577
  • [Walaki]D`Lair
    Mojito:

Rum
    Cukor
    Lime
    Menta
    Ásványvíz

Könnyűnek tűnik, de könnyebb elbaszni mint jóra csinálni...:P
  • kulabácsi
    igaz a sört bűn elrontani, de

4dl sör
    1dl sprite

qrva jó íze van:)
  • 89
    Budweiser
  • SHADOWEYES7
    juhász kevert,elég ütős,még ifjú koromban az Állami Gazdaság-ban itatták az öreg traktorosok nagyon fini!!

fél liter vegyes pálimkát meg fél liter kevertet össze kevertünk és abból ittunk emberesen,háát mitne monnyak ütött mint a Big Bang.....
  • autoszimulator
    Kommersz Cappy:

1 üveg kommersz vodka
    1 üveg narancsos cappy
  • desigo
    1 db nagy pohár
    1 dl Jager alulra
    1 dl Pitu középre
    1 dl Jager a tetejére

a hatás garantált

(kicsit nehéz vezetni utánna)
  • kas123
    cuba libre:
    -rum
    -kóla
    -citromlé
    -citrom

Tequila:
    -Tequila
    -Citrom
    -só
  • tigeroo
    denaturált szesz
  • SHADOWEYES7
    Legyen mézes a pálinkánk ........

Pálinkába kígyót rakni nagyon felnőttes dolog. És közben úgy csinálni, mintha veszélyben forogna az életünk. Viszont pálinkába mézet rakni olyan micimackós. Én mégis az utóbbinál maradok, kevésbé biológiaszertáros hangulata van.

Mézes pálinkát először úgy ittam, hogy nem akartam mézes pálinkát inni. Átmulatott és átvacsorázott éjszaka után kedves vendéglátóm búcsúzóul kivette a hűtőből az üveget. Azt gondoltam, ez amolyan csapatás. Nekem viszont nem igazán volt kedvem csapatni, tudtam, mivel jár. Igyekeztem hatásosan ellenállni, mondván, a mézes pálinka beleragad az ember gyomrába, sőt rosszabb esetben már a poharat se tudja levenni a szájáról. Hogy a válasz helyett kupicás poharat raktak elém, mást sem jelentett, mint hogy óriási marhaságokat beszéltem az elébb.
    Ki nem állhatom az édes löttyöket, de ez kimondottan jólesett, jópofán beleúsztatott az éjszakába, és nem csapatott.

Néhány téli hónap múlva kiderült, hogy a mézes pálinka torokfájás ellen is kiváló gyógykészítmény, és a mellékhatások tekintetében sem kell összevissza forogni mindenféle emberekhez. Ami nagy előny ahhoz képest, hogy legutóbb olyan gyógyszert írtak családom tagjának, amelynek mellékhatásai között szerepelt a lidércnyomás. Őszintén szólva izgalomba hozott, végre megtudhatnám, mi az a lidércnyomás. Jön a lidérc, és nyom, vagy van a dolognak vizuális hozománya is, amit később levonhatunk a kábeltévé díjából? A gyógyszert családi körben megsemmisítettük, elástuk a kertben a diófa alá, és a továbbiakban figyelemmel kísérjük, hogyan reagálnak rá a vakondok.

A mézes pálinka házi készítése nem ördöngös dolog, ha nem magunk főzzük a pálinkát, és nem magunk szállunk virágról virágra, hogy aztán a kaptár résein betuszkolódva, mézet képezzünk.
    A mézes pálinkához olyan pálinkára van szükség, amely nem túl erős karakterű. Tehát például szilvát, barackot vagy almapálinkát nem ajánlott erre a célra használni. Viszont a törköly vagy a vegyes kiválóan alkalmas.

Jól tudjuk, hogy a hazai törvények nem teszik lehetővé a jóféle házi pálinka vásárlását, ami, szerintem, alkotmányellenes. Jogilag gátat szabni a gasztronómiának, nem éppen okos népre vall. De a nép jól tudja, hogy pálinkát kapni ajándékba, majd ezért pénzt adni baráti viszonzásul, nem számít vásárlásnak. S minekutána korrupcióban otthon vagyunk, több tanácsot nem is adok.
    A lényeg, hogy üsse meg az ötven fokot. Ötven fok alatt a pálinka bájos és lányos ital.

Öntsünk egy liter kevésbé karakteres pálinkát az edénybe. Húsz deka akácmézet öntsünk bele egy másik kis lábasba. Lehetőleg azt a lábast válasszuk, amelyben ritkán dinsztelünk hagymát, az ugyanis pálinkához nem illő illatnyomokat hagy. Az akácmézet ne próbáljuk repcemézzel, vegyes virágmézzel vagy selyemfűmézzel helyettesíteni, se a pálinkát arcszesszel.

A mézet lassú tűzön, fakanállal kevergetve melegítjük, sőt az sem baj, ha lángterelőt rakunk alá, nehogy odakapjon és karamellizálódjon. A mézet folyósra melegítjük, körülbelül negyven Celsius-fok hőmérsékletre.

Honnan tudjuk, hogy mikor negyvenfokos a méz? Ha netán fizikai laboratóriumban készítjük az italt a tanszéki vacsorához, egyszerűen megmérjük hőmérővel. Ha viszont nincs ehhez semmiféle felszerelésünk, használjuk a szánkat. Ha nem vagyunk lázasak, a hőmérő a szánkban 36 és 37 fok közötti hőmérsékletet mér. Ha tehát kis falatnyit belekóstolunk a mézbe, és az melegebb a szánknál, akkor a negyven fok garantált. Máshol is szoktunk testhőmérsékletet mérni, de azokat nem ajánlom a méz hőmérsékletének mérésére.

A folyós mézet vékony sugárban a pálinkába öntjük, s feltűnően nagy élvezettel kavargatjuk, hogy a méz minden ízében elkeveredjen a pálinkával. Ha ezzel végeztünk, következik a palackozás.
    Mivel egy liter pálinkát és húsz deka akácmézet használtunk, számításaim szerint egy liternél több mézes pálinkát kapunk eredményül. Ez pedig arra ösztönöz, hogy az egyliteres üveg mellé állítsunk egy legalább kétdecis üvegpalackot. Mérjük át a pálinkát az edényből, de egyelőre ne kóstolgassuk.
    A mézes pálinkát ugyanis jól hűtve kell a szájüregbe juttatni, ezért mélyhűtőben tartsuk csavaros kupakkal zárható üvegben. A mélyhűtéstől nem kell félni, nem fogja szétdobni az üveget, sőt azt fogjuk tapasztalni, hogy amint kivettük és melegszik az ital, az üvegben lassan növekszik a szintje. De ne reménykedjünk, csak tágul, magától nem töltődik újra a palack.
    A mézes pálinka nem fagy meg, mert az alkohol fagyáspontja közel mínusz száz fok, és még a pálinkás baracklekvár is kibírja a mínusz 25 fokot, ha a nagymama tette el.

Két jó tanács a mézes pálinka szakszerű használatához. 1. A gyereket jól zárjuk el előle. 2. Mindig csak annyit igyunk, amennyi ki is jön belőlünk.
  • Shadow_THH
    /fav

sör

hozzávalók:
    10 sör
  • Pheaper
    kubai koktél
  • smartdiablo
    Valaki nem tudja hogy hogy kell a nézes pálinkát elkésziteni(hozzávaló pontos adatok elkészitése)
  • smartdiablo
    Mohito az micsoda??

• Jagumo
    gondolom nem ilyeneket:)
    hanem pl Mohito igaz?
  • Jagumo
    vagy Tokjai aszu:
    hozzavalók:
    Tokjai szölő:D
  • Jagumo
    Koktél félék is jöhetnek?
  • smartdiablo
    Helló

Azért nyitottam ezt a topicot hogy pia különlegességeket gyüjtsek

az első

A MAGYAR TEKILA
    hozzávalók:-egy feles
    -egy kis darab szalonna
    -egy kis pirospaprika

A szalonnát bepaprikázod utána lenyalod bedobod a pálinkát és ráharapod a szalonnát