11074
  • MerlinW
    Srácok szerintem fejezzük be, mert megint elindultunk egy mindenki egymás mellett elbeszélős téma fele:)
  • katarzis
    Ok akkor félre értettelek akkor ez a mondatod a szabályrenszerre vonatkozott.Szerintem egy sicifiben röhelyesen nézne ki ez a dobokocka alapu harc rendszer,itt szerintem a harc rendszer tökéletes ahogy van,szintélésre meg nemtudom én nem vagyok hc rpg-s soha sem élveztem ezt a felét sem egy rpg-nek.Itt kellöen jo legalábbis számomra aki néha szeret elövenni egy játékot kikapcsolodásképp.Amugy szerintem a ME teljesiti minden réteg igényeit a hc rpg-sek huzhatják kicsit a szájuka a szabályrendszert illetöen ,de szerintem ök is kellöképp belefedkeznek a játék hangulatába ami már már filmszerü,a párbeszédekbe,a sztorikba ami igazábol egy rpg célja.
  • ZSOOLT2
    Filmes effektet kikapcsolva sokat javul a játék kinézete, egy AMD Athlon X2 4600+, 2GB ram, Radeon HD 2600xt-n "high" beállításon nagyon jól néz ki, és akadásmentesen fut. A prog. zenéje pedig nagyon sokat tesz hozzá a hangulathoz, a történet indulása az egyik legjobb jelenet, meg a "galaxy-mapos" elsötétedős rész előtt az, amikor Shepard kihangosítva beszél a legénységhez, és te válsztod ki a szöveget.
  • ProGabe #1975
    ?

és azt mikor írtam,hogy az ME világa nincs kidolgozva?

"a Mass Effect ezekhez képest olyan,mint kiszel tünde prof. Hawking-hoz képest,de a mai világban botor az,aki ennél többet vár!"

ezalatt azt értem,hogy nincsenek olyan szigorú szabályok,pl. a szintlépés a régiekhez képest teljesen "alapfokú".a harc sem olyan,mintha a papír+dobókocka rendszert vitték volna át számgép játékba,stbstb
  • Riddick21
    közben megoldódott, sry
  • MerlinW
    Értelek és igazad van. Tulajdonképpen nem a ME-et ócsárolom, mert nincs vele semmi bajom. Azokat ócsárolom akik lehúznak egy játékot, mert 100-ból 1 effekt nincs benne. Tehát azokat akik azt mondják hogy "recés" és onnantól kuka.

Mint most egyik autós topikban ahol az volt a legnagyobb baja az illetőnek, hogy nem tud 1280-nál magasabb felbontást beállítani...

Nem csak a mai bizniszjátékokkal van bajom (mielőtt...ez nem az) hanem az emberekkel, akik effekteket és FPS-t számolnak ahelyett, hogy a szórakoznának. Hiszen mi másért játszunk.
  • Riddick21
    Na jó, valaki tényleg segítsen, mert rá akarok nézni, mielőtt kicsengetem azt a 40€-t. Please. Tényleg jó lesz priviben is.
  • katarzis
    Eggyet értek.
  • katarzis
    Érdekes ,hogy érvelésed első fele a világ kidolgozotságárol szol, utána pedig leirod a ME világa ezt teljes mértékben teljesiti hmm.
  • Istencsászár
    Én azt irtam hogy komprommiszumokat kell kötni... én nemjátszottam végig egy NW, Fallottot, Baldurs Gate , Kotort sem... mert beleuntam, de a Mass Effectet igen mert pon olyan tartalams ami elég a kikapcsolódához, emelett látványos, már már render minőségű az egész, izgalmas és akciós, de beszélgetős ami a legjobb benne. Mondok egy példát: pl a szimek nem a grafikáról híresek, mégis elvagyok velük, rfactorba sok ezer kört tettem az évek alatt, és még fogok is... erre te nemhiszem hogy hajlandó vagy... de egy Girdel elvagy ami pl nekem nem pont tetszik:), de olyan játék nemigen lesz a közeljövőben ami Gord szintű grafikát és rfactor szintű belső hordoz... én erre akartam kilyukadni semmi másra:) ( Girdet irtam mert mindenki ismeri, de mondhattam volna PGR vagy Gt ami fényévekkel jobb nála, persze nem mindenben! nincs tökéletes gém sajna )
  • katarzis
    Viszont az ME szerintem tartalmas és kellöen összetett is. Jo egy pár dolgot kicsit részletesebben kidolgozhattak volna (fegyverek összeállitása különféle tárgyakbol egyebek) ebben igazad van,de mindezek melett ott van a tengernyi pozitivum és ha belefeledkezel ami maga a játék és az rpg lényege ezek a dolgok eszedbe se fognak jutni...
  • MerlinW
    Erre nem tudok mit reagálni. Szerintem kinyomtatom és bekereteztetem.

Befejeztem az offolást, elnézést mindenkitől:)
  • ProGabe #1966
    azt ne feledjük,hogy a "nagy öregek" mind egy már meglévő,hihetetlenül jól kitalált világra épülnek,amiknek ráadásul szoros szabályzatuk van.persze ezeket mindig lazábban kezelik a játékokban,de ez így van rendjén
    nem ismerem az összeset,lehet nem csak a Fallout kivétel a fentebb említett dologban,mindenesetre az biztos,hogy anno még teljesen más szinten folytak az ilyen játékok fejlesztései,ezért is lehetett a Fallout olyan,amilyen
    a Mass Effect ezekhez képest olyan,mint kiszel tünde prof. Hawking-hoz képest,de a mai világban botor az,aki ennél többet vár!
    Obliviont nyúzom most,és kattintgatok a párbeszédeknél,annyira érdektelenek!ezzel szemben az ME világa beszippantott (igen,kipróbáltam a "demot",de meg fogom venni!).pl. enciklopédiához hasonlatos dolgok minden ilyen játékban hidegen hagytak (tehát a mély háttértörténet) ezzel szemben itt alig várom,hogy minél többet megtudjak még az utolsó kis alien fajról is,annyira jól ki van találva minden.és a képlet egyszerű:végig az az érzése az embernek,hogy minden 110%-ban passzol,valamint a sztorivezetés a nagy öreg BioWare-től nem is lehetne jobb
  • katarzis
    Mondjuk ehhez hozzátrtozik ,hogy a sci-fi világa mindigs közelebb állt hozzám.Az ME univerzumát nagyon jol felépitették nem jellegtelen semmitmondo fajokbol,a háttér sztori is böven rendben van stb stb.Játékmenet és igen a grafika is rece ide rece oda.Mondjuk ezt elöttem is leirták n+1-en,de szerintem hiány van a hasonszőrü jövöben játszodo rpg-kböl sajnos :\
  • Riddick21
    Súlyos baromságokat beszélsz.
    Már miért ne férhetne össze a kettő? Én most -újra- hetek óta Arcanumozom és semmi olyan megoldás nincs benne, amit egy UE3 ne tudna megjeleníteni. Vagy hogy gondoltad? Nem elég bivaly az engine a választékosabb/dinamikus párbeszédopciókhoz? Esetleg nem képes megjeleníteni olyan elemeket, mint különböző alkatrészekből általunk összeszerelt fegyverek, páncélok, tárgyak... süket duma, egyszerűen nincs rá igány, mert elég, ha jól néz ki.
    Ez nem a fejlesztők hibája, ők abból élnek, amire kereslet van. Ha csinálnának most kapálószimulátort, senki nem venné és csőd. Azt adják el, amire igény van. Ez ugyanolyan téma, mint amikor vki a kereskedelmi tévéke szidja: marhaság, ha AAA kategóriás művészfilmekre lenne igény Mónika, Győzike és Balázska helyett, akkor a csapból is az folyna.
  • LoCk
    Meg is veszem brutal hangulata van.
  • katarzis
    Szerintem a játéknak hihetetlen hangulata van.Több rpg-t probáltam már ,de valahogy beleuntam ezekbe a fantasy rpg-be amikböl hihetetlen sok van amugyis.Sci-fi rpg-k meg alig jo ott a kotor,meg most ez de ezenkivül?
  • Riddick21
    iszom a szavaid testvér, megyek is vissza Arcanumozni, mert... -->

(amúgy nekem nem indul el a tört verzió, katt az ikonra, fekete képernyő, semmi... mivel itt nincs warez -és wareztopikot sem látok- dobhatna valaki egy privátot, ha van tippje... gép bőven jó hozzá, Vistám van, köszöntem)
  • Istencsászár
    Ez mind szép, de ezek a gémek nem mai termések... aki ezekre vágyik azoknak elő kell kaparniuk és élvezni... a látványos gémeket ne keverjük bele a látványtalan de tartlamas alkotásokba, két külön világ, sajnos a kettő nemigen összeférhető hiszen koprumisszumokat kell kötni vagy ez vagy az, persze vannak kivételek pl Jrpg, de valakinek nem jön be a japó stílus... ezvan ilyen a világ:), most Mass Effect van,ezt kell szeretni mert most ez az egyik legjobb alkotás.
  • TPG
    Jaja, tudom én is, nem véletlen van kitalálva már előre hogy Wrex benne lesz a party-mban. :) A másik meg Garrus lesz, gondolom Wrex osztani fogja rendesen, ahogy észrevettem nem kedveli őt és a turian-okat úgy általában a Genophage miatt. :)
  • MerlinW
    Arcanum, Fallout és Baldurs gate egymásba karolva bemennek a kocsmába, hogy rendeljenek egy kupicával. Míg az ital az asztalhoz ér, a három öreg magasszintű brutalitással belezi ki KOTORT és butácska testvérét KOTOR2-őt. Ezután - meglepetésszerűen - csúnyán néznek Mass Effect-re, ki ijedtében nyomban kimenekül a kocsmából. Szerencsétlenségére a kocsma előtt széles vigyorral várja Lands of Lore és Eye of the Beholder. Newerwinter Nights szalad oda, hogy megnézze mi ez a nagy csetepaté. Az öt öreg előtt az utóbbi 10 év RPG-je fekszik véresen, megalázva, öntudatlanul. Az öregek megindulnak, Neverwinter előtt elsötétedik a világ...
  • k4rL
    Ja az egy megoldás, én is azt fogom majd tenni:)
  • katarzis
    Minden crackelt verzioban ez van,vgy ha az megy is a célállomásnál nem tudsz kiszállni a hajobol vagy ott foad a sötétség,várni ell egy crack fixre :\
  • ProGabe #1955
    hogyne lenne.meg kell venni a játékot!
  • k4rL
    Nincs rá megoldás...
  • LoCk
    A Normandy-n rábökök a galaxy mapra szépen betölt majd nagy sötétség, csak amikor kifelé zoomolok akkor villan be egy pillanatra, nem lehet hasznalni ..hmm

Aki ue. tapasztalta és tudja a megoldast az plz. irja meg!

Thx,
  • Hoz_Hun
    Kroganok az egyik legjobb lények az ME-ben.
    Ritkán beszélnek, de akkor lehet dölni a röhögéstől. Föleg ahogy Wrex szopatja a többieket. Érdemes liftezni velem meg váltottan a többi karakterrel.
  • TPG
    A Krogan-ok és a Geth-ek nem éppen beszédes népségek. :) A Geth-ek robot mivoltuk miatt főleg nem. A Krogan-ok meg olyanok mintha az ME univerzum Mandalorian-jai lennének. Előbb lő, aztán lő, utána lő és a végén lehet hogy kérdez is de közel nem biztos. :)
  • Hoz_Hun
    Nem támadólag írtam félre ne érts má'. Én azon a véleményen vagyok mint te. De az AA való siránkozást szorozd fel (vagy inkáb osszad le) az amcsi vérpistikék IQ hányadával. Persze ez semmin se változtat mert nem a userek véleménye a meghatározó. Kivéve egy két postsot amit a Biowaresok nyitnak.
  • Magiszter
    Közben végigvittem a Demo-t (galaxy map-ig) minden nemű és kasztú egyénnel. Nekem megvallom férfiasan a Bionikus ember jött be legjobban, illetve a katona. Ez a kettő a legjátszhatóbb. Katona fegyverzetével darál. Bionikus barátunk meg a képességeivel gyaláz nagyon.

Tennék egy észrevételt: Vannak olyan választható párbeszéd opciók aminél ugyanazt mondja. Pl a gyengélkedős résznél. Ott az egyik részben 3 -féle dumát választhatsz, de mindegyiknél ugyanazt mondja, és ugyanúgy folyik tovább az esemény. Más helyeken is volt ilyen. Tudom nem csinálhattak neki 200 -féle lehetőséget, hiszen a fő sztorit terelni kell valamilyen irányba, de azért legalább a szövegelést másították volna meg, még ha a reakciók rá ugyan azok is. Dobott volna az újrajátszásra még egy lapáttal.

Ridick21: Nem tudom ismerős e a KOTOR játék. No azt is végigvittem... nagyon sokszor, de rá nem bírtam nézni 4xAA alatt, mert rettenetesen recés volt az egész. Igen, számít a grafika is. Ugyanis a hangulat egyik összetevője a látvány. Szerintem sokat számít az is amit látsz és nem csak az amit hallasz, vagy amit képzelsz. De ez az én egyéni véleményem.
  • Hoz_Hun
    Vagy én vagyok Uri geller utóda.
  • Riddick21
    -->
  • Riddick21
    Majd én megyek és verem magam a hivatalos fórumon amiatt, hogy nyugodtan lehet lövöldözni a játék utcáin anélkül, hogy pánikot keltenénk az emberek között!;-) Majd verem magam, hogy ez így hiteltelen, rontja a hangulatot.
    Vagy: gondolom nincs olyan megoldás a játékban, hogy ha mondjuk fejlesztem a beszédkészségemet, meggyőzőkészségemet, akkor a harccal abszolválható questekben akár ki is dumálhatom a megoldást... satöbbi. Szerepjáték? Hmmm...
    (amúgy félreértés ne essék, nem szidom a játékot, örülök, hogy kijött, alig várom a megjelenést, most telepítem is, hogy megnézzem, milyen, de azért fenntartásokkal kezelem. nem az élsimítás hiánya miatt)
  • Hoz_Hun
    Á bazzeg elírtam. Véletlenül átírásban volt az előző hozzászólásom. Szóval az #1942 a válasz.
  • Riddick21
    Öhöm, szóval ha a hivatalos fórumon történik valami, akkor az kőbe vésett alapigazság? Azért lesz gáz valami, mert angolul is leírják, hogy nem jó?

Wake up!
    Azokra ugyanaz vonatkozik, mint amit ide leírtam. Sőt.
  • Qwerty4
    Persze.Bocs, de még mindig meglepődöm, hogy ha valakinek ezzel van baja egy játéknál, hogy nincs AA.Furcsa.
    Engem ez sose zavart.
  • Hoz_Hun
    Valamit félre értettél. Hivatalos forumon annyi a külömbség, hogy látod mit reagálnak rá a fejlesztők.
  • rotator
  • Magiszter
    Gúnyolódunk? Gúnyolódunk?
  • Riddick21
    már megint ez a szardobálás, nincs AA, nem jó az UE3, normálisak vagytok?
    ez egy szerepjáték.
    tudod, rpg, role playing game?!
    lényege az összetettség, a beleélést segítő elemek megléte, a jó történet, a választások, döntési lehetőségek skálája és az ezekből fakadó következmények leképezése, a világ felépítése, amiben játszódik, a háttere, satöbbi.
    kurvára nem az élsimítás.
    tudjátok, hogy mivel játszom most?
    Arcanum. Google-be pötyögjétek be, képtalálatokat nézzétek meg, gondolom az itt fröcsögők 95%-a soha nem is hallott róla. PC-re írt, Fallout verő, überösszetett és hihetetlenül élvezetes szerepjáték, 640*480-nál megáll a tudománya, 20"-as monitoron nyomom és napok óta nem tudok lekattanni róla.

Ha a Mass Effect csak fele ennyire jó lesz, már megvan az etalon, de gyanítom, hogy a közelébe nem ér (ennek ellenére megveszem persze, ahogy minden minőségi rpg-t).
    Nevetséges az értékrendetek, pont az ilyen látványonly arcok miatt kopik a tartalom, mint akik itt verik a habzó nyálukat a semmire.