Elgondolkodtató feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
#892: <#eljen>#eljen>, eszembe nem jutott volna
#893:
#895: <#eljen>#eljen>, eszembe nem jutott volna
#891-et megbeszéltétek, az apuka "az anyukában" van épp 😄
#892:
#893-ra tipp:
#894-et leírtátok
#895:
a 896-os vonatos nekem sem esik le, még a segítséggel sem, de kíváncsi lennék rá most már, hogy mire gondolt aki írta a feladatot
Vivimos por ti, vence por nosotros.
viszotn a megfejtés is kijön ebbõl, csak elnzétem a szveöged
hol van az apuka most, amikor +21 a ygerköchöz keéspt
és mivel most ebben az esetben a gyerek -0.75
na mi történik a születés elött 0.75 évvel? vigyázat 18as karika 😄DD
amugy ezt is ismertem, csak elsõre a másik ugrott be valahogy, sorry a dezinformácioért 😄
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
y: anyuka
y=x+21
y+6=5*(x+6)
y=5x+24=x+21
4x=-3
x=-0.75
y=20.25
Most én számoltam el? 😊
elvileg 8 éves korában szült, vagy a körül ha jól rémlik, de amugy sima kétismeretlenes egynelet elvileg
de ettõl függleltenül lehet tévedek mer tnem sázmoltm ki újra, csak régebbrõl rémlik ez a feladat
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
nekünk gólyatáborban volt egy ilyen feladat, valami légballonos-gyufás, nem emlékszem sajnos a szövegére de azt nagy nehezen megfejtettük...bár ott lehetett kérdezgetni😊
talán a liftesnek az lehet a megoldása h beázik az épület és nem lehet addig felmenni mert elromlik a lift?:S csak tipp..
legalábbis igy rémlik 😊
Hogyan lehetséges ez ?
Ebben a pillanatban meglát egy medvét és lepuffantja szegényt. Milyen színû volt a medve, és miért?
"Számold meg hány poharat látsz a polcon. Fogadjunk, hogy nem tudod ideadni az összeset. Ha mégis, akkor kapsz 1000 Forintot. De ha veszítesz, akkor Te fizetsz nekem ugyanennyit. Ötször próbálkozhatsz."
Az ember nekikészül, megszámolja a poharakat és elkezdi adogatni, de még a negyedik próbánál is csak a fele mennyiséget képes átadni a másiknak. A férfi nem béna, a poharak nincsenek rögzítve, senki nem akadályozza meg, hogy a megszámolt mennyiséget odaadja és mégis csak a felét képes átadni.
Végül az ötödik elõtt rájön a megoldásra, visszapakolja a poharakat, majd nekikészül és újra számolni kezd.
Meg tudja-e oldani, hogy az összes poharat mégis odaadja? Ha igen, hogyan?
Miért?
Kérdés: Hol van most az apuka?
Próbáld megválaszolni a kérdést, van logikus, matematikai megoldása!
Hogyan történhetett ez?
Utálom az ilyen sokféle lehetõséggel rendelkezõ rejtvényeket, de ez érdekelne. Biztos hallotta már valaki. Egy kis help:
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Nagyjából látom hol a hiba, de nem tudnám precízen megmagyarázni 😄
10 cent = 10 $ ?
10 cent = 1/10 $
mivel
1/5 $ = 20 cent
és
1/2 $ = 50 cent
alakítsuk a kiinduló egyenlet jobb oldalát szorzattá
1/10 $ = 1/5 $ x 1/2 $
tehát
1/5 $ x 1/2 $ = 20 cent x 50 cent
végezzük el a szorzást
20 cent x 50 cent = 1.000 cent
mivel
1.000 cent = 10 $
ha figyelembe vesszük, hogy mibõl indúltunk ki, akkor
10 cent = 10 $ ?
Szerintem végtelen sok válasz lehet, mivel aze volúció is végtelen sok féle képpen fejlõdhetett azon a bolygón.
De lehet, hogy van ilyen evolúció-generáló program valami elméleti biológiai (ha egyáltalán van ilyen) tanszéken ahova beírogatod az általad megadott feltételeket (amiket a feladatból vagy ki tudsz számolni, vagy nem) és máris kiad egyet a több millió megoldás közül. (Ilyesfajta idõjárás-szimulátort csinált Lorentz is, a pillangó-hatás felfedezõje.)
Amúgy meg lehet, hogy ez is olyasfajta beugratós kérdés mint amilyen a 3. osztályos matematika-versenyeken szokott lenni:
Ha egy pásztornak 21 birkája és 42 juha van, akkor mennyi a tehenek száma?
Tehát végtelen sok megoldás van.
No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)
btw ez volt az
football without ultras is nothing
én kérdeztem anno, és a megoldást én sem tudom
football without ultras is nothing
"Fiatal korormban elrejtettem egy kincset egy közeli oázisban. Azé lesz a kincs és vele együtt az összes örökség, amelyikõtöknek a tevéje késõbb ér az oázisba."
A fiúk erõs gondolkodóba esnek, és elmennek a bölcs kádihoz segítséget kérni. Amaz mind a kettejük fülébe belesúg valamit. Miután ezzel végzett, a fiúk gyorsan ráugranak a tevékre és eszeveszett sebeséggel elkezdenek vágtatni az oázis felé, majd oda is érnek, és az egyikük meg is szerzi az örökséget.
Mit súgott a kádi a fülükbe?
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
tfh. a / b = b / a
a^2 / b = b
a^2 = b^2
|a| = |b|
ebbõl látszik, hogy két szám akkor aránylik egymáshoz ugyanúgy, ha az abszolútértékük megegyezik.
mivel a nem egyenlõ b-vel, ezért ez akkor lehetséges, ha az egyik szám a másik -1-szerese.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
indoklás is kell köszi 😊
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
a lány bringázik.
meddig? addigy hogy majd egyszerre érjenek célba (mindhárman).
otthagyja a bringát, amit a kutya ér el, aki visszaviszi a csávónak, aki bringával utóléri a lányt, akivel sétálnak, majd a kutya megtalálja a bicajt és éppen akkor ér a célba mint a másik kettõ.
na erre kéne felírni a képletet.
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
a lány elõrebiciklizik.
meddig? L1-ig.
otthagyja a bringát, továbbgyalogol.
a kutya elér a bringához (L1 táv), rápattan és visszabiciklizik a fiúhoz (F1 táv).
a fiú bringázik, míg utóléri a lányt (FL2) vagy addig, ahol ha otthagyja a bringát(K2), akkor majd a kutyával egyszerre érnek célba, miután a blöki bringázott.
Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.
Mi az a legrövidebb idõ, ami alatt mindhárman célba érnek?
A kérdés: Ki vagyok én?
A fán marad 1 banán, elõtte egy banánt és egy narancsot vettünk le, tehát ha CSAK 2-t vehetünk le, akkor ez az utolsó levétel.