13596
-
#2329 Pedig a napokban én is olvastam és hallottam ezt. Tartok tőle, hogy ez UL... -
#2328 Es hat Obama is muszlim:))) -
#2327 létesitményekről van szó, azaz gyárakról vagy atomerőművekről szerintem. tengeralattjárót sem frankó ha szétbombázunk persze, csak talán kevésbé van esély, hogy kijut a környezetbe valami, ha elsüllyed a cucc vagy nem? -
#2326 Én most hallok először ilyesmiről. Már csak azért is furcsa, mert akkor nem lehetne támadni a nukleáris meghajtású tengeralattjárókat és hajókat, mint a Nimitz-osztályú hordozók, vagy a Kirov osztályú rakétás cirkálók? Ez elég nagy badarságnak hangzik... -
Big Bad Ryder #2325 Valahol olvastam egy szerződésről, miszerint hasadóanyagot vagy nukleáris létesítményeket nem szabad bombázni. Létezik ilyen? Izrael és Irán hogy áll a dologhoz? -
#2324 Tehát ha Izrael ugrál az azt jelenti, hogy azért ugrál, mert tudja, hogy mögötte van az Oroszlán, ergo USA is fenyegeti Iránt.
Mennyire van mögötte? Az USA nem fogja elnézni, hogy Izrael lángba borítsa a közel-keletet. Egy Iráni atomlétesítmények elleni csapásmérés azonban sem neki nincs ellenére, és ha csak hallgatólagosan is, de például Szaud-Arábia is asszisztálhat hozzá, ahogy korábban már kifejtettem.
Izrael pedig nem úgy ugrál, ahogy kedve tartja. Ha így lenne, akkor rég csapást mérhetett volna Iránra, bosszú azért, mert Iránból származó fegyverekkel támadja Hezbollah és a Hamasz... Ezt az apró dolgot ne hagyd ugyanis ki a képletből. Irán évtizedek óta árt Izraelnek. Izrael még egyáltalán nem ártott Iránnak! Elvi és gyakorlati szinten is így van... -
#2323 Hiába nagy az izraeli lobbi USA-ban nem biztos, hogy olyan könnyen lenyomnák Obama torkán egy iráni támadást az izraeliek, egyszer az USA vezetése is megunja, ha Izrael túl drasztikus eszközökhöz nyúl, habár ahogy Cifu is korrektül írta eddig csak az irániak fenyegetőztek nem egyszer, nem kétszer eltörléssel, amit egy haditechnikában és politikai eszközökben igencsak tápos ország nem fog sokáig jó szemmel nézni...(én sem nézném jó szemmel, ha az utcánkban vmelyik x-edik szomszéd nap, mint nap azzal fenyegetőzne, hogy rámgyújtja a házam és megöl, idő után nálam is gurulna a gyógyszer)...
Mellesleg nincs az az ember, aki tudná milyen következmények lennének egy bármelyik fél részéről történő támadás esetén, a nagy megmondó emberek is csak találgatnak... -
#2322 "Szeretném ismét felhívni a figyelmedet, hogy az USA vezetése nem fenyegetett ilyesmivel. ;)"
-Ezt most találtam és pont jól illik ide.
"Izrael egy kiscica,USA egy oroszlán,Irán egy nagykutya, ha az oroszlán egy pillanatra is kilépne a kiscica hát mögül,egyből elbánna vele kutyus."
Tehát ha Izrael ugrál az azt jelenti, hogy azért ugrál, mert tudja, hogy mögötte van az Oroszlán, ergo USA is fenyegeti Iránt.
Egyébként összességében nem örülök én sem ha Irán atomfegyverhez jut, nem is az atomjuk mellet álltam ki, hanem az ellen emeltem fel a szavam, hogy USA és Izrael emeli fel ellene a szavát miközben, nekik már van, ráadásul egyikük 2x használta is (Balage: leszarom, hogy egyetértesz-e vele vagy nem), a másik pedig érdekesen ismeri el, és érdekesebben is jutott hozzá mint Irán.
Szóval a lényeg, hogy én elvi oldalról nézem, te(i) pedig gyakorlatiból.
Vagy nem tudom. -
Solt #2321 Óóóó Balázs, ezt észre sem vettem!
Nézzük...
"Ááááááááááááááá, komlyan mondom megőszülök a gondolkodásraképtelenségtől.
A nagyvilágban átlagban hány helyen égettek boszorkányt? Nem sok helyen. Ergo mitől is lenen elfogadott?"
Tehát, ha sok helyen teszik akkor elfogadott? Az számít, hogy mit tesznek, vagy az, hogy hányan teszik? Mivel a II. VH alatt divat volt városokat bombázni, ezt sokan tették, ergo elfogadott?
"Akkor most kapaszkodj. A következő sort is te írtad.
Most, ha te is a kalandozásokkal jössz, akkor a kardomba dőlök! :)
Akkor, most erre mit mondjak? Saját magaddal sem értesz egyet..."
Ez a tőlem idézet sor bizonyíték arra, hogy ugrálok az időben? Tudod, hogy miért kérdeztem rá a kalandozásokra, vagy a saját elképzelésed alapján tulajdonítasz nekem valamit?
Sok dologban bizonytalan vagyok a nagyvilág dolgait tekintve... egy dologban viszont biztos vagyok... magammal egyetértek, és ez független attól, hogy te miket látsz bele a mondandómba.
"A magyar államisággal bizony folytonos, mert már akkor is itt voltnuk, csak leninesen fogalmazva volt egy kis revolúció némi vallásváltással...
(Mellesleg egyes iszlám országokban ezért halálbüntetés jár...)"
Kicsit ez off lesz, de halványan érintem azért...
- Egyetértek, folytonos!
- DE, az úgynevezett kalandozásoknak volt egy előzménye, és ezt illik nem elfelejteni! Ha csak úgy úri passzióból lóra pattanunk, és eldádázzuk a kis huncut Európa popóját, akkor azt mondom, hogy ez bizony nem szép... sőt ez gusztustalan még akkor is, ha az általam nagyra tartott őseink tették! De nem ez a helyzet, és ezt már érintőlegesen említettem...
- Van a történelmünkben olyan szakasz, tett, amit nem tehetünk ki az ablakba... de az úgynevezett kalandozások nem ide tartoznak...
- Nem akarlak elkeseríteni, de nem cseréltünk vallást. A magyarság 1000 előtt is keresztény volt, és erre elég sok makacs bizonyíték van, elég szerteágazó területekről... Csak egy rögtönzött példa... a honfoglalás ( már, ha volt egyáltalán ) korabeli sírok jellemző lelete a mellkereszt... büdös lábú pogányok elég ritkán hordtak a nyakukban keresztet...
Az úgynevezett szkíta-kereszténységről ( igen van ilyen... András és Fülöp apostol a két szkíta térítő ) a judeo-krisztián, vagy más néven katolikus vallásra tértünk át. Annak is megvan az oka, hogy miért, de ezt heteken át lehetne taglalni, és nem is ide tartozik. Maradjunk annyiban, hogy tökéletesen megértem azt, aki ez ellen fellázadt... "szegény" Gellért meg is itta a levét...
-
#2320 ...a esetleg mi itt nagy egyetértésben azt mondanánk, hogy igen USA nyugodtan mérjen csapást Irán-ra...
Szeretném ismét felhívni a figyelmedet, hogy az USA vezetése nem fenyegetett ilyesmivel. ;)
Ugye az alap kiinduló pont az volt, hogy igaza van-e USA-nak abban, hogy Iránt csapásméréssel fenyegeti.
Tehát: az USA nem fenyegeti Iránt csapásméréssel. Izrael teszi, azon okból kifolyólag, hogy Irán vezetői többször is Izrael eltörlésére buzdítottak illetve ezzel fenyegetőztek. Izrael nem akarja/akarta, hogy Irán atomfegyverre tegyen szert, mert azzal megnőhet a hatalma, márpedig ugye részükről ez nem előnyös. Ismét: Irán fenyegette Izraelt, Izrael ellenben csak az Irán atomlétesítményei elleni célzott csapásmérést helyeztek kilátásba.
Hogy bekövetkezik-e ez a csapás, nem tudom, én is hajlok arra, hogy Izrael ha valóban meg akarta volna tenni, akkor már meg kellett volna tennie, most már kissé késő van ehhez. Lehet, hogy 30-50-100 év múlva kiderül, hogy Obama ingatta a fejét, hogy erre nincs szükség, esetleg megfenyegette az Izraelieket, hogy ha Irán ellen akarnak vonulni, az USAF és az USN gépei le fogják lőni őket. Lehet, hogy az derül ki, hogy Izrael belpolitikai válsága miatt nem került sor a csapásmérésre. Ki tudja...
Tulajdonképpen a véleménye senkinek sem változott gyökeresen a tények, vélemények hallatán így ez egy jó gépelés gyakorlás volt mindenkinek.
Jaja, aki nem tud két kézzel gépelni, az itt nagy hátránnyal indul a "küzdelemben" :D -
#2319 "Hiába szeretné valaki, hogy legyen fair, tisztességes a világpolitika és a hadviselés, attól még nem így fog működni a világ... Jobb belátni a tényeket, és elfogadni azokat, mint utópisztikus világképben bízni."
Szerintem ez a vita inkább az emberek értékrendjéről szólt, főleg a vége felé, mert ugye, ha esetleg mi itt nagy egyetértésben azt mondanánk, hogy igen USA nyugodtan mérjen csapást Irán-ra, vagy épp az ellenkezőjét, akkor sem változna semmi a világban, mert nem mi vagyunk a Pentagonban.
Ugye az alap kiinduló pont az volt, hogy igaza van-e USA-nak abban, hogy Iránt csapásméréssel fenyegeti.
A két oldal sorolt tényeket illetve véleményeket, majd ezek alapján mindenki eldöntötte a saját erkölcsi értékrendje alapján, hogy igaza van-e az USA/Izrael oldalnak vagy nincs.
Tulajdonképpen a véleménye senkinek sem változott gyökeresen a tények, vélemények hallatán így ez egy jó gépelés gyakorlás volt mindenkinek. -
#2318 Nekem most tetszik a "vita" -
#2317 Vad találgatásba fogok, és feltételezem, hogy engem a másodikba sorolnál. :D
Pedig nem azt mondom, hogy ezek érdektelenek számomra, hanem azt, hogy így működnek. Erkölcstelen volt, hogy az USA 1956-ban pusztán a gazdasági és politikai erejével megállította Anglia, Franciaország és Izrael katonai erejét, akik megtámadták Egyiptomot, hogy visszafoglalják az államosított Szuezi csatornát? De hát maga a támadás is erkölcstelen és aljas volt (hiszen az angol és francia erők "hivatalosan" békefenntartókként érkeztek az egyiptomiak és az izraeliek közé) bizonyos szintig, illetve ha belegondolunk, akkor az egyoldalú államosítás sem a felebarátságról szól (ugyebár az angolok építették meg a csatornát...).
Hiába szeretné valaki, hogy legyen fair, tisztességes a világpolitika és a hadviselés, attól még nem így fog működni a világ... Jobb belátni a tényeket, és elfogadni azokat, mint utópisztikus világképben bízni. -
Big Bad Ryder #2316 A "topiclakók" most két csoportot alkotnak, akiket érdekel a háború és politika erkölcsi mivolta és akiket kevésbé :D -
Big Bad Ryder #2315 Hogy sikerült egy délután alatt 50+ hozzászólást termelni? -
Solt #2314 Sajnos! Pont ezzel van a bajom... és itt a kisember szintjén egy dolog tehető! Az ember ezt nem támogatja semmilyen formában... -
Solt #2313 Ez a konkrét példa a cikk szó szerinti fordítása... az, hogy gusztustalanul kommentálják, az gusztustalan. Viszont ez jellemző minden hírportálra... mindenhol az érdekek mozgatják a szálakat, kizárólag a stílus különbözik...
Ezért jó így megbeszélni korrektül dolgokat... gyökeresen más a véleményünk, de nincs lekezelés, hülyének nézés, stb.
A békés egymás mellett élésnek ezek lennének a minimum feltételei az életben is, és egy ilyen fórumon is... enélkül ki sem derül, hogy van amiben egyetértünk! :)
-
Iran has successfully test-fired a new version of the domestically-built Fateh missile, Iranian Defense Minister Brigadier General Ahmad Vahidi told the country’s semi-official PRESS TV.
The 3.5 ton missile is the latest in new weapons the Islamic Republic has shown off in the past week, following the launching of an unmanned bomber and the announcement by Iran that it will begin to produce two missile-launching boats.
The range of the missile is estimated at around 125 miles, far out of range of Israel.
Iran also announced that Lebanese President Michel Sleiman has officially asked the Islamic Republic to help equip the Lebanese Army.
The request reportedly came at the same time that Hizbullah supreme leader Hassan Nasrallah urged Lebanon to file a request in response to moves by the U.S. Congress to halt $100 million in military aid to Beirut. Voices were raised in the United States following the recent attack by a Lebanese soldier on an IDF position in Israeli territory, killing an Israeli officer and wounding one other.
Iranian Defense Minister Brigadier General Ahmad Vahidi said on Saturday that Iran's "dynamic defense industry is capable of exporting arms to over 50 countries in the world."
-
Solt #2311 Szerintem a mostani időkig úgy együttesen annyi bűnt követett el az emberiség, hogy mára már el kellett volna jutni a felelősség teljes viselkedésig!
Egyszerűen nem tanulunk... és ami ebben az igazán dühítő, hogy nagyhatalmak viselkednek úgy, amit az ember maximum valami vallási fanatikustól várna...
Ez így nem mehet sokáig, mert előbb utóbb eljutunk arra szintre, hogy egy gombnyomásra lakhatatlanná tesszük az egész bolygót... -
#2310 Sztem az erkölcs itt már rég nem számít, sőt megkockáztatom nem is volt...Csak érdekek kusza kavalkádja... -
#2309 na hat a kuruczos hirekrol annyi hogy azt rakjak be ami az o erdekeiket szolgalja, a tobbi nem szamit nekik, az ominozus eset se ilyen egyszeru csak igy talalva jo alapot ad es bizonyitekkot nekik hogy na latjatok nem veletlenul utaljuk oket...
erre irtam hogy egy magyar gyulolo es uszito oldalon berakok egy cikket hogy itt romakat olnek es ebbol vonok le kovetkeztetest az messze van a valosagtol.
Egyben viszont egyet ertunk, en taamogatom a magyar katonai jelenletet afganisztanban se masutt. -
Solt #2308 Szerintem elbeszélünk egymás mellett...
A kurucos hírek elvetésével ott a gond, hogy az esetek jó részében a hír nem tőlük származik, csupán közzéteszik... A kneszetes példám például egy izraeli újságíró cikke alapján van, aki elég veretes cikket közöl az ominózus dologról...
Én nem állítom, hogy az iráni atom veszélytelen... kizárólag azért avatkoztam a témába, mert úgy vettem észre, hogy sokan kizárólag az érem egyik felét nézik... itt az erkölcsi megközelítésre gondolok... a kinek van igaza, és ki kezdte téma úgyis kibogozhatatlan... -
#2307 hmm varj talan Fidzsi?:)) -
Solt #2306 Az eltérő véleménnyel semmi bajom... csupán nem értem, hogy az elfogultság miből fakad... ( sokaknál egyértelműen média )
Etalon? Jó kérdés... nincs tökéletes, vagy hibátlan, de mondjuk azért jó pár ország van, akinek közel sincsenek akkora bűnei, mint az említetteknek... aki kívül esik az katolikus-zsidó-iszlám vallás érdekköreiből, az már előnnyel indul... persze ellenpélda itt is van... :) -
#2305 allamilag nem de azert a pirezeket nem engednek be...lol:))
Azert "dogma" mert kuruczos zsenik szoktak ilyen felhirekkel doalozni, es igy probaljak bizonyitani a gyuloletuket, kozben meg fingjuk sincs egy egy hir hattererol... csak remeltem, hogy Te nem onnan probalsz okosodni.
Legyen neked igazad, es semmi gond ne legyen az irani atommal, en nem vagyok ennyire optimista, Kamikazek, onygilkos merenylok egy kutya de az indittatasuk ugyan az.... -
Solt #2304 Dogma? Ha a cáfolatlanul hagyott ellenérv újbóli előcitálása neked dogma, akkor legyen...
Megjegyzem, egyszer sem használtam a cionista kifejezést! Sőt, egyszer sem állítottam rosszabbat izraelről, mint iránról! Ismétlem, számomra egyformák... a tetteik közt nincsenek különbségek!
Azért mert egyformán negatív a véleményem mindről, ne kezdj légy szíves burkolt csúsztatásokba... ( a cionista kifejezés burkolt nekem tulajdonítása nem éppen sportszerű húzás )
"Mar irtam ilyen ha rank mondjak hogy fajgyulolok vagyunk....10 romat oltek meg szervezetten....stb"
Arányok... erre csak azt tudom mondani. Ha majd államilag támadunk kisebbségekre, akkor jogos lesz... addig ez is csak negatív propaganda, politikai érdek... -
#2303 Neked egy kutya masnak nem van ilyen.
amugy neked akkor ki az etalon?:) -
Solt #2302 Megfordult a fejedben, hogy egyiket sem tartom a jó megtestesítőjének? Ha nem akkor itt az ideje... egyelőre csak két napja beszélek erről... -
Solt #2301 Az első mondat elég sportszerűtlen... senki nem mondott ilyet, vagy célzott ilyenre!
Én konkrétan arról beszélek, hogy egy kutya mind... nincs különbség köztük!
Annyit tennék még hozzá, hogy aki Iránt állítja be fő gonosznak, és alig várja, hogy lecsapják, az ezzel nem éppen arról tesz tanúságot, hogy elfogulatlan az usá-val, és izraellel szemben...
Ha pártatlanul nézzük a dolgot, akkor nem lehet "győztest" hirdetni... ezért mondom, hogy ebben a konfliktusban nincs jó és rossz, csak rossz... mind undorítóan viselkedik! -
#2300 Ezt hajtogatod folyton, de hat ragaszkodni kell a dogmakhoz....
De akkor zongorazzuk vegig, arab egyetem, allami tamogatas arab diakoknak, varosfejlesztesi programban, mind mind a szemet cionistak teszik az orszagban elo arabokert akik elotte a szarban eltek. Az izraeli arabok jobban utaljak a palesztinokat mint a zsidokat.
vagy a druzok akik katonak is lehetnek......
Nem jo am szemezgetni bizonyos dolgokbol kenye kedvere az embernek, mert akkor rossz kovetkezteteseket von le.
Mar irtam ilyen ha rank mondjak hogy fajgyulolok vagyunk....10 romat oltek meg szervezetten....stb
-
#2299 Mondjuk a megölt és kiirtott milliók alapján jó lesz?
A SZU 100 milliójához képest hogyan mérsz bármit is?
A rómaiak tetteihez, a perzsa népirtásokhoz, stb? -
Solt #2298 Pehelysúlyú? Gratulálok... mennyi feketét és indiánt irtottak ki? Hány háborút kezdeményeztek mindenféle hülye indokkal?
Amerika a fő ártatlan éééédes... :D -
#2297 Na szoval a dog USA aki az artatlan irant bojkotalja, es fenyegeti a cionista elnyomokkal egyutt... es a vegen a nacik meg jobbak is:))))
Bar halkan megjegyzem senki nem allitotta be itt USAT a fo jonak es artatlannak. Csak most egy ideje egyedul volt mint nagyhatalom, elotte az USSR-el jatszottak ezt, most meg azert ne felejtsuk Putyint se kell felteni, India, Kina mind mind erdekes elkepzelesekkel. -
Solt #2296 Említettem a kneszet példáját... a saját arab kisebbségüket ki akarják rakni a parlamentből... ez nem a szeretet jele, és ez sem a nép szava... ezen az elven izrael ellenségei is retteghetnek az atomtól...
Egyébként pedig Cifu nem egyszer leírta, hogy Iránnak nem érdeke egy Izrael elleni atom támadás...
Ergo ott tartunk, hogy jelenleg kizárólag azért akarnak csapást mérni Iránra, mert félnek attól, hogy a hegemóniájuk csökken... az atombomba erre egy jó indok, de nem ez a fő ok! Én így látom...
-
#2295 A topik meg sikeresen top 10-es lett. :) -
#2294 Akkor az USA egy pehelysúlyú valami. Nem kicsit, nagyon még, ha áttételesen méred is.
Komolyan monodm, hogy megáll az eszem rajtad... -
#2293 Tehát mondjuk boszorkányt égetni "elegáns" volt, mert adott korban ez volt a divat? Bízom benne, hogy ezt nem gondolod komolyan...
Ááááááááááááááá, komlyan mondom megőszülök a gondolkodásraképtelenségtől.
A nagyvilágban átlagban hány helyen égettek boszorkányt? Nem sok helyen. Ergo mitől is lenen elfogadott?
Nem ugrálunk az időben! Egy adott ORSZÁG cselekedeteit vizsgáljuk! Adott ország cselekedetei pedig születésétől a haláláig terjednek ugyanúgy, mint egy ember tekintetében!
Akkor most kapaszkodj. A következő sort is te írtad.
Most, ha te is a kalandozásokkal jössz, akkor a kardomba dőlök! :)
Akkor, most erre mit mondjak? Saját magaddal sem értesz egyet...
A magyar államisággal bizony folytonos, mert már akkor is itt voltnuk, csak leninesen fogalmazva volt egy kis revolúció némi vallásváltással...
(Mellesleg egyes iszlám országokban ezért halálbüntetés jár...) -
Solt #2292 Mondjuk a megölt és kiirtott milliók alapján jó lesz? -
Solt #2291 "Az adott kor cselekedeteit az adott kor mércéjéval szokás összevetni."
Tehát mondjuk boszorkányt égetni "elegáns" volt, mert adott korban ez volt a divat? Bízom benne, hogy ezt nem gondolod komolyan...
Vannak főbűnök, amik kórtalanok... a nem önvédelmi céllal elkövetett emberölés az emberiség minden normáját tekintve bűn kéne, hogy legyen... elég szomorú, ha ez kor függő!
Nem ugrálunk az időben! Egy adott ORSZÁG cselekedeteit vizsgáljuk! Adott ország cselekedetei pedig születésétől a haláláig terjednek ugyanúgy, mint egy ember tekintetében!
-
#2290 Azert mert a jelenlegi Irani vezetes( nem a nep) minden forumon Izrael halalat szajkozza es tamogatja a ket terror bandat, ergo ebbol azert meg Te is le tudod vonni a kovetkeztetest, ha ez a rezsim atomhoz jut akkor nagyobb a valoszinusege hogy valahogy hasznaljak is az osi ellenseg ellen, mint az hogy mondjuk anglia beveti e az atomot....