Elgondolkodtató feladatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

passatgt
ez csak hét:C

passatgt
nem

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

😄D

awak3n
meilõtt kinyírta elvette a kulcsot, lelõtte és bezárta az ajtot 😮O

passatgt
nem talált

vagy távirányitos az ajtó...

már egy pár éve használnak iet a tuning fanok is..(kilincseltüntetés)

minden alkalomal új szabály lessz ha valaki mond valamit? csak mert az eredeti feladathoz eddig az összes eddigi megodlás helyes volt 😄
amugy meg elektromos ablakemelõ van és miután a nyitott ablakon át lelõtték a manuszt megnyomta a gombot kivülrõl a gyilkos és az felment 😛PPP

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

nekem van egy ötletem , ami régebben volt a mitoszvadászokban 😄D

de sztem ez nem az lesz..

passatgt
akkor most mondom hogy nics semmi sérülés a kocsin

bárhonnan kintrõl, nem modnta senki hogy az ablak nincs átlõve :Ö

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

passatgt
nincs a kocsiban a gyilkos és nem rakták be, alapból bent volt

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
tényleg, vagy a gyilkos még mindig a kocsiban van... azt se lehet kizárni, nem 😊

ngcsnet
betették a kocsiba miután lelõtték<#idiota>

passatgt
nem

öngyilkos?

Rage47
nekem van egy képes feladványom, matektanárom mutatta régebben

2 vonalat kell behúzni a képre úgy, hogy keletkezzen 10 háromszög.
passatgt
na akkor énis mondok egyet:

Egy ember holtan fekszik a kocsijában, egy lövés végzett vele.A kocsi bevan zárva, ablakok felvannak húzva, ninncs tetõablak.Hogy lõhette le mégis a gyilkos?😊

Nem pont így van de csak halványan emlékszek a pontos feladatra

baszki, tényleg, akkor jó
gratulálok

Sadist
Hm, akkor szokás szerint elkúrtam a tömb sorszámozását 😄 Mindegyikbõl egyet ki kell vonni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

aztakurva, amit levezettél itt, azt nem is értem (de gondolom valami program lehet), de elvileg más a megoldás...

Azon rabok mehetnek haza, akik következõ sorszámú cellák egyikben voltak: 1. 4. 9. 16. 25. 36. 49. 64. 81. 100.
És azért maradt nyitva ezen cellák ajtaja, mert ezen számoknak van páratlan számú osztója.
Ha egy számnak (legyen mondjuk x) osztója az a, akkor az x/a is osztója lesz, ezért csak akkor lesz páratlan számú osztó, hogyha a=x/a, amibõl meg: x = a*a. Tehát a négyzetszámok lesznek a feladat megoldásai

mike0013
lefutattad az elõzõleg írt kódot c++-ba😄?

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Sadist
A kiszabadult rabok amúgy:

2 5 10 17 26 37 50 65 82

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
óbazzeg, a [ i ] -t dõltre tette :| Az i-s ciklusokban a nyitva az mindenhol nyitva(i) szögletes zárójellel.

nem

Sadist
hm, mégsem, akkor brute force módszer 😄

int main(){
bool nyitva<101>;
int i,j;
for (i=1; i<101; i++){
nyitva=false;
}
for (i=1; i<101; i++){
for (j=1; j<101; j+=i){
nyitva=(!nyitva);
}
}

for (i=1; i<101; i++){
cout<< i <<". cella: ";
nyitva ? cout << "nyitva" : cout << "zarva";
cout << endl;
}
cin >> i;

}

Sadist
A prím cellaszámú rabok.

Apával egyszerûsítünk, kijön az, hogy a fiamét.

Aquir
És abba volt ez is:

Egy ember nézeget egy képet. Arra jön egy másik, és megkérdezi: Kinek a képét nézed? Õ erre azt válaszolja: Nekem nincs testvérem, de ennek az embernek az apja az apám fia. Kinek a képét nézi? nem túúl nehéz 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
hárem

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Prince of Máté
egymegyegyszerkettõ??

Aquir
és egyik se ég kezdetben, vagy mindegyik ég kezdetben, illetve kezdetben lehet -e olyan hogy valamelyikek égnek, valamelyikek nem, de nem léphetsz be a szobába ezért nem tudod megmondani melyek azok? 😊

Aquir
megvan nekem is, jó könyv. Meg a folytatása, a "A hölgy vagy az oroszlán", vagy valami ilyesmi 😊

ezt énis ismerem 😊

ezt is ismerem...

csgery
Hello mindenki!!!
Ezt még régebben hallottam:
Van egy szoba, amelyikben 3 égõ van, és a szobán kívül van három kapcsoló, mindegyik kapcsolja valamelyik villanyt. Honnan tudod megállapítani, hogy melyik kapcsoló mék lámpát kapcsolja, ha tudod, hogy a szobán nincsenek ablakok, és csak KÉT kapcsolót kapcsolhatsz fel! Továbbá , egyszer léphetsz be a szobába, de onnan már ki nem... ( akinek kell a megoldás,elkükldöm privibe, mert sztem van, aki inkább gondolkodik rajta😊
kas123
itt 1 megoldás:
Megkérdezném tõlük, hogy szerintük mit felelne a másik õr arra kérdésre hogy melyik kapu vezet az életbe?!
Az igazat mondó a halálba vezetõ kaput fogja mondani(mert a hazudós azt mondaná), a hazudós is a halálba vezetõt (mer tudja h az igazat mondó a helyes utat mondaná, de hazudni fog mer ez a dolga)ÉS innentõl könnyû a dolgom 😊 Kimegyek a másik ajtón 😊.

Leesett 😊

egyébként van egy ilyen könyv is, amiben rengeteg ilyen igaz-hazug feladat van
Raymond SMULLYAN - Mi a címe ennek a könyvnek?
(tényleg ez a címe), csak most kölcsönadtam, de majd ha visszakapom akkor írhatok pár példát belõle, bár ettõl sokkal nehezebbek vannak abban

mert az igazat mondo megmondja hogy tényleg mit mondana a másik õr, és mivel a másik õr hazudik igy hazugság, ha emg a hazugot kérded akkor az meg hazudik igy nem azt modja amit az igazmondo mondana 😄

mert õ ugyan az igazat mondja, de a kérdés az ebben az esetben, hogy a hazug õr mit mondana, aki rossz ajtót mondana, tehát neki azt kell hogy mondja

Nem értem miért lenne hazugság. Ha éppen az igazat mondó õrt kérded meg?

feladvány:
Van száz cella, mindegyikben 1-1 rab csücsül. A börtönigazgató szeretne pár embert elengedni véletlenszerûen, így hivat 100 õrt. Az elsõnek azt mondja, hogy mindegyik zárban lévõ kulcson fordítson egyet. A másodiknak azt, hogy minden másodikon (2, 4, 6, ...), a harmadiknak azt, hogy minden harmadikon (3, 6, 9, ...), és így tovább. A zárakról tudni kell, hogy alapesetben mindegyik zárva volt, és a kulcsot csak egy irányba lehet forgatni. Egy fordítás --> nyitva, két fordítás --> zárva, három fordítás --> nyitva, .... Miután a 100 õr mindegyike végig ment a cellák elõtt, és fordított a megfelelõ kulcsokon, azután azok a rabok, akiknek az ajtaja nyitva maradt, szabadon távozhattak.

Kérdés: Hány rab szabadul? Melyek? Miért pont õk?

(egyébként ez az endless fórumáról van, ott is van egy ilyen topik)

Apus
sehova nem tûnt.
$25 a recepción
$2 a trógernál
$3 a vendégeknél

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

a fõ gáz ott vna hogy aki kitalálta a feladatot nem tud számolni 😊 mert vagy az van hogy a 25-t vesszük alapul és akkor 25+3+2 = 30 amenyit eredetileg fizettek vagy a 30at és akkor 30-3-2=25 a szoba ára, de annak hogy az eredeti pénzbõl levonjuk a visszajárót 3 dollárt és utána hozzáadjuk amit a portás lenyult 2-t annak semmi értelme 😊

ezt ismerem:
A másik õr mit mondana, hová vezet az ajtó?
(A válasz minden esetben hazugság lesz)
#13 ezt is: fejenként az embereknek 8,33-ba került elvileg (25/3) ja és a hordár 3-at tett zsebre (egyet õ is visszakapott plusz 2-t eltett) szóval 27+3

de ezt valahogy meg kell beszélniük, hogy rájöjjenek, hogy mit kell számolniuk!

Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...

Én is ismerek egyet, de ez elég régi, úgyhogy lehet vki már hallotta:

3 ember bemegy egy szállodaba és kérnek egy 3 ágyas szobát. Fejenként 10 $-ba, azaz összesen 30 $-ba kerül. Kifizetik és felmennek a szobába. A recepciósnak eszébe jut, h a 3ágyas szobák csak 25 $ba kerülnek, ezért szól a hordárnak és vissza küld vele 5$-t a 3 embernek. A hordár a lépcsõn elkezd gondolkodni, hogy hogy adjon vissza 5$-t 3 embernek. Úgy dönt, h elrakja az 5$-t és helyette mindegyik embernek csak 1-1 $-t ad vissza, azaz összesen 3 $-t, a másik 2 $-t megtartja.

Összefoglalva, a 3 ember fizetett 30$-t, vissza kapott 3$-t, tehát csak 27 $-t fizettek. De a hordár csak 2$-t tett zsebre. 27+2=29!!! Hova tünt az 1$?

Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...

fm
hagyhattál volna még idõt..így senki sem hiszi el,h én megoldottam a spoiler nélkül 😊

írok én is egyet, ha szabad (ez is egy klasszikus):

Egy zárkában vagy, ahonnan két kijárat vezet kifelé, az ajtók elõtt egy-egy õr áll. Ki akarsz jutni, az egyik ajtó a biztos halálba vezet,a másik a szabadságba. Az egyik õr mindig hazudik, a másik mindig igazat mond. Egyetlen egy kérdést tehetsz fel valamelyik õrnek,de nem tudod, hogy melyikük melyik ajtónál áll.

Mit kérdeznél, ha nincsenek öngyilkos hajlamaid? 😊

Aha 😊