Elgondolkodtató feladatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ron Ragm
Már miért nem stimmelne? A 100m-es átmérõjû déli kötívtõl 100 m-re északnak lévõ körív bármely pontjából elindulhat.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ja, elsõre félreértettem. De a végtelen pont így sem stimmel. A köríven persze végtelen pontból indulhat, de én elsõre úgy értelmeztem, hogy a földgömb bármely pontján véghezvihetõ a cucc.

Ron Ragm
Már miért ne lenne? Lemész százat, körbemész, vissza fel mész százat - egyedül az északra lévõ körnél lehetnek problémák hogyha túl kicsi esetleg át kéne menni az északi sarkon ami ugye észak lenne elõször, de a délre lévõ körnél ilyen probléma nincs ha délre kell elõször indulni.

Na de akkor nincs is benne más irány, csak a keleti? Így már más, sokkal könnyebb a feladat, azt hittem, hogy ugyanúgy kétszer elfordul...

Ron Ragm
Van két körvonal a Föld felszínén amin 100 métert keletnek haladva (vagy bármennyit, egész az egyenlítõ nagyságáig, persze más és más körökkel) pont egyszer körbeérsz.

Dehogynem, már kb négyen megoldottuk pár hsz-el lejjebb.

Nekem is ez jutott eszembe, ez nem jó megoldás?

Akkor szabad a gazda

Ron Ragm
Semmit nem variál, semmi baj az iránytûvel.

NonsenS
Nah ezt elcsesztem....

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

NonsenS
A medvéshez a magyarázat:
Azt a haladási irányt, amellyel délnek menve 100 m-t, majd keletnek 100 m-t, majd északnak menve ugyanennyit ugyanarra a helyre térünk vissza, csak egyféleképpen lehet megoldani. Ha az északi sarkon vagyunk. Ugyanis le 1 egység, jobbra egy egység, fel egy egység a síkon nem ugyanabba a pontba tér vissza. Ergo: a medve jegesmedve volt, tehát fehér a színe.[/spoiler]

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

Rossz az iránytûje? <#idiota>

Hegi90
ki kellett igen/nem kérdésekkel deríteni, hogy miért halt meg.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

bardocz
Megváltoztatja a föld mágneses terét,és így mindig olyan,mint északon lenne?Bár szerintem ez faszság
Ron Ragm
Továbbgondolva a feladatot, az elõzõ útmenetet (leszámítva a medvés részt) végtelen helyen eljátszhatja. Hogyan?

Ezért kell postolás elõtt végigolvasni az összeset ;)

bardocz
Tejes:
ugyan annyi,mint a 10 gyerek 10 tejet

Bocsi hogy nem rakosgattam eddig spoilerbe,nem tudtam,hogy így kell.
bardocz
Jááj,tényleg:D Erre nem is gondoltam.
bardocz
Alacsony,és esernyõvel nyom gombot.
Ugyan ezért tud felmenni,amikor táska van nála,illetve ha van valaki a liftben vele;)
bardocz
Nem érkezik vissza a kiindulási helyre.
ezen mi a kommunikácios feladat? hogy valmai dilettáns ötlet alapján vlaaki összepárositsa a vakságot a szellemifogyatékosságal amikor a két dolognak semmi köze egymáshoz? :D

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Én is így gondoltam, azért nem akart összejönni :)

No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)

Hegi90
Hát mi nekünk ezt az angoltanárunk adta fel, mint kommunikációs feladat, és rájöttünk xD

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Jaj de hülye vagyok. Valamiért úgy olvastam a feladatot, hogy csak a gyerekkori fotókat közölték le, az aktuálisakat nem. Így már pofonegyszerû :)

Casillas
ja erre közben megjöttek a válaszok, színes hírnökhöz nagy segítség:

rakj ki magad elé 10 kártyalapot (mondjuk két hetest, két nyolcast, stb... az a lényeg hogy 5 párt), és párosíts helyesen közülük négyet úgy, hogy az ötödik pár hibás, sok sikert :D

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Casillas
gondolom egy pohár tejet nem tud egyszerre két fiú inni, így mindegy hogy 60-an vannak, 30 issza meg a 30 pohár tejet.

10 fiú 10 pohárral 10 másodperc, akkor 1 fiúnak 1 pohár is 10 másodperc, ergo 30-nak is a 30 ugyanúgy 10 másodperc

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Ja, tényleg :$

NonsenS
Azért írtam már, hogy az utolsó kettõ feladat nem komoly, csak hülyeség. A IV. Bélásnál sem kell gondolkodni, mert ez nem történelmi kérdés, ami lexikális tudást feltételez, hanem logikával megoldható és tisztán kizárható az, hogy létezik konkrét megoldása a feladat (hehe, ez jó: megoldása az, hogy nincs megoldása<#banplz>).

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

NonsenS
Ez a hiba. Két fiú egyszerre nem tud egy pohárból inni. Azért írtam, hogy bele lehet kötni, mert a szívószál egy jó ötlet. Viszont az, hogy a felénél az egyik fiú átadja a másiknak, az nem változat az idõn, ugyanis az elsõ fiú 5 másodperc alatt kiissza a felét, a másik fiú a következõ 5 másodpercben kiissza a másik felét. Tehát egy pohár 10 másodperc alatt "ivódik" meg így is. ERGO: 10 másodperc alatt fogy el az összes tej.

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

szucsy89
mert ha van spoilerbe leírhatnád:D
szucsy89
az utolsóra igaz nincs megoldás?:D
Talán ott, hogy 60 fiú 30 pohárból nem tud egyszerre inni? Ez is megoldható, ha 60 pohárba osztjuk szét a tejet, vagy egy pohárból egyszerre ketten isznak 2 szívószállal. Ha ez a hiba, akkor viszont nem tudom, mi lehet a helyes megoldás, mert honnan tudjuk, hogy hány másodperc alatt adja át a párjának a poharat :D
Ha nem ez a hiba, akkor részemrõl szabad a gazda.

IV. Bélás:

Második. A többi nem is uralkodott annyi ideig. De szerintem õ se hozott ennyi törvényt, meg IV. Béla sem...

NonsenS
Az utolsó kettõ csak inkább agyfárasztó. Tudod, az ember elolvassa és már készen is áll arra, hogy az agyát ráállítsa a feladatra, de felfogja és kb lefullad a feladat abszurditása miatt:)

A tejes feladatnál a #923-as hsz-edben leírt gondolatmenet végén van a hiba. Végülis megkérdõjelezhetõ a helyes megoldás is, de azért ha a realitás talaján maradunk, akkor rájöhetsz, hogy miért hibás a gondolatmeneted.

Színes Hírnök

Valami olyasmire emlékszem, hogy két kép megeggyezik, de akkor se jó a feladat, mert akkor is lenne olyan, aki eltalálja ezt a két képet, és még kettõt, az akkor meg négy...

Ha meg a maradék három megeggyezik, akkor meg nem lehet egy válaszos...

Az utolsóra amúgy van értelmes magyarázat? Mert akkor kíváncsi lennék rá :)

Jah bocs, most látom hogy erre már érkezett válasz...

Ez nagyon szar :D

A rózsásat kiszámoltam, a hajósra rájöttem. A tejes miért nem jó?

Ha 10 fiú 10 pohárral 10 sec alatt iszik meg, akkor 1 fiú 1 pohár: 10 sec. Akkor 60 fiúnak 60 pohár szintén 10 sec lenne, de mivel csak 30 pohár van, ezért feleennyi ideig tart. Hol rontottam el?

És ezt is...

A fickó elég alacsony növésû, és mivel a gombokat csak nehezen éri el, ezért amikor esõ van, akkor eléri a 10-est, de amikor nem esik, tehát nincs nála esernyõ, akkor csak a 6.-ig ér fel.

Az egész feladvány persze csak akkor áll, ha a lift gombjainak számai alulról fölfelé növekednek, és nem fordítva.

szucsy89
omg, ilyenekre hogy jöjjön rá az ember magától?<#wow3>
Ezt ismerem!

A fickónak aznap szemmûtéte volt, és sikerült visszaadni neki a látását, mert elõtte átmeneti vakságban szenvedett (vagy egész életében vak volt). Hazafelé a vonat egy alagúton keresztül halad, a fickó azt hiszi, hogy újra megvakult, ezért elkeseredésében kiugrik a vonatból.

NonsenS
A tejivósra nem jó a válasz. De a többi az jó. Ismerted, vagy most jöttél rá?

Rózsás:
fél tó: 15 nap, két tavirózsa: szintén 15 nap.

Lépcsõs:
Az elsõig, mert a dagállyal együtt a hajó is emelkedik.

Kiskölkös:
5 másodperc

Ja, tényleg. Csak én ezt a megoldást más rejtvénnyel ismertem.

NonsenS
Nah akkor néhány tõlem is:

Egy hajó áll a kikötõben egy öbölben. Egy létra van az oldalán, melynek fokai egyenként 30 cm távolságra vannak egymástól. A víz a legalsó (legelsõ) lépcsõfokig áll. Jön a dagály és megemelkedik a vízszint 1,5 méterrel. Hányadik lépcsõfokig fog érni a víz?

Ha 10 fiú 10 pohár tejet 10 másodperc alatt fogyaszt el, akkor 60 fiú 30 pohár tejet mennyi idõ alatt fogyaszt el?

A Színes Hírnök szórakoztató napilap április elsején rejtvénypályázatot hirdetett, amelyben öt híres ember mostani és kisgyerekkori képét közölte. Megfejtésként azt kellett beküldeni, hogy egy-egy gyerekkori kép melyik hírességet ábrázolja. Amidõn a pályázatot értékelték, csodálkozva látták, hogy sok ezer olvasó felismert az öt híresség gyerekkori képei közül egyet, kettõt, vagy hármat, több százan mind az öt képet helyesen azonosították, akadt, akinek egy tippje sem volt helyes, de nem volt egyetlenegy sem, aki négy jó választ küldött volna be. Vajon miért?

Egy tavirózsa minden nap a kétszeresére nõ, így 16 nap alatt növi be a tisztáson lévõ kis tavat. Hány nap alatt növi be a tó felét?

Egy tavirózsa minden nap a kétszeresére nõ, így 16 nap alatt növi be a tisztáson lévõ kis tavat. Hány nap alatt növi be az egész tavat két tavirózsa?

Ha IV. Bélának 35 év alatt 72 törvénye volt, akkor 54 törvénye 18 év alatt hányadik Andrásnak volt?

Ha egy traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütõt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélõ krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

NonsenS
a favágóshoz:
A favágó nõ volt....

kz
ohhhh.... bocs, hogy nem szpojlerbe ment.

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

kz
#890:
lehet hogy tartozott a testvérének pont annyi pénzel.

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

szucsy89
nagyon jó ötletek <#eljen>