1398
ClearBox JS 2.5
  • Malakai
    Tesztoldalon View Source. :)
  • Cat 02 #397
    arra gondolok mikor behozza a honlapot :)
    mint a teszt oldalon az indexes
  • PyRex
    warp? azt nem oda írod, hanem a clearbox.js -ben írod át a CB_Animation -t...
  • Cat 02 #395
    mi a kód arra értem
    tehát <a href="index.hu" és ide mit kell írni h wrap legyen>
  • PyRex
    nem értem a kérdést :)

amúgy itt van egy tesztoldal, nem 100%-ig ugyanaz a verzió, de majdnem: http://www.kreatura.hu/pyro/clearbox/cbtest/
  • Cat 02 #393
    mikor lesz oldal? mert így vakon elég nehéz megnézni
    értsd: pl a wrap(v mi :))-s rendszer az úgy megy ahogy a képek csak linkkel?
  • andrewb0y
    húúú, thx a gyors közbenjárásért! ;)

leszedtem és a hétvégén igába is hajtom, ha bármit felfedezek rögtön szólok!

köszi még1x és további kellemes hétvégét!
  • PyRex
    feltettem, ha valami bugot észleltek akkor pls írni ide :)
  • andrewb0y
    :) okés, de annak mennyi lesz még az átfutási ideje?
    Ha nagyon szépen megkérlek(ünk) akkor átmenetileg a http://www.kreatura.hu/pyro/clearbox/dl alá fel tudnád tenni?

Amúgy had gratuláljak a cucchoz, nagyon klafára sikeredett!
  • PyRex
    most tényleg nem tőlem függ, a clearbox.hu -t várom :)
  • andrewb0y
    Mit lehet tudni a publiklásáról? Gondolom nem vagyok vele egyedül, de én már nagyon várom!
  • PyRex
    :))))))
  • Malakai
    Akkor majd írod ide, ha nem a kis kubikmunkás tábla lesz a címen? :)
  • PyRex
    nem, a clearbox.hu domain ugyan le van regelve de még egyelőre nemtom használni
    azon kívül közbe jött egy igen kellemetlen dolog (nem clearbox, tök más téma)
    a 2.00 készen van amúgy, csak magát a weboldalt kellene összepakolnom hozzá...
  • Malakai
    A gyakorlat közbeszólt?
  • PyRex
    elvileg ma kint lesz
  • Panyi
    Én csak érdeklődöm, hogy mikor lesz a soon, mert már várom, de nem tudom, mennyit várják, még van időm, és tudom, hogy nem egy perc ennek a fejlesztése, és nem akarlak sürgetni, csak akkor úgy osztom be a projekteimet...
  • PyRex
    ezt ne itt, please, ez nem az a topic.
  • asdasddsadsa
    Hogyan lehet pdf fájlt létrehozni? Amit adobe readerrel lehet megjeleníteni. .doc fájlt szeretnék átalakítani.
  • PyRex
    ha értesz a css-hez, lehet
    a hátteret pedig simán a konfig fájlból lehet.
  • ShadowMan
    Hali! Olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e a fefér keret színét és a szürke hátteret változtatni? 1.72-es verzióm van.
  • Cat 02 #377
    hm ha nem nagy dolog sztem lehetne olyat csinálni h a kép mindig középen maradjon (értsd ha hosszú az oldal és görget az ember akkor menjen vele a kép)
  • wudy86
    Válaszoltam a HTML szerkesztés kezdőknek topikban!
  • asdasddsadsa
    A div taggal ugyan azt lehet elérni mint az iframe-mel?
  • wudy86
    Igen azt! Igazság szerint én se tudom a PHP nyelvet (bár azon vagyok h megtanuljam), ezt tufom amit leírtam, mert használom az oldalamon. Offolás elkerülése végett - ha gondolod - írhatod a választ a megfelelő topikba (pl html-css-php-help). Köszi!
  • PyRex
    mármint az ellenőrzést?
  • wudy86
    És ezt hogyan lehet megoldani?
  • PyRex
    Azért ezzel vigyázzunk! Mindig ellenőrízzük le, hogy mit include-olunk be (tehát, hogy csak a mi oldalainkat lehessen beinclude-olni, mert amúgy bárki bármit lefuttathat a szerveren!!!)
  • wudy86
    Illetve bocs az OFF-ért!
  • asdasddsadsa
    Köszi szépen a segítséget! Megpróbálom.
  • wudy86
    Elnézést annyi lemaradt, h az oldalaknak is .php kiterjesztés kell a példa szerint, de ha html-ben csinálod akkor ("$menu.html")-t kell írni.
    Az index mindenképpen .php. Ja és még annyi, h az oldalaknál (főoldal, képek) mindent ki kell törölni a html kódból a tartalmon kívül, tehát <!DOCTYPE... html, head, body tag töröl!
  • wudy86
    A nyelv alapjait elvileg akár 24 óra alatt is (Tanuljuk meg a ... használatát 24 óra alatt :) ) De a viccet félretéve körülbelül annyi, h kialakítod az oldal szerkezetét (header, menu, tartalom, footer) pl. divek segítségével (javasolt) és a tartalom divbe beírod a következőt:

<div id="tartalom">
    <?php
    if($menu) {
    include ("$menu.php");
    }
    ?>
    </div>

és magát a menüt a következő képpen kell linkelni (ha az alap oldal index.php):

<a link="index.php?menu=fooldal">Főoldal</a>
    <a link="index.php?menu=kepek">Képek</a> stb.

Ha esetleg variálni akarod, h több tartalom blokkod (div) van és a menü különböző elemeire klikkelve a tartalom más-más blokkban jelenjen meg, akkor a $menu -nek megadhatsz értékeket az adott divbe írva. Pl.:

<div id=1.blokk>
    <?php
    if($menu == fooldal) { //a főoldal az 1.blokkban jelenik meg
    include ("$menu.php");
    }
    ?>
    </div>
    <div id=2.blokk>
    <?php
    if($menu == kepek) { //a képek a 2.blokkban
    include ("$menu.php");
    }
    ?>
    </div>

Az fontos h az index .php kiterjesztésű legyen!

Sok sikert!
  • asdasddsadsa
    Értem. Nem is lenne ezzel gond csak Hétfőre meg kéne csiánlnom de végülis 3 nap alatt meg lehet tanulni nem?
  • wudy86
    Nem kell, erre találták ki a PHP-t!
  • asdasddsadsa
    Ne olts:D De beágyazni minden egyes oldalra a főoldalt az elég hosszadalmas nem de bár? Így sok időt és karaktert meg lehet spórolni.
  • PyRex
    szerintem a frame-ek és az iframe-ek használata az elszomorító :((
  • asdasddsadsa
    Hát ez elég elszomorító:(
  • PyRex
    még ha módosítani is tudnád a forrást (amit több szempontból nem tehetsz meg) akkor sem lehetne megcsinálni. mivel a frame-eket és iframe-eket teljesen úgy kezeli pl. a javascript, mintha egy külön böngésző lenne. tehát ő azt a kis iframe ablakot fogja teljes böngészőként látni...
  • asdasddsadsa
    Nem ért valamelyikőtök ahoz hogy na lehet felül írni a forráskódot hogy elérhető legyen a funkció?
  • PyRex
    iframe + ezek a scriptek = felesleges próbálkozás. Nem fog működni egyik sem, aki ért a html-hez az tudja miért, aki meg nem, az fogadja el magyarázat nélkül, hogy sajnos ez van :(