1111
Elgondolkodtató matematikai, logikai feladatok, feladványok
-
Easy Rider #70 xDDD -
#69 noclip -.- -
#68 sokkal egyszerűbbre kell gondolni
-
#67 nem -
laci3000 #66 Szerintem ajtót nyitva hagyva kintről belesve (küszöbtől) nézem meg hogy melyik kapcsoló kacsolásával melyik égő kapcsolódott fel (a szobába nem kell bemenni) -
Easy Rider #65 nem, ez tíz db -
#64 vagy így egybe is számít? -
Aspyrin #63 Nézd csak meg jobban.. -
laci3000 #62 a válasz egyszerű, olyan dolgot kérdezek amire konkrétan tudom a választ...
ha tudom hogy kedd van akkor azt kérdezem az őrtől hogy milyen nap van ma
a hazudós nem mondhat igazat.....
az igazmondó nem hazudhat....
a vállaszt nem tagadhatják meg...... -
Easy Rider #61 a mythbusters egyik részében volt hasonló, mikor a biztosíték táblába raktak be egy golyót, mert az is vezeti, ugyanez a mítosz volt, kocsi bezárva, sehol egy lyuk, semmi különös, az ember meg halott. ez lenne a megoldás? zárlat lett a kocsiban a golyót meg kilőtte egy zárlat miatt? -
#60 ez csak hét:C -
#59 nem -
Aspyrin #58 -
Szabi1991 #57 :DD -
#56 meilőtt kinyírta elvette a kulcsot, lelőtte és bezárta az ajtot :OO -
#55 nem talált -
Szabi1991 #54 vagy távirányitos az ajtó...
már egy pár éve használnak iet a tuning fanok is..(kilincseltüntetés) -
Thanatos #53 minden alkalomal új szabály lessz ha valaki mond valamit? csak mert az eredeti feladathoz eddig az összes eddigi megodlás helyes volt :D
amugy meg elektromos ablakemelő van és miután a nyitott ablakon át lelőtték a manuszt megnyomta a gombot kivülről a gyilkos és az felment :PPPP -
Szabi1991 #52 nekem van egy ötletem , ami régebben volt a mitoszvadászokban :DD
de sztem ez nem az lesz.. -
#51 akkor most mondom hogy nics semmi sérülés a kocsin -
Thanatos #50 bárhonnan kintről, nem modnta senki hogy az ablak nincs átlőve :Ö -
#49 nincs a kocsiban a gyilkos és nem rakták be, alapból bent volt -
Dougie #48 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!tényleg, vagy a gyilkos még mindig a kocsiban van... azt se lehet kizárni, nem :) -
#47 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!betették a kocsiba miután lelőtték -
#46 nem -
Dougie #45 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!öngyilkos? -
#44 nekem van egy képes feladványom, matektanárom mutatta régebben
2 vonalat kell behúzni a képre úgy, hogy keletkezzen 10 háromszög.
-
#43 na akkor énis mondok egyet:
Egy ember holtan fekszik a kocsijában, egy lövés végzett vele.A kocsi bevan zárva, ablakok felvannak húzva, ninncs tetőablak.Hogy lőhette le mégis a gyilkos?:)
Nem pont így van de csak halványan emlékszek a pontos feladatra -
Dougie #42 baszki, tényleg, akkor jó
gratulálok -
#41 Hm, akkor szokás szerint elkúrtam a tömb sorszámozását :D Mindegyikből egyet ki kell vonni. -
Dougie #40 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!aztakurva, amit levezettél itt, azt nem is értem (de gondolom valami program lehet), de elvileg más a megoldás...
Azon rabok mehetnek haza, akik következő sorszámú cellák egyikben voltak: 1. 4. 9. 16. 25. 36. 49. 64. 81. 100.
És azért maradt nyitva ezen cellák ajtaja, mert ezen számoknak van páratlan számú osztója.
Ha egy számnak (legyen mondjuk x) osztója az a, akkor az x/a is osztója lesz, ezért csak akkor lesz páratlan számú osztó, hogyha a=x/a, amiből meg: x = a*a. Tehát a négyzetszámok lesznek a feladat megoldásai
-
#39 lefutattad az előzőleg írt kódot c++-ba:D? -
#38 A kiszabadult rabok amúgy:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
2 5 10 17 26 37 50 65 82
-
#37 óbazzeg, a [ i ] -t dőltre tette :| Az i-s ciklusokban a nyitva az mindenhol nyitva(i) szögletes zárójellel. -
Dougie #36 nem -
#35 hm, mégsem, akkor brute force módszer :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
int main(){
bool nyitva[101];
int i,j;
for (i=1; i<101; i++){
nyitva[i]=false;
}
for (i=1; i<101; i++){
for (j=1; j<101; j+=i){
nyitva[j]=(!nyitva[j]);
}
}
for (i=1; i<101; i++){
cout<< i <<". cella: ";
nyitva[i] ? cout << "nyitva" : cout << "zarva";
cout << endl;
}
cin >> i;
}
-
#34 A prím cellaszámú rabok. -
Vlala #33 Apával egyszerűsítünk, kijön az, hogy a fiamét. -
#32 És abba volt ez is:
Egy ember nézeget egy képet. Arra jön egy másik, és megkérdezi: Kinek a képét nézed? Ő erre azt válaszolja: Nekem nincs testvérem, de ennek az embernek az apja az apám fia. Kinek a képét nézi? nem túúl nehéz :) -
#31 hárem