9107
  • bertino
    lap alján képek.
  • Vogel
    remélem mihamarabb jön redux mod (ha sikerül moddolni) mert az eredeti dmg modell szörnyű volt. Éljenek a realis játékok!
  • koschwarz
    tényleg, bf2-őt nem is írtam
  • lammaer
    Koschwarz igenis pro, tok jol tolta (ja?) BF2-ben anno. Szoval ertheto a cso FPS ellenessege :)
  • koschwarz
    tudod, igen, igazad van. 20 évnyi játék után nekem egy cső-FPS, ahol minden lövés talál ha ráviszem az ellenfél testére a célkeresztet, már nem annyira izgat fel. igen, pro vagyok, úgyhogy az én ingerköszübömet ezzel már nem lehet átlépni. pont ezért tetszenek az ilyen újító FPS-ek, mint a stalker, vagy ezért szeretem a taktikai FPS-eket, vagy az olyan brutál katonai szimulációkat, mint az operation flashpoint vagy armed assault. számomra ezek a JÁTSZANI, még1x JÁTSZANI érdemes játékok...

az ilyen bullshit szöveget meg, hogy "ez az amit elértél az életben", hagyjuk már, mert meglepődnél. semmit sem tudsz rólam, de én rólad még azt sem tudhatom meg, hogy hány éves vagy, vagy hogy fiú vagy-e avagy lány. az ilyen személyeskedés felesleges.

úgyhogy úgy tekintem, életkorod miatt nem értetted meg azt amit írni akartam.
  • ThugEdge
    "az átlag FPS-játékos azért dobta néhány perc után, mert miazhogy le kell guggolni, hogy pontosabb legyen a fegyver, meg hogyhogy nem egy csőben kell haladni, te jó ég, nézni kell az quest markert..."

akkor te pro vagy?
    és akkor ez már valami?erre már lehet mondani:ez igen elértem vmit az életben,letettem vmit az asztalra
    muhahahha

ez csak játék pajtás, és nem mindenki veszi véres komolyra,hanem csak JÁTSZANI akar, még1x:JÁTSZANI
  • koschwarz
    foxmurder: "Engem ugyan ne sajnálj, inkább olvasd el még egyszer, amit írtam, nem a warezelők panaszkodtak, hanem azok, akik pénzért vették meg a játékot, vagyis gyári dvd-ről játszva produkálja a játék ezeket a hibákat."

hát erről nem vagyok meggyőződve, már meg ne haragudj, tőlünk keletebbre még durvábban megy a warez, mint nálunk...

prince23: "És te meg vennél egy halom bugszar játékot, amit még az első patch sem képes javítani?
    inkább hallgattál volna ezzel kapcs."

uraim, a "hogy találjunk kifogást arra, hogy miért nem veszek meg egy játékot eredetiben" című műsorunkat látták. úgyhogy inkább te hallgass!

poppe: "szintén zenész, bár nekem a soc is úgy bugzott még 5 patch után is h félúton abba hagytam... sajnos ettől se várhatok jobbat, de még reménykedem :)"

nem ellened irányul, csak számomra az a furcsa, hogy amikor elkezdtem a shoc 1.0-val játszani, semmi egetverő hatalmas nagy bug nem zavarta meg a játékélményemet. az bosszantott, elismerem, hogy asszem az első peccs után a mentések elvesztek, de az az idő ahhoz képest, amennyit utána még játszottam vele, elenyésző...igen, persze érzékeltem a hibákat, és az 1.05-ös után is láttam bugokat, de a szórakozásom megvolt.

másrészt, manapság nem adnak ki játékot úgy, hogy ne kelljen hozzá peccs, néha már azt hiszem, direkt csinálják, a warez miatt...

csak hogy világos legyen, az az én véleményem is, hogy a játék csak azért nem lett játéktörténelmi klasszikus, mert sok a félbehagyott ötlet, a kidolgozatlan részletek. ugyanakkor szerintem amilyen elvárások voltak a játék iránt, ahhoz képest (is) nagyon kielégítő volt az eredmény. ráadásul meggyőződésem, hogy az átlag FPS-játékos azért dobta néhány perc után, mert miazhogy le kell guggolni, hogy pontosabb legyen a fegyver, meg hogyhogy nem egy csőben kell haladni, te jó ég, nézni kell az quest markert...

nálam mindennesetre bekerült a top 10-es listába :)
  • poppe
    szintén zenész, bár nekem a soc is úgy bugzott még 5 patch után is h félúton abba hagytam... sajnos ettől se várhatok jobbat, de még reménykedem :)
  • mikiking
    na már netről lehet tölteni,nagyobb magyar trackerekről is a clear sky orosz verzióját..... én tuti nem szedem le,az a 2 hét nem vág földhöz... megvárom a full magyart
  • Dili Doki
    Kát h a Bar kimaradt, de kiváncsi leszek az új részekre is meg az átdolgozott régi mapokra is, amúgy meg az alapjátékot is megvettem megjelenésekor, és bár az is bugos volt, nagyon magával ragadott a hangulat, remélem h a Clear Skyban is meglesz a feeling és akkor nem fog érdekelni egyetlen bug se, majd lesz 2-3 patch és helyreteszik a dolgokat, sőt az sincs kizárva h egyáltalán mire nálunk megjelenik nem lesz máris olyan ami a nagyobb hibákat likvidálja.
    Fegyverek "tuningolásáról" van vmi részeletesebb info vhol? (első részben nekem ez volt a legfájóbb pont, pár fegyverre lehetett csak feltenni azt az 1 féle hangtompítót a 2 féle távcső is csak a nato és orosz fegyvertípusok miatt különbözött, ahogy a gránátvetők is, remélem h ezeket a lehetőségeket kibővítették vmennyire)
  • FoxMurder
    Fullos pda térkép, ezen világosan kivehető, hogy milyen pályák lesznek benne:

Clear Sky térkép
  • bertino
    oroszul.
  • Djemba
    végre kint van
  • Grifidos

Teljes mértékben egyetértek veled.
  • jodamester
    Valószínű ez is egy bugos fostalicska lesz, gagyi npc-kel, szar animációkkal és párbeszédekkel, és még sorolhatnám..., de a játék atmoszférája úgyis mindent visz. A járművek, meg a teleport nem tud érdekelni. Valószínű a "végigtolom a játékot 8 óra alatt" emberek miatt kerültek bele ezek a dolgok; inkább tettek volna bele még több bugot ilyen hülyeségek helyett
    Én szerettem bóklászni a zónában, nézni ahogy a malackák hajkurásszák a kutyákat, ahogy az npc-k gyilkolásszák egymást, vagy csak egyszerűen ahogy hajnalodik.
  • Prince23
    Ha hibás a játék, akkor mire kiadni rá?
    nem értelek. persze ha fürdesz benne, akkor ok.
  • Grifidos
    NC!

Inkább te hallgatnál...
  • Prince23
    És te meg vennél egy halom bugszar játékot, amit még az első patch sem képes javítani?
    inkább hallgattál volna ezzel kapcs.
  • FoxMurder
    Engem ugyan ne sajnálj, inkább olvasd el még egyszer, amit írtam, nem a warezelők panaszkodtak, hanem azok, akik pénzért vették meg a játékot, vagyis gyári dvd-ről játszva produkálja a játék ezeket a hibákat.
  • Gabe18
    "jujuj, a seggfej orosz warezelők panaszkodnak? mindjárt megsajnálom őket. meg titeket is. ez kb. olyan, mintha lopnál egy csokit a közértben, és visszaviszed, hogy te nem mogyoróst akartál, hanem mazsolást."

Mért,gondolod ha te megveszed tízezerért,neked ezeket a hibákat amikről írnak majd kiveszik belőle?
  • Ari18
    Szívemből szóltál.
  • koschwarz
    jujuj, a seggfej orosz warezelők panaszkodnak? mindjárt megsajnálom őket. meg titeket is. ez kb. olyan, mintha lopnál egy csokit a közértben, és visszaviszed, hogy te nem mogyoróst akartál, hanem mazsolást.

a modokhoz meg annyit, hogy egy csomót megnéztem, de egyiket sem volt kedvem feltenni. most őszintén, minek kellenének autók? hogy beülj és kb. 1 perc alatt áthajts a pálya egyik végéből a másikba? miért érdekelne a freeplay a vége után? előtte annyit freeplayeztem amennyit akartam.

valóban, a modderek csináltak hasznos dolgokat is, mint a gránátdobálás, fejlettebb AI (ez vajon miben mutatkozhatott meg?), blowout (bár ez engem nem izgat különösebben). nekem egy mentésem sem volt korrupt. ha esőben mentettem, esőben is töltöttem vissza, úgyhogy ezt sem vágom, mi a bánatért kellett ehhez modolás...

nem a modderek munkáját akarom leszólni, csak ne feletsük el: a modderek dolga könnyebb, mint egy ilyen összetett játékot a nulláról felépíteni, olyan viszontagságok közepette, mint ami a shoc-ot kísérte. azért, mert a modderek (leegyszerűsítve, tényleg nem tiszteletlenségből mondom) néhány file-t átírogatnak, azt nem lehet ezzel összehasonlítani. nem hiszem, hogy a fejlesztőkön múlott az, hogy kénytelenek voltak egy csomó ötletet kihagyni. ezt elfelejtitek...

erre most a CS-vel jött el az alkalom, hogy befejezzék, ahogy szerették volna a shoc-ot is megcsinálni. arról nem is beszélve, hogy állítólag a feltuningolt grafika még a híres-neves crysis-szal is versenyzik, miközben állítólag jobban fut, mint az első rész...

szóval számomra néhány uborkazabáló-vodkaivó ruszki kalóz véleménye nem mérvadó.

bár elfogadom igaznak, hogy bugos, az első is az volt, mint ahogy nem adtak ki az utóbbi 10 évben olyan játékot, amihez ne kellett volna peccs...

• Prince23
    Bakker, tele van a netvilág, h ez az orosz CS egy bugszar!
    Ugyhogy Far cry 2-re halmozok leginkább.
  • kemencebalázs
    te resznukine jávorodnie, ne reg alnove lennie horvetszkij cselovék farok vagy te iljicsek, köcsegek
  • bertino
    ilyen gagyi alreget is rég láttam ezen a fórumon.
  • kemencebalázs
    fosze ene jatszun gamee joee akort szoje ne játsz ezzelas
  • bertino
    jaja, mennyit kellett gyalogolni mindig ugyanazon a helyen.

falra másztam tőle.
  • grebber
    2x toltam végig.És nem azt mondtam hogy unalmas volt csak jobb lett volna már ott is ilyen!
  • Grifidos
    Gondolom akkor te a SOC-t is csak egyszer toltad végig, hiszen olyan unalmas volt a sok mászkálás...
  • FoxMurder

Nem, ezeket a hivatalos, orosz nyelvű verzióról mondták, ez nem egy béta, pénzért adták el.
    Aztán lehet, hogy az oroszok nem tudták, hogy ők lesznek a bétatesztelők, csak ezt elfelejtették közölni velük.

Na mindegy, nem húzom le előre a játékot, más dolgoktól lehet még jó. Én nem ezt vártam tőle, de attól még lehet jó.
  • grebber
    Mert ráknak van kedve 30x végigjárni ugyanazt a pályarészt.
  • Grifidos
    Sajnos nem.
    A ruszkiknál 08.22 volt a megjelenés, habár nem kizárt hogy rácuppant a nép az orosz wrz verzióra.

Speciel nekem egy mondat van a leírásában amitől majdnem zöldet hánytam :
    "Számos játékbeli újdonság, mint például a gyors utazás..."--NANEE! Ezt minek?
  • keepernext
    És ez nem szeptemberbe jelenik meg???
    Ez nem lehet,hogy béta verzió??
    Mivel hogy ruszki.....
    hmmm,?
  • FoxMurder
    A felsorolásból kifelejtettem a lényeget: a zrp és más modok pedig kiirtották a SOC-ból a bugokat, beleértve a küldetés bugokat is. Talán éppen az a gáz, hogy szinte teljesen a SOC-ra épül az egész CS, és inkább elölről kellett volna kezdeni az egész fejlesztést, de akkor megint várhattunk volna rá 6 évet.
  • FoxMurder
    Egyszer majd biztosan kipróbálom a CS-t is, végülis kezdetben a SOC 1.0 is egy bughalmaz volt. Szerintem kb. fél év, és lesz ehhez is egy normális patch, de addig engem se érdekel ez a ****.

De azért meg kell, hogy mondjam, hogy ez a produkció nagyon szánalmas. A SOC-hoz kb. másfél év alatt a modderek (sdk és dokumentáció nélkül!) megcsinálták a véletlen blowoutot és a dinamikus időjárást, ami a visszatöltéskor sem változott. Visszahozták az autóvezetést, a szörnyeket, volt coop mód, okosabb AI, frakció háborúk, freeplay a true ending után, npc-k kézigránátot dobáltak, szóval alaposan felturbózták az eredetit. Az AMK modban oldották meg először, hogy a mentések ne legyenek korruptak, és ne legyen olyan, hogy ne tudj visszatölteni egy játékállást. Sőt, nekiálltak a régi képek alapján a darkscape, dead city, stb. pályáknak (igaz, ez még nem készült el).

Ezek után a CS számomra hatalmas visszalépés, alig van pár új feature, van négy új pálya, a régi pályák közül jópárat kidobtak. Szóval ez lenne az a stalker, amilyennek lennie kellett volna eredetileg?

Ja, és még két röhejes dolog, az egyik tényleg spoiler:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az erőnlét jelző csík nem kint a hud-on van, hanem az inventoryban. Így amikor futsz, nem tudod, hogy mennyi szufla van benned, ezért nyomni kell egy inventoryit, ami viszont eltakarja a képernyőt, és akkor látod csak, hogy mennyi erőd van még. Ez nagyon "hasznos" főleg ha csata van, vagy ha menekülsz.

A stancia2 pályát megint jótékony deadzone és sötétség borítja, hogy ne lehessen felfedezni, és hogy a bugokat eltakarja. Ja és szokás szerint megint teleportálgatni kell stancia2-n, majd jön a játék vége, freeplay nuku.
  • bertino
    :(
  • chopin42
    máshogy...
  • chopin42
    411+436=nem véletlenül irtam a 421es hsz-t...az alap stalker fut gépemen+nagyon élvezetes vele játszani. Graftuningos küldetéslemezért nincs kedvem ezreseket fizetni, de még márhogy megszrezni se...
  • FoxMurder
    Asszem az orosz verzió nagyon nagy bukta lett, a játékosok osztják rendesen a gsc-t és a készítőket a fórumokon. A játék tele van buggal, a patch után is ctd-zik orrba-szájba, és átjöttek a régi bugok a SOC-ból. Úgy látszik, hogy a grafikára gyúrás elvette a készítők minden idejét a játék normális kidolgozásától.

1.5.03 patch utáni helyzetjelentés (gsc fórum+játékosok véleménye alapján):

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - shoc-ból átjött kb minden bug ami volt. npc-kkel csata közben és utána 1 jó darabig nem lehet beszélni
    - katonai támaszpontokon vannak állványos pkm-ek, amik 2000%os pontossággal lőnek, még akkor is ha nincs aki kezelje őket
    - szinte minden küldetés bugos, van hogy mégy, kapsz 1 taskot, és amire odaérsz kiirja hogy "sikerült"
    - főhős nem éhes sose (kikapcsolták, de akkor minek van kaja?)
    - alvás teljesen kiiktatva
    - bugos az amk dinamikus időjárás amit beletettek, ha elmented a játékot és visszatöltöd akkor más időjárás fogad, gyakran pályaátlépéskor is, vagy gyorsmentéskor
    - itt egyre sűrűbben fogad az, hogy az npc-ket pont akkor dobja be amikor pályát váltassz, és egyszerűen esélyed sincs, meghalsz amint betölti a köv. pályát, vagy csak simán gyalogolsz és hirtelen odadob eléd pár ellenfelet
    - az elmentések 80%-ban korruptak lesznek, és nem lehet visszatölteni, és új játékot kell kezdeni
    - artifact detector nem műxik, azt mutatja van ott vmi, és nincs, vagy épp fordítva
    - a storyline bugos, és az egész csak arról szól, hogy mész és lősz, afféle unreal tournament stílusban, ezt muszáj bemásolni:

"And all scripts are often bugging, that turn Stalker into Counter-Strike. No adventures, just PIF PAF PIF PAF, for controlling the territory."

Hát, ez bizony egyre rosszabbul hangzik...
  • keepernext
    nekem az