1398
ClearBox JS 2.5
-
#398 Tesztoldalon View Source. :) -
Cat 02 #397 arra gondolok mikor behozza a honlapot :)
mint a teszt oldalon az indexes -
#396 warp? azt nem oda írod, hanem a clearbox.js -ben írod át a CB_Animation -t... -
Cat 02 #395 mi a kód arra értem
tehát <a href="index.hu" és ide mit kell írni h wrap legyen> -
#394 nem értem a kérdést :)
amúgy itt van egy tesztoldal, nem 100%-ig ugyanaz a verzió, de majdnem: http://www.kreatura.hu/pyro/clearbox/cbtest/ -
Cat 02 #393 mikor lesz oldal? mert így vakon elég nehéz megnézni
értsd: pl a wrap(v mi :))-s rendszer az úgy megy ahogy a képek csak linkkel? -
andrewb0y #392 húúú, thx a gyors közbenjárásért! ;)
leszedtem és a hétvégén igába is hajtom, ha bármit felfedezek rögtön szólok!
köszi még1x és további kellemes hétvégét! -
#391 feltettem, ha valami bugot észleltek akkor pls írni ide :) -
andrewb0y #390 :) okés, de annak mennyi lesz még az átfutási ideje?
Ha nagyon szépen megkérlek(ünk) akkor átmenetileg a http://www.kreatura.hu/pyro/clearbox/dl alá fel tudnád tenni?
Amúgy had gratuláljak a cucchoz, nagyon klafára sikeredett! -
#389 most tényleg nem tőlem függ, a clearbox.hu -t várom :) -
andrewb0y #388 Mit lehet tudni a publiklásáról? Gondolom nem vagyok vele egyedül, de én már nagyon várom! -
#387 :)))))) -
#386 Akkor majd írod ide, ha nem a kis kubikmunkás tábla lesz a címen? :) -
#385 nem, a clearbox.hu domain ugyan le van regelve de még egyelőre nemtom használni
azon kívül közbe jött egy igen kellemetlen dolog (nem clearbox, tök más téma)
a 2.00 készen van amúgy, csak magát a weboldalt kellene összepakolnom hozzá... -
#384 A gyakorlat közbeszólt? -
#383 elvileg ma kint lesz -
Panyi #382 Én csak érdeklődöm, hogy mikor lesz a soon, mert már várom, de nem tudom, mennyit várják, még van időm, és tudom, hogy nem egy perc ennek a fejlesztése, és nem akarlak sürgetni, csak akkor úgy osztom be a projekteimet... -
#381 ezt ne itt, please, ez nem az a topic. -
#380 Hogyan lehet pdf fájlt létrehozni? Amit adobe readerrel lehet megjeleníteni. .doc fájlt szeretnék átalakítani. -
#379 ha értesz a css-hez, lehet
a hátteret pedig simán a konfig fájlból lehet. -
ShadowMan #378 Hali! Olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e a fefér keret színét és a szürke hátteret változtatni? 1.72-es verzióm van. -
Cat 02 #377 hm ha nem nagy dolog sztem lehetne olyat csinálni h a kép mindig középen maradjon (értsd ha hosszú az oldal és görget az ember akkor menjen vele a kép) -
#376 Válaszoltam a HTML szerkesztés kezdőknek topikban! -
#375 A div taggal ugyan azt lehet elérni mint az iframe-mel? -
#374 Igen azt! Igazság szerint én se tudom a PHP nyelvet (bár azon vagyok h megtanuljam), ezt tufom amit leírtam, mert használom az oldalamon. Offolás elkerülése végett - ha gondolod - írhatod a választ a megfelelő topikba (pl html-css-php-help). Köszi! -
#373 mármint az ellenőrzést? -
#372 És ezt hogyan lehet megoldani? -
#371 Azért ezzel vigyázzunk! Mindig ellenőrízzük le, hogy mit include-olunk be (tehát, hogy csak a mi oldalainkat lehessen beinclude-olni, mert amúgy bárki bármit lefuttathat a szerveren!!!) -
#370 Illetve bocs az OFF-ért! -
#369 Köszi szépen a segítséget! Megpróbálom. -
#368 Elnézést annyi lemaradt, h az oldalaknak is .php kiterjesztés kell a példa szerint, de ha html-ben csinálod akkor ("$menu.html")-t kell írni.
Az index mindenképpen .php. Ja és még annyi, h az oldalaknál (főoldal, képek) mindent ki kell törölni a html kódból a tartalmon kívül, tehát <!DOCTYPE... html, head, body tag töröl! -
#367 A nyelv alapjait elvileg akár 24 óra alatt is (Tanuljuk meg a ... használatát 24 óra alatt :) ) De a viccet félretéve körülbelül annyi, h kialakítod az oldal szerkezetét (header, menu, tartalom, footer) pl. divek segítségével (javasolt) és a tartalom divbe beírod a következőt:
<div id="tartalom">
<?php
if($menu) {
include ("$menu.php");
}
?>
</div>
és magát a menüt a következő képpen kell linkelni (ha az alap oldal index.php):
<a link="index.php?menu=fooldal">Főoldal</a>
<a link="index.php?menu=kepek">Képek</a> stb.
Ha esetleg variálni akarod, h több tartalom blokkod (div) van és a menü különböző elemeire klikkelve a tartalom más-más blokkban jelenjen meg, akkor a $menu -nek megadhatsz értékeket az adott divbe írva. Pl.:
<div id=1.blokk>
<?php
if($menu == fooldal) { //a főoldal az 1.blokkban jelenik meg
include ("$menu.php");
}
?>
</div>
<div id=2.blokk>
<?php
if($menu == kepek) { //a képek a 2.blokkban
include ("$menu.php");
}
?>
</div>
Az fontos h az index .php kiterjesztésű legyen!
Sok sikert! -
#366 Értem. Nem is lenne ezzel gond csak Hétfőre meg kéne csiánlnom de végülis 3 nap alatt meg lehet tanulni nem? -
#365 Nem kell, erre találták ki a PHP-t! -
#364 Ne olts:D De beágyazni minden egyes oldalra a főoldalt az elég hosszadalmas nem de bár? Így sok időt és karaktert meg lehet spórolni. -
#363 szerintem a frame-ek és az iframe-ek használata az elszomorító :(( -
#362 Hát ez elég elszomorító:( -
#361 még ha módosítani is tudnád a forrást (amit több szempontból nem tehetsz meg) akkor sem lehetne megcsinálni. mivel a frame-eket és iframe-eket teljesen úgy kezeli pl. a javascript, mintha egy külön böngésző lenne. tehát ő azt a kis iframe ablakot fogja teljes böngészőként látni... -
#360 Nem ért valamelyikőtök ahoz hogy na lehet felül írni a forráskódot hogy elérhető legyen a funkció? -
#359 iframe + ezek a scriptek = felesleges próbálkozás. Nem fog működni egyik sem, aki ért a html-hez az tudja miért, aki meg nem, az fogadja el magyarázat nélkül, hogy sajnos ez van :(