Elgondolkodtató feladatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez tényleg jó de énis ismerem 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

France men
Van egy tele zsák búzád. Hogyan teszel belõle búzát egy másik, ugyanekkora zsákba is, úgy, hogy mindkettõ egyszerre tele legyen?

München ist ROT!!!

"Magyarul hogy a 600 000-t akarjuk megnyerni a többi egyenrangú"
ezt a részét nem értem
illetve értem, de akkor az már egy másik helyzet

szóval cserélni kell a végén, mert hogy elsõre az 50 milliósat választottad annak 1/25 az esélye továbbra is - és hogy nem, annak 24/25 szóval a másikban lesz

NonsenS
Szép elmefuttatás. Ez a paradoxon paradoxonja😊

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

France men
wazz ez jó csak 5 perce láttam egy oldalon a megoldását ugyhogy nem lövöm le.. ; )

München ist ROT!!!

tessék, ezen lehet agyalni:

Van két egyforma kötelünk, amikrõl tudjuk, hogy ha meggyújtjuk a végét, akkor pontosan egy óra alatt ég végig, továbbá nem összehajthatók. A feladat az, hogy ha nincs nálunk óra stb. akkor hogy lehet ezekkel az eszközökkel a fentieket tudva kimérni pontosan 15 percet.

NonsenS
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem inkább a tavaszi napfordulókor kel fel ott a nap. Az északi féltekén ugye nyáron van magasan a nap. Tehát tavasztól õszig van fennt a nap. Szerintem akkor március 22.

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

France men
Hát igen az É. sarkon egy évben csak egyszer kel fel a nap.. 😊

München ist ROT!!!

Guilty01
Légyszi segítsetek! A kecskés problémát át akartam vetíteni az áll az alkura de elkadtam:
Tegyükfölhogy az 50 millió a cél,a többi nyereményt semmisnek(azonosnak) tekintjük. 25 táska van,ebbõl 1 van nálunk, többi 24 a többieknél nyílván. Szerencsénk van,a végén még 2 táska van játékban(sajátunkkal együtt),és még benn van az 50 milla meg mondjuk a 600 000(jelen esetben mind1,mivel az összeset egyenrangúnak tekintjük). Elvileg akkor 1/25-höz az esélyünk arra hogy nálunk van az 50 milla,és 24/25 h nála(a kecskés példa alapján. DE!! Mivan,ha ugyanezt eljátszuk a 600000-rel is? Magyarul hogy a 600 000-t akarjuk megnyerni a többi egyenrangú. Akkor megint azt kapjuk,hogy 24/25 az esélye annak,hogy a másik srácnál van...
Kérdés: hol voltam hülye?(a választ még én sem tudom,de remélem elég elgondolkodtató😊)

You\'ll never walk alone!

ha csak ennyi adat van megadva, akkor gondolom a nyári napforduló napja lesz, vagyis június 21., ha jól rémlik

France men
Egy embernek szülinapja volt és megkérdezték tõle:
- Emlékszik, hogy mit csinált éppen egy évvel ezelõtt?
- Hát erre egészen vétletlenül pontosan emlékszem: Az Északi sarkon voltam éppen és a jégkunyhómból kikandikálva megcsodálhattam a napfelkeltét.
Vajon mikor van az illetõ szülinapja?

München ist ROT!!!

Guilty01
Dougie: igen.

NonsenS
Mondjatok valami rejtvényt, amin lehet agyalni.

SASboy
igen 😊
Dougie: azt nem tudom

nice legs. what time to open?

és mennyi a valószínûsége annak hogy 9-szer egymásután fej jön ki? az 1/512, nem?

ugyanannyi mint addig 😊 50-50 ha nem számoljuk hogy élére esik, elkapja a siráj meg egyébb hülyeséget, jah és persze nem amaitt lesz 9szer fej mert cinkelt 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

SASboy
rossz nyomon 😊

1/1024 vagy rossz nyomon vagyok?

SASboy
Fej vagy írás

Ha egymásután kilencszer feldobsz egy érmét, és mind a kilencszer fej jön ki, mennyi a valószínûsége annak, hogy tizedszer is fej lesz?

mivel a vizespohárba tiszta bort öntöttünk át, a borospohárba pedig nem tiszta vizet (hanem kissé boros vizet) így a borospohárban kevesebb víz lesz mint a vizespohárban bor
vagy nem?

NonsenS
Egy feladat:
Van egy pohár vizünk és egy pohár borunk. Mindkettõben ugyanannyi folyadék van. Namármost a borospohárból kiveszünk egy kanálnyit (egységnyit) és átöntjük a vizespohárba. Ott jól elkeverjük, majd onnan kiveszünk egy kanálnyit (egységnyit) ebbõl a fõként vízbõl álló keverékbõl és átöntjük a borospohárba.
Kérdés: Melyikben lesz több: A vizespohárban bor vagy a borospohárban víz?

Tekintsünk el attól, hogy a bor is nagy részt vízbõl áll.

NonsenS
Harmadik. Ezekkel már biztos le tudjátok tölteni😊

NonsenS
Második próbálkozás

j0nNyKa
van valami google free upload cucc, toltsd fel pl. oda

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

NonsenS
Itt van a bunkósági teszt. Bocsi, ha épp nem tudjátok letölteni, javasoljatok valami jobb oldalt. Mindig állítsátok le a kérdések után és próbáljatok rá válaszolni!!
Nagyon tuti!

Guilty01
most újból átgondoltam a 100 ajtós példával...mégiscsak igaznak tûnik😊))

Casillas
😄DDDD

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Guilty01
basszus,lehet h a kecskésnél 50-50% az esély mégis? az elején még azt hittem értem,de casillas-t olvasva elbizonytalanodtam.

j0nNyKa
koszi mind2toknek

Casillas
inkább töltsd fel valahova, egyszerûbb lenne neked is, nekünk is

NonsenS
Kaptam egy "bunkó" nevû mp3-at, amiben 4 kérdést tesznek fel és ha már egyre tudod a választ, akkor nem vagy bunkó! Nagyon jó. Igazából nem bunkó vagy, ha nem tudod, csak ennek nevezték el, nemtom miért. Privizzen rám egy e-mail címmel az, akinek kell. Vagy itt is feltehetem a kérdéseket, de az egyik olyan, hogy fórumban lehetetlen jól megcsinálni, de a többit is inkább hallani jó.
Az e-mail címekkel nem fogok visszaélni<#nyes>

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

NonsenS
Igen, igen. Imádom Örkény egyperceseit😊

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

Casillas
Szabályos futballkapu, benne szabályos kapussal, aki a látogatóknak a 11-es
vonalról leadott lövéseit játszi könnyedséggel védi, jeléül annak, hogy
végeredményben minden lövés védhetõ.
De néha-néha, ha arra téved egy válogatott csatár (mint egyszer Jaka II. az
öccse esküvõje után), hirtelen csönd lesz a futballkapu körül. Hiszen
köztudomású, hogy egy válogatott csatár védhetetlen tizenegyest is tud rúgni,
másfelõl viszont egy ilyen kivételes képességû kapus a védhetetlen lövést is
védeni tudja. Õk tehát már nem emberi szinten fognak összecsapni, hanem odébb,
képességeink határán túl.
És mi történik most? A lövés (mint annak idején Jaka II. süvítõ ballábasa is)
mindig erõs, és jól irányzott, de az a valami, az a kis plusz, a végtelenség
akarása mégiscsak hiányzik belõle. A kapus pedig ugyanolyan könnyedén, mint
máskor, ezt a nagy lövést is vetõdve kivédi.
Utána, alig észrevehetõ mosollyal, odabiccentenek egymásnak.

Casillas
most megkerestem, neten is fent van: Örkény István: A Vidám Parkban 😊

NonsenS
Húú. Ez most jó kérdés, de azt hiszem, hogy "a cirkuszban". De ebben több rövid nem összefüggõ történet van. De mondom, nem biztos a neve sem, és az sem, hogy ebben van.

j0nNyKa
Örkény rulz. Mi ennek a mûvének a címe?

NonsenS
Örkény Istvánnak van egy nagyon hasonló egyperces novellája. Ott egy nagyon jó focista, aki tud védhetetlen hetest lõni és egy kapus, aki a védhetetlen lövést is védi. A focista belövi, majd a végén alig észrevehetõen odabiccentenek egymásnak....
Érdemes elolvasni

j0nNyKa
hat igazabol ez nem eletszeru, igy baromsag, dehat vegulis ha nagyon el akarjuk kepzelni, akkor egyszeruen nekimegy, es visszapattan rola talan

Guilty01
egyszer még kisiskolás koromban vmi ilyen paradoxont hallottam: mi történik akkor ha az összetörhetetlen,megállíthatatlan,eltéríthetetlen vonat nekiütközik egy kidönthetetlen,elferdíthetetlen, megmozdíthatatlan oszlopnak?

jaja, ez is benne van a wikipédiában, ez a születésnap-paradoxon
link
ami egyébként szintén nem is paradoxon, ugyanis nincs ebben semmi ellentmondás, inkább csak meglepõ, de igaz

Guilty01
Igen,nem azért mert ott mi választunk és nem biztos h rosszat(kecskét) nyitunk ki?
Amúgy meg olvastam nemrég valami olyat,hogy ha tetszõlegesen kiválasztunk 23 embert,akkor 50% az esélye annak,hogy közülük ketten egy napon születtek. 60 embernél ez nagyjából 99%....ez nem feladvány,csak valószínûségszámítás. De érdekes.

j0nNyKa
igen, csak kevesbe hatekonyan

Rage47
<#taps><#vigyor3><#taps>
Guilty01
most azon gondolkodom h ezt az áll az alkuban lehetett-e volna alkalmazni...😊

akkor ne három ajtóban gondolkodj, hanem legyen mondjuk 10
az elején választasz egyet, ha egy jó van, akkor 10% az esély hogy jót választasz - akármi trténik ez után az 10% marad, mert az az összes közül választottad, tehát a többi 9 együttvéve 90% (külön-külön persze ott is 10, de együtt 90% hogy azok között van) eddig gondolom világos
na most, ha elveszel a 9 fennmaradóból 8-at, akkor az az egy ami közülük maradt 90% hogy a jó, mert azok együttese 90 volt, tehát mindenképpen váltani kell a legvégén

Aquir
"Az, hogy a mûsorvezetõ ezek után kinyitja a másik két ajtó egyikét, megmutatván egy kecskét, nem változtat ezeken a valószínûségeken, továbbra is 1/3 az esélye, hogy az elsõre választott ajtó mögött van az autó."

ezt most én sem értem 😊 Az ajtónyitás után miért marad 1/3 az esélye az autóra, amikor csak kettõ közül választ. Igaz hogy eredetileg 1/3-ad volt az esélye, de az már nem 1/3-ad lesz mikor kinyílik az ajtó, szóval most csak így tudok rágondolni 😊 A kecskés ajtót már kinyitották, tehát azt nem tudja a játékos "újra kinyitni". szóval?

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Sadist
Ne kelljen már erre is egy C programot írnom 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

bazz és igy elolvasva tényleg, még ismertem is ezt a feladványt csak nem emlékeztem rá, basszus 😄

Casillas
a montihólt viszont butaságnak tartom :S

1. ajtó 2. ajtó 3. ajtó Monty kinyitja Ha váltunk
kecske kecske autó a 2. ajtót nyerünk
kecske autó kecske a 3. ajtót nyerünk
autó kecske kecske valamelyiket vesztünk

mi az hogy kinyitja valamelyiket :\ ugyanúgy fel kéne írni hogy kinyitja a másodikat, vesztünk, kinyitja a harmadikat, vesztünk. és máris 2-2 a gyõzelmek és vereségek aránya, tehát 50-50%....

akkor jöhet 4D-ben😊