1111
Elgondolkodtató matematikai, logikai feladatok, feladványok
-
#190 Hát ja :/ Ezt én se nagyon értem. -
Thanatos #189 miért válna? 50-50 az esélye a maradék kettőböl a kocsira .... -
Dougie #188 és ezt ismeritek?
Képzeljük el, hogy egy vetélkedőben szerepel, és három ajtó közül kell választania. Az egyik mögött kocsi van, a másik kettő mögött viszont kecske. Tegyük fel, hogy maga az 1. ajtót választja, mire a műsorvezető, aki tudja, melyik ajtó mögött mi van, kinyitja a 3. ajtót, megmutatván, hogy amögött kecske van. Ezután önhöz fordul, és megkérdezi: „Nem akarja esetleg mégis a 2. ajtót választani?” Vajon előnyére válik, ha vált? -
#187 ezert irtam, h smart, nekemis csomo ido volt, mig rajottem, es tenyleg veletlen ugrott be -
#186 Aki a #154-re nem tud rájönni, az olvasson vissza egy kicsit. -
#185 Ha hangosan mondod a számokat sokkal könnyebb. -
Dougie #184 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!amúgy ez szerintem nem ilyen egyértelműen könnyű hogy 2 perc alatt rá lehet jönni, csak egy idő után beugrott hogy hátha valami ilyesmi lehet a logikája... -
Dougie #183 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
vagy magyarázat is kell?
a lényeg,
egy,
egy darab egy,
kettő darab egy,
egy darab kettő, egy darab egy,
egy darab egy, egy darab kettő, kettő darab egy
stb. stb. -
#182 smart. :) -
Dougie #181 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1
11
21
1211
111221
312211
13112221
1113213211
31131211131221 -
#180 1
11
21
1211
111221
312211
13112221
mi a kovetkezo sor? -
#179 bocs Dougie,csak nem olvastam végig a hozzászólásokat... Na,de tudtam h vmi négyzetszámos...basszus,de hülye vagyok,a 2 az mióta négyzetszám..:D -
#178 igen ezer kerdeztem, hat jo, akkor ha lesz kepes kerdes, es neadjisten en oldom meg, urlezek -
#177 url-ként, képet ugyanúgy megjelenít a spoilerben, mint szmájlit
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Dougie #176 (a-b) osztásánal nem lehet nulla, ebből adódik hogy hibás -
Dougie #175 ez a címe, ja
link -
#174 na, matek:
-
Dougie #173 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!helyes, de 2 helyett 1, (mert az elsőnél csak egyszer fordítják meg a kulcsot, utána már oda sem mennek, tehát az biztos ki lesz nyitva, a másodikhoz kétszer mennek oda, így az zárva lesz, a többi jó)
egyébként már meg lett oldva a feladat -
#172 kepet? vagy.. maskor urlkent tegyem be ? -
#171 Whááááá, spoilerbe :@ -
Cat 02 #170 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kb olyan mint amond 10 szer h fehér és milyen botja van a süketnek :) -
#169 vagyishat akar a 4es is lehetne az 1. vonal, most az mind1.
a viragagyasos jo, azon gondolkozom -
#168 -
#167 Jah, olyasmi, de ez szerintem nehezebb :) -
Cat 02 #166 ez kb olyan mint a rajzolj egy házat úgy h nem emeled fel a cerkát ?:) -
#165 Igen :D:D:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sajna ezt így leírva nem lehet jól elmondani de viszont az életben amikor hadarsz sokán rávágják , h USA vagy MEXIKÓ és akkor az nagy poén :D:D:D -
#164 na jo igen, de igy 4 vonallal mar egyertelmubb a fogalmazas, meghat realisabb a feladat -
#163 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hat ha eltemetik a tuleloket, akkor lesz igazan nagy kavarodas :D -
#162 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!túlélőket nem kell temetni -.- -
#161 Természetesen nem :) Épp ez benne a gondolkodtató.
Tehát mind a 9 pontot összekötni úgy, hogy nem emeled fel a ceruzát, és csak egyenes vonalakat használsz. -
#160 sry, 4 db vonallal :) -
#159 Lehet nem ide illik de azért leíróm:
Egy repülögép lezuhan PONTOSAN az USA és Mexikó határánál.Nagy kavarodás nem tudják , h mit tegyenek.A repülögép orra átlóg az USAba a farka pedig Mexikóba. Az egyik 52%ig a másik 48%ig. Hová temetik a túlélőket? A megoldást spoilerben kérem :) Többiek kedvét ne vegyük el :)
LEhet ,h leírva nem olyan jó de kimondva már jobb ;D -
#158 itt nem annyi a megoldas, hogy pl. 1-1 sort osszekotok 1-1 vonallal, igaz? -
#157 nem ertetted meg, hogy csak kulonallo "kisebb" haromszogek lehetnek, nagyok, amik magukban foglalnak tobb kicsit, nem
zrinyi 1. helyen mar alt. ertelmezni is tudni kell -
Feladat: 3 db EGYENES vonallal összekötni a 9 pontot. Jó gondolkodást :) -
#155 nemtom,de nagyon cselesen -
#154 Feladat: csinálni 5 sor virágágyást, mindegyikben 5 db rózsával, de összesen csak 10 darab rózsád van. Hogy kell állniuk a virágágyásoknak? -
#153 Egyébként ahogy már írtam, az eredeti csillagban is van sokkal több, mint 10 háromszög. -
#152 Középsuliban a Zrínyi helyett Gordiusz van. -
#151 2 helyett egy, a többi jó :)
háromszöges nem...
"1+1=? ne csalj
válasz = 3"
ezt nemértem :S bzonyítsam be, hogy 1+1=3?
(ja egyébként én úgy tudom, hogy 8. osztályig van Zrínyi, de np)
((legalábbis, én középsulajban tippelgetősként csak a Kenguruval találkoztam))