1398
ClearBox JS 2.5
  • andrewb0y
    Pyro!

Milyen megoldást kínálsz az általad "kereskedelmi jellegűnek" minősítet honlapokon? Tehát ha pl.: szolgáltatás eladásával foglalkozó oldalon (kis kaliberű válalkozás) akarja használni valaki a ClearBox remekműved :) akkor mik a feltételek, költségek, egyebek?
    Mihamarabbi választ várnék, mert többek között ettől is függ 1-2 készülő oldalam esetén a thickbox vs clearbox játszma kimenete...

Köszi!
  • andrewb0y
    :) ok, hajrá...
  • PyRex
    én is :)
    viccet félretéve: a héten tuti meglesz
  • andrewb0y
    okés, lehet, h egyszerűbb is lesz oly módon az 1 bites júzereknek is... látom most már te kezeled a clearbox.hu -t, epekedve várjuk az új oldalt meg a "javított" egy file-ba gyúrt verziót is...
  • tantalize
    Öööö, szerintem nincs. Ilyen van csak: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

Amúgy a demo oldaladon, ha beírom az url-t helyesen jelenik meg, csak saját oldalon nem. :(
    Most megint hülyeséget kérdezek, de hát így tanulok: mit szúrjak be, hogy szabványos legyen?
  • PyRex
    Senki ne vegye magára, de több a "butauser" sajnos. Egyébként valószínű meg fogom szüntetni a 2 külön js-t (egy darab lesz és a dokumentáció pedig kikerül a készülő oldalra)
  • PyRex
    meg van adva DOCTYPE a html oldalnak? mert akkor szokott ilyen hiba előfordulni, ha nem "szabványos" az oldal...
  • PyRex
    kivetehet a zárójelt, ha pl. átíros szünetjelre, stb.
  • Malakai
    Lehet a CB_Text-et balra rendezni és a CB_TextNav-ot pl floatolhatod jobbra, de mivel a bezár link egy szögletes zárójelben van így a zárójel ott marad a title sor végén.
    Tényleg azt a zárójelet sztem le lehetne hagyni...
  • tantalize
    Üdv! Nagyon szuper ez a szkript, előszeretettel használom! Most láttam csak, hogy html oldalt is kezel, aminek nagyon örülök! :) Egyet nem értek viszont: IE7 alatt a clearbox ablaknak nincs teteje. Pontosabban a kis szürke vékony border felül nem jelenik meg. FireFox-ban nincs gond. Ez mitől lehet?

Illetve lenne még egy kérdésem. Lehet, hogy már elhangzott, akkor elnézést kérek: CSS-ben vagy másban hol lehet beállítani, hogy a "Title" bal oldalt, a "Bezár" felirat pedig jobb oldalt jelenjen meg?

Előre is köszönöm és sok sikert a további fejlesztéshez! ;)
  • andrewb0y
    amúgy miért van szükség ilyen módon az "elérési út megkeresésére"? ennek a beállítását miért nem lehet a felhasználóra bízni ugyan úgy mint a többi paramétert?
  • andrewb0y
    javascript-hez nem értek, de akkor ennyi erővel akár az is elég lehetne ha a CB_jsdir -nek lenne null hosszú string deklarációja a for ciklus előtt (CB_jsdir=""), aztán az értékadásnál a felderített útvonal string hozzáfűzésként kellene hozzácsapni!
  • andrewb0y
    fejlemény: ha a clearbox.js végén kiveszem a CB_jsdir felderítős részt és bedrótozva rakom oda a megfelelő elérési útvonalat akkor nem jelentkezik a probléma!

szóval valahol ezen a környéken kellene lennie valami problémának...
  • QuippeR
    sőt, igazából azt az öt utolsó document.write sort érdemes lenne egy if(CB_jsdir){...} blokkba tenni.
  • QuippeR
    a CB_jsdir változó értéke gondolom null, és ilyenkor stringként használva az értéke egyes JavaScript implementációknál "undefined", gondolom ezért próbálja az undefinedclsource.js fájlt lekérni.

esetleg így:
    if(CB_jsdir){
    document.write(' src="'+CB_jsdir+'clsource.js">');
    }
    else{
    document.write(' src="clsource.js">');
    }
  • andrewb0y
    megtettem, így is ugyan az a helyzet...
  • PyRex
    Nem tudom, hogy hogy kezdjek hozzá... esetleg tudod mit próbálj ki? Kitörölsz a clsource.js-ből mindent, tehát egy üres, 0 bájtos fájl legyen csak és nézd meg, hogy akkor is csinálja-e, de tartok tőle, hogy fogja.
  • andrewb0y
    nekem sem világos, csak annyit tudok hogy a jelenség adott...
    szólj ha valamit konkrétan tudok segíteni a felderítésben!
  • PyRex
    de én ezt nem értem, a kód ugyanaz, hogy ha nincs rel=clearbox, akkor miért történik ez? egyedül egy helyen hivatkozok a clsource.js-re, az pedig a clearbox.js vége. sehol méshol nem...
  • andrewb0y
    az, hogy az említett esetben működik-e a script v sem tulajdonkép nem derül ki, mivel a hiba pont akkor keletkezik, amikor a script -nek semmi dolga sincs, mivel semmilyen megjelenítendő elemhez nincs hozzárendelve...
  • andrewb0y
    ezt meg kell cáfoljam, vagy legalábbis a korábban említett program verziók mellett valami nem stimmel. szintén logokkal tudom alátámasztani!
    tehát ha pl a képek az oldalam.hu/szolgaltatasok/rendezvenyek alatt vannak, akkor amíg nem cseréltem le a "pic" -t "/pic" -re addig a /szolgaltatasok/pic útvonal alatt próbálta elérni a clearbox kép fileokat...
  • PyRex
    A hibajelenségről meg fogalmam nincs, hogy mi okozhatja, azaz dehogynincs, tuti, hogy valamiért a CB_JsDir nem kap értéket, de hogy ez miért függ bőngészőtől ezt nem értem. Sőt amikor a "hiba" fennáll, akkor elvileg nem is szabadna, hogy működjön a script...
  • PyRex
    a CB_PicDir -nél megadott directory elé a script automatikusan beszúr egy / jelet.
  • andrewb0y
    még vmi: ha valaki clear url-t használ (tehát pl. oldalam.hu/szolgaltasok/rendezvenyek) akkor pl a clearbox navigációs képekre való hivatkozása hibás lesz, ez javítható a config file CB_PicDir = "pic" paraméterének "/pic" -re cseréjével...
    ez igazából nem bug, csak szerintem módosítani lehetne az alapértelmezést így, vagy felhívni rá a figyelmet...
  • andrewb0y
    hibajelenség előidézéséhez szükséges feltételek (linux, firefox2 biztos csinálja, konqueror nem, a többiről nem tudok nyilatkozni):
    - az előírásnak megfelelő clearbox deklaráció a html head részben
    - a html body részében semmilyen elemhez nincs clearbox rendelve

a hibajelenség:
    - az oldal teljes betöltése után egy plusz "GET /undefinedclsource.js" lekérdezést indít a böngésző a webszerver irányába. ez természetesen 404 -es hiba, ami amúgy a felhasználónak nem fog feltűnni, de szerver logokban egyértelműen feltűnik
  • PyRex
    ok, viszont még mindig nem értem pontosan, hogy mi a hibajelenség. a scrupt hivatkozik a clsource.js-re amit nem talál vagy mi?
  • andrewb0y
    na logok alapján úgy van ahogy mondom.
    ami a böngészőt illeti most próbáltam mással is:
    - linux / firefox2 -> műveli a jelenséget
    - konquer 3.5.6 -> nem műveli

win alatt nem tudom tesztelni...
  • PyRex
    milyen böngészővel? az összessel?
  • andrewb0y
    hm, röpke elemzés után úgy tűnik, h csak olyan oldalak lekérdezésekkor keletkezik ez a plusz GET kérés ahol a clearbox betöltődik ugyan de nincs deklarált clearbox-hoz rendelt elem...

ez lehetséges? ha így van akkor jó volna ezt valahogy kiküszöbölni...
    tovább csekkolom a szerver logokat, h biztosra tudjam mondani!
  • andrewb0y
    nos... alapvetően a teszt környezetnél minden megjelenő oldalon a header bejegyzések között ott van a script beillesztése.
    a lekérdezés a sima főoldal megjelenítésekor is megy, itt egyébként nincs semmi clearbox -os elem!
    amúgy a szerver logjaiból látom, ugyanis saját az is...
  • PyRex
    hmm ez érdekes. mikor csinálja? és ezt firebuggal látod?
  • andrewb0y
    ill. 1 dolog ami most jutott eszembe:
    -mitől van undefinedclsource.js lekérdezés szerver irányába?

• andrewb0y
    nyúztam az új csomagot és elsődleges jelentésnek csak azt tudom egyenlőre mondani, hogy hibátlanul működik! :)

thx még1x a szuper cuccért!
  • PyRex
    mármint, hogy clearboxos ablakban nem jelennek meg?

szerk: igen, valóban. az extra tiltja a külső oldalról linkelést, itt meg ugye egyértelműen ez történik...
  • Panyi
    Szerintem az extra.hu domaines oldalakra gondolt.
  • PyRex
    mit nem tud megjeleníteni?
  • Cat 02 #402
    nekem igen :)

1ébként fasza a wrap (asszem ez neve) de figyelmeztetés kéne h extrás oldalakat nem tud megjeleníteni :)
  • Panyi
    A teszt oldalon nem megy a vissza gomb, vagyis az előző kép gomb nem jelenik meg, de lehet klikkelni....
  • Cat 02 #400
    köszi :)
  • PyRex
    jahogyja :))

<a href="http://www.index.hu" rel="clearbox(200,400,over)">index.hu megnyitása 200x400-as ablakban - onmouseover</a>
    <a title="Google (itt is működik a title attribútum!)" href="http://www.google.com" rel="clearbox(692,500,click)">google.com megnyitása 692x500-as ablakban - onclick</a>