Elgondolkodtató feladatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Az egyik barátján szemüveg volt,és tükrözõdött rajta?<#idiota>
3 okos ismerõs el akarja dönteni, h ki a legokosabb közülük. Ezért egy náluk is okosabbhoz fordulnak, aki bevezeti õket egy szobába, ahol 3 fekete és 2 fehér sapka van. Mindnek bekötik a szemét és rájuk adnak egy-egy sapkát. Majd elviszik a maradék sapkákat és leveszik a kötést a szemükrõl, mondván: "Aki hamarabb mondja meg milyen színû sapka van a fején, az nyer." Gondolkodnak, gondolkodnak, majd az egyik, aki a másik két társán fekete sapkát lát felkiált: "Rajtam fekete van." És õ lett a legokosabb közülük.

Semmilyen külsõ segítséget vagy segédeszközt nem használhattak. Honnan tudta, h rajta fekete sapka van?

qetuol
ja, csak akkor a tiedben az "elindul" helyett a "közeledik" jobban illene, tekintve h az ember....
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
zuhan

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

De, én is arra gondoltam, ami ott van. Végül is az oldalon barkochbában vannak ezek a feladatok, én meg csak simán feladtam õket, ezért jobban részleteztem.
qetuol
nem, az a búzás kissé máshogy van megfogalmazva, és az a megoldás ami ott van nem passzol a te búzásodra szerintem.

Akkor megvan ez a feladat is. A búzásra még aki akar, írhat megoldást, csak az is rajta van az oldalon.
Valaki tud egy új feladatot?
qetuol
ezen az oldalon ott van az a búzatáblás kérdés is, csak kissé másképp

Úristen!! 😄DDDDD

Jézusom 😄

Casillas
hát jó, nekem mindegy 😊

Az elõzmény, hogy kitört a Harmadik Világháború, bevetették az atomfegyvereket, és lényegében a Föld egész lakossága elpusztult. A történetben szereplõ ember túlélte a katasztrófát, de valószínûnek látta, hogy senki más nem maradt rajta kívül életbe, ezért úgy döntött, hogy öngyilkos lesz, hiszen nincs értelme egyedüli túlélõként élnie az egész Földön. Felment tehát egy magas épület tetejére, és a mélybe vetette magát. Zuhanás közben azonban telefoncsörgés hallatszott ki a toronyház egyik ablakán. Tehát valaki mégiscsak életben maradt még rajta kívül. <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

ezen az oldalon láttam, szerintem vannak még baromi jók közte 😊
meg persze néhány gyengébb is, de ajánlatos a megoldás megnézése elõtt gondolkozni kicsit, nekem volt néhány ami beugrott 😊 csak hát ezek közt tényleg vannak elég nehezek is, amit így gyakorlatilag lehetetlen kitalálni, csak barkochbázással

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Bááz, tényleg 😄
Casillas: szerintem jöhet a megoldás szpojlerben, mert az ilyen feladatokra ki lehet találni ezerkétszáz féle megoldást, és az eredetit általában senki sem találja el 😄

Casillas
az lesz az 😊

a nyitott ablakosba délután belebotlottam egy honlapon, így abban én már nem játszok, de ha te is ezt a konkrét megoldást várod, nincs az az isten, hogy bárki is kitalálja 😄DD

(ték)

lehetséges hogy a 3. feladatom egyik megoldása inkább az 1. feladat megoldása? 😄

Õ az ejtõernyõ nélküli ejtõernyõs???

Részemrõl passz
Idióta ötleteim vannak, de annak semmi értelme

Talált.

A búzáshoz adok egy segítséget: aki bármilyen más irányból jön, nem hal meg, csak ha onnan jön, mint akirõl szó van.
Valahol nagyon északon játszódik a dolog, ahol két hónapig világos van, így éjfélkor is, ezért észrevette a kocsit.

Helyes? Mellesleg a búzáshoz adhatnál valami tippet, mert az nagyon érdekel 😄

Igen, így kell érteni.
Az a szó, ami félreérthetõ, olyan, hogy úgy képzeljük el, ahogy Magyarországon, meg a világ sok részén kinéz. De a feladvány ott játszódik, ahol ez nem úgy néz ki.
na ilyen meg sem fordult a fejemben 😛

Ezt úgy kell érteni szerintem, hogy nem tudhatta elõre (pl. Pista haverom mondta, hogy erre fog jönni 0:12-kor)

hát ezaz!

qetuol
ha sötét volt akkor nem is láthatta a vazatõjét

"és nem ismeri a vezetõjét"
én ezen gondolkodtam a legtöbbet, ez az ami vagy félrevezet, vagy rávezet szerintem.

A csendes autót úgy kell érteni, hogy nem csak a motorja volt csendes, hanem nem dudált, nem fékezett, nem hallgatott hangos zenét, ilyesmi.
erre én is gondoltam, de mivel az ember is sötét volt, így az autós sem láthatta.

Casillas
autósra egy ismerõsöm tippje:

Dudált?

Nem volt meteorit.
Egyértelmûen a hang lenne a megoldás, de mivel benne van hogy csendes, feltételezem nem abban az irányban kell tapogatózni

qetuol
akkor a másodikra még 1x:

épp akkor húzott el az égbolton egy meteorit, ami bevilágította a környéket

qetuol
ja, ha csendes akkor már néma is? oké^^

Az elsõre nem jó válasz, hogy idõs. Az az ember pillanatra pontosan tudja, mikor fog meghalni.

A másodikhoz adok egy segítséget, hogy a szövegben van egy nagyon félreérthetõ információ, aminek a megoldásban igazából nincs is jelentõsége.

A harmadiknál se talált egyik se, de davidragon 2. megoldása közel jár. Egy olyan dolog miatt lett mérges magára, amit ha nem megy el az ablak elõtt, nem tud meg.
...jön egy fekete, csendes autó...

3.ra vannak hülye tippjeim, de tényleg rossz hogy kevés a konkrétum:
Buvár volt egy elsüllyedt hajót kutatott át, ennek az ablaka elõtt úszott el és eszébe jutott hogy ki fog fogyni a levegõ

Ejtõernyõs ugrás volt, de nem vitt magával ejtõernyõt és a zuhanás utolsó pillanatában egy ablak elõtt zuhant.

Emeletes ház ablakmosó ember akar leereszkedni a kötéllel, de eszébe jut hogy nincs rögzítve a kötél.

Annak ellenére hogy szerintem nem jó megoldások, nem semmi fantáziám van 😄

qetuol
a másodikra:
csak nem meghallotta?

Casillas
hû, ezek jók

egyelõre csak a harmadikra van tippem, ráadásul az is elég gyenge:

esetleg a nyitott ablakon át meglátja a tévében a nyertes lottószámokat, eszébe jut hogy elfelejtette feladni a szelvényét, amin pont azok szerepeltek, és a szívéhez kap? 😊

Szeretem az ilyen feladványokat
Ezek csak tippek:
1. Idõs az ember, és végelgyengülésben meghal 😄
2. Esõs az idõ, és a víz miatt valahogy meglátja, meghallja?

#910-ben mindkettõt megoldották 😄

Még erre sincs válasz...

Ez az ember alacsony. Csak a 6. emelet gombjáig ér fel, de ha esik, nála van az ernyõje, amivel eléri a 10. emeleti gombot is.
Erre még senki sem írt...
Én arra tippelek, hogy a papagáj már elég rosszul hall, és a hangokat csak úgy hallja, hogy a kalickában visszaverõdnek. De aki megveszi, az kiengedi, és úgy beszél hozzá, ezért nem hallja a papagáj.
Sziasztok, adok föl pár feladványt, amik úgy nézem még nem voltak. (A legrégebbiektõl a 4. oldalig olvastam vissza)

1. (közepes) Egy ember elindul egy búzamezõbe. Tudja, hogy ha odaér, azonnal meghal. Nem akar meghalni, de nem áll meg, még csak nem is lassít. Senki sem fenyegeti, és a búzamezõben nincs semmi, ami azonnal meg tudna ölni valakit. Mitõl hal meg ez az ember?

2. (közepes-nehéz) Éjfél van, és valaki át akar menni egy út túloldalára. Az összes ruhája, ami rajta van, fekete színû, a közelben egy lámpa sem ég, és a Hold sem látszik. Amikor le akarna lépni az úttestre, észreveszi, hogy jön egy fekete, csendes autó, aminek nem ég a lámpája, és nem ismeri a vezetõjét. Ezért nem megy át. Honnan vette észre az ember a kocsit?

3. (nehéz, mert kevés infó van) Egy ember elmegy egy nyitott ablak elõtt, arra gondol: "De hülye vagyok...", valami után kap a kezével, majd meghal. Nem volt a közelben más ember, és nem valami csapda ölte meg. Hanem mitõl?
ja akkor bocs, olyan messzire nem néztem vissza 😊

Casillas
igen, ez volt az eredeti megoldás #896-ban, csak továbbgondoltuk a feladatot 😊

egyébként ez úgy is mûködik ha pontosan az északi sarkpontról indul a vadász. Akkor ugyanis nem számít hogy keletre menetnél hova ér, mert északra 100m ugyanott lesz.

Ja, igen, õ is így gondolta, most már megértettem. Én tipikusan ilyen vagyok: szeretem a dolgoknak az utolsó apró részletét is kielemezni, ha valamit nem értek, azt utálom 😊 Sokakat idegesít.

Casillas
most nézem, #960-ban te is jól írtad, csak a félreértés miatt volt a gond 😊

"A köríven persze végtelen pontból indulhat, de én elsõre úgy értelmeztem, hogy a földgömb bármely pontján véghezvihetõ a cucc."

Casillas
nem bármely pontból, hanem végtelen sok helyrõl = annak a körnek bármelyik pontjából (ez a végtelen), amelyik 100 méterre északra van a 100 méter kerületû körtõl

Ezt tökéletesen értettem eddig is, azt nem értem, amit másodjára mondott. Vagyis, hogy a Föld bármely pontjából véghezvihetõ, márpedig ez nem igaz, vagy ha igen, akkor nem 100 méteres a kör kerülete.

Casillas
az egész az Antarktiszon játszódik, a déli sarktól nem messze, de azt nem éri el

"A" pontból indulva dél felé megy 100 métert a koma, ekkor egy olyan "B" pontba érkezik, ahonnan ha elindul keleti irányban, akkor 100 méter megtétele után pontosan egy egész kört ír le (így visszatér "B" pontba), (aminek a középpontja a déli sark (illetve hát nem pontosan a déli sark, de a Föld lapultságát és a távolságok apróságát figyelembe véve az eltérés elhanyagolható)), és ebbõl a "B" pontból északra elindulva 100 méter megtétele után pontosan az "A" pontba kerül vissza

apró szépséghiba, hogy az antarktiszon nem élnek jegesmedvék, de ez a #947-ben is meg lett említve

na, inkább megpróbáltam gyorsan lerajzolni, hátha segít:

Ron Ragm
Ennél jobban nem tudom elmagyarázni, vegyél egy labdát és egy filcet és rajzold le.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

jajj mit össze-szenvedtek <#wow3><#hehe>

De akkor nem száz métert halad keletnek, hanem sokkal többet. Vagy ha mégsem, akkor még mindig nem értem.