13357
Miért pont így és erre...
-
#169 hát igen a gondolkodás is jelez egy nagyobb szintű fejlettséget, és így a testünk ugye nem alakult ki egy specifikus életmódra, hanem úgymond "letisztult". nem kell nekünk nagy szőrréteg, stb. Bár lehet hogy túl gyorsan fejlődtünk a testünkhöz képest, mert a felegyenesedést követően a gerincünkkel még vannak emiatt néhol problémáink a megnövekedett terhelésből következően.. :) -
#168 őő, ha bármiben is eltérnek az a mutáció miatt van nem? -
HUmanEmber41st #167 Dehogynem.
Hiszen osztályokba is vannak sorolva az élőlények "fejlettségi" szintjük szerint. A kiindulási alapok azok most is Darwin szerint vannak öszefoglalva.
-
#166 oppá, fogalmazási képzavar: ő foglalkozott elsők között az evolúcióval* -
juzosch #165 Lehet, de azóta asszem már elég sokat fejlődött ez a tudományág.
Nameg ő sem arról beszélt, hogy az újabbak jobbak lennének, vagy fesőbbrendűek. -
#164 xD szakirodalom, ember, szakirodalom xD
Darwin gondolkozott elsők között az evolúcióról, ő irta a Fajok eredete c. könyvet, ami (láss csodát) szintén az evolúcióval foglalkozik.
Ha már mindenképp irni akarsz ide, legalább alapműveltség... -
juzosch #163 Az evolúció nem tökéletesedés, hanem alkalmazkodás.
A körfajoknál a föld átellenes pontján élő egyedekről beszélünk, máshoz alkalmnazkodtak. Aztán ahogy visszajutunk, úgy ugyanahhoz alkalmazkodtak, csak máshogy.
Egyébként nem csak színben és méretzben mások, ránézésre meg sem mondanád, h ilyen kapcsolat van köztük. -
juzosch #162 Darwin hány100 éve élt? Hol érdekel engem mit beszélt? Én az evolúcióról beszélek nem darwin elméleteiről. -
HUmanEmber41st #161 Akkor mégegyszer: Darwin a természetes kiválasztódásról beszélt, h fejlődnek a fajok, egyre tökéletesebbé válnak. Nem arról, h van 1 csomó alfaj, melynek az egyedei egymással már nem szaporodnak. Egyik ú.n. gyűrűfaj változatai sem tökéletesebbek a másiknál. Max a kültakarójuk színe más, vagy a termetükben vannak eltérések. Nem nevezhetőek mutációnak, nem figyelhető meg tökéletesedési folyamat. Hol érjük tetten a "natural selection" folyamatot? -
juzosch #160 Az evolúció nem fejlődés, hanem változás. Alkalmazkodás az adott környezethez. Pl egy csótány lehet sokkal sikeresebb, mint az ember. -
juzosch #159 Vannak olyan fajok (az ún. körfajok, ilyen a heringsirály vagy egy apró szalamandra, az Ensatina), amelyek módosult változatai körbelakják a bolygót, miközben a populáció egyetlen faj marad, de ha a kört bejárva visszatérünk, a fokozatos sor végén mégis már egy másik fajt találunk. -
juzosch #158 Lehet nem ez a neve, de pill, mindjárt megkeresem. -
#157 sry, nem akartam megbántani az oroszlánokat ^^ -
#156 haha egy példát személyes sértésnek venni. Ehhez már tudni kell valamit. :D -
HUmanEmber41st #155 Szabolcs, Te nagyon hülye vagy, azt hiszem itt hagyom abba veled a diskurzust -
#154 :D ez jó.
Ez is egy megközelítés.
Akkor egy új kérdés: Basztál már oroszlánnal? -
HUmanEmber41st #153 Érdekes dolog ez az úgynevezett gyűrűfaj.
pl a japánok nem utaznak Afrikába, h négerekkel közösködjenek... -
#152 Az átmenet szemléltetésére tényleg a legjobb példa ez a "gyűrü-fajok" dolog.
Észre sem venni olyan kis különbségek, mire pedig körbe érünk már egy másik fajról van szó. Időbeni változásnál is kb. ez lehetett.
A fejlettebb/nem fejlettebb témát szerintme érdemes félretenni ott, ahol akár a csótány vagy ki tudja milyen faj is kerülhet az evolució "csúcsára". -
HUmanEmber41st #151 Igen, kellett volna találni számtalan ilyen átmeneti fajt. De nem találtak egyértelműen ilyeneket. Találtak különböző állatoktól kövületeket, és azt mondták, h az egyik fejlettebb volt, míg a másik nem.
Miért fejlettebb egy főemlős mint egy madár? Egy főemlős pl sosem fog megtanulni repülni. Viszont vannak beszélő madarak.. Ez a fejlettebb-nem fejlettebb is nagyon viszonylagos. Szinte csak megállapodás kérdése. Akkor most hogyan döntsük el tudományos alapokon, létezik-e, létezett-e egyáltalán fejlődés? -
#150 hát bazz az falsh "ű" a "gyűrű"ben.. azért nem találta meg a kereső :) -
#149 #28-as hozzászólásban van egy példa róla. :) -
#148 jó, de valami átmenetnek kellett lennie, mikor egy közös őstől 2 új faj alakult ki, nem úgy, h. máról holnapra máris van két új faj amik nem tudnak egymással szaporodni. -
#147 rákerestem a gyűrű szóra de nem nagyon világos még nekem a gyűrű faj fogalma, most meg nincs annyi időm olvasgatni:) -
#146 ez most nekem a válasz? :) -
HUmanEmber41st #145 Egy adott faj egyedei egymással szaporodni tudnak. -
#144 oké, még csak most jöttem -
#143 te is! :D -
#142 olvass vissza, volt szó arról, h. gyűrű-fajok érvelési hiba, aztán rájöttem hogy ha érvelési hiba lenne, akkor kb. semmi következtetést nem tudnánk levonni semmiből az evolucióval kapcsolatban. -
#141 milyen gyűrű? ha a férgekre gondolsz akkor van laposféreg, gyűrűsféreg, gyűrű faj nincs:) -
juzosch #140 Ez meg a másik, hogy egy faj nem behatárolható. Hol végződik például a tigrisség?
Legjobb példa a gyűrű-fajok léte. (asszem ez a nevük:)) -
#139 jaja.
:)
sok szerencsét hozzá. :) -
HUmanEmber41st #138 Ez pedig felvetné a kérdést: léteznek-e egyáltalán "fix" fajok?
Bár itt egyenlőre megpróbáljuk eldönteni, létezik-e egyáltalán a fajok átalakulása új fajokba? -
#137 És azon nem gondolkodtál, hogy lehet, h. az összes ma élő faj átmeneti, és nem fix?
Aztán az átmenet befejeződik azzal, amikor kihal egy faj. -
#136 elég meredek az evolució témában a tökéletes szót használni. :) -
HUmanEmber41st #135 Átmeneti faj: találtak Jáván egy ember koponya töredéket, meg egy görbe majom lábszár csontot. Ebből meg is alkották a Jávai előember képét. Aztán DNS analízisnek vetették alá a csontokat és kiderült, h bizony egy állattól és egy embertől származnak a leletek, csak a csontok kerültek egymás mellé.De sokáig mutogatták a Jávai előembert, mint az evolúció bizonyítékát,"átmeneti faj" minősítéssel. -
#134 szerintem:
olyan faj, amely rövid ideig él, és átmenetet képez két olyan faj között amelyek sokáig fennmaradtak.
vagy valami ilyesmi. tehát olyan faj, amelyik nem sorolható se az előző se a következő fajhoz. rövid ideig él, tul.képp. egy generációnyi faj. -
HUmanEmber41st #133 Pl halaknál a vízben milyen éghajlati változással számolhatunk, mely indukálta az elektromos halak kialakulását?
Erre ~120 év alatt egy pontos, bizonyított választ kellett volna adjon a biológia.
Átmeneti faj? Nem én találtam ki ezt a kifejezést, hanem az evolucionisták..ők definiálták sztem. -
juzosch #132 Egyébként meg definiáljátok már légyszi azt, hogy átmeneti faj.
Mert sztem egyes dinoszauruszok is átmeneti fajok a madár és az egysejtű között. -
juzosch #131 Nem értetted meg még te sem 100%osan az evolúciót. Nem a fejletteb éli mindig túl.
Ha egy faj jól elvan a környezetében akkor az nem fog megváltozni, mert nincs olyan tényező ami ritkítaná, akkor a számbeli fölényük marad. Ezért van az, hogy általában drasztikus környezeti változások hajtják az evolúciót.
Tehát egy egy faj sok-sok ideig változatlan, és amikor valami történik, éghajlatváltozás stb, akkor kerülhet előnybe egy-egy mutálódott példány.
Ezért is lehet kevesebb az átmeneti faj, mert rövidebb ideig vannak színen. -
HUmanEmber41st #130 Ha már ilyen jó vagy "evolúcióból", gondold végig légyszi mégegyszer ezt az elektromos hal kialakulását! Ezek a halak ~500V-os feszültséget is indukálnak! Az összes többi gerincesben mérhető izom-feszültség miliVoltos nagyságrendű..
De azért át kellene tekinteni az egész élővilágot. Az egész élővilág igen bonyolult egymásrautalt szisztémáit.
Ha végiggondoljuk a természetes kiválasztódás folyamatát, már régen csakis tökéletes lények élnének a földön, nem élhetnének a régi és "átmeneti" formák, mivel nekik ki kellett volna halniuk. Ám még most is rentgeteg 2éltű, hüllő faj ismert. Nem haltak ki a tojásrakó dinoszaurusz-utód madarak sem. Pedig azt mondják, az elevenszülés magasabb rendű, mint tojásrakás.