Black Mesa: Source

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát üzleti szempontból több esély van a mod elkészülésére és a nagyvilágban ez a mérvadó. Ideje belátni, hogy a rajongókon kívül a hl senkit sem érdekel így egyszerûen nem éri meg folytatni(fõleg mivel inkább pc-n népszerû). Egy új half-life franchise-rebootként rúghatna csak labdába teljesen újragondolt világgal úgy, hogy multiplatform címként is megállja a helyét. Nah most ez a hl-rajongóknak nem biztos, hogy tetszene, de ettõl még ami 98-ban(igencsak) majd 2004-ben úgy-ahogy megállta a helyét(az ep-ket már nem mondanám akkora durranásnak) az manapság már annyira nem biztos. Hogy miért? Nekem rajongóként pl. meg van a maga varázsa, de azóta már több, jobb kitalált világ(ráadásul nem is egy mezei csõ-fps játékmenettel) látott napvilágot.

ssszzéééépppúúúúúúúúöööeeeeeeeeeeeeeeee

Diezel
Állítólag egy Gabe Newell interjú szerint "Half Life Episode 3 and Half Life 3 is cancelled" <#rinya><#rinya>

ATi HD4850,Intel Core 2 Duo CPU,4 GB RAM

Diezel
Hát igen. Amúgy nem rosszindulatból mondtam ezt, régebben még számítástechnikai magazinok cikkeiben is lehetett ilyesmirõl olvasni, hogy a "Valve már megvette a BMS csapatát stb.stb. és majd a HLep3-mal együtt adják ki" hát ennek is annyi a realitása volt, mint hogy én miniszterelnök leszek 😄
persze nem kizárt, hogy 2024-25 körül már egy BMS beta napvilágot lát 😄😄

szerintem meg fordítva. sokkal valószínûbb, hogy ez a mod soha nem lesz befejezve és valamikor lesz half-life folytatás
Nem úgy értette, hogy ep3 mellé veheted meg, hanem majd akkorra készül el kábé ez is(azaz soha).

ssszzéééépppúúúúúúúúöööeeeeeeeeeeeeeeee

lolSL
azt nem fogják megjelenés elõtt felfedni.

Diezel
számomra az az érdekes hogy a "MEDIA" alatt a level design-ben minden fejezet késznek, vagy elkezdettnek tûnik, viszont a XEN világról 1 fikarcnyi kép sincs. talán az a része még teljesen hiányzik?

Diezel
Ha minden igaz sajnos Episode 3 már sosem lesz. Sem Half Life 3. Legalább is én így olvastam néhány külföldi fórumon. Persze lehet nem igaz.
A Black Mesa meg szerintem el fog készülni. Ha már ennyi idõt és energiát fordítottak eddig rá, és már eddig eljutottak... szerintem nem ember az, aki több év munkáját lehúzná a WC-n.
Mellesleg pénzért ugyan miért adnák ki az Ep3-mal együtt, mikor a weboldalukon is ott van: "Black Mesa is a free modification"

Mindenesetre én itt tartogatom a gépen a Half Life 2-t, hátha egyszer csak jön a Black Mesa, és végre új köntösben lehet kalandozni egy régi sztoriban 😊

Aquir
hát igyekezzenek, mert addigra már szeretném a telómon játszani <#idiota>

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

armageddon666
Áh, azzal jön megint valami frissített Source engine, szóval át kell rá portolni majd 😄DD

@

Aquir
majd ep3 mellé 😄

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

lassan ideje lemondanunk róla, úgy hiszem
JaSoN HuNTeR
Már lassan megint eltelt egy év semmi új hir. 😞

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Jaka923
Semmi 😞

JaSoN HuNTeR
Valami újdonságról volt szó mostanság BMS terén?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

dronkZero
Jaja. 😄

Azért az is vicces, hogy szemmel láthatóan egész sok melót tettek bele, aztán mégis kidobták az egészet az ablakon. Teljesen más volt a koncepciója, egy ilyen Battlefield-szerû, realisztikus jellegû csapatjáték lett volna.

A végén meg inkább visszatértek a kezdetekhez, a játékmeneten nem változtattak szinte semmit(illetve amin igen, az rosszabb lett... Kém...khm..khm), csak egy ilyen rajzfilmes külsõt kapott.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

FSpofon
fájt a fogunk rá akkoriban rendesen (még a CS elõtt 😛)

Arab money

dronkZero
Meg is van, ez volt az elsõ verzió:

dronkZero
És ez még csak nem is az elsõ változat. Valójában nem ez volt a HL1 lemezén, és nem is volt videó, hanem csak egy pár kép. Nem ilyen vietnámi amcsi katona beütésûek voltak a modellek, hanem ilyen szürke egyenruhás szarok.

jó a zene alatta
TreDoR
Az jó lesz, ha 13 évet kell várni a hl3-ra 😄

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

FSpofon
Vagy a TF2-t is említhetjük, amihez a HL1 lemezén volt már trailer 13 éve 😊

Arab money

FSpofon
van idõ. portal 2-n is egy évet úgy dolgoztak hogy utána újrakezdték elõrõl mert nem mûködött rendesen, és az biztos kevesebb figyelmet kap, mint egy HL game.
ez nem activision hogy évente tudjanak szarni egy ugyanolyan új részt.

Arab money

armageddon666
Szerintem nem tudják hogy folytassák a storyt.

@

TreDoR
Hát, ha ep2 óta dolgoznának rajta, akkor már rég ki kellett volna jonnie 😄D

Edit: az meg a másik, hogyha az epizódiknál nem tudták tartani az utemtervet, akkor mennyi ido lesz egy hl3 elkészítése, ha továbbra is ilyen tempóban haladnak? 10 év?

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

FSpofon
A legritkább esetben szokott olyan lenni, hogy fejlesztés elkezdésénél bejelentenek valamit, inkább várnak amíg van mit letenni az asztalra. A valve különösen nagy mestere az álleejtõs bemutatóknak, és mostanában mindig egyre közelebbi dátumokat is adnak meg a bejelentéseik mellé.

A HL2-t ezzel jelentették be, 1.5 évre rá jött ki, de akkor ugye volt kódlopás, steam elkészítése mellé, meg minden bajuk.
Azt biztosra veheted, hogy az ep2 megjelenése óta dolgoznak a következõ HL részen, rengeteg ember van a valve csapatában, egy csomó project futhat egyszerre. Van ami elõbb készül el, van ami késõbb.

Arab money

TreDoR
Mégha pár napon belul be is jelentenék, hogy elkezdték a hl3 fejlesztését, akkor is minimum 2 év, de ha új graf enginet is akarnak (bár én kétlem, hogy ilyen szándékuk lenne, lásd portal 2), akkor 4-5 év biztos. Na nem mintha az a veszély fenyegetne, hogy 1-2 hónapon belul bejelentik 😛

FSpofon
végülis miatta van még pc gaming, de így is lehet róla vélekedni.

Arab money

JaSoN HuNTeR
Gabe egy lusta,pénzéhes disznó.

FSpofon
senki nem tudja, bármikor bejelenthetik.

Arab money

micsoda? :ooo akkor mikor lesz újabb hl? rádobnak pár évet megint? :{
TreDoR
Igazából felesleges sietniuk. Gabeke kijelentette, hogy szakítottak az epizódos rendszerrel, szal ep3 nem lesz. HL3 kozeljovoben valszeg szintén nem lesz, így új graf engine se, stb.

Jaka923
Idén megjelenhet?

Hogy mégis miért készül ennyi ideig?

Figyelembe kell venni, hogy nagyon képlékeny volt az egész projekt. Pl. volt olyan pálya, ami teljesen újra lett készítve, mert a készítõk kiforratlannak tekintették. Nézd meg pl. a 2005-ös képeket: a textúra még a HL2-bõl lett kiszedve. Volt aki elhagyta a projektet(és pl. volt olyan pálya, amit más kezdett el újra tervezni). A készítõk fejlõdtek a projekt során.

Úgy emlékszem mostanában volt valami összegzés a fejlesztõk részérõl, hogy mégis mi újság:
A projekt a végsõ fázisban van, nagyjából kész, még vannak munkák vele: pl. bugfixing, ami elmondásuk szerint sok idõ.

Valamint, elmondásuk szerint a 2011-es Black Mesa, sokkal jobb, mint a 2009-es volt.
TreDoR
Jah, készul (vagy nem).

JaSoN HuNTeR
valami új hir esetleg?

2020-tól a megjelenésig pedig tényleg már csak egy pár év..

Asszem nekiesek én is ismét az eredeti HL-nek. Hetedjére, ha jól számolom😄
TreDoR
Nyugi, már csak 9 év van 2020-ig.

//Kézrázás// <#vigyor3>

Helyes! 😛 Akkor félre értettelek, bocsi.
Rázzunk kezet. 😛
<#love11>
URH: A felújítással semmi gondom, én is nagyon várom. Máskülönben olvasd el a #436 -as hsz. -t.

Nem teljesen értek veled egyet. Szerintem fontos a grafika is ugyanúgy, mint a játékmenet. Ha én elképzelnék egy világot, amit egy játékban akarok bemutatni az emberek elõtt, akkor számomra fontos lenne, hogy látványban is azt mutassa be, amit én elképzeltem.

Ettõl függetlenül nem vagyok rosszul, attól ha egy régi játékot veszek elõ és látom, hogym ilyen elavult a grafikája. Cseppet sem zavar. De ha valaki egy régi igen fantasztikus játékot megpróbál felújítan, azaz egy plusz hangulat bombát adni hozzá, igenis zavaró, hogy 6-7 éven keresztül csak mutogatják, de nem adják a kezünkbe.

Én is most tolom ki a Half-Life-t újra és még most is nagyon bejön a játékmenet és a hangulat, de ha ezt lehetne még fokozni, akkor miért ne?
Én is ajánlok egy jó játékot Neked és mindenki másnak, név szerint a The Battle for Wesnoth címû alkotásról lenne szó. Távolról sem olyan összetett mint a Dwarf Fortress, de szerintem legalább olyan élvezetes. Infót itt találsz róla: http://wesnoth.fsf.hu/
És természetesen itt: http://wesnoth.org/

U.i.: Mindenkitõl bocsánat az offolásért!

Nem tekintem emberiség elleni bûntettnek és nem vagyok a technikai fejlõdés ellen sem, csak szeretném ha a pénzért vásárolt játék tényleg szórakoztatna. A látvány nálam önmagában nem elég.

Egyébként köszönöm szépen az ajánlásod, így elsõ blikkre érdekesnek találom!

dronkZero
Akkor engedd meg, hogy ajánljam az egyik kedvenc játékomat, a Dwarf Fortress-t. A létezõ legösszetettebb játék, ennyire durva világszimulációt még soha nem csináltak. És erõsen hagy teret a fantáziádnak, mert ASCII karakteres "grafikája" van.

dronkZero
Kevés olyan játék van, ami álleejtõs grafikájú ÉS játszhatatlanul szar.
Ha látványos, akkor igen, el tudok menni amellett, hogy maga a játék középszerû. Az összes hollywoodi akciófilm erre épít, nem érzem ezt emberiség elleni bûntettnek. Unalmas meg már csak azért nem tud lenni egy igazán látványos játék, mert akkor már érdekel, hogy mit tud még villantani. Nem hagyom abba félúton, mert látni akarom.

Meg vannak játékok, amik a sztori, a játékmenet, vagy a hangulat miatt érdekelnek. De azokhoz meg máshogy állok hozzá.

A pixeles, durva grafika kicsit több teret engedett a fantáziának, az egész majdhogynem szimbolikus volt. Így a játékos, ha nem is teljes mértékben, de egyfajta "társalkotója" volt a játék univerzumának (Pl.: Space Invaders). Nem pedig mindent, készen az orrunk alá dugtak.

armageddon666
Pont ez fogalmazódott meg bennem is. Akik istenítik a régi játékokat úgy teszik, mintha akkor az nem számított volna csúcsnak...

@

Mint már mondtam a jó grafika és a szórakoztató játékmenet nem zárja ki egymást, de ne az öncélú csilli-villi vigye el az egészet a hátán. Vagy Téged nem érdekel, ha egy játék unalmas, csak jól nézzen ki?

U.i.😞Egyébként a Doom tényleg nem volt a legjobb példa).

fájdítod a szívemet 😞 pont most tolom HL-t megint