1398
ClearBox JS 2.5
-
#638 egyelőre csak script-átírásos megoldás van, de bele fogom építeni, hogy legyen, mert kell nekem is egy oldalhoz :)) -
Cat 02 #637 Arra van megoldás h egyből animáljon ? Mert néha ha nem töltődik be rendesen az oldal akkor csak simán megnyitja a cuccost. -
#636 -
#635 hamarosan kirakom a 2.1 betát, ami teljesen más algoritmust használ az animációra. -
#634 Itt meg tudod nézni. -
Balage74 #633 sziasztok, kezdő vagyok ebben a dologban, nagyon tetszik a script, használom is a tesztoldalamon (http://ballantines.servegame.org/teszt). A problémám az, ha megnézem a clearbox.hu-n elég gyorsan jeleníti meg a képet, viszont az enyémen "akadozik" lehet, hogy nem jól állítottam be, de az is lehet, hogy a "szerver" kevés neki:D Ha esetleg tudja valaki, a scriptben szereplő változók értékeit (ami a clearbox.hu-n megjeleníti a képeket) az írja meg itt, vagy az oldalamon is akár. Állítgattam én mindenféle értéket, de sehogy sem jön össze olyan szépre a megjelenítés....thx -
Cat 02 #632 Rossz az elérési út, nekem is ez volt. -
#631 Az a hiba viszont még mindig fenn áll, hogy csak tölt és tölt , és be sem lehet zárni, nem történik semmi. Ötlet?
-
bracsek #630 nm -
#629 Köszi:)
Félreértettem a dolgokat, a pic mappába tettem , még1x köszi :) -
bracsek #628 De neked nincs is images mappád, és ha van is akkor nincs benne virag.jpg
tehát nem is jelenhet meg :) a firefox ha nem talál képet akkor elünteti, az explorer meg ama bizonyos x et rakja ki, töltsél fel a gyökérkönyyvtáradba egy images mappáaba egy virag.jpg képfájlt és nézd meg csoda fog történni :)
images/virag.jpg -
#627 Hello
Nagyon kezdő vagyok weblapfejlesztésben, de valahogy sikerült összehozni az alapot. Szeretnék galériát varázsolni az oldalra, ez volt a fő cél, és a Clearbox-szal próbálkoznék.
Ahogy írod az oldaladon, úgy tettem be a kódot, a 3 tesztképét is (foto oldalon van), de firefoxban semmisem látszik, IE-ben van 3 piros x, rányomok, és csak tölti a clearbox-ot, onnan se előre se hátra, semmiresem reagál. A képek pic mappában vannak természetesen.
Link
Help -
#626 mivel a clearboxot fejlesztem, nem. -
sucha #625 Netán a másik problémára is tudod a megoldást? -
#624 "Az első, hogy a ClearBox használható-e kereskedelmi weboldalnál ingyenesen"
A weboldalon és a scriptben is le van írva, hogy nem. -
sucha #623 Sziasztok!
Két kérdésem lenne, az egyik egy kicsit off, de nem találtam kapcsolódó fórumot.
Az első, hogy a ClearBox használható-e kereskedelmi weboldalnál ingyenesen, a másik, hogy a Lightbox használatánál az IE hibaüzenetet küld, és megszakítja az oldal betöltését. Van valakinek ötlete az utóbbi problémára?
Köszi -
#622 persze, elhiszem, hogy van. ezt nem is vontam kétségbe soha :) -
#621 Amit láttam ott úgy volt, hogy megnyitotta a képet a legnagyobb méretben, ami nem lóg még ki, és a bal felső sarokban volt egy kis ikon. Arra kattintva, továbbnyílt a keret (mint a kép betöltésekor felveszi a méretet) a kép teljes felbontására. Persze így már lett csúszka is a böngészőn.
Nem az életed akarom bonyolítani, csak szólok, hogy a Clearbox-hoz hasonlító ilyen script is van. -
#620 Wrapper menü, de az wrap(er), ez meg warp. :)
No, sry az offért. :) -
Cat 02 #619 Nem, mintha Joomla-ban a wrap szót az iframe-re használták volna, de már nem emléxem. -
#618 Window? :) -
#617 a warp-ot, mint kifejezést én akasztottam rá erre a clearbox-animációra :)
iframe...? hmm, passz :) -
Cat 02 #616 Akkor rosszul tudom a fogalmakat :D
az iframe nincs valami w-vel kezdődö speckó neve ? -
#615 nem, a warp az egy animáció fajta, amikor a kép előbb megjelenik, minthogy átméreteződne az ablak és a kép kvázi nyúlik. -
Cat 02 #614 Nem az az amikor magában az egész clearboxos cuccban 1 frame van ?
És akkor külön kell csinálni egy html fájlt amiben csak a youtube os kód van és csak így jó. V rosszul tudom? -
#613 őő, mi köze a warp-nak a youtube-hoz? az csak egy effekt :) nem hiszem, hogy beleépítem külön a youtube-ot, de még meglátom. végülis... -
Cat 02 #612 Youtube videó megjelenésből lesz valami ? v wrap (v warp ? :D)-al kell megoldani ? -
#611 köszi az elismerést. azt hiszem, hogy lassan a végére érek és akkor elkezdek egy új scriptet fejleszteni, de az is a képekkel fog ügyeskedni... :) -
bracsek #610 Ahhoz képest, hogy 1 személy csinálja, extrém jó lett :)Ha többen csinálnák se lehetne jobb. -
#609 kb. csak 10x bonyolítaná meg az egészet :) azt hiszem, hogy aki maximalizálni akar képet, az nem a clearboxot keresi :) de azért agyalok majd rajta, hogy hogyan lehetne szépen megcsinálni... :) -
bracsek #608 hát akkor ne ugorjon szépen animáltan lekéri a kép méretét és utána nő persze ügyelve a scroolbár megjelenése végett történő ugrálás megakadályozására [na jó inkább hallgat a nóbeldíjas féléves munkás ötleteivel :)] -
#607 és hogy jelenne meg 100%-osan? új ablakban? mert ugye a clearbox a böngészőhöz képest középre igazít, namost ha onnan szétugrik az ablak 100%-osra az igen hülyén nézne ki... -
#606 Nem tudom hogy van-e már benne ilyen funkció, de jó lenne, ha majd olyat is tudna, hogy pl ha a kép nagyobb, mint a felbontás, és a kép bizonyos részére kattintva, az 100%-osan jelenik meg, nem igazítva. Vhogy biztos megoldható, mert egy oldalon találkoztam ilyennel.
Várom a 2.1-et. :) -
#605 Hamarosan készen lesz a 2.1-es változat, tudása a 2.0-hoz képest az alábbiakkal egészül ki:
- időalapú animáció (nagy képeknél sem lassul be annyira)
- képek szépen előtűnnek, nem csak simán megjelennek (kikapcsolható)
- a képek előtűnése és a háttér elhalványítása időalapon állítható
- az animáció sebessége szintén
- FLASH tartalmak automatikus eltűntetése (kikapcsolható)
- SELECT boxok automatikus eltűntetése (kikapcsolható)
- Thumbnail csík kikapcsolható
- Képek alatti szövegmező eltüntethető, így csak a kép jelenik meg és mindenhol ugyanakkora kerete lesz
egyelőre ennyi, még pár bugot foltozgatok rajta... :) -
#604 aki nagyobb képeket akar részletesen nézegetni, az szerintem ne clearbox-ot használjon. egyszerűen ez nem erre lett kitalálva, sorry. -
bafffy #603 Köszi a segítséget!
Sajnálom h a méretzés nem jó.:( Így ha kicsit is nagyobb a kép akkor már ront a minőségén. -
#602 1. - részben skinelhető, amit a css átírásával meg tudsz oldani (elég sokmindent :)
2. - sehogy, ez a clearbox előnye (és egyben hátránya is) a többi scripthez képest
3. - clearbox.css végére írd be:
#CB_Text {
display: none;
} -
bafffy #601 Sziasztok!
Először is le a kalapom a készítő előtt.
Három kérdésem lenne.
1 - Skinelhető-e a clerbox. Gondolok itt olyanra hogyha pl csinálok egy kis gifet azzal ki lehet töltetni a fehér keretet? Vagy ha nem szeretném hogy egyenes vonal legyen a széle.
2 - Hogy oldható meg az ha én nem szeretném hogy mikor kinyílik ne akkorába nyíljon mint a rendelkezésre álló ablakméret? Szal ha tegyük fel 1024*768as képet szertnék megynitni akkor görgethessem a lapot h meg tudjam nézni.
3 - És még annyi lene hogy az alsó részt szeretném eltüntetni a megjelent keretből. Azt ahol a betöltést meg a kép nevét írja. Ugyanakora vastagságú keretet szeretnék mind a négy oldalon.
Köszi előre is a segítséget! -
#600 hohi, egyelőre sehogy, hiszen így van megírva. -
NarOOl #599 Sziasztok, a segítségeteket kérném, hogy hogy lehetne megoldani azt, hogy ha kikattintok a clearbox-ból, akkor ne vesszen el az eddig beírt adat, ha egy szövegmezőt jelenítek meg? próbáltam azzal hogy cookie-kat állít be folyamatosan, de valamiért sajnos nem működöt
vagy pedig ha kikatttintok a sötítétett helyre akkor ne tűnjön el?
KÖCKE!