26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• zsoltford
    melyik időjárás érdekel?

itt esik...
  • Zephyr Retiring
    hali. időjárás jelentés kimaradt. pótolod

merthogy a képről nem jön le nekem

mikó gyüssz mán haza
    itt kész bolondokháza van
  • Zephyr Retiring
    miért a mostani sem tetszik

na haddjjááá mán

mennem kell hallgatni az allofmusic radiot

nem érek én itt rá veled trécselni
  • Zephyr Retiring
    hello vinylbakker
    csak az aggódás szól a hangomból
    ha nem akarsz itt a fórumon viszont látni egy fotót,
    amin te én és kaposi kolléga együtt sörözünk mondjuk sanyaaa dj egy régebbi csehójában, akkor azt javaslom hátrébb az agarakkal
    úgy vélem nem jó felbőszíteni az alvó oroszlánt

egy kisnyúl kollégád: zephyr
  • vinylbakker
    Hello Everybody!
    fasza a panoráma!
    Hát az tényleg az,de engem érdekelt volna a kép készítésének napja illetve a fényképezőgép típusa is.Úgy látszik erről is lemaradtam mint életem során sok mindenről.Hát így jártam,rúgja meg a lóEgyébként köszi Mflex-nek a képfeltöltést amit természetesen lesuedtem és ha nem gond háttérképnek fogok használni.
    Üdv:VB
  • Dióka
    zephyrbá!

lassan minden nap más lesz a marketing alárásod?
    reklámszerződésed van valakivel?!
  • Dióka
    szewa Májki!
    úgy látom, ez nem a nyomornegyed!

fasza a panoráma!
  • Dióka

tutyikázás (normál esetben manipulálás, elő vagy utómasztering, stb. hívhatjuk még sokféleképpen) létezik, sőt bizonyosan szükséges is, az nem mindegy, hogy ki, mit, miből, milyen mértékben és milyen eszközökkel teszi ezt. egy stúdióban vagy pl. egy rádióban is folyamatosan "tutyikáznak". lásd pl. ugyanazon szám ahány kiadó, annyiféleképpen szóló hangzása stb......mondjuk az igaz, alap esetben ez nem egy mp3ból konvertáljunk wav műveletet jelent úgy, hogy az csak nevében legyen az, tartalmában meg köze sincs hozzá.

én általában ez utóbbit nem tudom értékelni, viszont ha sikerül tényleg pozitívan befolyásolni egy matt,fátyolos, keszekusza vagy élettelen hangzást a hallgatható és élvezhető tartomány felé, akkor már lehet értelme egy tutyikázásnak. Ezt lehetne sok konkrét és jó példával illusztrálni, valószínű te is bólogatnál, függetlenül attól, hogy gyári vagy nem gyári.
    Mindezzel persze messzemenően nem azt akartam sugallni, hogy most mindenki (vagy HQMESTER Zephyrünk) kezdjen el összevissza pancsolgatni, lesz ami lesz alapon.
    Bár tudom, a sok kemény kritika után, ha nem is vallja be, de nagyon hajt arra, hogy végre kapjon tőlem egy csillagos 5-öst!
  • mflex #14740
    Hali mindenkinek!

Csak egy pillanatra neztem be, udvezletem a "lombard utcabol" mar ejfel van halal faradt vagyok.

Frisco gyonyoru!!!

Na itt mar egy csomo penzt elbasztam, tetszik az uzlet

Visszaolvasni nincs idom, csak annyit Sultannak, hogy elrepultem feletted.. DD

• Dióka
    leszedtem,mert kúva kiwi vagyok ám, bár ez nagyon szép, valahol itt kezdődnek az legalapok szájbarágósan és hulla egyszerűen, bár őszintén szólva nem találtam meg a logikai kapcsolatot az mp3ból wavbe rakás "tudománya" és E=MxC2-nek ezzel adott válaszod között.
    de az is igaz, nem is biztos, hogy logikát kellene keresni benne.....
  • Dióka
    hmmmm, nagyon jó nebuló vált belőled! ennyi mindent megfigyeltél, sőt meg is jegyeztél?! gratula. ha nem is mindenben pontos, de nagyon jó helyről közelítetted meg a témát. végre valaki,aki nem abszolút sületlenséget ír.
  • Zephyr Retiring
    én csak magamat ismételhetem újra:
    " az egész mögött azon jószándék áll, hogy egy szép napon a régebbi gyengébb minőségű wavokat hallgathatóbbá tegyem.. "

meg is mondom miért:
    ha ez egy szép nap sikerülne stúdió körülmények nélkül csupán programokkal megtenni,
    akkor nyitok egy újabb bankszámlát és minden ezen befolyt összeget ráutalok
    a kártya pin kódját pedig priviben megküldöm a regisztrált sg tagoknak

a többiek pedig...
    lapátolhatják vissza a lóba a bio végterméket
  • zsoltford
    üdv,néha nézek be hozzátok kollégák és be kell valljam időnként követhetetlen számomra a dolgok menete...aki nem nap mint nap követi annak nem sok esélye ennyi agyalást visszaolvasni a mesterektől ...
    bár lehet ez csupán az én tompa elmémet tükrözi...
    azonban mintha úgy tünne tutyikázásba fogtak a topic mérnökei...
    bár lehet tévedek...?
    egy nap talán valaki előáll a csapatból ama korszakalkotó elméletével, miszerint digitálisan egy jó hq-hq-hq-nasa-hq-hq és annál is hq-bb pc-vel és annak felülmúlhatatlan ismeretével vissza lehet merni a szart a lóba???
  • Zephyr Retiring
    privi ment, remélem nem te leszel az egyedüli bátor harcos
  • Zephyr Retiring
    válaszom rövid lesz és lényegre törő:
    hang - multimédia tananyag (katt):)

ajánlom figyelmedbe a 13.oldalt (de a többi is tanulságos)
  • eMCe
    hang cd = audio cd
  • eMCe
    Mint ahogy Dióka, úgy én se hiszem, hogy ezt most komolyan kérdezted.

Mintha már ezerszer ki lett volna tárgyalva és beszélve, hogy mik alapján nevezi ennek vagy annak a program a hang fájlokat. Azért - is - nézheti mpeg-nek, mert ott az a 20kHz korüli vágás, amit biztos te is láttál benne.

Ha jól értelmezlek, ez a dvd-ről származó videonak a hangja wavosítva, ami viszont végül is mpeg hang volt eredetileg és még 'elvileg' sem jobb paramétereit tekintve, mint a hang cd. De ezzel sem mondtam neked újat szerintem.

Ha tévedtem
    Ha nem, az viszont nem az én érdemem, mert csak az itteni fórumokban olvasott - elsősorban Dióka által írt - eszmefuttatásokból próbáltam levonni a következtetéseket.

Na jóccakát

• Zephyr Retiring
    érdekes...
    ezen pontosan mit is kell figyelni
    nem a legjobb minőség, de ha szeretnéd (mert szereted ezt a zenét) szívesen áthangolhatom

vagy ez csak poén akart lenni
    mert akkor:

bár nem hinném, hogy mflex is ilyen viccesnek találja majd mint én, vagy dióka
  • Zephyr Retiring
    rajta leszek a szeren
    az állad is leesik majd..

..vagy is a pofám leszakad..

na mindegy..

meglátjuk, mit tehetünk vele
  • Dióka

vicces fiú vagy te hallod-e?!
    bár ez nem ugyanaz a hossz és verzió, meg ez a 320-as épp eléri egy rossz 128-as minőségét (bár tudom, ez sem a te hibád), így ezzel sajnos nem lehet sehová sem "nevezni".
    de esz mégeyg tipp,amin gyakorlatozhat a HQMESTEREM!
  • kaposi1
    Nem akarok beleszólni a játékotokba,de közben [URL=http://www.4shared.com/file/119316382/20a2a0a1/FLM_FEAT_FIGARO-Mirt_nincs_nyron_h__Exotron_mix_.html]" elkészült "[/URL] az én verzióm is.
    Érdemes meghallgatni ezt is.
  • Dióka
    ez engem nem érdekel, de EZEN tornászhatsz. ha megvan a stúdió minőség,akkor szólj. mielőtt még feltételeznéd, nem fabrikáltam, pontosan így lett anno feltöltve az eredeti megosztótól, persze teljes hosszban.
  • Zephyr Retiring
    már ha érdekel még a régi szlogen, hogy:
    megúnt gyengébb minőségű wavomat újabb hq-ra cserélném
  • Zephyr Retiring

engem most ez jobban foglalkoztat:
    " akkor adok majd én neked! mármint alapanyagot."

akkor dobj egy rendes alapanyagot, nem bánom
    szeretném rövid hangmérnöki pályafutásomat gyakorolni
  • Dióka
    ez így túl kacifántos, pont olyan Zephyres!

akkor adok választ, ha te kifejezetten azért kérded tőlem,mert nem tudod, nincs rá ötleted. ha ezt így leírod,akkor veszem a fáradtságot.
    ha tudod, vagy vanak ötleteid,akkor írd le, és majd megmondom,közte van-e a megoldás vagy ha nincs,akkor mi az.
  • Zephyr Retiring

1) konkrétan nem tőled kérdeztem, hanem a totyikosoktól
    2) az már más tészta, hogy rajtad kívül más is tud-é válaszolni rá
    3) de azért a te véleményed is meghallgatnám
    4) a választ természetesen tudom, de nem merem megosztani emcével, mert a végén még ott is kioktatsz
    5) miután válaszoltál, jó lenne megerősíteni a dolgot, hogy ezt mindketten így gondoljuk..
    és 6) pofára meg csak akkor esek, ha direkt rossz választ adsz meg, és én rábólintok hogy: így van

de ennek az esélye igen kicsiny, úgyhogy ne félts te engem:
    meséld el nyugodtan, miért is lett mpeg az a wav
  • Dióka
    a kérdés, ezt miért tőlem kérdezed?!
    -azért, mert nem tudod?
    -azért, mert tudod?
    -azért mert nem tudod,de majd meg akarod erősíteni a válaszomat, hogy te is így gondolod?
  • Dióka

ne haragudj, ez egy finom kritka volt tőlem, finom, de objektív.
    nem gondoltam volna, hogy érzékeny vagy, azt hittem egy szívtelen dög vagy bohóc ruhában. de most lehullt a lepel. érzékeny mimóza vagy terminátor felszerelésben! elég nagy a kontraszt!

nem akarom lecsekkolni, tudom hogy hangzik a 192-es,mert mint mondtam 4832 oldalon van fent ugyanaz.

ha gyakorolni akarod mérnöki képességeidet,akkor adok majd én neked! mármint alapanyagot.bár egyet már adtam,attól jobbat kellene alkotnod. :))

ja és legalább ne írd oda, hogy wav meg hq, írd azt, hogy vévesített, de a legbiztosabb, ha egyáltalán nem írsz oda semmit sem, mert előbb-utóbb ez így hiteltelenné teszi majd a megosztásaidat,amit én nem vennék a lelkemre.
    a HQ-t majd később megadjuk rá, ha van értelme.

• Zephyr Retiring
    ..és ha már ere járok, kéne egy kis magyarázat is..
    a limp bizkit video tutyikázás nélkül ez lett:

katt ide :)
    kérdés: why mpeg and why not cdda

mikor az alapanyag "elvileg" jobb formátum mint a cd
  • Zephyr Retiring
    ez lett volna a fimom kritika

még jó, hogy nem kértem: ne fogd vissza magad
    azért esett eme nemes szerzeményre a választásom, mert a 4shared a "technotronic" keresésemre ezt dobta ki elsőként (magad is csekkolhatod). én ezt a verziót kevertem újra (hangképileg) mert bántotta a fülcsimet a minősége.. ímhol vala az "eredeti" példány

talán így jobban hallani a különbséget

persze az egész mögött azon jószándék áll, hogy egy szép napon a régebbi gyengébb minőségű wavokat hallgathatóbbá tegyem..

eme gyakorlásra az empéj kiváló. a középtartományon még csiszolgatok kicsit, s talán...
    felkúszhatunk addig az ötösig
    a három totyik meg arra volt hivatott, hogy legalább 3 letöltést megérjen a mush up mix..
    de látom, már 4-en (nélküled is) lekapták, tehát:
    feladat végrehajtva
  • Dióka
    látom, megint beindult a HQ Móka!
    mivel egyébként véleményt kértél, íme az enyém: (a mérvadó)

szóval ez a szám zeneileg nálam a borzalmas, ötlettelen és unalmasan pocsék mash up mixek (szerencsére) ritkaságát gazdagítja.
    mennyit kellett ehhez innod, hogy rávetemedj?! iszonyat gáz a szám, hallgatni fájdalmas próba, emiatt nem is dobtam meg egyel a letöltési számlálót, leszedtem másként az a "wav"-et (jaj ne, már megint),bár láttam 3 helyre is beraktad, remélve valami megváltást?!

szóval kezdjük a lényegen, sajna ennek megint semmi köze a wav-hez, így a HQ-hoz meg megint csak NEM. Bár páran biztos isszák majd ezen a címen, hisz te biztos mindent beleadtál, de minek, az a nagy kérdés!
    Mondj egy szándékot vagy indítékot, hogy ne halljak meg tökhülyén!
    Minek, mikor szar a szám, minek, mikor mindenhol fent van úton-útfélen és minek, ha nem megy sem a wav,sem a HQ?!
    és ez csak 3 példa volt....

Egy 192-es mp3ból (azaz főleg ennek alapanyagából) pedig már ennek gond nélkül mennie kéne Mester.

De hogy mondjak némi bíztatót is, hangzásra tűrhető, ez már nem cseszi szét a fülem, bár valahogy most is a közepek kárára ment a bütykölgetés, de szoszo a stílus miatt hangzás legyen 4-es, kivitelezés pedig 3/4-ed! Csak azért nem 2-es, mert láttam némi erőfesztést a hullámképben.
  • Zephyr Retiring
    látom fellendült a totyik
    no ennek örömére hoztam nektek egy jó kis muzsikát..

aztán kéretik finoman a kritikát, mert legközelebb nem bohóckodok vele hajnali 1 óráig
    remélem tetszik majd, de biztos sokaknak már ismerős lesz 2005-ből a duó:

malek chtiwi & technotronics - pump it up & set me free (diablos remasteriados by zephyr)

kellemes zenehallgatást mindenkinek
  • IMYke2.0.0.0
    A nyugati parti (angol) dialektus (nyelvjárás) tényleg csúnyább a keletinél? [Egyetemen ezt mondta nekem egy haver annak idején].

Mióta élsz odaát (The Truth Is Out There )
  • sultan71
    Csak a tudat meg a latvany. Valahogy nem veszi be a gyomrom, amikor ket huszoneves fiu egy parkolo auto motorhaztetojen hevesen csokolozik a pirosnal allo autosok szeme lattara hajnal 2-kor.
    Vagy amikor 2 "apuka" ugy dont, hogy gyereket szeretnenek, es eggdonor-ral es beranyaval kombinalva 100.000 $-ert meg is kapjak...

Elnezest mindenkitol az off miatt, nem szeretnem szetcseszni a topikot!

Viszont a temahoz tartozik, hogy az italo a nyugati parton (es valoszinuleg a keletin is) mindig is underground-nak szamitott, javareszt gay club-ok jatszottak, onnan idult hodito utjara a disco zene is. Nagy mekkaja volt a stilusnak San Francisco, szinte mindenki itt kezdte, vagy itt kotott ki (Patrick Cowley, Paul Parker, Divine, Sylvester, Village People).
    A EuroDance ugyanugy foleg a melegbarokban volt jatszott stilus, nem is lett egyaltalan nepszeru Amerikaban. Van egy-ket slager, amire emlekszenek, de egy kalap ala veszik a 80-as es a 90-es zenekkel.
  • Dióka
    és rád nyomul az a sok buzi vagy csak a tudad rossz, hogy vannak?!
  • Dióka
    vagy Smith River-be,csendes kis földműves telepnek néz ki. a halál nyugalom reményfoka....
  • sultan71
    Ugrasra kesz vagyok, oktoberben koltozunk Floridaba! :-)
    Frisco nagyon jo hely, csak meg dragabb es megtobb a buzi, Vegasban a szorakozason kivul semmi lehetoseg, San Diego tul kozel van Mexikohoz, Arizona elviselhetetlenul meleg, Utah gyonyoru, csak Salt Lake City 60%-a mormon, Oregon jo valasztas lenne, de ott meg 4 evszak van es sokat esik az eso.
    Na jol van nem kenyeskedek, jo lesz nekem Floridaban a krokodilok kozt...
  • Musachy
    Mondjuk Frisco-ba.
  • Dióka
    akkor azért lehetne még kicsit mihez fejlődnünk. végülis ahányfelé él az ember, mindig lesz, ami jobb, vagy rosszabb valamihez képest. kánaán meg egyelőre kevés helyen van....szóval ne panaszkodj!nem is olyan rossz ott kint neked. legfeljebb ugorj egy nagyvárost arrébb....
  • sultan71
    Ennyire tenyleg nem szar! Mindenki maskepp eli meg, ez a sajat velemenyem.
    Eleinte en is el voltam tole ajulva, csak hat ahogy telnek az evek, a pohar is szep lassan telik be. Azt azert megjegyzem, hogy ez a "helyzetjelentes" inkabb L.A.-re vonatkozik, mint atfogoan Amerikara. Az orszag velemenyem szerint jo (leszamitva, hogy az atlag amerikai ostoba, mint a fold), az angyalok varosa viszont kifejezetten egy semmihez sem hasonlithato ferto...