1688
Black Mesa: Source
-
haldor #728 Az a baj, hogy annyira nem érted :). De aranyos. Még midig azt mondom hogy offolod ezt a topicot mert kb senki nem kíváncsi a Crysisre szerintem a Black Mesara várva. Vagy lehet csak én vagyok ilyen megátalkodott. Mint írtam nem rossz játék, de nekem már érdektelen. A HalfLife pedig nem a nosztalgia miatt volt régen ott ahol (na ez hülyén hangzik. A lényeg hogy a Halflife akkoriban a sztár volt). Amikor új volt akkor mindenki játszotta akinek volt rá vasa és mindenki szerette (komolyan nem tudok egy olyan ismerősömről akkoriban akinek ne tetszett volna. Összejártunk együtt jönni rá, hogy hogy lehet egyes pályákon végigjutni). Volt aki ez miatt fejlesztette a gépét. Ezzel a játékkal voltak tele az újságok. Díjakat nyert. Egy ingyenes kiegészítője durván túlszárnyalta még az alapjáték sikereit is később és a mai napig előkerül ennek a régi változata (noha ezer féle képen megpróbálták már felújítani. Igen ez a CS. Volt e utána kidolgozottabb "CS" variáns? Volt. Érdekelt valakit? A reptéri kutyát sem. Fél évet sem húzott ki egy-egy.) Éveken át játszottuk még.
Ma már nekünk nosztalgia végigjátszani persze egy 1998-as játékot, a Black Mesa alkotóinak "újra alkotni" és ez az a nosztalgia amit szegény Crysis valószínűleg soha nem fog megtapasztalni. Érted?
Ez nem vita kérdése. Ezek a tények.
Na de akkor figy. Ott volt ugye a Morrowind, ami után ugye divat lett a nagy szabadon bejárható világon belül belőni egy-egy játékot, mert az milyen jó. A Morrowind ebben korszakalkotó volt. Lehet, hogy volt előtte is hasonló, de azok valamilyen okból mégsem voltak ilyenek. Nem tudták a játékosokat így bevonni, a külvilágot ilyen atmoszférával felruházni.
Ezek után ki lehet már adni a legüberbrutálabb "Morrowind" játékot de az attól még nem fogja a Morrowind érdemeit csökkenteni. A Skyrim például lehet hogy jó volt de soha nem lesz olyan felkapott mint a Morrowind volt akkor.
A COD és a MOHA sorozat az igazi ütős sikert a háborús filmszerűen megvalósított jeleneteivel aratja. Azok a részek azok, amik páros lábbal rúgnak bele a játék hangulatába téged és alig bírsz kiszállni. Élvezettel aprítod a jónépet. Millió és egy második világháborús játék van és mégsem tud egyik sem ilyen szinten belevinni a játék világába, egy kicsit Hollywoodi háborús filmben érzed magad tőle. Azt meg ugye a mi háborút meg nem élt generációnk a második világháborúval azonosítja. Szeretjük a mozikat na :).
Nem vitatom a Crysist, de már vagy egy tucat Crysist végigvittem és talán ezért nem érdekel már. Lehet ha most kezdeném tetszene... Kit érdekel :D Még mindig nem találtam meg azt a Crysist támadó postot amiért úgy érzed a Balck Mesa topicba meg kell védened. -
#727 Szerény véleményem szerint Half-Life,Mass Effect univerzum a legkirályabb!! és nem a grafika a legfontosabb hanem a játékélmény, hogy az adott személy hogy éli meg a játékot. Lényeg hogy kirázzon tőle a hideg. :)
Negatív dumák nem érdelnek, igyis elég negatív országnak számít ez a ország amiben élünk. -
#726 Nos bár nem ide tartozik , de nekem konkrétan persze hogy another barátunk megvan , de később azonban a Flash Back volt a nagy kedvenc. A collin Mc rally 2005 ős verziójával is találkoznék hasonló mód mint a Black Mesa val, hogy így visszakanyarodjak az eredeti témához. Már csak 2 nap 20 óra 50 perc x másodperc. -
Zero 7th #725 Szerintem a Crysis sokkal jobb, mint a Far Cry, és leginkább a ruha miatt. (Emellett fegyverek kezelése és az ironsight is jobb.) A ruha kvázi egy HL2 gravity gun kombinálva egy Thiefes lopakodással. Szimpla FPSből csinál opcionálisan lopakodós játékot. Végigjátszhatod Rambó módban armorral, vagy SamFisher módban osonva.
Ez például egy konkrét plusz pont a FCvel de akár a HL1-2vel szemben is. -
#724 Részemről kb ennyiről szól szerintem, illetve a Crysis nekem túl monoton volt, mind környezetileg, mind játékmenetben. HL-ben van pár (nem sok, és nem nehéz) kis aranyos puzzle, pár lassabb rész ami miatt nekem kicsit változatosabbnak tűnik mint a Crysis 1,2. De egyébként én osztom a véleményed:
"csak éppen jól kombinálta a már jól bevált elemeket, a kornak megfelelő top technikai szinten."
Másnak persze lehet, hogy vannak objektív különbségei :) -
Zero 7th #723 Két szálon folyik itt a vita:
Egyrészt én vitatom, hogy a játék olyan hihetetlen újításokat vezetett volna be, szerintem csak éppen jól kombinálta a már jól bevált elemeket, a kornak megfelelő top technikai szinten.
Másrészt viszont ezt azóta jónéhány, általatok lehúzott játék is megcsinálta, például a Crysis.
A HL nekem csak egy játék volt a jó játékok hosszú sorában. Nektek nem, ti valami különlegesként tekintetek rá.
De akkor maradjunk annyiban, hogy ez a fanatizmus teljesen a szubjektív érzelmeken alapul? Nekem ez is megfelel válaszként, és akkor értem a dolgot. De valamiért állítjátok, hogy objektív, kézzelfogható különbségek vannak a HL és a Crysis közt, és én ezt nem látom, erre lennék kíváncsi. Ha nincs objektív különbség, csak annyi, hogy ez nektek akkor és ott jobban tetszett, rendben, semmi gond, befejezhetjük a vitát. -
#722 Szerintem a COD Single Player része is korszakalkotó volt és egyáltalán nem szar, sőt még a mostani COD-okat is szépen végigtolom és élvezem.
Egyébként részemről nem is tudom megfogalmazni miért nem jött be a Crysis, pedig nem egyzser próbáltam végigjátszani de egyszerűen nem éreztem azt, hogy úú most engem nagyon érdekel mi fog történni a játékban és haladéktalanul folytatnom kell. Egyszerűen én magam sem értem, de az alapkoncepció nem jön át és innentől kezdve nem tud érdekelni akármilyen korszakalkotó ötletek is vannak benne. Pedig a Far Cry-t többször is végigtoltam és eléggé hasonlít szerintem a Crysis-hez.
Szóval ez csupán szubjektív vélemény kérdése, nem lehet objektíven megfogalmazni. Mint ahogy sok más dolgot sem. -
Zero 7th #721 "A HL és a Crysis között valóban ég és föld a különbség"
Ezt már annyiszor elmondtátok, de még mindig nem értem, képtelen vagyok belátni objektív okok alapján. Kezdek róla teljesen meggyőződni, hogy csak a nosztalgiafaktor miatt mondjátok ezt. Érvet még nem láttam, sem cáfolatot az én érveimre. Nem baj ez, csak akkor mondjátok már, mert tényleg érdekelne, hogy mi az objektív különbség, mert én nem látok ilyet.
"A Half Life remekül hozta azt a hangulatot, hogy te egy pont vagy a játékba és nem az oka a játékszituáció létezésének"
Crysis dettó. Semmi sem miattad történik. Csak ott vagy, és nézed, próbálod túlélni.
"A történet közben pedig nincs megállás, narráció, átvezető animáció, dumahegyek. Az van ami történik, abból építed fel hogy mi is történt ami történik körülötted és a Half Life volt az első olyan FPS amiben ezt megkaptad."
Crysisban sem nagyon. Látod, ahogy elkezd omlani a hegy, és kijön belőle a nagy élien hajó. Bemész, kijössz, menekülsz. Megfagyott katonák. Özönlő élienek. Nem szádba rágják, nem átvezetőkön kapod meg, hanem körülötted történik. Persze, már nem hat az újdonság erejével, mert már minden játék így meséli a sztorit. De ettől a HL jobb nem lesz, csak első. Úgyhogy szerintem megint ott tartunk, hogy nosztalgiafaktor.
"Annak ellenére hogy természetesen tudom hogy egy statikus szituációval és scriptelt pályákkal volt dolgunk."
Na akkor kattanjunk le a Crysisról, térjünk át a CoDra.
A HL egy csőpályákon játszódó, agyonscriptelt lövölde, és mint ilyen, korszakalkotó überjáték.
A CoD egy csőpályákon játszódó, agyonscriptelt lövölde, és mint ilyen, egy kalap szar.
Gyakorlatilag a CoD a HL játékmechanikát vitte el a végsőkig. A HL a scriptek miatt jó, azok adják a sztorit. A CoD a scriptek miatt szar.
Akkor ez most megint WTF?
Én élveztem a CoD részeket, addig a pár óráig amíg tartottak. Tetszett a sztori, tetszettek a sztorijellegű scriptek (pofánatomozás, finálék, rail-shooter részek). Az ellenséggel kapcsolatos scriptek nem, az alternatív lehetőségek teljes hiánya sem. De szerencsére nem tartottak az egyes részek addig, hogy ez fárasztóvá váljon.
A HL-t többre értékelem, mert hosszabb, van benne ellenség AI, és scifi kategóriája miatt változatosabb.
A HL sztoriba beleélés szerintem meg totál szubjektív, volt játék előtte is, utána is, ami legalább annyira, vagy jobban magával ragadott. Nem tudnám eldönteni, hogy a HL, a CoD, vagy a Crysis volt-e a rákattanósabb. Mindegyiket addig játszottam, míg vége nem lett, egyiket sem tettem félre félúton, hogy mással játsszak. -
#720 Figyelj én nem azt nézem egy játékban, hogy korszakalkotó-e, Sőt azt is leszarom ha lopják a dolgokat. De szórakoztató legyen és kössön le. Nekem ennyi kell és ezt a HL összes része tudja. -
haldor #719 Ahogy kedvenc bloggerem fogalmazott: "az olyan nem számít átütő sikernek ami így készült, hogy "Jó ez a Facebook csináljunk mi is egy ilyent"."
A HL és a Crysis között valóban ég és föld a különbség és nem értem, hogy jön ez ahhoz, hogy hamarosan kijön egy 1998-as játék remakje(!).
Ahogy írtam a Crysis valószínűleg nem ér meg ilyen sikereket és nem véletlenül.
Ott van az another word. Elvileg egy platform játék A-ból B-be kell eljutni. Nincsennek alternatív utak stb. Az elején nem tudsz semmit és egy fia történetet mesélő "narráció" nem szakítja meg a folyamatos játékot. Mire végére érsz mégis tudod már mi történt mert tulajdon képpen azt játszottad, nem pedig csak szimplán egy akármilyen pályát, ahol le kellett győzni xy számú akármit.
A Half Life remekül hozta azt a hangulatot, hogy te egy pont vagy a játékba és nem az oka a játékszituáció létezésének (ez az ami miatt a kettő igazából nagyon silány lett). Hm valahogy így tudnám leírni ezt a fajta "játékszituáció meséli a sztorit".
Annak ellenére hogy természetesen tudom hogy egy statikus szituációval és scriptelt pályákkal volt dolgunk.
De lehet hogy rosszul magyarázom :)
A sima HL lecsupaszítva egy szimpla FPS volt, ahol ugyanúgy egyre erősebb fegyvereket kapva irtottad ami az utadba került. Millió +1 ilyen játék volt akkoriban ebben nem volt semmi váratlan. De az hogy megfejelték egy olyan sztorival amibe konkrétan bele tudtad magad élni az más volt. A HL főszereplője (A simáé) pedig inkább volt tekinthető normal personnak (persze mind tudjuk hogy a player felette áll mindennek) aki ki akar menekülni, vagy segítséget szerezni. Közben pedig zajlanak az események.
A történet közben pedig nincs megállás, narráció, átvezető animáció, dumahegyek. Az van ami történik, abból építed fel hogy mi is történt ami történik körülötted és a Half Life volt az első olyan FPS amiben ezt megkaptad.
(A Thief is ugyanígy egy korszakalkotó játék volt a maga nemévben, de ott inkább a II volt az ami nagyon jó lett. Az egyben nem merték végigcsinálni az eredeti ötletük. Eladhatóvá akarták tenni ezért a legtöbb pálya árkád jellegű lett. De a Morrovind is egy iylen típusú játék volt.)
A HL mindamellett maradt az ami. Keresztül kellett magad küzdeni a pályákon. A körítés volt az ami egyedi volt az egészben.
És nem a Crysis egyáltalán nem produkálja utána. Jó játék ezt elismerem de rám nem gyakorolt különösebb hatást.
Röviden ennyi volt a HL sikerének a titka 1998-ban és most 2012-ben megjelenik a játék újra :) fizikával, grafikával és más új featureökkel és már érzem, hogy szeretni fogom így is. Legalább is már nagyon várom ezt egy pár éve.
Mellesleg egyet értek. Ritka manapság a le a kalappal előtte játék. De volt erről valahol egy egész jó cikk. Kb azért stagnál a játékipar is amiért a filmipar... -
Zero 7th #718 Abban az időben még számított három év, viszont ma már nem. Ma technikailag a 2007-es Crysis a top. Talán most a PC-s BF3 ami elég nagyot villant.
Egyébként pont ez a bajom a játékiparral, hogy 2005 óta stagnálunk. Szar XBOXra fejlesztenek, az meg leragadt a hét éves hulladék hardverénél.
Mondjuk szerencsére egyre több fejlesztőnek van ki ezzel a fasza, és térnek vissza elsődleges platformként PCre.
Igen, van köztük három év, és ezzel a három évvel a Crysis előnyben van. Ez nem kérdés. Én azt nem értem, hogy mi az, ami miatt a HL szerintetek örök klasszikus, a Crysis meg egy felejthető szar, mikor alapjaiban ugyanaz a két játék. Sőt, szerintem a ruha miatt a Crysis többet tud és érdekesebb. -
Zero 7th #717 Oké, de ezt meg is tudod indokolni? Tényleg érdekel, nem trollkodásnak szánom. Mi az, amiben annyira eltér a két játék? Én fel tudom sorolni, hogy miben ugyanaz a kettő. Szerintetek miben különbözik?
Főhős: HL:Szupertudós hiperruhában, Crysis: Szuperkatona hiperruhában.
Sztori: Jönnek az alienek, közben van konfliktus emberekkel is.
HL: Headcrabek, Vortigauntok, plusz kommandósok és kémek
Crysis: Alienek, plusz koreaiak.
Odamegyünk szétbaszni őket otthon: HL: Eljutunk Zenbe, Crysis: Idegen űrhajó.
Meglepő fordulat: HL: kommandósok minket is ölnek, Crysis: Előkerül Prophet és szétrúgja az élienek seggét.
Set-piece elemek: HL: az a háromfejű genyó, végén a nagyfejű élien. Crysis: menekülés a fagy elől a repülővel, főellenség.
Rail-shooter részek: HL: Intro, közepén a nagy lángszórós élien utáni vonatozás, Crysis Warhead vonat védelme.
Mindkettő: Korának kiemelkedő grafikájú, fizikájú, AIjú játéka. -
#716 Egyébként meg hl2 és crysis kozott van cirka 3 év, számítástechnikában ezt spec. nem keveset számít. -
#715 Hát én meg a hl2 után azt vártam, hogy minden fps-ben lesz gravity gun, azt mégse. -
Zero 7th #714 Egy FPSnél fontosnak tartom a grafikát, mert jellemzően sok mással nem tud villantani. A HL is annak idején a legszebb játékok egyike volt.
Nyilván egy RPGben nem a grafika érdekel, hanem a rendszer, meg a sztori. Pl ott a Space Station 13, amire borzalmasan rá vagyok kattanva, és az finoman szólva nem a grafikájával hódít. :P
Viszont szeretem látni, hogy ha fejlődnek a dolgok. Szeretnék MINDEN játékban olyan grafikát, fizikát, AI-t látni, mint amit a Crysis villant. Aztán hol vagyunk még ettől? A második rész erős visszaesés technikailag. Nem hogy más játék is fejlődne, még a Crysis is visszalép.
Viszont ne viccelj már, HL2 és Crysis fizikája közt nem látsz különbséget? Hát a kivágható erdő, a felrobbantható épületek? HL2ben teljesen totál statikus a pálya, néhány tárgyat lökdöshetsz meg dobálhatsz a gravity gunnal, aztán ennyiben ki is merült.
AI meg úgy őszintén nem győzött meg HL2ben. Az első részben nagyobbat ütött a kommandósok AIja. A 2ben szimplán nincs rá lehetőségük. Egyrészt általában script küldi be őket, és mire vége a scriptnek, lekaszálom a nagy részüket, másrészt meg a csőpályákon nem nagyon van lehetőségük hova taktikázni. Sokszor még csak nem is ugyanazon a pályarészen vagyunk az ellenségekkel, megközelíthetetlen helyekről lőnek, ahol annyit tudnak tenni, hogy néha elbújnak fedezékbe.
Azt meg már említettem, hogy mit tud a Crysis AI, a katonáknak nem csak szemük van, hanem fülük is, meg emlékezetük. Ha nem látnak, bekerítik az utoljára látott pozíciónkat. Láthatatlanul túl közel rohangálva hozzájuk bepánikolnak és elkezdenek össze-vissza kaszálni a levegőbe full auton. Használják az objektumokat fedezékként. Nem a statikus pályaelemeket, hanem a dirib-darabokat, roncsokat, amikre hat a fizika. Ez lehet, hogy apróságnak tűnik, de ha belegondoltok, elég komoly teljesítmény egy AItól. Nem igazán tudok másik játékot mondani, ahol ilyen van.
Black Mesára én is nagyon kíváncsi leszek, bár ami azt illeti, hat-hét évvel ezelőtt kicsit jobban érdekelt volna... -
#713 75-BEN szolettem mindket jatekot jatszottam de a ket jatek kb ,eg es fold es ezt ugy mondom hogy a crysis 1-es is nagyon tetszett -
Zero 7th #712 Ráérek, unatkozom, erről van kedvem beszélgetni. Ne akarj mögé többet látni.
De pl érdekel, hogy ha a HL jó szerintetek, akkor a Crysis miért nem, pedig gyakorlatilag ugyanaz a két játék, sőt, a Crysisban még bőven több a lehetőség a ruha miatt, plusz játéktechnikai elem, ami változatosabbá teszi a játékot. Közben mindkettő egy alap zúzda FPS. A sztori meg lényegében ugyanaz, élienek jönnek, zúznak, állítsd meg. Szal én nem látom a különbséget, ami miatt a Crysis fújfúj, a HL meg leszopommagamolyanjó. -
RMarvin #711 '98-as volt pl a Thief1, abban is volt már rendesen történet, amely játék közben gyönyörűen kibontakozott. Amúgy haldorral maximálisan egyetértek a HL és a Crysis vonatkozásában. Engem sem kötött le sajnos a legkevésbé sem pedig becsszó, sokszor megpróbáltam. A Warheadnak is nekifeszültem főleg a magyar háttéripar miatt, de egyszerűen annyira nem kötött le, hogy abba kellett hagyni.
Zero hozzászólásaiban úgy látom, a grafikára nagyon nagy hangsúlyt fektet annak ellenére, hogy régi motoros. Én is az vagyok, valszeg ezért is nem érdekel a grafika. Fizika? Imádom, de becsszó nem látok olyan nagy különbséget a HL2 és a Crysis fizikája között, hogy az bármerre is billentse a mérleget. AI: ugyanez.
Nekem mindig is az volt a véleményem, hogy minél élethűbb a játék, annál kevésbé szórakoztató. Alapvetően elhibázott koncepciónak tartom, amikor mozit akarnak utánozni a játékkal annak ellenére, hogy 2 teljesen különböző műfaj.
A HL2 története engem sem érintett meg. Őskövületes HL1 rajongó vagyok (a főiskolai kollégiumban felváltva játszottunk hetekig, mire végigvittük). Az ilyen közeljövőben játszódó, elgyötört és szar világot ábrázoló játékokkal és modokkal pedig már nemcsak a padlás van tele.
Másik példa: 1-2 éve sikerült belőnöm a Win7-es gépemre az 1996-os Screamer2-t és annak Rally kiegjét, Voodoo emulációval(!). Grafika gatya, fizika szintén, mégis ezerszer jobban leköt, mint a mai autós játékok. Eziáig 1 autós játékkal találkoztam ami hozzámérhető hangulatban: a world racing 2.
Bocs, hogy kissé elkanyarodtam, mindössze arra akartam kilyukadni, hogy az összélmény a lényeg, aminek rengeteg sszetevője van. Ha ezek megfelelő egyensúlyban vannak, akkor a játék időtálló.
A textúrafelújításoknak, azaz agyonra-részletezésnek pedig egy HL1 vonatkozásában tényleg csak akkor van értelme, ha a pályadizájn is ráncfelvaráson esik át. Nagyon várom a Back Mesát. -
Zero 7th #710 Az tény, hogy a pár évvel ezelőtt kiadott mouselook mod sokat dobott a kezelhetőségén.
Beleélés szempontjából nem volt azzal gondom, cyberpunk nagy kedvencem, engem nagyon megfogott a fíling.
Viszont egyáltalán nem nevezném RPG-nek. Tisztán FPS. Nincs karaktered, nincs fejlődés, nincsenek NPC-k, nincsenek küldetések. Nem tudom, miért mondod rá, hogy az, egyetlen RPG elem nincs benne. A második rész már erősen RPG beütésű, az tény, de az első egyáltalán nem.
Ezt a "játékszituáció meséli a sztorit" témát nem teljesen értem. Melyik játékban nem? -
haldor #709 Gondolom. Ne haragudj, de visszaolvasva nem találtam azt az alpári Crysis fikázást, ami miatt ilyen sokat írsz a védelmébe a Black Mesahoz.
Elismerem a Crysis erényeit, de szerintem 4 év múlva (hacsak nem készül hozzá Rocky-t megszégyenítő mennyiségű folytatás) már a nevére sem fogunk emlékezni és nem azért mert szar volt. -
Zero 7th #708 Jó, persze, ízlés kérdése, hogy tetszik-e. Viszont a jelenlegi generáció legnagyobb villantása, kb, mint '98ban a HL volt. Csak divat fikázni, meg abbahagyni két pálya után, mert nagy arccal felrakott ultra grafikán szarul megy.
Közben vannak objektíven nézve érdemei, hogy a jelenlegi legdurvább grafikát villantja, nagyon komoly a fizikája, és összehasonlíthatatlanul komolyabb AI van benne, mint bármi másban(pl a koreai katonák az első részben használják a lökdöshető, dinamikus tárgyakat fedezéknek, csapatban bekerítik az utolsó ismert pozíciódat, stb). Ebből egy átlag konzolport szarFPSnél kb kettőt választhatsz. Vagy van AI és fizika, de elavult a grafika (Source játékok jellemzően), vagy szép és van fizika, de scriptelt szar(Modern Warfare sorozat), vagy szép és van ai, de totál statikus a környezet(Halo).
Crysis 2 már konzolokra van butítva, az kb feleannyit tud, mint az első rész. AI is, fizika is primitívebb lett, sokkal kevésbé rombolható, és sokkal kisebb csőpályák vannak a nyílt terek helyett.
Mindenesetre ezek alapján annyival elintézni, hogy szarunalmas, elég komolytalan. -
haldor #707 A System hibája volt hogy nem volt könnyű játszani és beleélni magad a történetbe. Nem is igazán úgy vitte magával a sztorit hogy játszottad, vagyis nem a jétékszituáció mesélte ahogy a másik kettő sem. Igen ők inkább voltak RPG FPS-ek.
A Half Life nem RPG volt hanem egy FPS sztorival ami akkoriban elég ritka madár volt :D. -
haldor #706 Ott a pont. Az Another World tényleg jó játék :) hasonlóan jó sztorimeséléssel.
De amit felsoroltam azok voltak a Half Life akkori erényei és nem azért mert gyerekként játszottam vele. Ez egy műfajalkotó FPS volt. Nem véletlenül lett olyan népszerű. -
Zero 7th #705 Ja, hát újszülöttnek minden vicc új. System Shock 1994ben már mindezt tudta FPSként. De volt Strife Doom engine-nel, ami egy RPG-FPS volt sztorival és NPCkkel, vagy mondjuk Hexen2 Quake engine-nel, ami meg a logikai puzzlekkel villantott.
Persze, teljesen jó játék a Half-Life, de messze nem akkora úttörő, mint ahogy te azt képzeled. Csak éppen jól kombinálta a máshol jól bevált elemeket.
Többi részével a hozzászólásodnak egyetértek.
A HL2 egyébként hol a francban játszódik? Ránézésre még csak nem is amerika, Black Mesahoz mi köze? -
#704 Neked az, másnak meg egy felejtős játék. Kár ezen összeveszni... -
Zero 7th #703 A nosztalgia. Hogy a HL-lel játszottál gyerekként. Ez viszont nem a játék érdeme vagy a másik játék hibája. Én is elő szoktam szedni a Last Ninja sorozatot, vagy az Another Worldöt, ennek ellenére igyekszem objektíven szemlélni az új játékokat is. És egy Bulletstorm faszság, vagy Modern Warfare csőjáték mellett a Crysis azért elég fasza, főleg az első rész. -
haldor #702 Anno ez volt az első játék ahol maga a játékmenet mesélte a történetét, ahogy haladtál benne előre. Nem volt még egy ilyen. Izgalmas volt, bele tudta élni magát az ember. Ez volt az első FPS, ahol nem az volt a sztori, hogy szuperkommandósként végig kell ölnöd magad a pályákon hogy olvashass esetleg egy blokkot a sztoriból. Ez nagyon megdobta a játékélményt. Mellette nem volt hasonló sem!
Akkoriban gyönyörűnek és élethűnek számított, de az alacsony poligonszám miatt szerintem se egy nagy eresztés a textúrákkal molyolni. Ehhez újra kellett volna a pályákat modellezni ami a Black Mesaban meg is fog történni :)
A HL2-nek a főszerreplő nevét leszámítva szinte semmi köze az egyhez. Nyugodtan lehet játszani vele az egy ismerete nélkül. Szerintem a kettő nem volt egy nagy eresztés ami a történetet illeti. Ha kihagyták volna a Hlaf Life nevet mára talán senki nem emlékezne rá és hogy 5-6 év múlva a kettőt senki nem fogja "hobbiból" újraalkotni az adott kornak megfelelően arra fogadni mernék. Ez remélem érzékelteti a különbséget a kettő között.
Crysis nekem sem jött be, de az is igaz, hogy már öreg vagyok. Piszok sok FPS-t végigvittem és nem tudnak már úgy felcsigázni a játékok mint régen. A Black Mesa-t mégis szívesen végigjátszanám. Valahogy erre szakítanék időt. Bár szerintem a Crysis egy másik pályán focizik, kár idekeverni. -
#701 Ugyan nem engem szólítottál meg, de én egyetértek bgabor-ral. A Half-Life 1 illetve 2-t egy, másfél évente előszedem és végigtolom. Ehhez képest a Crysis 1, 2-t félig sem tudtam végigjátszani, mert egyszerűen nem kötött le. Valami hiányzik belőlük ami lekötne, de én magam sem tudom, hogy mi... -
Zero 7th #700 Őszintén nem értem ezt a divatfikázást a Crysis felé. Top grafika, jó AI, jó fizika, jó fegyvermodellezés (nem realisztikusság alapján, hanem abból a szempontból, hogy jól lehet használni őket, elég pontosak, van sok féle), meg egy közepes sztori. Annak idején a Wolf3D, Doom, Quake sem tudott többet, azt' azoktól mindenki összefosta a bokáját. Ja, meg fogtok kövezni, de a HALF-LIFE SEM tudott ennél többet felmutatni.
Mire ez a nagy utálat?
Szarul megy a gépeden, mi? -
#699 Érdekes meglátás, nekem nagyon bejött...Amúgy szerintem azért messze van az "élethű szupergraf-tól" és a "szuper-részletes textúrák-tól". -
RMarvin #698 Én ezt anno kipróbáltam. 3 perc után gyalu. Egyszerűen nem áll jól az élethű szupergraf az első résznek. Persze nem tudom, mennyire volt cél 1998-ban az élethűség, de engem az fogott meg benne még a játékan, hogy sokkal közelebb állt a rajzfilmhez, mint a valósághoz. Az animációk egyszerűen jópofák voltak, a színek pedig barátságosak. Próbáljátok ki, de a szuper-részletes textúrák már eleve nem passzolnak az alacsony polygonszámú pályákhoz. -
#697 A Collector's Editionhoz járt az tuti, mert én azzal kaptam. -
#696 (: jokérdés, pillanat meglesem, lehet hogy más mellé kaptam ? :D -
#695 Amúgy a Half-Life Source mellé ez kell:
Half-Life: Source - Nagy felbontású textúrapakk és ENB támogatás
És egész nagyot dob a játékon! -
#694 gotye-hez járt csak talán...legalábbis nekem az van és járt hozzá -
#693 Én miért nem kaptam meg a hl2 mellé a source-t? :( :) Nem ugyan olyan dobozosat vettünk? -
#692 Ez mekkora egy hiperkocka? :D Biztos Ázsiai sárgaszinű :D -
#691 en a hl2 melle megkaptam a hl1source-t ami kicsit jobb grafika ill fizikaval rendelkezik.. pl annal a resznel ahol fellogatott dobozokon kellett ugralni, a source-ba nehezebb volt mivel ugrasoknal belengtek a dobozok :) -
#690 Nem úgy volt hogy ez nem egy mod lesz, hanem önálló játék ? -
#689 Amúgy is a half life második részére akkor érné meg számomra beruházni ha a régi half első részét végigjátszhatnám szebb "grafon" utána még megtehetném hogy szerveren akár csapatba vagy akár egyedül , de mint régen ugyan úgy tolhatnám neki lásd videó :