1398
ClearBox JS 2.5
-
#38 filózom rajta, csak egyelőre nem tudom, hogy azt hogy csináljam: iframe, vagy xmlhttprequest :) mind2-nek vannak előnyei meg hátrányai is. -
#37 PyRex, köv verzióra tervezet a content megjelenítést, vagy az majd később? -
Ersiman #36 Kipróbáltam, nálam jól működik. Le is cseréltem a Lightboxot. -
#35 mondtam én, hogy nálam van a gond :) -
#34 Hamarosan kint lesz az újabb változat, aminek a kódján gyorsítottam picit és a slideshow funkciót lehet paraméterezni is az a tagből. -
#33 Én is WordPress blogba raktam bele, header-nek a head-jébe, meg persze WordPress rootba a könyvtárakat és az <a>-ba a rel="clearbox"-ot. -
#32 hát a blogból már kiszedtem, mert vagy benne hagyom a (tökmind1 miért) egyelőre nem funkcionáló verziót vagy visszaraktam a lightbox-ot
de talán holnap belebarkácsolom egy sima html-be, azzal nem lesz baj szerintem :) -
#31 Gondolom, ahol plugin van ott annyi, hogy autómatikusan megkapja minden kép, csak akkor kell editálni (vagy vmelyiknél a gép beszúró formba mint input be is kerül), ha összefűzött képeket akarsz. -
#30 Oh, kiprószáltam, nálam teljesen jól működik, okés. :) -
#29 hmm ez fura
esetleg annak az oldalnak a pontos url-jét be tudod másolni, vagy priviben elküldeni, ahol ez megtörtént? megnézném, hátha én csesztem el valamit és azért nem megy. -
#28 beillesztettem akart lenni -
#27 beüllesztettem a head-be a kódot, feltöltöttem a fájlokat, átírtam egy működő linket lightbox-ról clearboxra és js effekt helyett letöltötte a böngésző a képet azonos ablakban
ennyi történt, de valószínűleg elnéztem valamit, nincs semmi gond a dologgal -
#26 De akkor mi a gond? :D megadod neki a rel="clearbox" -ot vagy ha galériába akarsz képeket akkor - mint a lightboxnál - rel="clearbox[galérianeve]"
és elevileg mennie kell -
#25 de igen -
#24 De, bele lehet, simán, ha ránézel a linkre, amit adtam, ott van a plugin. Ott is írja sztem letöltés se kell, hogy az a tag-ba title-nek kell megadni {}-be a galéria nevét (összekapcsolandó képek), amúgy pedig autómatikusan minden kép lightbox megjelenítésű.
Mivel a személyes oldalam flash alapú lesz később, ezért a bloghoz lenne jobb a clearbox, szal nem is annyira burkoltan azért raktam be a linket, hátha összedobod a plugint. :D Persze nem várom el, mondjuk fogalmam sincs mennyi meló egy ilyet összerakni. -
#23 Gondolom amikor a blogodba képet töltesz fel, akkor a képhez kapcsolódó <a> tag-be nem tudsz belenyúlni, vagy igen?
-
#22 azok ott vannak :) (voltak)
na mindegy, van egy sima html/css oldal is kéznél, azzal megpróbálkozom majd, "legalább" oda jó lesz :) -
#21 Nem, a képek (amiket a clearbox megjelenít) bármilyen mappában lehetnek, a pic mappában magához a clearboxhoz szükséges képek kellenek (lekerekítések, gombok, stb...) -
Ersiman #20 Üdv!
Nekem tetszik a ClearBox, ki fogom próbálni az oldalamon. Nagyon jónak tartom az ötletet, hogy a böngésző méretéhez tudja igazítani a kép megjelenítését. -
#19 Én pl ezt a Lighbox plugint használom WordPressben, de én szivesen lecserélném ^_^ : http://www.m3nt0r.de/blog/lightbox-wordpress-plugin/ -
#18 de igen, nézegettem tovább, valószínűleg csak annyit rontok el, hogy a képek nem a pic mappába kerülnek -
#17 Sajnos nem tudom, hogy a Wordpress hogy működik, de utána fogok járni. Gondolom a képekhez valahogy hozzá kellene adni automatikusan a rel="clearbox" attribútumot, de azt ugye magától nem csinálja meg, te meg gondolom nem tudsz ilyen szinten belenyúlni. De megpróbálom megcsinálni majd... -
#16 első látásra nekem nagyon tetszik, el is kezdtem bepakolni a Wordpress blogomba, aminél most a lightboxot használom, de nem nagyon jártam sikerrel :-(
Mondjuk kézzel a lightbox-szal sem, csak az egykattintós pluginnal, remélem itt is lesz majd egyszer egy hasonló megoldás, akkor váltok rögtön :) -
#15 szerintem lesz, meg olyan is, hogy megadhasd galériánként a slideshowtime értékét. de jelenleg picit átláthatatlanná vált a kód számomra, úgyhogy megpróbálok egyszerűsíteni, meg gyorsítani is rajta picit. :) -
#14 Esetleg egy olyan beállítás, hogy egy adott galériánál a slideshow automatikusan elinduljon? -
#13 Kérdés volt, nem számonkérés. :) A honlapon nem szúrtam ki az újdonságokat. :) -
#12 Őőő ja, miért ez szerintem megért egy verzió váltást lol :DDDDD -
#11 Szép igényes script, grat hozzá. A logaritmikus sebességű anim is szép dinamikus. -
#10 Újdonságok, Slideshow? :) Új paraméterek? :P -
#9 Kint van az 1.6, ha valakit érdekel ;) -
#8 Thx! :) Egyébként ezzel mit reklámozok? Magamat? :)) Eladni itt úgysem fogom és nem is akarom, inkább csak megosztom másokkal, használják, ha tetszik. ;)
Amúgy készen van a SlideShow is, még tesztelem kül. böngészőkkel, de úgy tűnik, rendben lesz az is :) -
#7 Mondanám, hogy reklám, de üsse kavics, ezt még akkor is szívesen látom itt, ha reklám. ;-) -
#6 Örülök, hogy pozitívak a visszajelzések. Most pont a Slideshow effekten dolgozom, ha minden igaz estére kint is lesz az új verzió. -
#5 Így első ránézésre jó, tetszik.
Ha content megjelenítése is lenne, akkor akár használnám is. ^_^ -
Thanatos #4 -
blackgamer #3 pont ilyenekre vadászok! -
#2 szép -
#1 Nézegettem a Lightbox, Greybox, Thickbox és egyéb javascript-ben íródott képmegjelenítőket és gondoltam írok egy sajátot (utálok más kódjába piszkálni, meg logikailag én csomó mindent teljesen máshogy építettem fel benne).
Az eredmény: ClearBox
Most még csak képek megjelenítésére képes, de azt szerintem elég igényesen teszi.
Tervbe van véve Slideshow effekt és a geléria következő képének az előtöltése is.
Meg persze majd HTML dokumentumok megjelenítése, egyszer, ha eljutok oda
Minden esetre a scriptem az egyik legkisebb, mindössze 9kbyte, és NEM igényli sem a prototype, sem egyéb JS library-k jelenlétét, ezen kívül más előnye is van még, de ezt a weboldalon úgy is leírtam.
Szóval várok mindenféle véleményt, meg ha találtok benne hibát, akkor jó lenne, ha screenshottal elküldenétek nekem (email címet privát üzenetben adok).
Üdv!