1358
a fiúk a bányában még mindig dolgoznak ...
  • markastor
    bocs, nem olvastam a választ. :)
  • GazCamp3r
    Ezer hála, mostmár működik
  • markastor
    Biztos én v.ok a hülye, ha ennyi mindenkinek megy, de nekem meg nem. A prboléma még mindig ugyanaz.
    Második pálya, 9 gyapjúruhát kell elvinni. Már 10 van belőle, de se a saját, se a cél marketplace-nél nem lehet semmit sem csinálni. A kereskedő panelen sem lehet, mert ott meg azt írja h. trade contact kell először. Köszi
  • nagy1miklos
    #178 hozzászólásban a link onnan kell letölteni crackfixet és azt kell használni.
  • GazCamp3r
    Sziasztok, az a problémám, hogy felraktam a játékot, a patch mappában lévőket bemásoltam, és elindul a game, de ha rámegyek vmelyik menüre, akkor megáll... :S escapet nyomok, akkor meg kilép az asztalra. Van erre vmi ötletetek?
  • nagy1miklos
    Sziasztok most ismerkedem a gameval de már van valami buktatóm: a kapukat csak egy irányban lehet építeni vagy esetleg lehet forgatni is őket?
  • inecromancer
    Megoldodott, kicsomagoltam ujra az egeszet es msot mar megy :) Elkepeszto, ugyanakkora es ugyanaz a fajl de most megy :P
  • mkapas
    jo odamegyek a kereskedöhöz az öbölbe a királyommal de nem birok töle semmit se venni:S nm tok semmit csinálni
    vinni kell esetleg valamit oda? (am. már csak ez a küldetés nincs kész)
  • inecromancer
    No. Kikapcsoltam a windows tuzfalat, a router tuzfalat, nod32-t és mindent aminek köze van a védelemhez, majd ujrainditottam es megprobaltam ujra. Ugyanazaz error 5 percnyi mozdulatlansag utan. Az a gaz hogy browseolni se tudok a bemountolt fájlon, mert ugyanezt csinalja.
    Biztos hogy hibatlanul toltottem le, semmi crc para ilyesmi, es tobb tucat mas embernek mukodik ugyanonnan.
    Azota kiprobaltam alcohol 120%al is (legujabbal), de azzal se megy. Most mar nem is az idegesit hogy nem tudok jatszani vele, hanem hogy egy ilyen szar problema megfog.
  • alma2
    pontosan azt ami oda van irva.
    Veszel sot az obolben az ott levo kereskedotol.
  • mkapas
    Sziasztok!
    a második pályán ennél a küldetésnél mit kell csinálni?
    If we buy Salt at the Harbour,our Food will be teister and our city Reputation will increase.

elöre is köszönöm a segítséget!
  • alma2
    Esetleg tul lelekes a tuzfalad, probald ki kikapcsolni arra a pillanatra
  • inecromancer
    Sziasztok.

Némi problémám van a játék feltelepítésével, s hiába néztem körbe egy csomó helyen, nem láttam rá megoldást. Rendesen bemountolom a legújabb daemon tools-al egy szűz sp2 xp-re, ám amikor rábökök az install gombra, mintha belőnék a gépet, megtorpan, vár 4 percet (ez alatt használhatatlan), majd közli ezt a sszánalmasan semmitmondó hibaüzenetet hogy
    'Error: Error when running setup.exe.'

Szóval esélyt se ad, hogy rájöjjek mi a gond.
    Frame network, visual++ egyéb ujdivat nyalánkságok mind rendbenvannak, és a többi dolgomat is hibamentesen tudom mountolni. A verziom is ugyanaz mint a többieknek, de ők legalább az inditasnal akadnak el, én már az installnál. Próbáltam reboot, remount, minden ilyesmi de hasztalan.

Ötlet?
  • Tomi2345
    köszi
  • Coolfire
    Most jó volt..tegnap nem tudom mi a picsa volt..
  • Coolfire
    A memóriáknak semmi baja nincs.Tesztelve voltak memtesttel,mind a 2GB faszán megy dualban.Röhögve megy a BioShock,Moha Airbone Rainbow Six Vegas etc..
    Itt a log:
    Saving QuickSave...

Memory load 85%, available virtual 743 MB, total virtual 2047 MB, available physical 293 MB, total physical 2047 MB, available page file 4095 MB, total page file 4095 MB.

Loading map maps\campaign\c00\throneroom.
    Finished loading map maps\campaign\c00\throneroom.
    LoadMap() took 0.481s.
    Loading took 0.5s.

Memory load 77%, available virtual 794 MB, total virtual 2047 MB, available physical 469 MB, total physical 2047 MB, available page file 4095 MB, total page file 4095 MB.

Loading map maps\campaign\c00\c00_m04_narfang.
    Finished loading map maps\campaign\c00\c00_m04_narfang.
    LoadMap() took 6.880s.
    Loading took 6.9s.

Memory load 78%, available virtual 771 MB, total virtual 2047 MB, available physical 435 MB, total physical 2047 MB, available page file 4095 MB, total page file 4095 MB.

Saving 0 Narfang...

Memory load 84%, available virtual 694 MB, total virtual 2047 MB, available physical 312 MB, total physical 2047 MB, available page file 4095 MB, total page file 4095 MB.

Local time is 15:51:58...

The program is exiting correctly
  • r4pt0r
    #220 lehet, a hőst el kell küldeni a faluhoz amelyikkel kereskedni szeretnél majd ott lehet kereskedni

#221 a hőst fel kell fejleszteni Serif szintre, ezt a kútnál lehet megtenni vagy a fő téren, mégpedig akkor ha meg van hozzá minden szükséges kritérium. Ezek meg tudod nézni a minimap legtetején van egy kör benne egy valami, nah az a fejlesztés.
  • Tomi2345
    Sziasztok.
    Mit kell csinálni a játék legelején, mikor azt írja hogy elkell érnem a serif szintet? Mert már a várost nem tom tovább fejleszteni, területet nem tom hogy kell elfoglalni, és katonákat sem tudom hogy kell csinálni.
  • jakewyler
    Sziasztok,
    Lehet valahogy szomszéd falukkal anyagot cserélni?mert pl nálam se hal, se állat sincs, és gyémántot se tudok csinálni ami a fejlődéshez kellene!?
  • alma2
    utolso szo jogan :p
    a seprut a ruhat is el lehet adni, ha a raktarra kattintasz majd baloladt atvaltasz a masik fulre. Bar ezeket nem a raktarbol adja akkor el. Ha pl nekik ertektelen akkor viszont kenheted a hajadra...
  • alma2
    Ha a raktar megtelik, akkor vagy kikukazod belole a felesleget, vagy eladod a szomszedos falvaknak... na ugyerzem 2 ora alatt csak felfogtam az egeszet :)
  • alma2
    na osszeallt a kep :)
    a sepro a szappan a bor ruha a munkasoknak kell, ha rakkattintasz a hazukra latszik el vannak-e latva ezekkel. Vagyis azert nem tudsz kereskedni az ilyen targyakkal, ha pl nem fogy el a sepru a gyarbol, akkor nincs szukseg tobb seprure az embereknek, ellenben pl lehet, hogy szappanbol hianyt szenvednek. Talan ezek nem fogyoeszkozok, vagyis csak akkor kezdenek fogyni, ha uj hazikokat huzol fel szerintem.
  • r4pt0r
    A seprü azért kell hogy tiszta legyen az utca, ha nem lesz tiszta az embereknek nem lesz nagy repuja, ergo gyengék lesznek a katonák meg ilyesmi.
  • alma2
    javitva magam, a raktarban nem tarolhato sepru az ikonok szerint, a ruha se de, ha epitek meg egy gyarto hazikot megvan a 12, de igy mi ertelem van egyaltalan a sepru gyartasnak, ha nem tudok kereskedni se vele ?
    Vagy csak elso palyak miatt van igy korlatozva a lehetoseg nem tudom...
  • r4pt0r
    Csinálni kell még 1 épületet, meg nagy városnál 1 épület nem is elég már. Nekem az a feladat nem jelentett gondot, egyből amikor megkaptam már küldtem is.
  • alma2
    pl feladat gyartsak 12 seprut... a hazikoban elfer 9, de nem viszik be a raktarba, igy csak kint unatkoznak a keszitok es megallt a folyamat.
    vajon vedelem miatt nem viszik el a raktarba a kesz sepruket ? mas otletem nincs...
  • r4pt0r
    Hát nekem tetszik, vannak benne hibák, de nekem a Settlers 2 ben annyi idegesitő hiba volt hogy mind1. :D

De mind a 2 nagyon jó játék csak más felé indultak el.
  • alma2
    rakkatintasz bal oldalt a taskra, aztan bal alul a csavo feje alatt a jobb ikonra, es mar kuldod is a cuccot.

pl hol van prioritas allitasi lehetoseg ?
    hogy a nyersanyagbol, mi keszuljon ez is kimaradt vagy vak vagyok, vagy tenyleg ekkkora *** lett ez a jatek ? :)
  • alma2
    persze ha a raktar melle teszem a feldolgozo uzemeket maris jobb a helyzet, ha igaz amit elobb irtam.
    elso par palyan nem lehet masik raktarat epiteni ? upgradeltem, de megtelt igy se ki se be nem ment semmi beallt az elet a pici varosomban :)
  • markastor
    Van 9 olyan ruhám, a hős a másik város főterén áll és semmi..
  • alma2
    En latom rosszul vagy tenyleg igy van, ha mondjuk leteszek a hunterek melle egy butchert, akkor nem viszik be direktbe hozza a vadat, hanem be a raktarba, aztan onnan visszakerul a cucc. igy rohadt sok idobe telik...
    Anno az egyben nem igy volt, ha jol emlekszem :)
  • r4pt0r
    A diplomacy menüben itt még csak azt írja hogy milyen a kapcsolat az adott várossal, ha kereskedni szeretnél akkor a hőst a kereskedni kívánt falu főterére kell terelgetni, és akkor lehet kereskedni a SHval. Persze ha küldi hogy vigyél neki valamit akkor nem kell a hős mert ott lesz az ikon amit ZsZso írt.

Ha meg nincs elég anyag mert használják építs még 1 épületet és már lesz felesleg. :D
  • ZsZso
    ÚÚ, ezzel szívtam én is! Meg kell nyitni a questet, aztán képernyő bal alsó részében, alul-középen (ennél jobban nem tudom belőni) van egy gomb (egy szekér+paci gomb). - Remélem emlékeim nem csalnak, és tényleg ott van - No, erre a gombra kell kattintani, amikor megvan a 9. (Nálam nem falták az embereim ezt a ruhafajtát ...)
  • markastor
    Én a 2. pályán akadtam el. :) Amikor gyapjúruhát kell kézbesíteni a felettem lévő falunak.
    Na most, 9 sosincs, 8 a max. mert egyet mindig elhasznál egy telepes.
    És ha a storehouseba rámegyek, h. trade azzal a faluval, akkor kiírja h. trade contract rewuired, a diplomacy menüben meg nem tudom h. kell olyat kötni. "Contract established"-et ír ahhoz a faluhoz.
  • ZsZso
    Nékem 1GB RAMom van csak (virtuálist a Vista telepítése óta nem állítottam, így nem tudom mennyit ad maxnak). Gondom nem nagyon volt még eddig a memóriával (mondjuk nem is mentettem eddig hüpp hüpp). Én a helyedben egy memóriatesztet lefuttatnék, biztos ami biztos alapon.
  • ZsZso
    Legközelebb spoilerbe légyszi :(
  • Coolfire
    Tegnap játszogattam vele,el is mentem a 3-dik pályáig(szerintem ezek még mindig tutorialok)menteni akartam és nem engedett.Kiírta,hofy failed save game.Kénytelen voltam átmenni a 3.-dik pályán és kiléptem.
    Akkor ért a meglepi.A 2GB fizikai memóriának 92% használta a 4GB virtuálist 100%-osan.Out of memory miatt nem tudott menteni.Még 33MB memória kellett volna.Ehh..azt hittem beszarok.Most kapott még 2GB virtuális memót,de ilyen memóriazabáló játékot még nem láttam.Pedig a Sims 2 sem kispályás.Amúgy szerintem maga a játék jó,közelebb áll a negyedik részhez,mint az 5.-höz.Mondjuk ezek a "hősök egy kicsit idegesítenek.
  • McW
    Lécci dobjatok fel egy linket a 2 db dll fájlra amit felül kell írni, valszeg letöröltem kicsomagolás után a rarokkal együtt, a fix-ben pedig csak az egyik van és indításkor hiányolja a másikat! Köszönöm!
  • H2
    Ok köszi, megnézem! De az újrapatchelés-fixelés megoldotta!
  • hapi
    pedig van kiskapu keress jobban :) van 1 oldal ahol fából van a fal azt fel lehet gyújtani.