Betiltják a hagyományos izzókat Ausztráliában
← ElőzőOldal 7 / 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen, így van, csak egy kiegészítés.
Minden kompakt fénycsõnek (KF) van elektronikus elõtétje (EE).
A spéci EE 30 kHz frekvenciát generál, ezért nem zavarja a szemet, csak drágább. Én vettem ilyent 3000 Ft.-ért, sajnos hamar kipurcant (2 is). A gyártó (Landlite) meg ne,m vállal garanciát, úgyhogy dobhatod ki a szemétbe. Egyelõre az EE-vel felszerelt KF-ek drágák, nem kifizetõdõk. Persze, mûtõben, ipari alkalmazásoknál már igen.
LED-es téma:
A színspektrumuk tényleg keskeny, de vannak ún. melegfényû LED-ek (Luxeon LED-ek), ezek viszont drágák, és eléggé melegednek, vagyis az energia jó része hõvé alakul, és akkor ott vagyunk, ahol a part szakad. Elõnyük viszont, hogy akár 5 évig is mûködnek (bár állítólag van olyan Edison égõ, amely 100 éve müxik!), és bírják a rázkódást. Persze keveset fogyasztanak, kb. a KF-ekkel hasonló szinten vannak, 1/5 árammal nyomatják.
Hasznos világítástechnikai cikk (mínusz LED-ek)
Minden kompakt fénycsõnek (KF) van elektronikus elõtétje (EE).
A spéci EE 30 kHz frekvenciát generál, ezért nem zavarja a szemet, csak drágább. Én vettem ilyent 3000 Ft.-ért, sajnos hamar kipurcant (2 is). A gyártó (Landlite) meg ne,m vállal garanciát, úgyhogy dobhatod ki a szemétbe. Egyelõre az EE-vel felszerelt KF-ek drágák, nem kifizetõdõk. Persze, mûtõben, ipari alkalmazásoknál már igen.
LED-es téma:
A színspektrumuk tényleg keskeny, de vannak ún. melegfényû LED-ek (Luxeon LED-ek), ezek viszont drágák, és eléggé melegednek, vagyis az energia jó része hõvé alakul, és akkor ott vagyunk, ahol a part szakad. Elõnyük viszont, hogy akár 5 évig is mûködnek (bár állítólag van olyan Edison égõ, amely 100 éve müxik!), és bírják a rázkódást. Persze keveset fogyasztanak, kb. a KF-ekkel hasonló szinten vannak, 1/5 árammal nyomatják.
Hasznos világítástechnikai cikk (mínusz LED-ek)
Kara kánként folytatom tanításom.
1: ""Én nem tudtam. Miért az és ki állítja, hogy balesetveszélyes? Létezik egy hivatalos tanulmány, ami igazolja az állításodat"
Ezt nem én állítom, mindenki tudja aki valaha forgácsolóüzem egyáltalán szerszámgépüzem környékén járt.A baleseti oktatás része hogy közvetlen a gépeken a mûveletet megvilágító lámpa csak izzó lehet."
Ez így van. Különbözõ fizikai okosságok miatt neonos megoldásnál a forgó alkatrész állónak látszik. Mondjuk egy nagyobb ventinél elég kellemtlen meglepetésben lenne része az emberünknek. Igaz a látvány kárpótól az okozott kárért.
Vagy ha valakinek lehetõsége van, figyeljen meg egy légcsavart induláskor. Lesz egy pillanat, amikor úgy tûnik, mintha állna, vagy nagyon lassan forogna.
2: Most jut eszembe, hogy mit ugrálnak itt az izókkal? Amikor lassan a pc-k tápja 500 W-ról indul. Mostmár ugye van 1 megawattos is..
Asszem egyszerüen csak nem bírják az energiaszolgáltatók az iramot.
Ezt nem én állítom, mindenki tudja aki valaha forgácsolóüzem egyáltalán szerszámgépüzem környékén járt.A baleseti oktatás része hogy közvetlen a gépeken a mûveletet megvilágító lámpa csak izzó lehet."
Ez így van. Különbözõ fizikai okosságok miatt neonos megoldásnál a forgó alkatrész állónak látszik. Mondjuk egy nagyobb ventinél elég kellemtlen meglepetésben lenne része az emberünknek. Igaz a látvány kárpótól az okozott kárért.
Vagy ha valakinek lehetõsége van, figyeljen meg egy légcsavart induláskor. Lesz egy pillanat, amikor úgy tûnik, mintha állna, vagy nagyon lassan forogna.
2: Most jut eszembe, hogy mit ugrálnak itt az izókkal? Amikor lassan a pc-k tápja 500 W-ról indul. Mostmár ugye van 1 megawattos is..
Asszem egyszerüen csak nem bírják az energiaszolgáltatók az iramot.
ausztráliában be fog indulni a villanykörte csempészet 😄😄
ha akciós lesz akkor veszek párat és indulok is 😄😄😄
ha akciós lesz akkor veszek párat és indulok is 😄😄😄
http://www.raphirek.hu
lol. Ekkpra marhákat...bár ha jobban átgondojuk igazuk is lehet (van).
No meg a magas frekvenciájú (40-90 kHz) elektronikus elõtéttel a villogás elkerülhetõ, vagy Egyenáramu fénycsõelõtét (kissé buhera dolog) használatával a villogás megszüntethetõ.
Lehet, nem tudom, a spektrumon hallottam bár 15 sec-et kevésnek tartok, de a 15 perc valóban soknak tûnik. Azért is kérdeztem
na ez a rossz hozzáállás
csak a forgó gépeknél, de ha ott is 3 fázist használsz, akkor már nem vibrál és nem lesz strobi-effekt.
"mert a villogasuk miatt allonak latszodhatnak a nagy sebesseggel forgo gepek. Nem veletlen hogy a cikk is kiemeli, hogy pl. mutokben tovabbra sem fogjak hasznalni oket. Valoszinuleg gyarakban sem"
Na ez az.
Na ez az.
Kisfeszultsegu halogenest erdemes venni. Szep a fenyuk, jobban hasonlitanak a napfenyre es sokkal tovabb birjak bar nem fogyasztanak annyira keveset. (eleg nagy infra tartomanyuk van)
A kompakt fenycsovek pedig azert veszelyesek a munkagepek kornyeken, mert a villogasuk miatt allonak latszodhatnak a nagy sebesseggel forgo gepek. Nem veletlen hogy a cikk is kiemeli, hogy pl. mutokben tovabbra sem fogjak hasznalni oket. Valoszinuleg gyarakban sem...
A kompakt fenycsovek pedig azert veszelyesek a munkagepek kornyeken, mert a villogasuk miatt allonak latszodhatnak a nagy sebesseggel forgo gepek. Nem veletlen hogy a cikk is kiemeli, hogy pl. mutokben tovabbra sem fogjak hasznalni oket. Valoszinuleg gyarakban sem...
olvasásra nem igazán jó a fénycsõ... kompakt se.
7 éve van egy philips 100w fényerejû kompaktom, akkor 1000 huf volt, azóta mûxik -kopp kopp-. lehet jó cuccot is gyártani... hagyomásos izzókat 1-2 havonta cserélem, az se bírja a kapcsolgatást.
7 éve van egy philips 100w fényerejû kompaktom, akkor 1000 huf volt, azóta mûxik -kopp kopp-. lehet jó cuccot is gyártani... hagyomásos izzókat 1-2 havonta cserélem, az se bírja a kapcsolgatást.
Amúgy kibaszottul nem bírják a kapcsolgatást ezek a kompakt fénycsövek. Van amelyik addig se tart mint a hagyományos izzó. Szal a elõszoba, wc, fürdõ kilõve. Itt a rövidebb idejû világítás miatt simán maradhatna a hagyományos izzó.
Egy darabig eröltettem a dolgot, de most már csak a szobában van kompakt, persze abból is a sárga színû. Az viszonylag elviselhetõ.
Egy darabig eröltettem a dolgot, de most már csak a szobában van kompakt, persze abból is a sárga színû. Az viszonylag elviselhetõ.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ez egy 20W-os típus esetén azt jelentené, hogy 3600 W az áramfelvétel, ha 5 mp-ig tart a bekapcsolás.
Nem lehet, hogy inkább 15 mp.-nyi? Az reálisabb lenne.
Nem lehet, hogy inkább 15 mp.-nyi? Az reálisabb lenne.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Nem mondasz valótlant ugyanis a csövet be kell "gerjeszteni", mint miden gerjesztéses szerkezetet, és a gerjesztés nagyobb energiát igényel mint a folyamatos üzem.A TV képcsõ is ilyen. Azért nem kapcsolgatják állandóan le mert az nemcsak többet fogyaszt de az élettartanra is káros.
"A neon és a kompakt fénycsõ között hatalmas a különbség"
Mindkettõ ugyanazon az elven mûködik ezt illene tudni mielött valótlant állítasz.
Mindkettõ ugyanazon az elven mûködik ezt illene tudni mielött valótlant állítasz.
Azt hallottam hogy egy takarékos égõ felkapcsolása azonnal elfogyaszt 15 pernyi folyamatos világításhoz elegendõ energiát? Ez igaz? Mert ha igen akkor baromira nem takarékos sok helyen!
"Én nem tudtam. Miért az és ki állítja, hogy balesetveszélyes? Létezik egy hivatalos tanulmány, ami igazolja az állításodat"
Ezt nem én állítom, mindenki tudja aki valaha forgácsolóüzem egyáltalán szerszámgépüzem környékén járt.A baleseti oktatás része hogy közvetlen a gépeken a mûveletet megvilágító lámpa csak izzó lehet.
A kompakt fénycsõ meg a hosszú neoncsõ ugyanaz.
Ezt nem én állítom, mindenki tudja aki valaha forgácsolóüzem egyáltalán szerszámgépüzem környékén járt.A baleseti oktatás része hogy közvetlen a gépeken a mûveletet megvilágító lámpa csak izzó lehet.
A kompakt fénycsõ meg a hosszú neoncsõ ugyanaz.
Ha nem fognak gyártani mást, nem hozhatnak be az országba mást, akkor csak azt használhatják majd, nem?
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Mindenki azt vesz amit akar. A "betiltják"-kal van a baj. Inkább gyõzzék meg az embereket, miért jobb , vagy rosszabb, de ne tiltással próbálkozzanak, mert akkor csak azért sem fog kellõképp elterjedni.
ja ledes lámpákról: aki azoktól nem õrül meg annak gratulálok. annyira egy hullámhosszra vannak belõve, hogy a szememet egyenesen zavarja a fényük. nagyobb spektrumban kéne leadnia a fényét. vagy ha csak megközelítenék a nap, vagy a régi körték sárgás, meleg fényét.. de szerintem ott még nem járnak. például azt vettem észre, hogy a 3 ledes hegymászó lámpa fényénél nem látok annyit, mint amikor a sima, jólfókuszált 3,5 voltos izzóval világítok.. egyszerûen jobban látni a kutyát a szomszéd kertjében (pedig a led még 4 méterrõl is jobban vakít mint az izzós lámpa). erre is azt mondanám, hogy az emberi szem jobban alkalmazkodott a nagyobb spektrumban érkezõ fénysugarakra.
\"The voices are back... Excellent.\"
lehet, hogy kevesebbet fogyasztanak ezek a vackok, de amíg 180 forintból veszek 3 darab 60ast akkor nem fogok venni 3000ért 1 darab energiatakarékost ami kb tudna annyi fényt csinálni, amitõl nem folyik a szemem. amig a tesco-s energiatakarékosok olyan kékek, hogy az ajtófélfát tapogatva találom csak meg, addig igenis csak a klotyóban fogok ilyet használni, meg kisegítõ világításként. az akvárium felett is jó, a sarokban a pálma mögött is jól néz ki. de amig ilyen drágák a minõségiek, nem hiszem hogy tömegesen állnánk át rá..
\"The voices are back... Excellent.\"
Semmi!
Hát mi a fenérõl? Mindkettõ fénycsõ ha nem tudnád!
A neon és a kompakt fénycsõ között hatalmas a különbség!
Azért nincsenek még LED-es lámpatestek nagy tömegben, mert fényhasznosítási tényezõje jelenleg még nem éri el a fénycsövét.
Keress rá: stroboszkóp hatás.
2000 Ft környékén kapható LED-es spotlámpa, hálózati feszültségrõl üzemeltethetõ, és asszem 40W-os hagyományos izzónak felel meg a fényereje.
Egyébként én nem vagyok meggyõzve arról, hogy ez jó lépés. Az emberi szem a napfényhez szokott, és ahhoz még mindig a legközelebb az izzólámpák állnak.
A LED-rõl sem vagyok meggyõzve, hogy jó a szemnek.
Az energiafelhasználásból a világítás csak töredéket tesz ki, nem biztos, hogy itt kellene spórolni.
Ameddig nem bizonyított, hogy az emberi szemre semmilyen káros hatással nem rendelkeznek ezek a fényforrások, én semmiképp sem tenném kötelezõvé a használatukat.
Egyébként én nem vagyok meggyõzve arról, hogy ez jó lépés. Az emberi szem a napfényhez szokott, és ahhoz még mindig a legközelebb az izzólámpák állnak.
A LED-rõl sem vagyok meggyõzve, hogy jó a szemnek.
Az energiafelhasználásból a világítás csak töredéket tesz ki, nem biztos, hogy itt kellene spórolni.
Ameddig nem bizonyított, hogy az emberi szemre semmilyen káros hatással nem rendelkeznek ezek a fényforrások, én semmiképp sem tenném kötelezõvé a használatukat.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Te a neonra gondolsz, de a cikk meg nem arról szól, ugye. 😊
Én azt nem értem, hogy a LED-es világítócuccok mitõl olyan drágák, mert szvsz tök olcsó az elõállítás, a kompakt cuccoknál is sokkal hosszabb az élettartama és AZ tényleg keveset fogyaszt. De akkor miért kerül 8.000-be egy jobb LED-es zseblámpa? És miért nem próbálnak belõle populáris világítótestet varázsolni?
Én azt nem értem, hogy a LED-es világítócuccok mitõl olyan drágák, mert szvsz tök olcsó az elõállítás, a kompakt cuccoknál is sokkal hosszabb az élettartama és AZ tényleg keveset fogyaszt. De akkor miért kerül 8.000-be egy jobb LED-es zseblámpa? És miért nem próbálnak belõle populáris világítótestet varázsolni?
Én nem tudtam. Miért az és ki állítja, hogy balesetveszélyes? Létezik egy hivatalos tanulmány, ami igazolja az állításodat?
Hi!
Asszem kicsit parasztvakítás is van a dologban.
Szerencsére azért egy mondatban megemlítik, hogy az ipari létesítmények nem kicsit szennyezik a környezetet.
Egyébként én sem szeretem a neont. Zavar a vibrálása.
Meg nem árt tunni, hogy Kína energia igénye évrõl-évre hatványozottan nõ. Mivel országnyi területen él az emberiség ötöde, nem nehéz kitalálni, hogy nagy az import igénye. Szerintetek miért nyomassák most annyira az EUban a dízel és hibrid gk-kat? Nem gyõzik benyával ellátni Kínát.
Szerintem.
Vagy rosszul gondolom?
Asszem kicsit parasztvakítás is van a dologban.
Szerencsére azért egy mondatban megemlítik, hogy az ipari létesítmények nem kicsit szennyezik a környezetet.
Egyébként én sem szeretem a neont. Zavar a vibrálása.
Meg nem árt tunni, hogy Kína energia igénye évrõl-évre hatványozottan nõ. Mivel országnyi területen él az emberiség ötöde, nem nehéz kitalálni, hogy nagy az import igénye. Szerintetek miért nyomassák most annyira az EUban a dízel és hibrid gk-kat? Nem gyõzik benyával ellátni Kínát.
Szerintem.
Vagy rosszul gondolom?
Elektronikus elõtéttel már a fénycsövek sem villognak.
És azt tudod e hogy szerszámgépeknél balasetveszélyes a fénycsõvilágítás?
ha zavar a nagy K érték, akkor ne olyat vegyél, már szinte mindegyikre rá van írva, hogy milyen színû
"üvegházgázt termelt."
Nem üvegházgáz az és nem termelték. Széndioxid többek között és képzõdik. Termelés az amikor valamit direkt elõállítok, mellette melléktermék képzõdík.
Nem üvegházgáz az és nem termelték. Széndioxid többek között és képzõdik. Termelés az amikor valamit direkt elõállítok, mellette melléktermék képzõdík.
már rég csak ilyen kompaktokat kellene árulni...
Nem olyan jók azok a kompakt fénycsövek. Nem lehet õket fényerõszabályzóra kötni, és nincs meg az a kellemes meleg színük sem mint az izzónak. Tök rossz a 9300K színhõmérséklet. Engem csak ez a két dolog zavar.
TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu
"az üvegház gáz kibocsátás jelentõs része az ipar széntüzelésû erõmûveibõl származik, egyben felhívták a kormány figyelmét, hogy a megújítható energiára összpontosítsa figyelmét"
a fasznak kellett nektek az atomenergiát szapulni
Egyébként az EU-ban is be lehetne vezetni, az energiatakarékos izzók bizony jó alternatívát nyújtanak (nem úgy mint az alternatív energiaforrások!)
a fasznak kellett nektek az atomenergiát szapulni
Egyébként az EU-ban is be lehetne vezetni, az energiatakarékos izzók bizony jó alternatívát nyújtanak (nem úgy mint az alternatív energiaforrások!)
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
← ElőzőOldal 7 / 7