Pia különlegességek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
9 deci bor
1 deci kóla <#idiota>#idiota>
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
5 liter pincemester bora
5 liter tesco ásványvíz
Szeressük a zacskós tejet
Rum
Cukor
Lime
Menta
Ásványvíz
Könnyûnek tûnik, de könnyebb elbaszni mint jóra csinálni...😛
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
4dl sör
1dl sprite
qrva jó íze van😊
fél liter vegyes pálimkát meg fél liter kevertet össze kevertünk és abból ittunk emberesen,háát mitne monnyak ütött mint a Big Bang.....
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
1 dl Jager alulra
1 dl Pitu középre
1 dl Jager a tetejére
a hatás garantált <#nyes>#nyes>
(kicsit nehéz vezetni utánna)
Pálinkába kígyót rakni nagyon felnõttes dolog. És közben úgy csinálni, mintha veszélyben forogna az életünk. Viszont pálinkába mézet rakni olyan micimackós. Én mégis az utóbbinál maradok, kevésbé biológiaszertáros hangulata van.
Mézes pálinkát elõször úgy ittam, hogy nem akartam mézes pálinkát inni. Átmulatott és átvacsorázott éjszaka után kedves vendéglátóm búcsúzóul kivette a hûtõbõl az üveget. Azt gondoltam, ez amolyan csapatás. Nekem viszont nem igazán volt kedvem csapatni, tudtam, mivel jár. Igyekeztem hatásosan ellenállni, mondván, a mézes pálinka beleragad az ember gyomrába, sõt rosszabb esetben már a poharat se tudja levenni a szájáról. Hogy a válasz helyett kupicás poharat raktak elém, mást sem jelentett, mint hogy óriási marhaságokat beszéltem az elébb.
Ki nem állhatom az édes löttyöket, de ez kimondottan jólesett, jópofán beleúsztatott az éjszakába, és nem csapatott.
Néhány téli hónap múlva kiderült, hogy a mézes pálinka torokfájás ellen is kiváló gyógykészítmény, és a mellékhatások tekintetében sem kell összevissza forogni mindenféle emberekhez. Ami nagy elõny ahhoz képest, hogy legutóbb olyan gyógyszert írtak családom tagjának, amelynek mellékhatásai között szerepelt a lidércnyomás. Õszintén szólva izgalomba hozott, végre megtudhatnám, mi az a lidércnyomás. Jön a lidérc, és nyom, vagy van a dolognak vizuális hozománya is, amit késõbb levonhatunk a kábeltévé díjából? A gyógyszert családi körben megsemmisítettük, elástuk a kertben a diófa alá, és a továbbiakban figyelemmel kísérjük, hogyan reagálnak rá a vakondok.
A mézes pálinka házi készítése nem ördöngös dolog, ha nem magunk fõzzük a pálinkát, és nem magunk szállunk virágról virágra, hogy aztán a kaptár résein betuszkolódva, mézet képezzünk.
A mézes pálinkához olyan pálinkára van szükség, amely nem túl erõs karakterû. Tehát például szilvát, barackot vagy almapálinkát nem ajánlott erre a célra használni. Viszont a törköly vagy a vegyes kiválóan alkalmas.
Jól tudjuk, hogy a hazai törvények nem teszik lehetõvé a jóféle házi pálinka vásárlását, ami, szerintem, alkotmányellenes. Jogilag gátat szabni a gasztronómiának, nem éppen okos népre vall. De a nép jól tudja, hogy pálinkát kapni ajándékba, majd ezért pénzt adni baráti viszonzásul, nem számít vásárlásnak. S minekutána korrupcióban otthon vagyunk, több tanácsot nem is adok.
A lényeg, hogy üsse meg az ötven fokot. Ötven fok alatt a pálinka bájos és lányos ital.
Öntsünk egy liter kevésbé karakteres pálinkát az edénybe. Húsz deka akácmézet öntsünk bele egy másik kis lábasba. Lehetõleg azt a lábast válasszuk, amelyben ritkán dinsztelünk hagymát, az ugyanis pálinkához nem illõ illatnyomokat hagy. Az akácmézet ne próbáljuk repcemézzel, vegyes virágmézzel vagy selyemfûmézzel helyettesíteni, se a pálinkát arcszesszel.
A mézet lassú tûzön, fakanállal kevergetve melegítjük, sõt az sem baj, ha lángterelõt rakunk alá, nehogy odakapjon és karamellizálódjon. A mézet folyósra melegítjük, körülbelül negyven Celsius-fok hõmérsékletre.
Honnan tudjuk, hogy mikor negyvenfokos a méz? Ha netán fizikai laboratóriumban készítjük az italt a tanszéki vacsorához, egyszerûen megmérjük hõmérõvel. Ha viszont nincs ehhez semmiféle felszerelésünk, használjuk a szánkat. Ha nem vagyunk lázasak, a hõmérõ a szánkban 36 és 37 fok közötti hõmérsékletet mér. Ha tehát kis falatnyit belekóstolunk a mézbe, és az melegebb a szánknál, akkor a negyven fok garantált. Máshol is szoktunk testhõmérsékletet mérni, de azokat nem ajánlom a méz hõmérsékletének mérésére.
A folyós mézet vékony sugárban a pálinkába öntjük, s feltûnõen nagy élvezettel kavargatjuk, hogy a méz minden ízében elkeveredjen a pálinkával. Ha ezzel végeztünk, következik a palackozás.
Mivel egy liter pálinkát és húsz deka akácmézet használtunk, számításaim szerint egy liternél több mézes pálinkát kapunk eredményül. Ez pedig arra ösztönöz, hogy az egyliteres üveg mellé állítsunk egy legalább kétdecis üvegpalackot. Mérjük át a pálinkát az edénybõl, de egyelõre ne kóstolgassuk.
A mézes pálinkát ugyanis jól hûtve kell a szájüregbe juttatni, ezért mélyhûtõben tartsuk csavaros kupakkal zárható üvegben. A mélyhûtéstõl nem kell félni, nem fogja szétdobni az üveget, sõt azt fogjuk tapasztalni, hogy amint kivettük és melegszik az ital, az üvegben lassan növekszik a szintje. De ne reménykedjünk, csak tágul, magától nem töltõdik újra a palack.
A mézes pálinka nem fagy meg, mert az alkohol fagyáspontja közel mínusz száz fok, és még a pálinkás baracklekvár is kibírja a mínusz 25 fokot, ha a nagymama tette el.
Két jó tanács a mézes pálinka szakszerû használatához. 1. A gyereket jól zárjuk el elõle. 2. Mindig csak annyit igyunk, amennyi ki is jön belõlünk.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
sör
hozzávalók:
10 sör
http://www.lohere.net - a MagyarChan
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz
hanem pl Mohito igaz?
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
hozzavalók:
Tokjai szölõ😄
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
Azért nyitottam ezt a topicot hogy pia különlegességeket gyüjtsek
az elsõ
A MAGYAR TEKILA
hozzávalók:-egy feles
-egy kis darab szalonna
-egy kis pirospaprika
A szalonnát bepaprikázod utána lenyalod bedobod a pálinkát és ráharapod a szalonnát