1398
ClearBox JS 2.5
-
#558 nincs mit, idegesítő, hogy az ie ilyen szar, tegnap csomó mindennel megpróbálkoztam, de úgy tűnik, hogy ez olyan bug, amit nem nagyon lehet orvosolni. -
ik5 #557 Köszönöm a segítséget, valóban a div-nél az position:absolute kavart be.
Megoldódott a probléma. :) -
#556 No teszteltem a dolgot és a következőre jutottam. Sajnos ez egy igen komoly IE bug. (Megjegyzem: a Lightbox-ot is kipróbáltam és ott is ugyanez a bug jelentkezik, tehát a hiba nem a scriptben van.) A lényege: hogyha a dokumentum magassága egy absolute pozicionált DIV miatt teszi függőlegesen scrollozhatóvá az oldalt, akkor az IE nem tudja visszaadni, hogy milyen "magas" a dokumentum, azt hiszi, hogy nincs scrollbar. Nem lehet egyszerűen lekérdezni :S Sorry, de úgy tűnik, hogy ezt nem fogom tudni megoldani, tessék container div-et használni, amiben benne van a tartalom és ami nem absolute pozicionált. -
#555 Hmm, jó lenne rájönni, hogy vajon az előző verzió jó volt-e? :) -
#554 Aham, tényleg, itt én is kipróbáltam, IE6-ban sem okés. -
ik5 #553 privátban ment. -
#552 oldal linket, köszi. -
ik5 #551 Sziasztok!
Valami oknál fogva, IE7 alatt csak részben sötétül el az oldal.
Csak az a rész, ami a megjelenítéskor látszódott. Van valakinek, bármi ötlete hogy miért van ez? Opera és firefox alatt miden jó. -
#550 ezvan :)
max.gif és noprv.gif képekre rosszul hivatkoztam :) -
#549 Aha, értem! :) -
#548 Nem, volt benne 2 bug, amit kijavítottam :D -
#547 Amúgy megoldódott a probléma, amit korábban említettem, h mindig adatátvitelt ír ki a böngésző, a weblap letöltése után is. A clearbox okozta, valószínűleg amiatt, h a script két fájlban volt, így h egyben van jó! -
bracsek #546 erre gondoltam, szerintem te nem erre, mert másfajta hiba az én oldalamon sincs, egész türhetően valid, opacitystől, scriptestől.
-
#545 "a tiedben 2 sorra való hibát találtam" - tényleg? Ez érdekelne.
az opacityról meg nem tehetek, ez egy olyan dolog, hogy vagy ezt használom, vagy semmit.
Ugye van a filter alpha op., a sima opacity, a -moz-opacity, meg a -khtml-opacity. Na ebből csak a filter a valid css alatt, ami alég baj, tekintve, hogy pár böngésző nem érti. Az utolsó kettő az idő múlásával feleslegessé is vált, de a sima opacity még mindig kell (most nem tudom pontosan hogy a ff, opera vagy safari igényli de azt tudom, hogy valamelyik igen).
Én is gondolom, hogy nem ilyen oldalakat adsz ki a kezedből, mint amit említettem, de bárki megnézi, hogy ki vagy te, erre az oldalra jut, ami téged minősít.
A vizet amúgy nem kaptam fel, írtam, hogy igazad van, csak a stílus nem jött be. No peace. -
bracsek #544 Kedves PyRex!
Tényleg parasztul beszóltam, azért bocsánatot kérek, a design az oldalamon, nem tévedtél, egy kb 5 éves vagy talán több is van, egy joomla template alól van kiszedve, meg amúgy is az is egy qvaszar oldal, a tiedben 2 sorra való hibát találtam, na ebben kisregényt lehetne írni, de tegye meg más, máshelyen, mint írtad, ez a topik a szkriptedről, és az oldaláról(is mert azért a kető ha hiszed ha nem összefügg). Ahogy a te szkripted se tud valid lenni(alias opacity) úgy az én oldalamon is van szabálytalanul kezelt egér, a dobozok mozgatását akartam megcsinálni, de már meguntam, és félbehagytam(de a javaszkripten kivül(mostmár azt is javítottam... de minek, ha nincs tartalma, ha egy oldal az abszolute semmiről szól, nem ér vele vesződni) egy valid oldalt készítettem, teljesen a 0 ról, az egy félkész CMS, amig egyedül csinálkok rajta valamit egy két hónaponta egy napot, nem lesz kész, designe az marad, max a betűszíneket fogom megváltoztatni, mert a fossárga nem jön be). A kritikát, habár nem megfelelően fogalmaztam meg, de alapjában ha kevés is de van igazam.
Beszólni meg akkor szoktam, ha tényleg megbotránkozok, mivel ennél tudom, hogy a készítője töbre képes(sokkal töbre), sőt ennél a munkájánál azt hiszem sőt meg vagyok győződve, hogy én is tudok jobbat készíteni(csak és kizárólag a jelenlegi oldalról beszélek).
Meg nem kell így felkapni a vizet, nem sértésnek szántam, csak leírtam, hogy legyen írva vélemények között ne csak a jó, mert egy igen igen jó szkriptnek is kell a cégér, és egy elegáns esztétikus oldal nem utolsó a reklámok között sem.
-
#543 Kedves Bracsek!
Megmondom őszintén, hogy írtam hirtelen felindulásból egy kommentet, de inkább töröltem. Lehet, hogy a régebbi oldal jobban tetszett, ez most ilyen lett. Egyébként nem a weboldalon van a hangsúly, hanem a scripten. (Hozzáteszem: ez a topic is a scriptről szól). De azt azért viccesnek tartom, hogy Te beszélsz igénytelenségről, amikor megnyitva az oldaladat ( http://bracsek.extra.hu/ ) egy kb. 5 éve idejétmúlt design (?? annak azért nem nevezném) fogad és folyamatosan javascript hibákat dobál egér mozgatásra (firebug). Én általában szívesen veszem a kritikát, de legalább programozni tudok és van valamennyi szépérzékem - úgy érzem. Beszólni meg akkor szoktam, ha minimum jobbat tudok készíteni annál, mint akinek beszólok. Elég égőnek érezném magam fordított helyzetben.
Egyébiránt pedig igazad van (csak a stílus, amiben közölted, az volt ritka paraszt), a design közel sincs kész, de mivel rengeteg melóm van erre a hétre, örülök, hogy ez így most kikerülhetett, a hét vége felé majd fog ez még javulni és átláthatóbb is lesz. Talán még a Te igényeidnek is meg fog felelni... -
bracsek #542 Tömérdek szöveg, km magasra feltornyisítva, nem nehéz olvasni, de kellemetlen a szemnek, egy hatalmas banner, görgőzz ha eddig nem tetted, címek linkek hasonlósága, olvasd a linket, és töltsd le a címet... Tehát messze a közepes körül jár, főleg látva milyen kép volt a másik oldalon. -
Cat 02 #541 Zavaró lenne a jó szó, kéne vmi háttér a szövegnek (sztem)
szürke a fehéren , hát :D -
#540 lehet sok mindent mondani a cb2 oldalra, de az igénytelen még távolról sincs ezek között -
bracsek #539 A Régebbi oldalad jobban tetszett, nem kicsitt, nagyon... szerintem nem tudok mit mondani, ha a szkript is ilyen igénytelen volna, nem használnám. -
#538 upsz, volt pár elírás (src helyett scr) az oldalon meg a dokumentációban is :) de ciki! :) -
#537 jó kérdés. az az igazság, hogy teljesen külön frame-ként működik és ugye ott egy külön tartalom van. nem tudom, hogy egy frame-ben meghívott JS függvény tud-e változókat átadni egy másik frame-nek, de talán a megoldás a parent window-ban keresendő, majd gondolkozom rajta. -
#536 Ezt jó randán írtam. :D
Szal egy html-t nyitok a clearbox-al, amin belül ha egy másik clearbox linket nyitok, akkor az újként jelenik meg igazodva az első méretéhez. Ehelyett szeretnék lehetőséget arra, hogy ne új clearboxot nyisson meg, hanem a meglévő méretét módosítsa (mint a képváltáskor), vagy esetleg úgy, hogy az eredeti ablak méretéhez igazodjon.
Szal esetleg a ClearBox 2.1-hez. :) -
#535 Egy kis fícsör rekveszt, vagy ha most is megoldható, akkor arra lennék kiváncsi.
Szóval html-t nyitok meg a clearboxban, annak meg lehet azon belül nyitott linkel változtatni a méretét? Tehát átnavilágok ott máshova egy clearbox linkel, aminek pl mások a paraméterei, viszont nem a clearboxban nyit egy új clearboxot, hanem a meglévőt módosítja... -
tappi #534 Sziasztok!
Először is gratulálok a clearboxhoz. Remekül sikerült. :)
Egy kérdésem lenne. Azt szeretném megoldani, hogy amint betölt egy lap, automatikusan bejönne egy clearbox, adott tartalommal, anélkül hogy valahova kattintanék. Van valamilyen ötletetek rá? -
#533 köszi, kijavítom, több órán keresztül másoltam és írtam a szöveget, a végére már becsúszott pár hiba :) -
#532 Remek hír.
Találtam egy elütést az oldaladon: "billentyűzettel vazérlés". -
#531 Gratuláció!:) Alig várom, hogy legyen időm meglesni a 2-est, amint nem lesz 5 munkám párhuzamosan, talán még ruhácskákat is faragok neki:) -
ballor #530 Halihó,
jó régen vártuk már. Köszi. -
#529 Sziasztok!
szeretném bejelenteni, hogy (VÉGRE!) elkészült a ClearBox weboldala - egyúttal pár hibajavítással együtt felkerült a VÉGLEGES 2.0 verzió! Tölthető az oldalról, dokumentáció is van, mindenki csemegézhet kedvére!
Azért ha véletlenül lenne bug a scriptben, szóljatok mindenképpen! -
#528 az indextől, mivel oda húzod be a js fájlt ugye :) -
#527 Lol, most szégyellem a pofám, hogy ez a megoldás:D Mindent átvariáltam, mindent megpiszkáltam, de az nem jutott eszembe, hogy a js az indextől utal, nem magától.. Behalás:D Szerintem ezt majd írd bele a leírásba, sok nyaggatót megúszol majd:D És tényleg gratulálok, gyönyörű a kódja:) -
#526 kösz az elismerést, már emiatt is megéri a fejlesztés :) -
#525 szia,
a js-ben találsz egy ilyen sort (legalábbis defaultban ez):
var CB_PicDir='pic';
írd át erre:
var CB_PicDir='../pic';
elvileg így jónak kellene lennie... -
#524 Amúgy az ilyen hibáit leszámítva, rengeteg js gallery átnyálazása után simán a ClearBox a legjobb, amint fullon lesz, ez lesz a neten a térhódító - ha a seo is úgy akarja:P -
#523 Üdv! Kerestem, de megoldást - ami használt volna - nem találtam. Vázolom: ha a könyvtárszerkezet a következő, ami megfelel az alapnak:
[css]
[js]
[pic]
index.html
akkor megy, de ha az index.html-et mappába rakom és átírom az utalásokat, akkor a loading, close, pause, start giffek nem jelennek meg. JS-ben is vacakoltam, eredménytelenül, meg ugye ott elvileg nem is szabadna átírni a neveket. Ötlet?:S
Példa:
http://cb-js-proba.extra.hu
http://cb-js-proba.extra.hu/index/index.html -
#522 punci :) -
szvini #521 na ez igy már türhető, de van még egy kérdésem, bár lehet nem ide tartozik de hátha tud valaki valamit, hogy lehet olyan linket megadni képre, hogy a bönésző ne megnyissa a képet, hanem egyből (mint amikor letöltünk valamit /pl. rar-t/ ) mentés/letöltés ablak jöjjön be. Mert ugye bár a böngésző ha az adott dolgot megtudja nyitni akkor megnyissa és igy jobb kattal kell buzerálódni mentés esetén . -
#520 Pyro, az oldalt te csinálod?:)
-
elekecske #519 :D:D
Azta... nagyon hülye voltam :D... Annyi volt a gond, hogy a kódban kep.jpg volt írva, közben a kép kep.JPG volt... Egyébként a galériás cucc bejött... Köszi!