26937
A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
flashback records (finn) ők (is) adnak ki egyre többet... -
*** " db jelzés körül mozog a 20-14 khz-es tartományban "***
" db jelzés körül mozog a 20 hz-14 khz-es tartományban "
*** " nyeri el végleges foráját és hangzását "***
" nyeri el végleges formáját és hangzását "
bocs, kissé fáradt vaok ma este.. -
nos cimbi, ha nálad valóban a második szól úgy, mint egy öreg rádió, akkor javaslom az olcsó asztali számítógép hangszóród helyett egy normális hi-fi berendezés azonnali beszerzését
a közép is, és a basszus is éppen ott van, ahol eddig is volt, mindössze annyi történt, hogy a magas hangok vissza lettek masterelve a zenébe.
a következő két fotón jobban látszik, hogy valójában mi is történt:
a dióka által adott tesztminta zenéből egy meseszép húzással ki lett vágva a 14 khz feletti magashangtartomány. íme:
(ez lenne a felső hangminta frekvenciagörbéje)
a következő képen az látható, hogy a 14 khz feletti magastartomány szépen vissza lett állítva. íme:
(mivel említetted, hogy nem vagy a téma szakértője, íme egy kis gyorstalpaló, csak a te kedvedért.)
az analysis ablakban a balról jobbfelé haladó görbe jelzi a mélytől a magas hangok felé haladást. mint azt magad is jól láthatod, a jobb szélen lévő decibelskálán a görbe mindkét esetben a -60-as db jelzés körül mozog a 20-14 khz-es tartományban. (vagyis ezek a hangok nem lettek megpiszkálva a mintaanyaghoz képest)
a 14 khz feletti tartomány pedig a visszaállítás után sem haladja meg sehol a többi hang feletti tartományt.
alapesetben persze a magashangok valamivel lejjebb vannak belőve az élvezhetőbb zenehallgatás miatt. az emberi fül ahhoz szokva, mert azt a beállítást tekintjük alapnak.
(vagyis egy olyan görbét képzelj el, ahol balról jobbra egyhe lejtéssel haladunk a magas hangok felé.)
szóval egy végső mastering maradt csupán hátra, amivel normál szintre kell redukálni a magas hangokat (14-22 -vagy 20 khz-ig).
és ekkor nyeri el végleges foráját és hangzását a zenénk.
ha kérdésed van, kérdezz nyugodtan..
ha tudok (és ha akarok)
fogok is válaszolni rá..
-
Frankó a fórum, az előbb semmi, most meg kétszer... -
Bocsánat, de az eredeti hallgathatóbb, kevésbé fárasztó. -
Bocsánat, de az eredeti hallgathatóbb, nem olyan fárasztó. -
Mintha két mono rádió szólna két oldalról... Ez lenne a DUAL-MONO, ami szerinted sztereo? MUHAHA
-
Ezeket vadászom már vagy egy hónapja! 
-
jajjj!
italo4everhez csatlakoznék, nagyra értékelem,hogy foglalkoztál véle, az is kircsi, hogy egyből ilyen profi megoldással prezentáltad, de tényleg, szerintem teljesen más aspektusból kellene már megközeltened egy remasztert, mert ez így ez öléggé érdekes lött. ha ennek is köze van a teféle "polálásodhoz",akkor azt felejtsd el egy darabig vagy csak nagyon kis mértékben alkalmazd. szóval nem az igazi, ezen még sokat kéne csiszolgatni, elsőnek nem kellene a denevérhangokat ennyire felerősíteni, aztán ugye ott van az a sokszor elmondott üres középtartomány, ne nyomd el ennyire,mert a középben van a "zene" kétharmada,meg aztán mindig mondon, hogy fülessel is hallgasd meg,ne csak zenekari mélynyomóval! ezt most nagy barátságunkra való tekintettel nem osztályzom, de "értékelem" a törekvésed.
-
látványos!
-
en nem vagyok nagy szakerto de szerintem a masodik ugy szol mint megboldogult oreganyam 100 eves radioja.
hol a basszus hol a kozep?
-
tornáztam. ha stúdió minőség nem is lett, (szerintem legalábbis)
egész hallgathatóra sikeredett
sajnos 5 másodpercet ki kellett vágjak az elejéből..
a technikai halandzsát hosszú lenne elmagyaráznom, de a zene élvezeti fokán ez nem ronott semmit. a fülteszek:
az általad adott példány:
és az új végtermék: (diablo razormaid by zephyr)
gondoltam így jobban összehasonlítható az eredmény
..várom az ítéletet
-
ez nagyon jo -
es eljen az italo ujboli viragzasa 
egyre tobben ternek vissza
-
a b oldal -
hello mindeki
visszatertek!!!
es mekkora zene.
-
Nagyon jó! 
Komáromról esetleg nincs ilyen?
-
Na, akkor nézzünk körül mi is New Yorkban, madártávlatból:
Ide kattanj! -
hogy professzor?! nem, nem szeretem én ezeket a fellengős magasztolásokat, még csak a ph.d-nél tartok, emiatt simán hívjál csak jedi lovagnak. 
persze, pihenjél csak, a maradékot majd átvesszük a kövi órán.
és igen, Zephyr bácsi mióta picit kevesebbet beszél félre, már annyira agyafúrt (akar lenni) sokszor, hogy az észjárását, mondanivalóját és kreatvitását önmaga sem érti mindig. Persze ezt sosem vallja be nekünk.
-
" az kizárt dolg, mert aztat én nem tudom!.." 
mi vagy te: piciáter, hogy az agyamban turkálj

add fel kolléga, már most az elején..
egy jótanács:
kreatív személyiséggel sosem szabad játékba szállni.
(jelen esetben a kreatív személyiséget kettőnk közül én formálom meg
)
a kérdéskörről meg csak annyit: bizony ott van a válasz a 13. oldalon, de persze tudni kell olvasni a sorok között is..és amíg ez nem megy, én sem tudok segíteni sajna, bárhogy is xeretnék
-
meg kolléga
most kereshetünk új témát
-
Blank & Jones - Relax-Edition 3 (2007) albumról hoztam ezt a feldolgozást.
A lemezen ez tulajdonképpen az első 2 track, de egyben szedtem le, mert amikor először hallgattam, nekem fel sem tűnt, hogy külön számok, szerintem összetartoznak. Aki leszedi, megérti mire gondolok.
Blank & Jones - Roots / Nothing Can Come Between Us (vocal by Mike Francis) 7:03 wav -
Leszedtem, elolvastam, de csatlakoznék én is Dióka #14739 hozzászólásához, mert én se látom mi köze ennek ahhoz, amire ezt válaszoltad 
Na mindegy, majd egyszer (talán) megértjük az agyad járását
-
Akkor ez 4 alá és leülhetek, Professzor Úr? 

Igyekeztem figyelni az előadásokra, bár ezek szerint maradtak hiányosságok
-
vinylbakker #14765 kezd derengeni valami 
a te helyzetedben akkoriban egy pici "flém" illata is volt a dolognak,most viszont annyi a különbség hogy ennek még a gyanúja sem merült fel.Szerintem ezt megbeszéltük.
Üdv:VB -
akkor megpróbálom finoman:
mflex egyik hobbyja az ace venturáskodás
ha nem figyelsz oda, és véletlen begurítod, képes azt is kinyomozni, hogy tegnap mit ettél, és utánna kivel, mikor, hol és hány korsó serecskét gurítottál le
ha asszed viccelek, akkor csak rajta..de ne mondd, hogy senki sem szólt előre
(ja, és ez nem csak magánvélemény: a háta mögött néha mumusnak hívjuk
)
-
vinylbakker #14763 imádom nézegetni illetve gyüjteni a különféle fotókat..és szeretem ha mindenről pontos információim vannak.(érthetőbben:kíváncsi voltam milyen gép műve ez a profi fotó...illetve ha 20év múlva újra megnézem akkor lássam pontosan mikor is készült.(ennek hiányában átneveztem a képet a mai dátumra)Egyébként ha akadna hasonló fotó még azt szívesen megnézném.
Előre is köszönettel:
VB
-
vinylbakker #14762 Hello Zephyr!
???????? (miért is kolléga?) (bocsi ezt nem igazán értem)
-
óh...most kapcsolok: informátorra gondoltál 
-
spicli
az mifelénk besúgót jelent
felétek mit?
mert ha ott is azt, akkor csapd fejbe, ne kússzon felfelé
-
természetesen nem csak az időjárás...mi vel hiányoltad hát jeleztem,hogy borús esős... 
spicli lassan kúszik felfelé...2 részben...idő kérdése csupán pörög a hangszedő alatt... -
beléd is cimbora
-
itt most süt a nap
egyébként általában a zenékről is van kedved kommunikálni, vagy már csak az időjárás foglalkoztat
-
látom, élvezed a kirándulást 
sebaj: majd "itthon" kipihened magad
-
tau analyzer
-
egyebkent miert fontos ez? -
milyen bolondok haza?
Itt is az van, szerintem a keresztanyam az evek alatt meghulyult, par nap is eleg volt, hogy probara tegye az idegeimet, inkabb mentem volna valami kibaxott hotelbe, de 2 nap mulva indulunk szegeny megboldogult volt legjobb baratom (JOE) felesegehez Manhattan-be (NY), aztan par nap es jovunk haza
tegyetek rendet wazze
...
na leptem udv mindenkibe! -
nem, ezt otthonrol toltotte fel a testverem neked a gepemrol, elvileg valami promo anyag.
nincs mit! :) -
nem tudok aludni a tokom kivan mar az egesszel, nappal meg kovalygok mint a budos picsa
-
Milyen progival nézitek meg a spektrum képet?
A "TRAUMA" nekem nem indul el - lejárt kód miatt.