1111
Elgondolkodtató matematikai, logikai feladatok, feladványok
-
Easy Rider #471 nem, mert akkor _PONTOSAN_ nem tudod meginni a sör felét, márpedig a feladat az volt, hogy _PONTOSAN_ a felét kell meginni -
Dougie #470 de te meg azt nem érted, hogy nem kell lemérni
vedd úgy hogy nem tudjuk hány fok, így már megnyugodtál? -
Easy Rider #469 ezt mondtam én is :) -
#468 Ki az a hülye aki egy korsó sörnek csak a felét issza meg? :D -
Easy Rider #467 de nem érted, hogy nem tudod lemérni, mennyi is az a 45 fok?
meg sok minden mástól is függ, hogy az a fel ,vagy nem, pl a hab mennyisége is befolyásolja -
Dougie #466 az pontosan a fele lesz
(ami mellékesen 45 fok) nincs ezzel semmi gond -
Easy Rider #465 de akkor már nem jó az egész, mert Te azt írtad, hogy _PONTOSAN_ a felét kell kiinni :| -
#464 nem kell szögmérő.addig döntöd... és ez kb 45°-nál lesz. -
Easy Rider #463 és van nálad szögmérő??? -
#462 szemléltető kép. -
#461 mert azt én írtam. -
Dougie #460 egyébként az hogy van, hogy lassan 500 hozzászólás lesz itt, de a legjobb feladat az 1. volt (szerintem legalábbis) -
Dougie #459 45 fokos szögben megdöntöd, és addig iszod, amíg meg nem pillantod a pohár alját, így átlósan lesz megfelezve a mennyiség (persze csak akkor működik, ha szabályos henger vagy hasonló alakú a "tároló") -
Easy Rider #458 ha van egy kancsónyi söröm, hülye lennék csak a felét meginni :P -
#457 Passz
De szólj ha valami beteg megoldása van, mert akkor elkezdek találgatni -
#456 random a bal oldalin, de legalább megtudja, melyik a kamugép :D -
#455 igen...és akkor melyiken mész ki? ;)
csak mert 1etlen 1 kérdésed lehet.... -
#454 Hogyan tudod kiinni egy söröskancsónyi sörnek pontosan a felét, ha semmilyen mérőeszköz nem áll rendelkezésedre?
-
#453 Pontosan az van, amit Casillas írt. Az arra vonatkozó kérdés, hogy ő-e a legidősebb abban segített választani, hogy az egyetlen 2-féleképpen kihozható összeg melyik variációból jön össze.
Az összes többi összeg egyértelműen jön ki, nem lett volna szükség a plusz kérdésre. -
#452 valszeg ha 23-at látott volna, akkor nem kérdezte volna meg, hogy ő-e () a legidősebb, mert csak az az egy lehetőség lett volna, amit írtál -
Mardon #451 Tehát mondjuk a 15, 5, 3 mért nem jó? Ki mondta hogy nem 23 a házszám, nem értem a logikát. -
Mardon #450 Ezt a házzámosat nem értem! Attól még, hogy annak a kettőnek azonos az összege mért pont az lenne a jó? Házszámra vonatkozóan nem volt semmi megadva. -
Thanatos #449 kösz de nem kértünk reklámot... -
#448 jacky.atw.hu -
Thanatos #447 izé, összes befogo amit irtam az átfogo... rég volt már a gimis matek na, összekevertem :D -
#446 Nem egyformán aránylanak a két háromszög befogói egymáshoz, így különbség adódik, mikor a háromszögeket felcserélve ezek a különböző arányú oldalak szabják meg a megmaradt térrészt, mert így a térrész maga is megváltozik. :) -
Thanatos #445 külömben a négyzetrácsokon is lehet látni hogy nem stimm a két felső befogo, csak a elgtöbb ember elsiklik ezen :P -
Thanatos #444 egyszerü, a két három nem egyezik meg teljesen, az első háromszög felő befogolya homoru a másiké meg domboru vagy lehet csak az egyik nem stimm már nem emléxem, de a lényeg a lényeg, csk kinézetre tünik rendes háromszögnek mind kettő de nem azok :) -
ezt fejtsétek meg :D [én nem tudtam] -
#442 szerencse :) -
#441 Aki tud az tud :DDDDDDDDd -
#440 [url=http://sgupload.uw.hu/1172249399.jpg]elsőre jó lett ^^[/url] -
#439 Én igen sokat zötykölödtem ezen:
-
#438 434#: zseni vagy:)kösz szépen.:) -
#437 Vótmá! -
3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondta, hogy 30 dollár egy szoba, így mindegyik fizetett 10 dollárt és elment a szobába.
Kicsit később a recepciós rájött, hogy a szoba csak 25 dollár, ezért elküldte a hordárt a 3 férfihoz az 5 dollárral. Útközben a hordár nem tudta kitalálni, hogyan ossza el
egyenlően az 5 dollárt a 3 férfi közt, így mindegyiknek adott egyet, kettőt pedig megtartott.
Eszerint a három férfi 9 dollárt fizetett, ami 27-et tesz ki. Ha ehhez hozzáadjuk a hordár által megtartott 2-t, az összesen 29 dollár .
Hol van az egy dollár? -
#434 hopp, megvan :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!6/(1-3/4) = 6/0,25 = 24
-
#433 1. gondolom csak egyszer, különben 1+3+4+6+1+1+...+1=24
2. ha lehetne gyököt vonni, akkor simán 6*gyök4*(3-1)
ezek nélkül érdekesebb, még nem találtam meg (ha van egyáltalán) -
#432 1: Egy számot egyszer használhatuk csak fel?
2: Négyzetreemelés, gyökvonás nem lehet?? -
#431 sítáborba mondta egy hülyegyerek,sztem nincs megoldása(ő nem tudja h van-e): az alábbi számok felhasználásval alapműveletekkel(+,-,*,/) hozzuk ki a 24-es számot: 1,3,4,6. sok sikert.