577
  • Hegi90
    különlegesség sry
  • Hegi90
    Manapság pia külön legesség: tiszta, iható, szennyeződésmentes Víz... a csapból
  • kulabácsi
    pesten??? mond meg a helyet plz!!!
  • HiPPoNaX
    azert ez nem feltetlenul igaz, 320ert vesszuk a zwack fele feles paleszt :] igaz kocsmaban es nem pedig szorakozohelyen
  • whiskeyman

Népszerű témák
    1. Pia különlegességek
    2. A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 2
    3. Battlefield 2
    4. '80 as évek zenéi
    5. SilkRoad Online
    6. Makettezés
    7. World of Warcraft
    8. Windows: Vista (Longhorn)
    9. Armed Assault
    10. Személyes és szerelmi probléma
  • kulabácsi
    hmm vegysz úr ezt most jól kielemezted thx:)
  • ZilogR
    Ahogy Voltan is írta, ürmöt tartalmaz (a lenti receptben kétféle: fehér és római üröm is szerepel), aminek a "hatóanyaga" a tujon, ami valóban okozhat hallucinációkat. Kémiailag a kámforhoz hasonlatos és ez utóbbit előszeretettel alkalmazták az orvosok is a sárgaházak csendesnek nem igazán mondható rejtekeiben a problémásabb eseteknél...

Mellesleg 1 literhez 25 és 10 grammnyi ürömfű azért nem is annyira kevés, ha meggondoljuk, hogy langyos, nagy koncentrációjú (85tf%) alkoholban kell egy napig áztatni...! Abból MINDEN kiázik (egy hagyományos fekete tea 3-5 perc alatt elkészül; ha csak annyit próbálsz ki, hogy beáztatsz egy kis ürömfüvet alkoholba (bemész a drogériába és veszel, alkoholt meg a patikában) akkor fogod látni, hogy percek alatt nagyon sok színanyag és ha mellé teszel ánizst is, az aromaanyagok is rendkívül hamar kivonódnak).
  • kulabácsi
    a régiből azé fogyasztanék:D
  • Voltan
    Igen, ürom volt benne nagy koncentrációban. A maiban is van, de csak minimális.
  • kulabácsi
    hmm a régi abszint a tudomásom szerint egy eléggé haluconigén tartalmű gyökérnek a főzetét is tartalmazta...
  • ZilogR
    A magyar fordítás, ha hazaérek... :)
  • ZilogR
    Scientific American Recipe by Dr. Arnold

Distilled
    2.5 kilograms of dried wormwood
    5 kilograms of anise
    5 kilograms of fennel
    95 liters of 85 percent ethanol
    45 liters of water
    1 kilogram of Roman wormwood
    1 kilogram of hyssop
    500 grams of lemon balm
    An 1855 recipe from Pontarlier, France, gives the following instructions for making absinthe: Macerate 2.5 kilograms of dried wormwood, 5 kilograms of anise and 5 kilograms of fennel in 95 liters of 85 percent ethanol by volume. Let the mixture steep for at least 12 hours in the pot of a double boiler. Add 45 liters of water and apply heat; collect 95 liters of distillate. To 40 liters of the distillate, add 1 kilogram of Roman wormwood, 1 kilogram of hyssop and 500 grams of lemon balm, all of which have been dried and finely divided. Extract at a moderate temperature, then siphon off the liquor, filter, and reunite it with the remaining 55 liters of distillate. Dilute with water to produce approximately 100 liters of absinthe with a final alcohol concentration of 74 percent by volume (4).
  • Apus
    nyomhatnál receptet, én is főznék :)
  • Rexor
    LoL, én nem
  • ZilogR
    nem vagyok nagy pia-szakértő, de ez az ánizsos íz, az alkohol erős párája és a hihetetlen tiszta folyadék látványa a méregzölden megvillanó színeivel felejthetetlenné teszi a házi abszintfőzést.

eddig kétszer adtam rá a fejem és nem bántam meg a vele járó szűrés-áztatás-desztillálás-így keverem-úgy keverem maceráját :)

na és a végtermék is combos :P
  • Apus
    dedurva :D egyszer kipróbálom
  • gyupee
    Kérsz az enyémből?
  • desigo
    az keményen üthet...
  • Voltan
    Egyszer sikerült innom igazi, hamisítatlan old school francia abszintot. Házi főzésű cucc volt, úgy hozták egy kis francia faluból.
    Kurva érdekes íze volt, totál kategorizálhatatlan. Egész más volt, mint az itthon kapható abszintok. Szívesen megkóstolnám még egyszer :D
  • G_ArchAngel #238
    vanishin' death:
    fél literes korsóban:
    1 dl tequilla
    1 dl ouzo
    1 dl vodka
    1 dl fehérrum
    1 dl pálinka

a lényeg, hogy minden áttetsző, "vízszinű" legyen - és vízként kell egyhúzásra meginni...
    van aki már közben rókázik és megittam és úgy ájultam el, de egy embert láttam aki kért még egyet, igaz Ő 220kg volt...
  • Jagumo
    egyszerű ha 90%-osat akarsz...
    Apszint:D
  • Rexor
    Ivott már valaki rudamlevet?
  • ZilogR
    ;) már ki lett próbálva, hááát, csecsemőknek szájpenészre megteszi ;) XD
  • Apus
    Matrózkoktél: korsó jóhideg csapolt sör, leiszod a tetejét, beledobsz egy fél rumot poharastul és gyorsan iszod, mert megindul:) kurvakemény, egy elég belőle.
    haverom kedvence: Jäger+HohesC. (nagyon fos, mint valami elcseszett Campari)
    újabban levegőt iszom, ez absinthe+szóda. :D
  • Kmarha
    Na hallod :DDD Egyszer eskü kiprobáljuk, csak a végeredmény nehogy valami 90 %-os legyen :D
  • LES FORZA INTER
    nem olvastam végig a fórumot, de a kereső nem találta szal:
    Istennyila:
    -feles vodka
    -feles citromlé
    -ásványvíz igény szerint(kb. 1 deci)
  • Ars3nal
    nemlehet, csak szines van:D
  • ZilogR
    negatív! az akkor NEM abszint volt! (hidd el ezt egy vegyésznek!) :)
  • [Walaki]D`Lair
    Elvileg az igazi abszint színtelen amúgy :)
  • G_ArchAngel #228
    én egyszer ittam vízet, nagyon durva volt, még most is hányingerem van ha rágondolok...
  • Ars3nal
    így igaz, lehet ki is próbálom majd:D csak ne utálnám ennyire az uborkát:DDDDD

múltkor havernál találtunk hűtőbe egy orosz feliratos átlátszó italt, hatalmas orosz nyelvtudásomnak köszönhetően sikerült rájönni hogy vodka:D
  • [Walaki]D`Lair
    Jajistenem a látványától is rosszul vagyok...:D
  • ZilogR
    Vajon mi lehet az, ami így készül,

... végén is ilyen szép színe lesz:

nagyon ánizsos, 74% az alkoholtartalma és két pénzdarabot tesznek a szemedre, ha bekrepálsz??? ;) :P

Igen, úgy van, ez a bárki által házilag is elkészíthető nagyszerű ital az...

Egy 1850-es évekbeli francia receptet a magyarországon is megjelent igen nívós tudományos folyóirat, a Scientific American magyar kiadása is lehozta!
  • [Walaki]D`Lair
    Elvileg a vodkát tisztán (az igazit, nem az ilyen royal meg kalinka) uborkával kell fogyasztani...
  • cseri001
    az milyen, és hol ittad?
  • chicco
    tegnap ittam mozart likőrt nekem az első volt.
  • cseri001
    Ez az uborkadolog nagyon extrém... :)
  • Jagumo
    hu erőőős:D
  • GregSB
    Akkor egy kis lengyel különlegesség:

Lengyel Bison Vodka (kép lejjebb) + almalé tetszés szerint keverve + szeletelt uborka egy shékerbe berak, jól összekever, majd pohárba kiönt. Pohárba is lehet rakni 1-2 szelet uborkát.

Mielőtt megkóstoltam fintorogtam az uborkán, de a végeredmény nagggyon finom!

• kulabácsi
    hja, kecyk