Elgondolkodtató feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
München ist ROT!!!
ezt a részét nem értem
illetve értem, de akkor az már egy másik helyzet
szóval cserélni kell a végén, mert hogy elsõre az 50 milliósat választottad annak 1/25 az esélye továbbra is - és hogy nem, annak 24/25 szóval a másikban lesz
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
München ist ROT!!!
Van két egyforma kötelünk, amikrõl tudjuk, hogy ha meggyújtjuk a végét, akkor pontosan egy óra alatt ég végig, továbbá nem összehajthatók. A feladat az, hogy ha nincs nálunk óra stb. akkor hogy lehet ezekkel az eszközökkel a fentieket tudva kimérni pontosan 15 percet.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”
Tegyükfölhogy az 50 millió a cél,a többi nyereményt semmisnek(azonosnak) tekintjük. 25 táska van,ebbõl 1 van nálunk, többi 24 a többieknél nyílván. Szerencsénk van,a végén még 2 táska van játékban(sajátunkkal együtt),és még benn van az 50 milla meg mondjuk a 600 000(jelen esetben mind1,mivel az összeset egyenrangúnak tekintjük). Elvileg akkor 1/25-höz az esélyünk arra hogy nálunk van az 50 milla,és 24/25 h nála(a kecskés példa alapján. DE!! Mivan,ha ugyanezt eljátszuk a 600000-rel is? Magyarul hogy a 600 000-t akarjuk megnyerni a többi egyenrangú. Akkor megint azt kapjuk,hogy 24/25 az esélye annak,hogy a másik srácnál van...
Kérdés: hol voltam hülye?(a választ még én sem tudom,de remélem elég elgondolkodtató😊)
You\'ll never walk alone!
- Emlékszik, hogy mit csinált éppen egy évvel ezelõtt?
- Hát erre egészen vétletlenül pontosan emlékszem: Az Északi sarkon voltam éppen és a jégkunyhómból kikandikálva megcsodálhattam a napfelkeltét.
Vajon mikor van az illetõ szülinapja?
München ist ROT!!!
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ha egymásután kilencszer feldobsz egy érmét, és mind a kilencszer fej jön ki, mennyi a valószínûsége annak, hogy tizedszer is fej lesz?
nice legs. what time to open?
vagy nem?
Van egy pohár vizünk és egy pohár borunk. Mindkettõben ugyanannyi folyadék van. Namármost a borospohárból kiveszünk egy kanálnyit (egységnyit) és átöntjük a vizespohárba. Ott jól elkeverjük, majd onnan kiveszünk egy kanálnyit (egységnyit) ebbõl a fõként vízbõl álló keverékbõl és átöntjük a borospohárba.
Kérdés: Melyikben lesz több: A vizespohárban bor vagy a borospohárban víz?
Tekintsünk el attól, hogy a bor is nagy részt vízbõl áll.
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Nagyon tuti!
Vivimos por ti, vence por nosotros.
Az e-mail címekkel nem fogok visszaélni<#nyes>#nyes>
vonalról leadott lövéseit játszi könnyedséggel védi, jeléül annak, hogy
végeredményben minden lövés védhetõ.
De néha-néha, ha arra téved egy válogatott csatár (mint egyszer Jaka II. az
öccse esküvõje után), hirtelen csönd lesz a futballkapu körül. Hiszen
köztudomású, hogy egy válogatott csatár védhetetlen tizenegyest is tud rúgni,
másfelõl viszont egy ilyen kivételes képességû kapus a védhetetlen lövést is
védeni tudja. Õk tehát már nem emberi szinten fognak összecsapni, hanem odébb,
képességeink határán túl.
És mi történik most? A lövés (mint annak idején Jaka II. süvítõ ballábasa is)
mindig erõs, és jól irányzott, de az a valami, az a kis plusz, a végtelenség
akarása mégiscsak hiányzik belõle. A kapus pedig ugyanolyan könnyedén, mint
máskor, ezt a nagy lövést is vetõdve kivédi.
Utána, alig észrevehetõ mosollyal, odabiccentenek egymásnak.
Érdemes elolvasni
link
ami egyébként szintén nem is paradoxon, ugyanis nincs ebben semmi ellentmondás, inkább csak meglepõ, de igaz
Amúgy meg olvastam nemrég valami olyat,hogy ha tetszõlegesen kiválasztunk 23 embert,akkor 50% az esélye annak,hogy közülük ketten egy napon születtek. 60 embernél ez nagyjából 99%....ez nem feladvány,csak valószínûségszámítás. De érdekes.
az elején választasz egyet, ha egy jó van, akkor 10% az esély hogy jót választasz - akármi trténik ez után az 10% marad, mert az az összes közül választottad, tehát a többi 9 együttvéve 90% (külön-külön persze ott is 10, de együtt 90% hogy azok között van) eddig gondolom világos
na most, ha elveszel a 9 fennmaradóból 8-at, akkor az az egy ami közülük maradt 90% hogy a jó, mert azok együttese 90 volt, tehát mindenképpen váltani kell a legvégén
ezt most én sem értem 😊 Az ajtónyitás után miért marad 1/3 az esélye az autóra, amikor csak kettõ közül választ. Igaz hogy eredetileg 1/3-ad volt az esélye, de az már nem 1/3-ad lesz mikor kinyílik az ajtó, szóval most csak így tudok rágondolni 😊 A kecskés ajtót már kinyitották, tehát azt nem tudja a játékos "újra kinyitni". szóval?
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
1. ajtó 2. ajtó 3. ajtó Monty kinyitja Ha váltunk
kecske kecske autó a 2. ajtót nyerünk
kecske autó kecske a 3. ajtót nyerünk
autó kecske kecske valamelyiket vesztünk
mi az hogy kinyitja valamelyiket :\ ugyanúgy fel kéne írni hogy kinyitja a másodikat, vesztünk, kinyitja a harmadikat, vesztünk. és máris 2-2 a gyõzelmek és vereségek aránya, tehát 50-50%....