kívánalmainak megfelelően Irán nem létező nukleáris fegyvereivel foglalkozik.
Barack Obama amerikai elnök tartja magát ahhoz a négy évtizedes amerikai-izraeli titkos megállapodáshoz, hogy Washington nem firtatja az Izrael nukleáris arzenáljával kapcsolatos kérdéseket, értesült a The Washington Times.
Némelyik a kurucról származik, de tök mindegy mert balage úgyis azt hisz el amit akar. -
#2252 Pedig ezt nem a kurucról szedtem.
-
#2251 Szvsz a téma már kezd elfajulni, és offtopická vállni, javaslom a Hiroshima/Nagaszaki témával kapcsolatosan inkább a II. világháborús topicba... -
#2250 Továbbra is közhelyeket írsz 0 tartalommal.
A japán birodalom teljesen zárt volt. Fogalmuk nem volt a jenkikne, hogy a japánok mikor adják meg magukat. A japán katonai vezetés a két bomba után is folytatta volna...
Az, hogy az ipai létesítmények túl élték nos, fingom nincs hogy ez a butaság honnan jött. A betonépítményeknek is a váza maradt meg kb. Mivel se áram, se k9özmű nem nagyon maradt a városban az ipari termelés = 0.
Genetikai toruzlások nincsenek, ez UL. Eddig embereken nem tudtak kimutatni genetikai torzulás. A rák genetikai torzulás az a szezon és fazon esete...
Jó lenne picit elfelejeteni a városi legendákat és egyéb hasolnó dolgokat.