Elgondolkodtató feladatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

#890:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez is jó ötlet, én arra gondoltam, hogy nem volt a vér szerinti bátyja, hanem csak a mostohatesója. De a te megoldásod jobb.

#892: <#eljen>, eszembe nem jutott volna

#893:
Valószínûleg ez a megoldás, mert az eredeti oldalon a kommentek között is volt egy tükrös célzás. Én azt hittem, hogy a társa közben folyamatosan rakosgatja vissza fel a poharakat.

#895: <#eljen>, eszembe nem jutott volna

Casillas
#890-re csak tipp:
esetleg a favágó ölte meg a bátyját, és a börtönben nem kapja meg a pénzt?

#891-et megbeszéltétek, az apuka "az anyukában" van épp 😄

#892:
alacsonynövésû a férfi, ezért csak akkor tudja megnyomni a 10. emelet gombját, amikor van nála esernyõ, egyébként csak a hatosig ér fel <#idiota>

#893-ra tipp:
talán van egy tükör a polc mögött, ezért mondjuk ha négy pohár van a polcon, akkor is 8-nak számolja, de mégis csak a felét tudja átadni. tehát ha sikerült megnyerni neki a fogadást, akkor vagy átadta a tükröt is, vagy a poharak megszámolása elõtt letakarta valamivel 😊

#894-et leírtátok

#895:
"minden szót megismétel, amit hall", gondolom süket az a szerencsétlen madár, úgyhogy egy büdös szót nem hallott 😄

a 896-os vonatos nekem sem esik le, még a segítséggel sem, de kíváncsi lennék rá most már, hogy mire gondolt aki írta a feladatot

Vivimos por ti, vence por nosotros.

szucsy89
loool bazz<#idiota><#idiota>
Ú baz tényleg 😄 0.75 év = 9 hónap. Éppen kúrnak <#idiota>

nem
viszotn a megfejtés is kijön ebbõl, csak elnzétem a szveöged
hol van az apuka most, amikor +21 a ygerköchöz keéspt
és mivel most ebben az esetben a gyerek -0.75
na mi történik a születés elött 0.75 évvel? vigyázat 18as karika 😄DD
amugy ezt is ismertem, csak elsõre a másik ugrott be valahogy, sorry a dezinformácioért 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

x: gyerek
y: anyuka

y=x+21
y+6=5*(x+6)

y=5x+24=x+21
4x=-3

x=-0.75
y=20.25

Most én számoltam el? 😊

az nem lehet mert akkor 6 év mulva gyerek 6 éves, anyuka 27, 5*6 nem egynelõ 27el 😊
elvileg 8 éves korában szült, vagy a körül ha jól rémlik, de amugy sima kétismeretlenes egynelet elvileg
de ettõl függleltenül lehet tévedek mer tnem sázmoltm ki újra, csak régebbrõl rémlik ez a feladat

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Ha nem az északi sarkon lenne, akkor egy négyzet alakot járt volna be, így pedig egy háromszöget. Képzeld el a földgömböt, és az északi-sark a kiindulópont.

szucsy89
jah igaz...akkor ez is passz😄
Nem, pont az ellenkezõjérõl van szó, amikor esik, akkor megy fel teljesen

Hmm, én kiszámoltam, és elvileg 21 éves korában szült az anya. Akkor én számoltam el, vagy nem ez a megoldás?

szucsy89
és ezt a szövegbõl honnan lehet megtudni?:SD
Ezt én is ismertem. A #890-hez és a #893-hoz van sejtésem, a többi passz.

szucsy89
nagyon faszák szeretem az ilyeneket csak egyikre se tudom a választ<#idiota>

nekünk gólyatáborban volt egy ilyen feladat, valami légballonos-gyufás, nem emlékszem sajnos a szövegére de azt nagy nehezen megfejtettük...bár ott lehetett kérdezgetni😊

talán a liftesnek az lehet a megoldása h beázik az épület és nem lehet addig felmenni mert elromlik a lift?:S csak tipp..
börtönben, mert maikor az anyuka szült akkor kiskoru volt,ergo liliomtiprás...

legalábbis igy rémlik 😊

fehér, mert az északi sarkon van a vadász...

Egy kisállat-kereskedés nyugdíjas matematikus a gazdája. Ez a matematikus sohasem hazudik, és mindig nagyon pontosan fogalmazza meg a mondandóját. Azt mondja egy vevõjének egy kalickában tartott eladó papagájról, hogy az roppant intelligens - "minden szót megismétel, amit hall". A vevõnek megtetszik a papagáj, és mindjárt meg is veszi. Néhány nap múlva azonban felháborodottan visszahozza, és azt mondja: "Órákig beszéltem hozzá, de ez az ostoba madár egyetlen szót sem ismételt meg belõle." Pedig az üzlet tulajdonosa nem állított valótlant.
Hogyan lehetséges ez ?

Egy vadász elindul délnek és megy 100 métert, utána keletre fordul és megy 100 métert, majd ismét 100 métert megy északnak. Ezzel visszaérkezett a kiindulási helyére.

Ebben a pillanatban meglát egy medvét és lepuffantja szegényt. Milyen színû volt a medve, és miért?

Két ember fogad. Az egyik rámutat a mellettük lévõ polcra és azt mondja:
"Számold meg hány poharat látsz a polcon. Fogadjunk, hogy nem tudod ideadni az összeset. Ha mégis, akkor kapsz 1000 Forintot. De ha veszítesz, akkor Te fizetsz nekem ugyanennyit. Ötször próbálkozhatsz."
Az ember nekikészül, megszámolja a poharakat és elkezdi adogatni, de még a negyedik próbánál is csak a fele mennyiséget képes átadni a másiknak. A férfi nem béna, a poharak nincsenek rögzítve, senki nem akadályozza meg, hogy a megszámolt mennyiséget odaadja és mégis csak a felét képes átadni.
Végül az ötödik elõtt rájön a megoldásra, visszapakolja a poharakat, majd nekikészül és újra számolni kezd.

Meg tudja-e oldani, hogy az összes poharat mégis odaadja? Ha igen, hogyan?

Egy férfi egy 10 emeletes bérházban lakik.Amikor esik az esõ a lifttel egészen a 10. emeletig felmegy,de ha nincs esõs idõ,akkor csak a 6. emeltig megy és 4 emeletet gyalogol.
Miért?

Egy anyuka most 21 évvel idõsebb a gyerekénél. 6 év múlva az anyuka pontosan 5-ször annyi idõs lesz, mint a gyereke.

Kérdés: Hol van most az apuka?

Próbáld megválaszolni a kérdést, van logikus, matematikai megoldása!

A favágó bátyja meghalt, és egymillió dollárt hagyott egyetlen öccsére. Bár a pénzt törvényesen kifizették, a favágó mégsem kaptt egy huncut vasat sem!
Hogyan történhetett ez?

Egy ember felül a vonatra, elutazik a városba, majd hazafele ismét felül a vonatra, ám egyszercsak felpattan, és kiugrik a robogó vonatból. Mi történt?

Utálom az ilyen sokféle lehetõséggel rendelkezõ rejtvényeket, de ez érdekelne. Biztos hallotta már valaki. Egy kis help:

Annyit tudok, hogy a városi kórházba ment, és ott valami mûtéte volt

Hegi90
bazz tényleg 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

dollár a négyzeten
1/10$=1/5$x1/2$ = 1/10$=1/10$2
Hegi90
hát ezaz 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hmm
Nagyjából látom hol a hiba, de nem tudnám precízen megmagyarázni 😄

Hegi90
ööö

10 cent = 10 $ ?

10 cent = 1/10 $

mivel

1/5 $ = 20 cent

és

1/2 $ = 50 cent

alakítsuk a kiinduló egyenlet jobb oldalát szorzattá

1/10 $ = 1/5 $ x 1/2 $

tehát

1/5 $ x 1/2 $ = 20 cent x 50 cent

végezzük el a szorzást

20 cent x 50 cent = 1.000 cent

mivel

1.000 cent = 10 $

ha figyelembe vesszük, hogy mibõl indúltunk ki, akkor

10 cent = 10 $ ?

Meg kell alkotni egy evolúciós táblát az egysejtûektõl az ûrlényekig. Nah meg prsze azt se tudjuk, ezek a fejlettség mely fokán állnak, stb.
Szerintem végtelen sok válasz lehet, mivel aze volúció is végtelen sok féle képpen fejlõdhetett azon a bolygón.
De lehet, hogy van ilyen evolúció-generáló program valami elméleti biológiai (ha egyáltalán van ilyen) tanszéken ahova beírogatod az általad megadott feltételeket (amiket a feladatból vagy ki tudsz számolni, vagy nem) és máris kiad egyet a több millió megoldás közül. (Ilyesfajta idõjárás-szimulátort csinált Lorentz is, a pillangó-hatás felfedezõje.)
Amúgy meg lehet, hogy ez is olyasfajta beugratós kérdés mint amilyen a 3. osztályos matematika-versenyeken szokott lenni:

Ha egy pásztornak 21 birkája és 42 juha van, akkor mennyi a tehenek száma?

Tehát végtelen sok megoldás van.

No roots: no tree. No family: no me. (Faithless - No Roots)

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1170409704&no=684

btw ez volt az

football without ultras is nothing

sztem nem lett megfejtve
én kérdeztem anno, és a megoldást én sem tudom

football without ultras is nothing

Ez a megoldás, grat <#eljen>

ezt ismerem
a másik tevéjére ültek

Nem, nem egészen 😊

A kincs nem más mint egy rakás adósságpapír, vagy valami ilyesmi? 😄

A gazdag olajsejk halálakor a következõ végrendeletet hagyja hátra:

"Fiatal korormban elrejtettem egy kincset egy közeli oázisban. Azé lesz a kincs és vele együtt az összes örökség, amelyikõtöknek a tevéje késõbb ér az oázisba."

A fiúk erõs gondolkodóba esnek, és elmennek a bölcs kádihoz segítséget kérni. Amaz mind a kettejük fülébe belesúg valamit. Miután ezzel végzett, a fiúk gyorsan ráugranak a tevékre és eszeveszett sebeséggel elkezdenek vágtatni az oázis felé, majd oda is érnek, és az egyikük meg is szerzi az örökséget.

Mit súgott a kádi a fülükbe?

Jagumo
köszi szépen !!!! 😊

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

Aquli
a, b valós számok, ahol a > b.
tfh. a / b = b / a
a^2 / b = b
a^2 = b^2

|a| = |b|

ebbõl látszik, hogy két szám akkor aránylik egymáshoz ugyanúgy, ha az abszolútértékük megegyezik.
mivel a nem egyenlõ b-vel, ezért ez akkor lehetséges, ha az egyik szám a másik -1-szerese.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Jagumo
Lehetséges-e, hogy egy szám úgy aránylik egy nagyobbhoz,mint a nagyobb a kisebbhez??

indoklás is kell köszi 😊

Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money

kz
másik stratégia:
a lány bringázik.
meddig? addigy hogy majd egyszerre érjenek célba (mindhárman).
otthagyja a bringát, amit a kutya ér el, aki visszaviszi a csávónak, aki bringával utóléri a lányt, akivel sétálnak, majd a kutya megtalálja a bicajt és éppen akkor ér a célba mint a másik kettõ.
na erre kéne felírni a képletet.

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

kz
egy lehetséges algoritmus (értékek nélkül):
a lány elõrebiciklizik.
meddig? L1-ig.
otthagyja a bringát, továbbgyalogol.
a kutya elér a bringához (L1 táv), rápattan és visszabiciklizik a fiúhoz (F1 táv).
a fiú bringázik, míg utóléri a lányt (FL2) vagy addig, ahol ha otthagyja a bringát(K2), akkor majd a kutyával egyszerre érnek célba, miután a blöki bringázott.

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

Disposable Hero
Egy fiú, egy lány és egy kutya 10 km-es útra indulnak. A fiú és a lány 2 km/h-val haladnak, a kutya 4 km/h-val. Van azonban egy biciklijük, amit mind a hárman (a kutya is) használhatnak, de egyszerre csak az egyikük. A fiú és a lány 12 km/h-val tud biciklizni, a kutya 16 km/h-val.
Mi az a legrövidebb idõ, ami alatt mindhárman célba érnek?

Disposable Hero
Feleségül vettem egy özvegyasszonyt, akinek volt egy felnõtt lánya. Apám, aki gyakran meglátogatott minket, beleszeretett és elvette a nevelt lányomat. Apám tehát vejem lett, nevelt lányom pedig az anyám. Néhány hónap múltán fiam született, aki apám sógora és egyben az én nagybácsim lett. Apám feleségének is született egy fia. Ezzel egy csapásra lett egy testvérem és egy unokám. A feleségem a nagyanyám, hiszen anyám anyja.

A kérdés: Ki vagyok én?

Disposable Hero
Egy lépésben a banánok száma kettõvel csökken vagy változatlan marad. Mivel páratlan számú banán van, mindenképpen banán marad a végén. (A narancsok száma egy lépésben egyel nõ vagy egyel csökken.)

Az utolsó vételkor egy db. banánt veszünk le, vagy:

A fán marad 1 banán, elõtte egy banánt és egy narancsot vettünk le, tehát ha CSAK 2-t vehetünk le, akkor ez az utolsó levétel.

Disposable Hero
igen, valami ilyesmi

Ha x homlokán nem lenne, akkor x látna, hogy y csak z-n nevet, de mivel azt látja, hogy y z-n és x-en is egyformán nevet, tudja, hogy a saját homlokán is van.

Disposable Hero
Tulajdonképpen a kérdés az, hogy hogyan jön rá erre.

dronkZero
Rájön, hogy az õ homlokán is van.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN