7156
  • Encore
    Vártam már ezt a játékot, mert szimulátoros vagyok ugyan, de egy TDU-hoz hasonló "kellemes autós" játékkal szívesen száguldoznék. NFS túl árkád ezért minden reményem ebben volt/van. Aki arcade játékra vágyik annak tökéletes lehet a Grid, aki szimulátorra az már a bejelentés és a codemasters név felbukkanásánál tudta, hogy ez nem az lesz. Aki viszont átmeneti jó kis autós játékot vár annak talán nem kell sokáig várnia.

Jelenlegi állapotában nem azt hozza, amit vártam. Minden segítség kikapcsolva, kormánnyal is túl arcade. Éles kanyart beveszek úgy, hogy száznyolcvannal hirtelen oldalra rántom a kormányt majd kicsit vissza és kész. Mintha valami visszalökne egyenesbe. Érezhetően van egy "erő" ami segít vezetés közben. Sokak szerint irreális a kocsik kipörgése, szerintem viszont még talán kevés is. Mikor először kipróbáltam kormánnyal csak szívtam, nehezen áltam rá a játékmenetre, aztán hagytam a kormányt és mentem egy versenyt billentyűzettel. Másodikként értem célba és gondolom ha mentem volna újabb versenyt akkor meg is nyerem (pályaismeret ugye). Látható hogy az elsődleges irányelv szokás szerint az arcade konzolos megvalósítás volt. Erről tanúskodik a szerintem már hányingerkeltően sok elmosás, amit a játék produkál, szerencsére ez egy "patchel" orvosolható már most is. De még így sem az igazi. A kocsiknak sajnos nem érzem a súlyát, ami szintén nagy gond. A felsorolt negatívumok azonban könnyen eltűnhetnek ha a modderek elkezdik buherálni a kész játékot. Ha jól sejtem a beállítások könnyen átírhatok úgy mint a régi Toca sorozatnál és ha sikerül az autók menettulajdonságát kicsit még reálisabbá tenni, akkor etalon születhet az átmeneti autós játékok piacán. Egyedül attól félek, hogy az autóknak nem lehet egyszerű moddolással "súlyt" adni, de talán az is megoldás lehet, ha az FFB effekteket erősebbre tolják, hogy mondjuk kétszázzal nehezebben lehessen oldalra fordítani a kormányt, vagy valami ilyesmi.

A grafika lenyűgöző (csak az a mosódás effekt... tényleg ettől lesz valami nextgen, vagy mint az unreal 3 motor plasztik látványvilága szinte minden u3as játékban?), élvezetes a városi utakon száguldani és vannak apróságok, amik emelik az élémnéyt. A belső nézet is pofás (gondolom fájlok átírásával az is állítható, hogy hol helyzkedjen el a pilóta, közelebb a műszerfalhoz vagy távolabb stb..).

Mindent összevetve a Grid a jelenlegi állapotában jobb mint az NFS, de még messze van a jó autós játéktól (nem szimulátort várok). De van benne potenciál, hála a moddolhatóságnak.

• arty
    ez kell neked: OpenAL driver (amugy milyen hangkártyád van?)

DarkSector:
    "Persze X360-as jellege van a grafikának."
    milyen az a x360 jellegű grafika? :) annál inkább érdekel, minth a game EGYSZERRE készül PC/X360/PS3 platformokra...
  • lac coo
    Kár ....
  • Maxtreme
    Ez nem enefos..
  • lac coo
    Nitro van benne ? :P
  • kaposi1
    Jó reggelt!

535-re nem tud valaki megoldást?
    DirectX 9 frissítés nem oldotta meg.
    Legalább tudnám mi ez?
  • Szpisti
    Köszi, de már megtaláltam a választ...
    Rendszergazdaként kell futtassam...
    Ami Vista alatt még érthető is lenne, de ez XP... (amúgy 32bites)
  • Szabi1991
    X64-es Windows ?
  • Szpisti
    Császtok!
    Nem tudjátok vajon miért nem indul el nekem ez a demo?
    Rákkattintok az ikonjára, aztán egy kis homokóra után nem történik semmi...
    Megnéztem a folyamatokat közben, pár másodperc múlva eltűnik a GRID.exe...
    Vajon mi lehet a gond?
  • DarkSector
    Tessék a driftről is egy videó....
    Nem nyomom profin, de azokat a piros-fehér rudakat néhány helyen sikerült kicentiznem...
    RaceDriver GIRD videó (drift)

A másik videót a GT-vel itt találjátok: RaceDriver GIRD videó (GT)
  • broman191
    Assist nélkül jóval élvezetesebb & valóságosabb, a hozzá járó magasabb pontokról nem is beszélve...billentyüzettel nem küszködöm vele, nem vagyok mazoista ^^
  • JuanG
    próbálnátok kormánnyal-pedállal, assist nélkül, jóval nehezebb :))
  • broman191
    Ok, nem vagyok teljesen amatőr, csak nem jön át az irányítás a verseny közben ^^
  • BiG G
    elvileg végig lehet drfitelni az egész pályát, úgyértve hogy komolyan végig driftelsz, nem csak életben tartod a kombót a következő kanyarig. megvan a pálya optimális íve, amit optimális sebességen véve, optimális szögekben kanyarodva végtelen sokáig lehet nyomni, csak hát baszottul nehéz eltalálni mindig. mondjuk a guminyomok erősen árulkodóak :)
  • broman191
    Láttam...nem semmi. Valahogy mindig megszakad a pontszámlálás amikor felengedem a gázt...és pár kört végigkombózni ááá :D
  • BiG G
    pedig billentyűzetről toltam, csak gyakorlás kérdése. mondjuk most nézem hogy kb 70 hozzászólással lejebb egy srác összehozott 21 millió pontot egyetlen folyamatos kombóval, na az a nem semmi. nekem ez 2 darabban jött össze, egyszer satuféket kellett nyomjak - vagy nem fékezek és beleszállok a teherautóba -.-
  • broman191
    Mivel toltad?:D Mert nekem billentyüzettel elég lehetetlen...és már sok kombinációt próbáltam. :-/
  • broman191
    621.000 megvolt, basic szintre elég...a graf nem rossz, a gyorsaság is jó, de nekem ez az irányítás nagyon rontja az összképet...már a colin dirt-öt sem toltam miatta, bőven elég volt 20 perc havernál-.-'
  • BiG G
    Jó ez a drift mód

• Kit--Kat
    Az majdani autók listájáról tudtok valamit?
    Láttam az egyik videóban pár másodpert erejéig egy Ferrarit, de azon kívül, híre hamva sincsen a maranellóiaknak:S
  • DarkSector
    Egy kis videó a játékból.
    Röviden a videóban a játékot max grafikai beállítások mellett tekinthetitek meg.
    Előre elnézést kérek, de megterheltem eléggé a gépet, és 1-2 apróbb szaggatás van a felvételen.

RaceDriver GIRD videó
  • DarkSector
    Valóban én is csak véletlen halottam róla a GAMESTAR oldalán.
    De ezt nem értem. Egy codemaster-s játék, és nem hype-olják?!?
    Legutóbb nekem a codemasters csakis a Jericho-val volt egyenlő, de le a kalappal, hogy az autos játékoktól sem állnak messze (tudom...tudom sok autos gémet csináltak már, csak azok szerintem említésre sem méltóak.)

Szerintem ezek mindent fordítva csinálnak....a Dirt-öt hájpolták ezerrel, azt egy kalap sz. lett.
    Ennél majdhogynem a demoról sem hallasz, és ez meg olyan mint egy csiszolatlan gyémánt.
    Ezt nem értem...
  • DarkSector
    Nálam csak puska van...az jó lesz???
  • DarkSector
    "Nekem átjött"....ez nem a megasztár....!
    bocs de ezt nem hagyhattam ki...
  • BaliBoy
    De azért az egyik orcád oda tarthatod mert demo már van.

Egyébként eddig ez az év meglepetése. Én nem is hallottam még erről a játékról. És ahogy elnézem a hsz számokat mások sem nagyon. Hirtelen berobbant. De még hogy... :)) Az NFS az EA-vel karöltve erősen felköthetik a gatyót, mert ez, a demo alapján, mindent alázni fog!
  • Laci82
    Sziasztok.
    Volt már valakinek olyan hiba a játékban ,hogy nem menti el a profilt az elején?
    Azt írja,hogy save code error és így a játék sem megy tovább nekem.
  • trogerzsiger
    ja közben rájöttem hogy június, legalábbis galaxison ezt írták, és az egyátalán nincs messze
  • BiG G
    nyáron jön ki
  • BiG G
    nyáron jön ki
  • trogerzsiger
    Vágjatok arcon ha ez most jött ki!
  • ajem kisa
    ííínekem is volt ilyen a dirt után, és a hangkártya driver frissités után jolett, nézz utána!
  • JuanG
    erről megnéznék egy visszajátszást :))
  • ajem kisa
    Nekem a padon a gáz/fék analog, ugyhogy ott forgatom a motort (majdnem) ahol akarom, a féket is tudom enyhére fogni!
    Én régi konzolos vagyok, azzal szoktam meg az autos játékokat, tudom, hogy pc-seknek nemfexik csak a billentyü...
    Nekem tetszik a fizika!
  • ajem kisa
    Énis kiprobáltam, szerintem nagyon jol sikerült!
    A Dirt-töl szebben füt, még a többi autoval sem laggol!
    A drift nagyon jo lett, de szerintem a többi is ottvan!
    Én paddal irányitok, egyböl felismerte a játék, mint manapság mindegyik autos gémet!
    Ezt jobban szeretem már most, mint a többi csapatos játékot!
    Nekem "átjött"! :)
  • JuanG
    igen ez a kipörgés el van cseszve rendesen, nameg a irreálisan rövid féktáv, és nagy kanyarsebesség :))
  • DarkSector
    Nem vágom, hogy hogy kapcsolódik ez ide.
    Egy autós játékban ha van segítség....ami kipörgésgátló szokott beletartozni, meg visszaállítom könnyűre...akkor ne forogjon nekem körbe-körbe, mert úgy egy kicsit játszhatatlanná válík.
    Erre szokták mondani, hogy nem minden valósághűség használ a játéknak...
    Nem asszondom, hogy árkád legyen, de eddig egyik játékban sem láttam ilyet.
    Max a GT4-ben a Dodge viper ami tunningal megközelítette ezt a stílust, de az ott már kuva nehéznek tünt...háát még itt ha kisodródsz, és hamar vissza akarsz menni az utra.
    Gondolom nem csak én vagyok így ezzel.
  • DarkSector
    biztos biodisel-es a tiéd....
  • lac coo
    Próbálj ki egy F1 szimulátort kipörgés-gátló nélkül ! ...
  • heringer
    Nekem olyan gondom van hogy ne mhallom a kocsi hangját csak ha mellém jön egy másik de akkoris az övét hallom sztem.
    Hankártyám audigy 2 zs.
    Dxdiagos dolog alapgyorsításon van.Vmi ötlet.
  • DarkSector
    Azé annyira ne túlozzunk.
    néha jól néz ki, de ha megállsz, akkor kicsit ládszódnak a hanyag részek.
    Viszont tempó mellett az effecteknek köszönhetően (sok az elmosódás) elég pofás lett.
    Persze X360-as jellege van a grafikának.
    Nemtudom miért, de látszik rajta....