1111
Elgondolkodtató matematikai, logikai feladatok, feladványok
  • Dougie
    nem lehetne nulla - de az lesz
    ezt akartam írni asszem, bocs
  • Easy Rider
    de lehet nulla, sőt biztos h annyi, mivel az eredeti feltevés az volt, h a=b-vel
  • Max7
    lehetetlen ezért számít az 1024 kerek számnak az informatikusok körében! (8bit 1 karakter azaz 1kb)
  • icebob
    Nyolc darab nyolcas segítségével képezzetek olyan műveleteket, amelynek az eredménye 1000!

• icebob
    tényleg, bocsi :) tegnap már késő volt hogy teljesen átgondoljam :P
  • kz
    sztem rossz hozzászólásra nyomtál választ, de mindegy...
  • Guilty01
    pontosan
  • Casillas
    amikor visszajön az egyes, odaadja a lámpát az ötösnek, aki aztán odaadja a kettesnek a másik oldalon
  • icebob
    nem teljesen jó, mert amikor 10 és 5 megy át egyszerre akkor nincs senkinél a lámpa...
  • Thanatos
    :DDD
  • Guilty01
    bizony,minél nehezebb,annál jobb:)) Csak ne legyen túl nehéz:)
  • Casillas
    egyébként tökmindegy, inkább valaki írjon feladatot, szeressük ám a gondolkodástot :)
  • Casillas
    de az :D

(sztem nem olyan kevés a minden 50. ember, ebbe mindenki benne van, szal még a szomszéd józsibá is :S)
  • Casillas
    hm, 13 perc :)
  • Thanatos
    a látszat ellenére tényleg az csak nem annyira amenyire te gondolod, tudo az ember önérzetét baszkurálja hogy abban a "sokban" ő nincs benne, de azért ez nem olyan borzasztó ám... :)
  • Guilty01
    nem olyan nehéz,4.,v 5. próbálkozásra sikerült... a 2% szerintem nagyon kevés,biztos többen vannak akik meg tudják oldani ilyen 'rövid' idő alatt.
  • Casillas
    a látszat ellenére 2% az elég sok csak szólok...
    (~120 millió ember)
    továbbra is fenntartom, hogy 5 perc ALATT MAXIMUM az emberiség 0,001%-a csinálja meg, ami még így is ~60000 ember....

persze lehet, hogy csak azért emlékszek nagyon nehézre, mert még általános iskolás voltam, de mindjárt nekilátok újra :DD
  • Guilty01
    megcsináltam azt a hidasat:)) Kb. 4-5 perc alatt!!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1. 2-es és 1-es
    2.Vissza az 1-es
    3. 10-es és 5-ös
    4.Vissza a 2-es
    5. 2-es
    Össz:17
  • Thanatos
    ezért tartozik a 2%-ba aki emgcsinálja ennyi idő alatt... :)
  • Casillas
    ha valaki 5 perc alatt megcsinálja ezt előttem úgy hogy előtte soha nem látta, félberágok egy fenyőfát.

nem tudom te megcsináltad-e, de van egy pontja a feladatnak, ahonnan gondolkodást igényel a továbbhaladás, 5 perc alatt szvsz nem lehet megcsinálni

(10-15 alatt elképzelhető)
  • Thanatos
    jah csak kár hogy én ugy tudom hogy az eredeti kijelentés ugy van hogy a "% az aki kevesebb mint 5 perc alatt meg tudja oldani :)
    korlátlan idő alatt bárki emgcisnálja, felirod cetlikre az infokat és rakosgatod... :)
  • France men
    Nah látod családi örökség :D:D
  • Casillas
    szintén napokig voltam kisebb koromban (~13-14) ezzel is, de tudtam, hogy benne vagyok abban a 2%-ban*, szal nem hagytam annyiban, meglett később a a megoldás :D
    egyébként azok közül, akiknek odaadtam anno a feladatot, csak apum tudta megcsinálni :)

*nagyképű .c
  • icebob
    igen einsteines :)

a 17 percest leírja vlaaki vagy leírjam?

a gyufáshoz meg tényleg grat casillas :)
  • France men
    Ezt Einstein találta ki és olvastam hogy 98% nem tudja megoldani.. köztük voltam én is amikor elsöre megláttam és ültem rajta.. :(:)
  • Guilty01
    casillas grat a gyufáshoz:D meg ehhez a hídon átkelőshöz is,én még mindig nemtom hogy kell 17 alatt átmenni.
  • Casillas
    ezt én katonákkal és 17 perc múlva felrobbanó híddal ismertem, régen napokig gondolkoztam rajta, mire meglett :D

(kicsi voltam még :))
  • Casillas
    a harmadik gyufás megoldás:

XL
    --- = V
    VIII

vagyis 40/8=5 :)
  • Guilty01
    360#: abszólút személyiség függő,a primitív emberek sokszor nyomnak követ,néha ollót,és kevésszer papírt. Ez hosszú,kemény évek tapasztalata:),és az ilyen emberek ellen papírral sokszor lehet nyerni. Ha nem egy 70-es IQ-júval állsz szembe,akkor hosszabb idő kell hogy kiismerd. Szerintem.
  • icebob
    17 perc a megoldás egyébként ;)
  • j0nNyKa
    orok problema: tuti taktika ko-papir-ollora
  • laci3000
    hát kíváncsi vagyok a megoldásodra de amit matematikailag leíírtál az gyakorlatilag az hogy a leggyorsabb fel alá rohangál a többiekkel:
    átkiséri a hídon a 2 percest és vissza megy +1 átkiséri a hídon az 5 percest és vissza megy +1 és végül átkiséri a 10 percest
    azaz 2+1+5+1+10=19 ja és a sorrend az mindegy...mert mindig vissza kell menni a következőért... de javítsál ki ha tévedek
  • kz
    sztem nem!
    mert a te megoldáspd 2+1+5+1+10=19perc
    én első blikkre is tudok 17 perces megoldást!
  • laci3000
    a legyorsabb fel alá rohangálva mindig átkisér valakit a hídon.....
  • Checkerboy
    Ehhez van egy játék is...
  • icebob
    Másik:

Besötétedett és csak egy lámpa van a túrázóknál. Egy függőhídhoz érkeztek, amin egyszerre max. két ember mehet át. Négyen vannak és rendre 1, 2, 5 ill. 10 percre van szükségük, hogy átmenjenek a hídon. Milyen sorrendben menjenek át, ha a lehető leggyorsabban szeretnék lekűzdeni az akadályt és minden átkeléshez lámpára van szükségük?
  • icebob
    helyes :)
  • laci3000
    A német!

de ha gondolod privátban elküldöm a megoldást.....
  • icebob
    Egy feladvány:

Tények:
    1. 5 ház van, különböző színüek.
    2. Minden házban él egy-egy ember, mindegyik más nemzetiségű.
    3. Az öt tulajdonos különböző italokat fogyaszt, különféle cigit szív és más-más állatot tart.
    4. Nincs két olyan tulajdonos aki ugyanazt az állatot tartaná, ugyanazt a cigit szívná, vagy ugyanazt az italt inná.

1. A brit a piros házban lakik.
    2. A svéd kutyát tart.
    3. A dán teát iszik.
    4. A zöld ház a fehér ház bal oldalán van.
    5. A zöld ház tulajdonosa kávét iszik.
    6. Az a személy aki Pall Mall-t szív madarat tart.
    7. A sárga ház tulajdonosa Dunhill-t szív.
    8. Az az ember aki a középső házban lakik tejet iszik.
    9. A norvég az első házban lakik.
    10. Az ember aki Blend cigit szív amellett lakik aki macskát tart.
    11. Az az ember aki lovat tart amellett lakik aki Dunhill cigit szív.
    12. A tulaj aki Blue Mastert szív, sört iszik.
    13. A német Prince-t szív.
    14. A norvég a kék ház mellett lakik.
    15. Az ember aki Blend-et szív, a vizet ivó ember szomszédja.

A kérdés: Melyik tart halat?
  • 7evenb

1. egy 3 szemű láncot kell csinálni a láncokból
    2. ehhez már rajzolni kell :)
    3. trivi