13596
-
#2489 Otthon nálatok ez a stílus megy, csak mert engem nemigen nevelt senki (családi okok) de mégis tudok - veled ellentétben- aránylag kulturáltan beszélgetni.
A csodálatos szennyoldalam pedig leközölt egy tényeken alapuló hírt, ugyanis ők csak azt írták le ami Iránban megtörtént, illetve az elhangzott beszédeket (amiről gyanítom nem is tudnál, ha a kuruc nem közli) majd az ezekre érkező diplomácia választ.
-
#2488 A csodáltos szennyoldalat ismét leközölt egy orbitális hülyeségre épülő bullshit hírt.
A perzsa államnak mi köze az arab Palesztína ügyeihez?
Hazaáruló? Esetleg talán dötse már el Palesztína, hogy ki hazaáruló és ki nem.
Komlyan mondom, hogy eszamfaszom megáll rajtad és ezen az idióta bandán is... -
#2487 Az utolsó kép és mondatok az első jelei annak, hogy ez a tárgyalási is halálra van ítélve, csak színjáték az egész. -
#2486 Hihetetlen.
Az, hogy te és a (hangsúlyozottan) nyugati illetve nyugati sajtón élő emberek egyetértenek azzal, hogy országokat helyezünk bizonyos területekre, úgy hogy az egész környék ezt ellenzi az a te(i) véleményed, amit én ne tudok megérteni.
Elfogadni a tényt, hogy ezt tesszük én is kénytelen vagyok, mert csak egy pont vagyok ebben a világban, de egyetérteni nem fogok egy ilyen beteg mutatvánnyal.
Érted?
Én:
Elfogadom, de nem értek vele egyet.
Ti:
Elfogadjátok és egyetértetek vele.
-
#2485 Igen és itt jön be a képbe a másik hasonlatom, a 40 kilós csaj és 140 kilós néger esetével.
Azt viszont most lemerem fogadni, hogy amíg az egyik fél nem pusztul addig ott béke nem lesz. Irán pedig nem mostanában fog, így jó sokáig tudják támogatni a Hamasz-t, szóval...
Az meg már vélemény kategória, hogy nem Izraelnek drukkolok.
Többször is említettem már, hogy nem tartom jó érvnek az olyanokat melyekben mások bűneit sorolják fel, ezzel próbálva védeni egy másik bűnös "ügyét" és ez most nem csak az Izrael vs többiek vitára vonatkozik és nem is csak erre a topicra. Példa:
(Sokat tudnék felsorolni, főleg balagétól, de most direkt nem tőle fogok)
"Milyen látjogosultsága van akkor mondjuk Szíriának, Eritreának vagy akár az Egyesült Amerikai Államoknak"
Első kettőről nem tudok semmit, de kialakult véleményem van ami az értékrendemhez vezethető vissza, így ugyanannyi mint Izraelnek, USA-ról ezt ki is fejtettem, azon kívül, hogy utálom őket, kiirtották az őslakosok nagy részét ez pedig a 40 kilós csaj vs 140 kilós néger esete.
Szóval a lényeg:
Ha megkérdezik tőlem, hogy az Iráni elnöknek adok-e igazat abban, hogy Izraelt nem ismeri el akkor azt mondom, hogy igen, és ez igaz az összes többi nagyon hasonló szituációra, bár nem hiszem, hogy a világon sokszor fordult elő, hogy egy teljesen eltérő vallású/kultúrájú népet ékeltek be egy területre. (halva született ötlet) -
Big Bad Ryder #2484 Ezt kb. ezerszer elmondtuk ennek a jóembernek, valamiért képtelen megérteni. Az orvosi példánál maradva, ez a helyzet olyan, mintha mi agysebészetet akarnánk megértetni vele, de mindig vissza kéne térni oda, hogy a vért a sziv pumpálja nem a tüdő vagy a máj... Nem is csodálom, hogy molninak néha elborul tőle az agya. Ha meg ezer és egyszerre már nem akarja neki valaki elmagyarázni, akkor meg benyögi, hogy elfogytak az észérvek. -
#2483 Ez nem orvostudomány, hanem politikatudomány.
Hogy a hasonlatottal éljek, az "implantátum" elég erős ahhoz, hogy a környező országokat adott esetben katonailag legyőzze. Vannak szélsőséges izraeliek, akik szerint a jelenlegi Jordánia és Színai egyes területei is az ősi zsidó királyságok területe, és mint ilyen, izraelhez kellene csatolni... Katonailag megtehetné Izrael, politikailag nem, mert ezt nem nyelné le a világpolitika.
Viszont a világpolitika azt sem engedheti meg, hogy Izrael elpusztuljon. Egyszóval itt így vagy úgy, de együttélés lesz a dologból... -
#2482 A belga tagnak is nagy a szája. Európa nyugodt részén lassan nem képesek egyben tartani Belgiumot, ami túlélt két világháborút is... -
#2481 Első számú támogatója Irán, a második számú Szíria, továbbá vannak szimpatizánsai, akik pénzzel vagy fegyverrel támogatják. 2006-ban gyenesen iráni eredetű (de kínai tervezésű és lehet, hogy kínai gyártású) hajó elleni rakátát lőtt ki egy izraeli korvettre. -
#2480 Nagy a pofád...
A következőért büntipont... Kultúrált hangnemben, ha kérhetem... -
#2479 Átolvastam Izrael rövid történetét, melyből egyértelműen kiderül, hogy nincs létjogosultsága Izraelnek.
Ez nézőpont kérdése. Milyen látjogosultsága van akkor mondjuk Szíriának, Eritreának vagy akár az Egyesült Amerikai Államoknak?
Már korábban kifejtettem mit takar a létjogosultság (politiakai és/vagy katonai erő). Izrael pedig mindkettővel bír...
Elkezdtek betelepülni a palesztinok lakta területre amit akkor Palesztinaként emlegettek, mindezt szervezetten, majd végrehajtottak több Terrortámadást főként Brit célpontok ellen, ezért az ENSZ elfogadta Izrael megalakulását, mindezt úgy hogy a környező országok 100%-ban ellene szavaztak.
A környező országok Egyiptomot leszámítva mind kb. egyidősek Izraellel. Akkor hogy is van ez?
Aki ezt ellenzi, eközben Izraelt elismeri az kettős mércét alkalmaz, ráadásul a saját hazájával szemben.
Egyesült Amerikai Államok, Ausztrália, Új-Zéland és még sok más ország is hasonlóan jött létre... :D
Izraelnek egy szava sem lehet, örüljön, hogy eddig túlélte, jelenleg pedig erővel akarja rákényszeríteni az akaratát Iránra és a palesztinokra, nem baj ha ezzel nem értek egyet?
Izrael egy "picit" életképesebb, mint a környező országok. Politikai, gazdasági és katonai hadszíntéren is.
Ezen kívűl korábban már kértem fejsd ki miféle akarát akarja kifejteni Iránnal szemben Izrael? Ha a nukleáris fegyverkezésre gondolsz, azt az USA és az EU is ellenzi, továbbá az Iráni elleni ENSZ határozatokat egyik állandó BT tagország (így Oroszország és Kína) sem vétózta meg... -
#2478 "Nagy a pofád..."
- Mennyi ilyen nagypofájú mocsok próbált már kihozni a sodromból, de mára megtanultam, hogy csak röhögök a szánalmas "érveden", mert ilyenkor már tudom, hogy a normálisak elfogytak, bár soha nem is voltak. (atomot bevetni jó döntés volt, lol)
"Akkor Palesztínának és a környező arab államoknak miért is van? Egx részének semmmifée történelmi előzmény nincs."
- Reménykedem, hogy ezt nem komolyan mondtad.
Ha egy élőlény (közel-kelet) testébe beültet egy tudós (ENSZ) egy idegen, nem oda tartozó testet, nevezhetjük implantátumnak (Izrael) vagy akár rákos daganatnak, akkor a test azonnal megtámadja, mert idegen számára és addig küzd amíg:
A: Elpusztítja, kilöki magából.
B: Meghal.
C: Befogadja
Ahhoz, hogy a C verzió teljesüljön a tudósnak (ENSZ) nagyon nagyon körültekintőnek kell lennie, a lehető legazonosabb felépítésűnek kell lennie az implantátumnak stb... (Ez ugye nem történt meg, pedig esetünkben, még meg is kérdezhették a testet, hogy befogadja-e). Sajnos(?) mivel a tudósunk (ENSZ) nem volt eléggé körültekintő csak az A vagy a B verzió érvényesülhet. Ugyan néhány doktorbácsi (USA) próbálja a testet különböző injekciókkal, gyógyszerekkel (Fegyver szállítmány, különböző segélyek) rávenni a testet, hogy befogadja az implantátumot, de at jelenleg még annyira erősen ellen áll, hogy túl sokáig fog szenvedni mind a test, mind az implantátum.
Kérdés:
Vajon elfogadható-e az orvoscsapattól, hogy egy nagyon erős néhányuk szerint orvosság, néhányuk szerint méreg (tömegpusztító fegyverek) bevetése az implantátum befogadtatása érdekében. Van olyan tagja a csoportnak mely elfogadhatónak tart egy ilyet, mert szerinte azzal kevesebb illetve rövidebb lesz a szenvedése mind a testnek, mind az implantátumnak, de szerencsére a csoport nagyobbik része ezt teljesen elfogadhatatlannak tartja, ugyanis túl nagy pusztítást vinne véghez a gazda testben.
Van tovább is... -
#2477 újabb indexes cikk a Hezbollah-ról
Kérdés: Honnan van ereje ennyire fegyverkezni ennek a csoportnak? Irán lehet a ludas, vagy esetleg Izrael egy picit próbálja felnagyítani a dolgokat a médiában? Ilyen számú rakétával azért sokáig lehet lőni izraeli területeket, persze ha jól szét vannak szórva és az izraeli légierő nem teszi őket földdel egyenlővé... -
Big Bad Ryder #2476 Teljesen érhető az álláspontod viszont én nem érzem úgy, hogy messzire mentem azzal, hogy kiraktam egy hírt, egy olyan topikban ahol általában a témába vágó friss híreket is meg szoktuk beszélni. De nem akarok én a flémindító lenni, majd a jövőben jobban figyelek :) -
Kalinyin #2475 Mit szeretnél hallani? itt a fórumon megtanultam nem azt szabad mondani amit akarsz és gondolsz (drevil666), mert:
add1: mindenkinek általában van véleménye a dolgokról és ha ez szöges ellentétben áll az átlagvéleménnyel, akkor csak ellenségeket szerez az ember. Le kell szarni ki mit gondol! De provokálni se kell!
add2: Az életben nem a szövegelés a fontos, ha a fórumra tájékozódni jössz, akkor adatokért gyere, bonyolult kérdéseidre választ kapni. Ez, hogy ilyen "véleményezős" kérdést teszel fel, az felhívás keringőre egy jó kis személyeskedős vitára. Kérdezz 'egzakt' dolgokat, jegyzetelj és kapott válaszokból vonj le következtetést, vagy cselekedj azok alapján, de semmiképp ne oszt meg véleményed (kivéve ha az az átlaghoz húz)!
Az SG-n nem lehet szélsőséges nézeteket vallani (még ha abban hiszel), Vannak más fórumok ahol lehet hangoztatni xy népek, csoportok, YZ folyamat alá vonását. Itt nem.
-
Big Bad Ryder #2474 Harcra kész a Hámász
A Hamász szélsőséges iszlamista palesztin szervezet átfogó harcot hirdetett Izrael, illetve az izraeli-palesztin megbékélés ellen, egy időben azzal, hogy Washingtonban közvetlen tárgyalások kezdődtek Izrael és a palesztinok között.
Nyilatkozatában a Hamász szóvivője utalt arra, hogy az átfogó harc magában foglalja az öngyilkos merényletek lehetőségét is. „Minden opció nyitott” – fogalmazott csütörtökön a szóvivő.
A Mahmúd Abbász palesztin elnök vezette mérsékelt erőkkel szembenálló, a Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó, Izrael állami létezésének elismerését elutasító szervezet helyi idő szerint csütörtökön bejelentette, hogy egyesíti erőit az Izrael elleni támadások fokozása céljából. A közlemény szerint a szervezet 13 radikális csoportja fogott össze annak érdekében, hogy „még hatékonyabb” támadásokat hajtsanak végre Izrael ellen.
A szervezet katonai szárnya az elmúlt napokban több, Izrael elleni merényletet hajtott végre a megszállt palesztin területen, Ciszjordániában. A keddi hebroni merényletben négy izraeli polgári személy életét veszette. A támadásokat a Hamász a 20 hónap után felújított, közvetlen izraeli-palesztin tárgyalások elé időzítette, és már akkor jelezte, hogy újabb merényletekre készül. A merényleteket nem csak Izrael, de az Abbász vezette Palesztin Hatóság is élesen elítélte. A csütörtöki bejelentés fényében megfigyelők arra számítanak, hogy a Hamász a jövőben semmitől sem riad vissza az izraeli-palesztin közeledés megtorpedózása céljából.
-HTKA-
Na ehhez mit szólunk? -
Big Bad Ryder #2473 Igen, alább látható egy kevésbé polkorrekt válasz -
#2472 Átolvastam Izrael rövid történetét, melyből egyértelműen kiderül, hogy nincs létjogosultsága Izraelnek.
Akkor Palesztínának és a környező arab államoknak miért is van? Egx részének semmmifée történelmi előzmény nincs.
Nagy a pofád... -
#2471 Én cak arra akartam rájönni, hogy mi az ami miatt Irán és a Hamasz ennyire ellenséges Izraelel, és meg is találtam. #2468-ban látható.
Izraelnek egy szava sem lehet, örüljön, hogy eddig túlélte, jelenleg pedig erővel akarja rákényszeríteni az akaratát Iránra és a palesztinokra, nem baj ha ezzel nem értek egyet?
Ezt maximum elfogadni lehet, de egyetérteni nem lehet vele. Ez kb olyan mint amikor egy 40 kilós csajt megerőszakol egy 140 kilós néger, a csaj nem ért vele egyet de kénytelen elfogadni. -
Big Bad Ryder #2470 1. Az akkor ott élő főleg vándor törzsek még nem hívták magukat palesztinoknak. A palesztin nemzeti identitás szorosan összefügg Izrael létével és kialakulásával. Ebből a szempontból kicsit olyan mint a szlovákok és Magyarország viszonya.
2. Önálló állam SEM volt ott.
3. Ebben a csúnya ronda gonosz világban azé a föld aki elfoglalja. Még egy jó darabig így is lesz.
Izrael nagyon is létezik és 50 év alatt sikerült olyan országot felépítenie, amilyenre az arab országoknak még gyúrnia kell. Mint azt többször bizonyították nagyon nem akarnak elmenni onnét, tehát a létezése jogáról teljesen felesleges vitatkozni. Antiszemitáknak jó gumicsont amin rágódhatnak. -
#2469 Az EB belga tagja sem tudta magában tartani a véleményét a zsidókról
Hatalmas felháborodást váltott ki zsidó körökben Karel De Guchtnek, az Európai Bizottság (EB) belga tagjának véleménye, miszerint az amerikai zsidó lobbi akadályozza a közel-keleti béke megteremtését.
Az egykori belga külügyminiszter egy flamand rádiónak adott interjújában arról beszélt, hogy az amerikai zsidó lobbi áll az izraeliek és palesztinok közötti konfliktus megoldásának útjában. Azt is mondta, hogy "még egy mérsékelt zsidóval" sem könnyű a kérdésről "racionális beszélgetést folytatni".
Az Európai Zsidó Kongresszus természetesen antiszemitizmussal vádolja a politikust, és bocsánatkérést követel. A Zsidó Szervezetek Fóruma szerint "De Gucht úr egyoldalú véleménye úgy értelmezhető, mint amely megbélyegzi a zsidó közösséget".
A kereskedelempolitikáért felelős EU-biztos pénteki állásfoglalásában aláhúzta, hogy személyes véleményének adott hangot, és sajnálkozott, hogy szavait félreértelmezték. Mint mondta, "semmiképpen sem akarta megsérteni vagy megbélyegezni a zsidó közösséget". "Világossá akarom tenni, hogy antiszemitizmusnak nincs helye a mai világban, és az alapvetően ellentétes európai értékeinkkel" - hadarta félelmében a kötelező szöveget.
Közvetve elhatárolódott a biztostól az EB szóvivője is, amikor aláhúzta, hogy De Gucht személyes véleményének adott hangot, amely "nem az EB jól ismert álláspontját tükrözi".
(MTI nyomán)
-
#2468 Jöttem politizálni, remélem nem csak én kapok érte büntetőpontot.
Átolvastam Izrael rövid történetét, melyből egyértelműen kiderül, hogy nincs létjogosultsága Izraelnek.
Egy mondatban összefoglalva:
Elkezdtek betelepülni a palesztinok lakta területre amit akkor Palesztinaként emlegettek, mindezt szervezetten, majd végrehajtottak több Terrortámadást főként Brit célpontok ellen, ezért az ENSZ elfogadta Izrael megalakulását, mindezt úgy hogy a környező országok 100%-ban ellene szavaztak.
Kezdjünk el betelepülni Szlovákiába robbantsuk fel az ottani brit, francia, német stb... konzulátust, és már vissza is szereztük Szlovákiát.
Aki ezt ellenzi, eközben Izraelt elismeri az kettős mércét alkalmaz, ráadásul a saját hazájával szemben.
-
#2467 Pedig mennyivel jobb volna ha az a penz masra menne el. Pl uthalozat fejlesztesre, turizmusra stb. Annak a tersegnek akkora turisztikai potenciaja van. Messze jobban elne mindenki a tersegben ha nem a haborura menne el a penz.
"Most könnyen ugrálnak zs**** a 3-4 generációval újabb fegyvereikkel, de majd ha elfogy az amcsik pénze, akkor úgyis beszopnak. Csak meg kell váni amíg elfogy az olaj."
:) addig alljal fellabon amig ez bekovetkezik. Amikor majd elfogy az olaj lesz eleg mas technologia ami ma is letezne hogy kihasznaljak hogy nincs olaj. Akik szarabbul jarnak majd az Arab orszagok akik kozul sajnos nem mindenki arra forditja a befolyt penzt amire kellene. -
#2466 Asszem Cifu írta, hogy a segély elég komoly része viszonylag nem túl látványos dolgokra megy el. Kézifegyver lőszerek, stb. Ott ugyanis a fegyvert a katona nem csak fényesíti, gyakorol is vele és lőnek is vele. Sokat. -
drevil666 #2465 Akkor egyről beszélünk. DE az pld nem komplett fegyvereladás ha pld HMX alapanyagot szállít az USA Izraelnek, mintha komplett robbanóanyagot oktol-hoz a lézervezérlésű bombákba.
Ma pangás a fegyverpiacon, mármint USA>Izrael. De a gázai övezetben lakók ellen nem kell nehézfegyverzet (remélem ez nem orbitális baromság). Bár mostanában olvastam, hogy a föld alatti "terrorista alagutak" milyen drága bombákkal semmisítik meg :). ha megéri, megéri, ha nem, nem:) -
#2464 A teljes fegyveriparban mozgó mennyiséghez képest összessgében nem túl jelentős tétel. Nézd meg a DoD éves költségvetését. Ennek nagy része bértömeg, de a fennmaradóhoz képest is elég csöppnyi. Ezek mennek technikai beszerzésre, korszerűsítésre. A jenki fegyvercégek meg nem csak jenkiknek szállítanak... -
drevil666 #2463 Valóban a potenciális ellenség arab országok már be lettek fenyítve (alkuk, mutyik stb.)
Az első mondatommal sejtettem baj lesz. Sok millió dolláros megrendelést kapnak, évente az amerikai fegyvergyártók Izraeltől.
És az hadisegély is számottevő, hasonló éves összegnek én is (mármint Magyar Honvédelem)örülnék:)
Már megint kis provokáció szagot érzek, akkor elmondom egy kicsit világosabban: hadisegély ide vagy oda, ha Magyarország gazdálkodhatna annyi pénzzel akkor se lennénk sehol. Sokkal jobbak, mert más a mentalitásuk. -
#2462 Az USA-nak nem áll érdekében, hogy béke legyen. Haditermelésének egy jelentős része oda gyárt.
Nézd meg a hadiipar teljes forgalmát aztán nézd meg Izrael méreteit és beszerzéseit. A nehézfegyverzetben van az pénz és annak supportjában.
Az utolsó beszerzett gépek AZ F-16I és F-15I gépek voltak. Ezek 8-10 éve történtek... Harckocsit, APC-t löveget már nem vesz elég régóta az IDF. Tengót a németektől akarak venni. Stb.
Szóval bocs, de orbitális marhaság ez a kijelentés. A gépek üzemeltetését nagyrészt saját erőből megoldja az IAF és az ország.
-
drevil666 #2461 Az USA-nak nem áll érdekében, hogy béke legyen. Haditermelésének egy jelentős része oda gyárt. Lehet rosszindulatú megjegyzés, de az amcsi hadisegély inkább a konfliktus fenntartását szolgálja. Az sok millió dollár nem kórházak, iskolák építését szolgálja a gázai-övezetben.
Amúgy kettőn áll a vásár. Nincs rendberakva még a határ sem: ki meddig építkezhet, a gázai övezet meg el van zárva, amíg elszeparált övezet lesz, addig van ok ölni egymást.
Ha messzebbről nézzük a dolgok: Hitler a II. VH előtt Madagaszkárra akarta telepíteni a zsidókat, majd oda ahol most vannak, de akkori nagyhatalmak Anglia Franciaország ezt nem akarta. Vége a II. VH-nak mit ad isten oda lettek telepítve. Ez olyan mintha az avarokat (leszármazottjaikat) most a nyakunkra telepítenék. Én se örülnék neki ha kitúrnának. Ám annak még kevésbé ha zsidó állam életrevaló tanult lakóit kiüznék a szent földről és Europába szorítanák ki pld. a magyarokat az értelmiségi (bankár, mérnök, IT) szférából.
Ezen felül még az USA támogatása mellett is nagy szó a zsidók harciassága és kitartása. Tetszik a harci modoruk és a realitásuk. TOP GUN közel keleti konfliktusok sorozata rámutat, hogy pld Szíria Szovjetek által erősen felturbózott légvédelmét feltörni nem volt semmi. Majd később F-16I-vel (érdekes, hogy nem F-15I-t használtak) az épülő atomreaktort lebombázni az se kis feladat.
Nem igazságos amit tesznek, de sajnos egy háború sem az igazságról szól hanem az erőforrásokról, pénzről, vagy csak öldöklésről (Zaire, Sieera Leone) stb. -
#2460 Ki mondta, hogy nem lehet zsidózni? Izraelben zsiók élnek és nem zsiráfok. -
Big Bad Ryder #2459 Attól, hogy itt zsiráfnak meg mindenféle zs betűvel kezdődőnek nevezed a zsidókat, még nem fog senki komolyan venni. Izrael bírálata és az antiszemitizmus közt van különbség.
Egyébként a rakétaernyő az nem egy fal amit felépítenek a határon -
#2458 Politizálás kicsit vicces, mert az SG-n van olyan topic ami 99% ban politikáról szól, de még ez is kb 80%-ban.
A stílust meg nem értem. Ha a zsiráfozás a gond akkor mit írjak? Zsidózni nem lehet mert akkor antiszemita vagyok. (vicc)
Itt fejeztem be a beszélgetést. -
#2457 Egyfelől nagyon visszafogottan megint meg kell fedjelek politizálásért és a stílusért.
Másfelől, ahogy azt már leírtam nem is egyszer, a Palesztínok közül eddig ki érte el a legtöbbet? Jasszer Arafat. Azzal, hogy erőszak helyett tárgyalásos megoldást választott. Ha nem teszi meg, akkor a Gáza övezet és Kelet-Jeruzsálem is izraeli föld, izraeli irányítás alatt. Melyik területnek van nagyobb jövője? A harcias Hamasz uralta Gázának, amely az áramot és a vizet a leggyűlöltebb ellenfelétől kapja (ha kapja), vagy a Fatah vezette Ciszjordánia? Persze akkor, ha nem lesz Fatah-Hamasz kiegyezés, amire nincs túl sok esély rövid távon.
A rakétaernyő pedig nem nyújt védelmet minden ellen, és pláne nem hoz békét.
Amúgy végiggondoltad azt, hogy vajon (akár a Gázai területen élő) palesztinok mit is akarnak valójában? Mert érdekes módon a többségük első sorban békét akar. Nem háborúzást... -
Solt #2456 Én sok mindenben egyetértek veled, viszont ez a stílus csak olaj a tűzre... magad alatt vágod a fát, mert akkor is az agressziódra megy majd a hivatkozás, amikor egyébként igazad van... egy kis diplomáciát vihetnél a hozzászólásaidba! ;)
-
#2455 Mi meg csak papíron uraljuk a mienket, valójában már nem is a mienk, ami termel az külföldi zsebbe termel, nekünk csak a rabszolga munka maradt, meg az imf és egyéb hitel, aminek csak a kamatát tudjuk fizetni örökkévalóságig.
Ha ebből indulunk ki akkor ők már most jobban állnak, mert ha náluk egy Gyurcsány féle retek elárulná az országot akkor élve vágnák le a fejét élő adásban, miközben nálunk a parlamentben ül és ossza az észt.
"Még egyszer: te kevered a Fatah-ot és a Hamaszt..."
Akkor sosem lesz ott béke.
nemrég valami olyasmiről volt szó, hogy Izrael építeni akar valai rakéta ernyőt. Ha elkészül, probléma megoldva, Hamasz nem tud rakétázni izraelnek nincs miért blokádot fenntartani. De ha a megszállt területekre merik építeni akkor remélem levágják párnak a fejét, attól majd megtanulják, hol húzódik a határvonal. -
#2454 Ha összehasonlítjuk magunkat a palesztinokkal, hosszútávon ők fognak jobban járni, ha hiszed ha nem. (a hosszútávot ne 10-20 évben mérd hanem történelmi léptékkel)
Egen, valószínű... Nézzük csak, mikor is uralták utoljára (a mostani palesztinok őseinek tekinthető emberek) azt a földet? Úgy 3000 éve?
Aztán voltak ott Zsidó királyságok (cikra ie. 1000 - i.e 600 között), majd Perzsa birodalom, Görög birodalom, Római birodalom, Kelet-római birodalom, majd jött az Arab birodalom (ám itt gyakorlatilag be voltak olvasztva az arab masszába, ami különféle hadurak irányítottak - és nem a palesztinok, plusz ugye a keresztes hadjáratok, stb.), Ottomán birodalom, majd az angolok, és innentől tudjuk... -
#2453 Én úgy emlékszem, hogy a HAMASZ azt mondta néhány hónapja, hogy Izrael vonuljon ki a megszállt területekről és utána tárgyalhatnak. Ki az aki ebben a kérdésben hajlandó a kompromisszumra, mert szerintem senki.
Ezt Abbasz mondta, a Fatah vezetője, aki per pillanat Netanjahuval tárgyal.
A Hamasz még 2008-bsn állz elő azzal a követeléssel, hogy álljanak vissza az 1949-es határokra, de ezt senki sem vette komolyan (ami valahol érthető, ha közben Gázából naponta repkednek az aknagránátok és a kasszam rakéták izraeli területre...).
Tehát Izrael vonuljon ki a megszállt területekről és már is kész a kompromisszum, mert a hamasz elkezd tárgyalni egy olyannal akit addig el sem ismert. Szerintetek ez nem kompromisszum ?
Még egyszer: te kevered a Fatah-ot és a Hamaszt... -
#2452 Az, hogy mi Nagyarok, birka módra eladtuk az országunkat a nyugatnak, nem jelenti azt, hogy ez a helyes, még ha innen úgy is tűnik, mert nekünk 4 magos cpu van a gépünkbe a palesztinoknak még fekete fehér tv-je van.
Ha összehasonlítjuk magunkat a palesztinokkal, hosszútávon ők fognak jobban járni, ha hiszed ha nem. (a hosszútávot ne 10-20 évben mérd hanem történelmi léptékkel)
Most könnyen ugrálnak zsiráfok a 3-4 generációval újabb fegyvereikkel, de majd ha elfogy az amcsik pénze, akkor úgyis beszopnak. Csak meg kell váni amíg elfogy az olaj. (Ha így folytatjuk addigra olyan, hogy egységes Magyar nemzet nem fog létezni, a palesztinok meg akkor kezdenek majd durvulni.)
-
#2451 Ahogy már írtam. A Hamasz programja a választók fele nem a békéről szólt. Erre szavaztak, hát megkapják... -
#2450 Ezt nem kéri, hanem követeli, különben sosem lesz béketárgyalás. Bár ahogy látom nem is céja ez a zsiráfoknak, csak sza szokásos színjáték, hogy a birkák azt gondolják, hogy ők valami béke galambok. Ha valós lenne az, hogy tárgyalni akarnak akkor:
1. Véglegesen állítsák le a zsidó telepek építést, ne a monatóriumot hosszabbítgasák.
2. Takarodjanak vissza a helyükre.
Ez volna az alap.
Beszélgethetnek naphosszat amcsiban erről abbaszal, attól béke nem lesz, de színháznak jó, mert a magukat okosnak hisző vagy pénzért író politikai szakértők tudnak miről írni a szennylapjaikban.