Elgondolkodtató feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
már egy pár éve használnak iet a tuning fanok is..(kilincseltüntetés)
amugy meg elektromos ablakemelõ van és miután a nyitott ablakon át lelõtték a manuszt megnyomta a gombot kivülrõl a gyilkos és az felment 😛PPP
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
de sztem ez nem az lesz..
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2 vonalat kell behúzni a képre úgy, hogy keletkezzen 10 háromszög.
Egy ember holtan fekszik a kocsijában, egy lövés végzett vele.A kocsi bevan zárva, ablakok felvannak húzva, ninncs tetõablak.Hogy lõhette le mégis a gyilkos?😊
Nem pont így van de csak halványan emlékszek a pontos feladatra
gratulálok
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Azon rabok mehetnek haza, akik következõ sorszámú cellák egyikben voltak: 1. 4. 9. 16. 25. 36. 49. 64. 81. 100.
És azért maradt nyitva ezen cellák ajtaja, mert ezen számoknak van páratlan számú osztója.
Ha egy számnak (legyen mondjuk x) osztója az a, akkor az x/a is osztója lesz, ezért csak akkor lesz páratlan számú osztó, hogyha a=x/a, amibõl meg: x = a*a. Tehát a négyzetszámok lesznek a feladat megoldásai
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
2 5 10 17 26 37 50 65 82
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
int main(){
bool nyitva<101>101>;
int i,j;
for (i=1; i<101; i++){
nyitva=false;
}
for (i=1; i<101; i++){
for (j=1; j<101; j+=i){
nyitva
}
}
for (i=1; i<101; i++){
cout<< i <<". cella: ";
nyitva ? cout << "nyitva" : cout << "zarva";
cout << endl;
}
cin >> i;
}
Egy ember nézeget egy képet. Arra jön egy másik, és megkérdezi: Kinek a képét nézed? Õ erre azt válaszolja: Nekem nincs testvérem, de ennek az embernek az apja az apám fia. Kinek a képét nézi? nem túúl nehéz 😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Ezt még régebben hallottam:
Van egy szoba, amelyikben 3 égõ van, és a szobán kívül van három kapcsoló, mindegyik kapcsolja valamelyik villanyt. Honnan tudod megállapítani, hogy melyik kapcsoló mék lámpát kapcsolja, ha tudod, hogy a szobán nincsenek ablakok, és csak KÉT kapcsolót kapcsolhatsz fel! Továbbá , egyszer léphetsz be a szobába, de onnan már ki nem... ( akinek kell a megoldás,elkükldöm privibe, mert sztem van, aki inkább gondolkodik rajta😊
Az igazat mondó a halálba vezetõ kaput fogja mondani(mert a hazudós azt mondaná), a hazudós is a halálba vezetõt (mer tudja h az igazat mondó a helyes utat mondaná, de hazudni fog mer ez a dolga)ÉS innentõl könnyû a dolgom 😊 Kimegyek a másik ajtón 😊.
Raymond SMULLYAN - Mi a címe ennek a könyvnek?
(tényleg ez a címe), csak most kölcsönadtam, de majd ha visszakapom akkor írhatok pár példát belõle, bár ettõl sokkal nehezebbek vannak abban
Van száz cella, mindegyikben 1-1 rab csücsül. A börtönigazgató szeretne pár embert elengedni véletlenszerûen, így hivat 100 õrt. Az elsõnek azt mondja, hogy mindegyik zárban lévõ kulcson fordítson egyet. A másodiknak azt, hogy minden másodikon (2, 4, 6, ...), a harmadiknak azt, hogy minden harmadikon (3, 6, 9, ...), és így tovább. A zárakról tudni kell, hogy alapesetben mindegyik zárva volt, és a kulcsot csak egy irányba lehet forgatni. Egy fordítás --> nyitva, két fordítás --> zárva, három fordítás --> nyitva, .... Miután a 100 õr mindegyike végig ment a cellák elõtt, és fordított a megfelelõ kulcsokon, azután azok a rabok, akiknek az ajtaja nyitva maradt, szabadon távozhattak.
Kérdés: Hány rab szabadul? Melyek? Miért pont õk?
(egyébként ez az endless fórumáról van, ott is van egy ilyen topik)
$25 a recepción
$2 a trógernál
$3 a vendégeknél
Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.
A másik õr mit mondana, hová vezet az ajtó?
(A válasz minden esetben hazugság lesz)
#13 ezt is: fejenként az embereknek 8,33-ba került elvileg (25/3) ja és a hordár 3-at tett zsebre (egyet õ is visszakapott plusz 2-t eltett) szóval 27+3
Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...
3 ember bemegy egy szállodaba és kérnek egy 3 ágyas szobát. Fejenként 10 $-ba, azaz összesen 30 $-ba kerül. Kifizetik és felmennek a szobába. A recepciósnak eszébe jut, h a 3ágyas szobák csak 25 $ba kerülnek, ezért szól a hordárnak és vissza küld vele 5$-t a 3 embernek. A hordár a lépcsõn elkezd gondolkodni, hogy hogy adjon vissza 5$-t 3 embernek. Úgy dönt, h elrakja az 5$-t és helyette mindegyik embernek csak 1-1 $-t ad vissza, azaz összesen 3 $-t, a másik 2 $-t megtartja.
Összefoglalva, a 3 ember fizetett 30$-t, vissza kapott 3$-t, tehát csak 27 $-t fizettek. De a hordár csak 2$-t tett zsebre. 27+2=29!!! Hova tünt az 1$?
Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...
írok én is egyet, ha szabad (ez is egy klasszikus):
Egy zárkában vagy, ahonnan két kijárat vezet kifelé, az ajtók elõtt egy-egy õr áll. Ki akarsz jutni, az egyik ajtó a biztos halálba vezet,a másik a szabadságba. Az egyik õr mindig hazudik, a másik mindig igazat mond. Egyetlen egy kérdést tehetsz fel valamelyik õrnek,de nem tudod, hogy melyikük melyik ajtónál áll.
Mit kérdeznél, ha nincsenek öngyilkos hajlamaid? 😊