26937
A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
a dope-t én a "süsü" értelmében gondoltam oda.....semmiéppen sem pejoratívabban -
Nekem csak az a kérdésem merülne fel, hogy melyik értelemben lenne dope (angol vagy amerikai szleng?).
Természetesen ez csak egy költői kérdés részemről, választ nem kell adni senkinek... -
-
velem? angolul? tök felesleges.
mivel nem beszélni mukkot sem, így bármit elhiszek és nagyra értékelek.
itt lehet kötekedni (lásd zephyrbá megrögzöttségét),nincs azonnali ban!
-
Nem kötekszem... nem kötekszem... nem kötekszem... nem...
[angol]
-
p.s.:
"let your day be smiling if he is not..."
ezt sajnos lefelejtettem
-
bekattantam volna
meglehet...sőt. most hogy említed, többé
semmi kétségem efelől (már megint ez a szó. olyan mint a bumeráng: ma reggel eldobtam, de folyton visszatér
)
mellesleg zakkannom is lehet
úgy megzakkannék
zakk..zakk...
-
né mánn mit találtam 
-

abszolút értem, sőt már-már módfelett egyetértek és igazat adok. végülis ebből a szemszögből tökmindegy is, a klényeg, hogy igazad van,meg nekem is ugye. ebből adódóan most vagy teljesen bekattantál és ez az alap vagy valami még csak most kezdődik?!
de biztosítalak róla már előre, mindenben egyetértek veled! sőt jobban, mint önmagammal! ennyit tudok adni a projektedhez!
-
lényegtelen milyen felvételről is van szó..
egy a lényeg: a lényeg lényege, a lényegtelenség
továbbá, lényegtelen a lényeg, ha a lényeg lényege lényegtelenségben leledzik, mert lényeg, hogy lényegesen lényegtelen a lényeg
no ez mán inkább zephyres volt
-
bár a HQ=túl magas=magas minőség logikád pedig kifejezettemn zephyres! erre nem is tudok mit mondani, böfff
-
várj,mert elvesztem a fonalat! nekem mindegy melyik tetszik neked, ez szubjektív, örülök ha tetszik a tied,annak is, ha tetszel magadnak, rajtam ne múljon a boldogságod, mindenkinek az tezsik,ami , ezt nem is lehet jobban megtárgyalni....de milyen felvétel magasáról van szó,mert nem tudom..... -
hangrendszeree=hangrendszerre
-
csak a vita kedvéért 
lehet, hogy xar már a szemem, és a füleim sem a régiek
de nekem akkor is a felső vidi tűnik szebbnek (pláne hogy most már tudom is kié
)
és a hangokról meg csak annyit:
míg imyke az agyon equalizerelt hangrendszerén le nem futtatta a "hangtesztet", addig egy árva mukkot sem ejtettél arról, hogy "túl magas lenne a hangtartománya a felvételnek"..vagy bármi hasonlót
..túl magas
mihez képest
há persze hogy túl magas, ha egyszer hq minőség
high quality, vagyis magas minőség..
namármost: mivel a minőség részét nem vitattuk, így az rendben is volna..
a magas hangtartomány pedig inglisre fordítva: high sound...
nincs is itt semmi gond.
az ilyesféle felvételek nem a sokol hangrendszeree lettek kitalálva
-
a felső a tied, úgy hittem megismered, bár ha csak fényerő különbséget látsz, akkor vagy a moncsid rossz,vagy a szemed is olyan, mint a füled,persze most mindegy is, hogy világosabb vagy sötétebb a mihez képest, hisz az állítható,mint ahogyan a hangerő is...az lcd-éd nyilván nincs kalibrálva semmihez sem, olyan,amilyenre gyárilag belőtték vagy te átállítgattad....szóval ezek külön témakörök, a mintával csak azt próbáltam illusztrálni, hogy lehet szép a felső (kicsit zöldeskés a színe), de az hiányzik belőle,ami az alsóban megvan. az élesség és a kontraszt. persze ez nem referencia volt, csak egy példa. nyilván két szélsőség mindig tábort oszt.
az öntömjénezést és önsztárolást azért átgondolnám a helyedben.....zephyr the king of the everything of everywhere!
-
kissé megnehezítetted a dolgomat (gondolom szándékosan)
de azért elmondom a véleményemet:
a két videó közül (bármelyik is az enyém
) nekem a felső mutat szebb képet (lehet, hogy az lcd monitorom miatt
) az alsó meg pont olyan, mintha babráltak volna a fényerőszabályzóval...
szóval akkor, melyiknek is kéne lennie a hq minőségnek a kettő közül
no persze így utólag már könnyű a dolgod:
kijelented, hogy a felső vidi a tiéd, oszt le is zártuk a vitát gondolom
de a végén nem lepődtem meg, pont ilyesmire számítottam tőled
én ezt öntömjénezésnek hívom
de azért: ügyes....látom fejlődsz
-
na ezt most találtam neked. persze csak lekicsinyítve a te és én HD mintájából pár másodpercnyit. csak, hogy lásd, hol kezdődik a HQ.
az elején jól figyelj, a legvégén meg vigyázz, nehogy meglepődj.
-
szia!
nem, azért annyira nem vagyok fanatikus, sajnos egyéb elfoglaltságaim is vannak, illetve most épp a "voltak" miatt maradtam ki kicsit.
nagyon jó az út témakör, de szerintem kicsit suta emiatt újat nyitni, elenleg legalább 300ezer adó van. de ha bárki bedobna egy ezres listát,máris unalmas lenne az egész....talán az találóbb, hogy kedvenc rádióid vagy valami hasonló....de a marketing fontos része az ismertségnek,ez tény.
vip tagságot tudok intézni, bár a kérdés, milyen előnyöket lehetne neked kicsikarni?!
a video HQsítás kész van, bár teljesen elbaszott méretarányban és nem HQ bitrátán kellett dolgoznom (ahogy te adtad az avit), hogy egyébként optimális összehasonlítás lehessen. pár képet majd dobok belőle.és néhány (csak) video részletet, egyébként az alap dvd rész kalap kaki. -
szewa dióka
nagyon eltűntél..remélem, nem a hq-n adott feladat miatt vagy ily soká távol
na mindegy..eljött az ideje, hogy arany vip tagságot kapjak az allofmusicnál
miért is
katt ide, és meglátod :)
akkora hallgatottságod lesz, hogy még
-
az igazi remaster nem normalizálásból áll, bár tényleg sokan akként értelmezik helytelenül..
a lényege az lenne, hogy az egynémely akusztikailag gyengébb minőségű (nem hangerejű
) felvételeket a mai digitális hangzáshoz igazítsanak..
jó pár analóg felvétel sajnos elég kaka minőségben lett rögzítve hála pár hangmérnök fülgyulladásának, és pár hangstúdió felvétel közbeni porszívózásának
bizonyára ezek miatt a zavaró tényezők miatt nem sikerültek ama nemes felvételek...
másra gondolni sem tudok
-
Így már értem, hogy mire utaltál: 
S igazad is van.
-
Tudod Imike bármilyen rendszeren létezik egy pótméter vagy "slider" amely alatt (fölött, mellett) az áll: "volume" és hangerősítésre szolgál. 
A helyzet az, hogy a remasterelés jó ideje mindössze abbol áll, hogy "normalizálják" (de megutáltam ezt a szót egy ideje) a korábban kiadott anyagokat, legtöbbször torzúlásig.
Hogy mi a lényege nem tudom. Az viszont nyilvánvaló, hogy a fiatal generációt sikerült totál behülyíteniük evel az ostoba, destruktiv művelettel.
-
jó étvágyat..
én később vacsizok, ha érted mire gondolok
-
Nem rossz, de most megyek enni, mert éhes vagyok 

-
ám a motorok szerelmeseként..
inkább ezt ajánlanám :)
-
az attól függ, hol
nézd csak :)
-
A gugli szerint ez a nap csaja

-
vágod cimbi
de azért a becenevemet inkább ne emlegesd, mert nem nagyon szeretem:
zephyr "google" retiring (of the king)
-
Egészségedre! :-) -
Pont 2 héte mondtam testvéremnek, hogy a google mögött már akkora vagyon van, amit be is valllanak közszemlére, mint a májkrofosnak... szóval mondtam az öcsémnek, aki egyébként pc-ben eléggé agytröszt, (tanít, tervez, programoz), hogy szerintem hamarosan a böngésző és minden más után hamarosan lesz egy OS a guglitól, azt mondta szerinte ez hülyeség...
Erre tessék itt a hír, 2011-re GOOGLE OS várható, természetesen ingyenesen, több angol fórumon azt beszélik, hogy a haiku linux és a mac osx keveréke lesz, érdekes, hogy egyesek milyen kurva jól informáltak.
Majd kiderül, ha olyan jó lesz, mint a telefonja, keresője, vagy éppen a böngészője és kenterbe vágja a többi OS-t, akkor nagy pofára esések lesznek itt, tulajdonképpen a guglinak van egy hatalmas előnye, szinte az övé az internet ha úgy nézzük és lóvé is van dögivel, meg okos programozók is, vagy rosszul gondolkozom?
-
Akkor nekem már előre is bejövős lesz a zene. Tőtike lesz holnap.

S külön köszönet a Michael Jackson klip feltöltésekért:
-
hát ha valóban cd az a cd, akkor az még véletlenül sem szólhat 5.1-ben, ha jól sejtem...
legjobb esetben is max dolby surroundban. vagy tévednék
-
...miért nem életképes még...
azért a részletekre is figyeljünk oda
-
szívesen... -
nem énekelnek:) -
Köszi szépen!
-
na végre valami érdekes és értelmes is.
a cikkek jók , bár az überalluszszuperlatívuszokból azért gyorsan kiderült, hogy miért nem életképes a csúcstechnológia és miért maradtunk a hangfalnál.
-
Hát nem tudom...
Nekem van egy AAD-s "Divine: Greatest Hits" CD-m...
Sony CD-Player + Vivanco SR-50-es fülessel simán gyengének hallom, bármilyen DDD-s felvételhez képest.
S ugyanezt tapasztalni 5.1-es szetten, azaz, nem fülesen hallgatva.
Pedig ugye az "AAD"-ből az utolsó "D" azt jelenti "digitalized"...
-
Nem kötözködés: de ugye ezekben nem énekelnek?
Mert ha nem, akkor holnap le is tudok tőtikézni 4 MBites nettel... :) -
soha ne mondd, hogy soha kolléga
ki tudja mi lesz 5-10 vagy 50 év múlva..
hallottál már például az elektroncsöves plazma hangszóróról, ami tulajdonképpen egy láng, ami "megszólal"
én alig két éve tudok a létezéséről, pedig már az 1800-as évek végén létezett
(a tkm sem érti, miért nem tanítják ezt az iskolákban
)
itt lehet informálódni :)
vagy ki gondolta volna még pár évvel ezelőtt, hogy még maga a levegő is alkalmas hangszórónak
ilyen agyament ötlet ugyan ki másnak, mint egy magyar gyereknek juthat az eszébe. megcsinálta, és működik. meg is érdemelte azt az első díjat azon a bizonyos versenyen.
aki nem tudja miről beszélek, az itt okosodhat kicsit :)
látod wescone, az ilyen dolgok miatt mondom, hogy ne ítélj elhamarkodottan..
talán ma még igaz is, amit állítasz, na de holnap...
ki tudja..