Black Mesa: Source
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Chrome nevû játék rémlik még? Ne googlez rá kérlek csuklóból írd be, hogy milyen volt. Anno õ volt az adott kor Crysise talán... lehet.
CS egy 1998-as játék ingyenes kiegészítõje amit a mai napig játszanak, másolnak és remakelik. Mit kell ezen tovább magyarázni?
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Szerintem a Crysis is nagyon király. Mindegyiket végig vittem. Sõt a kettõ meg is van eredetibe a multi miatt.
De nálam akkor is a <összes>összes> HL lesz az elsõ 😊
Pedig nem vagyok 1 nagy gamer. :S
De azért tudok játszani hogyha nincs más dolgom.
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Plusz a Crysist addig nincs sok értelme remakelni, amíg az a technikailag legfejlettebb engine a piacon... Mérföldkõ nem lesz, mert már öt éve az, és még megközelíteni sem nagyon tudják.
És a Far Cry miben is jobb a Crysisnál? Mert már sokadszor állítotok ilyesmit, és aztán basztok érvekkel alátámasztani. Far Crynak se füle se farka sztori szempontból. Egyszer csak felrobban a vitorlásunk, ezért bosszúból kiirtjuk a szigetcsoporton található összes szörnyet. Ez szerinted tényleg jobb sztori, mint a Crysisé? Elég fura egy ízlésed van, annyi szent.
Kezdek rájönni, hogy azért találtátok unalmasnak a Crysist, mert fel sem fogtátok, miket tud, leakadtatok a szupermacsó amcsi csodakatonánál. Én a harmadik pályával órákat szórakoztam, és miután végigjátszottam, visszamentem oda balfaszkodni a rombolható tereppel, a fizikával és az AIval. Bezúztam egy katonai táborba robbanóanyaggal megrakott dzsippel. Becsaltam katonákat egy házba, és rájuk döntöttem. Összehordtam a pálya összes robbanóanyagát egy kunyhóba, és a levegõbe repítettem az egészet.
Valahogy sikerült rákoncentrálnotok arra a részére a játéknak, ami a leglényegtelenebb.
Sokszor megkapja azt a kritikát a játék, hogy techdemo. Igen, az, mint ahogy a HL2 is az, meg az összes id software játék. De a technika, amit bemutat, kibaszott durva, és önmagában szórakoztató.
Másik fele, hogy ez szintén ízlés kérdése, de nekem sokkal emészthetõbb a "szuperkatona vagyok, és megmentem a világot", mint a "tudós vagyok, aki úgy viselkedik, mint egy szuperkatona, és megmentem a világot". Kicsit olyan, mint fasz japán anime-beütésû játékok, ahol gyerekek csinálják ugyanezt.
Igen, én is játszottam amikor új volt, tetszett is nagyon. Meg elõtte játszottam a Quake2vel, az is tetszett nagyon. Meg elõtte a Doom is. Meg azelõtt a Wolfenstein. Valamiért ti a HLt kiemelitek a sorból és az egekig magasztaljátok, pedig csak egy jó játék a sorban.
CS dettó. Kb '99 nyarától kb 2000 végéig játszottam, és elég lett. Jött a Battlefield, az nagyságrendekkel volt jobb játék, soha többet nem CSéztem utána. Amit a CSé érdemének tartok, hogy rengeteg olyan embert is behúzott, akik elõtte sem, utána sem játszottak számítógépes játékokkal, fõleg nem multiban.
TE nem fogsz nosztalgiával gondolni a Crysisra, ez totál teljesen egyértelmû. Akinek meg a Crysis volt gyerekkora játéka, az meg az után fog vágyakozni, úgy, mint ahogy te a HL után.
És de bizony, pontosan ez a vita tárgya, és kibaszottul nem tény, hanem vélemény, szubjektív, a tiéd. Amivel nem teljesen értek egyet. Azt nem vitatom, hogy a HL jó játék volt. Azt vitatom, hogy se elõtte, se utána ne lett volna hasonlóan jó, hasonlóan korszakalkotó. PÉLDÁUL a Crysis, amit valami iszonyatmód lehúztok minden érdeme ellenére. És miért? Mert nem Half-Life?
A Morrowind a sorozat harmadik része. Elõtte is, utána is, gyakorlatilag MINDIG meghatározó tényezõje volt az RPGknek a hatalmas világ. Egyáltalán nem a Morrowind hozta be ezt a divatot, amióta RPGk léteznek, ez a divat. A Morrowind egyetlen dologban tudott többet, mint az elõdjei, és az a grafika. Semmi más. Igen, lehet, hogy sokkal sikeresebb volt, mint az Arena vagy a Daggerfall. Az Oblivion meg még sikeresebb lett, a Skyrim meg még annál is sikeresebb. Szimplán azért, mert egyre több a számítógépes játékkal játszó ember a világban. Törvényszerû.
És valójában errõl szól ez a beszélgetés itt: Hogy rendben, van kedvencetek. Nyilván nekem is van. Mindenkinek van. Viszont rábökni egy játékra, hogy ez márpedig különleges, CSAK azért mert nekem a kedvencem, aztán gyártani a fikciókat köré (lásd elõzõ bekezdés), az már kicsit szánalmas, és számomra nehezen elfogadható.
Még mindig nem arról van szó, hogy a Crysist védem, hanem inkább ezt a HL-istenítést támadom. Én is többtucat Crysist végigjátszottam. Meg a Half-Life idejében már többtucat Half-Life-ot. Mégis igyekszem objektíven szemlélni a dolgokat. A Crysis csak azért jó példa, mert objektíve minden tekintetben jobb, mint a HL, mégis lehúzzátok. És ahogy látom, CSAK azért, mert már öregek vagytok hozzá, hogy lelkesedjetek egy új játékért, elvesztek a nosztalgiában.
Borítékolom, hogy a Black Mesara az lesz az elsõ reakció, hogy "Az eredeti jobb volt".
A Crysis1 9 éves késéssel lehet akármilyen, játéktörténeti mérföldkõ sosem lesz, remake pedig soha nemfog készülni róla (max néhány gyökér ultra-realisztikus textúrapakkja). Mellesleg sztem a Far Cry még a Crysist is simán lenyomja, bár ott is volt azért 3 év elõny.
A fizikával kapcsolatban teljesen igazad van, tényleg nem emlékeztem rá, hogy miket lehetett mûvelni a Crysisban (valszeg mert annyira unalmas volt a játék (bocs), hogy még ez is a feledés homályába veszett) Nálad jó pont volt a nanoruha, engem halálra idegesített. Ugyanez a fegyverátalakítás. Én alig tudtam egyiket a másiktól megkülönböztetni ami a géppityukat illeti. Még1 fontos negatívum a Crysishoz: lehet, hogy akik B-kategóriás akciófilmeken nõttek fel azoknak tetszik az ilyesmi, de ez a tökös-pózolós amerikai legények (Psycho név, anyám!) megmentik a világot, már nekem kínos. Freeman szerencsére nem szuperhõs alkat, ezért sokkal emberközelibb.
tutituti:
És ez akkor most mit jelent? Steamre fog kerülni?
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Ma már nekünk nosztalgia végigjátszani persze egy 1998-as játékot, a Black Mesa alkotóinak "újra alkotni" és ez az a nosztalgia amit szegény Crysis valószínûleg soha nem fog megtapasztalni. Érted?
Ez nem vita kérdése. Ezek a tények.
Na de akkor figy. Ott volt ugye a Morrowind, ami után ugye divat lett a nagy szabadon bejárható világon belül belõni egy-egy játékot, mert az milyen jó. A Morrowind ebben korszakalkotó volt. Lehet, hogy volt elõtte is hasonló, de azok valamilyen okból mégsem voltak ilyenek. Nem tudták a játékosokat így bevonni, a külvilágot ilyen atmoszférával felruházni.
Ezek után ki lehet már adni a legüberbrutálabb "Morrowind" játékot de az attól még nem fogja a Morrowind érdemeit csökkenteni. A Skyrim például lehet hogy jó volt de soha nem lesz olyan felkapott mint a Morrowind volt akkor.
A COD és a MOHA sorozat az igazi ütõs sikert a háborús filmszerûen megvalósított jeleneteivel aratja. Azok a részek azok, amik páros lábbal rúgnak bele a játék hangulatába téged és alig bírsz kiszállni. Élvezettel aprítod a jónépet. Millió és egy második világháborús játék van és mégsem tud egyik sem ilyen szinten belevinni a játék világába, egy kicsit Hollywoodi háborús filmben érzed magad tõle. Azt meg ugye a mi háborút meg nem élt generációnk a második világháborúval azonosítja. Szeretjük a mozikat na 😊.
Nem vitatom a Crysist, de már vagy egy tucat Crysist végigvittem és talán ezért nem érdekel már. Lehet ha most kezdeném tetszene... Kit érdekel 😄 Még mindig nem találtam meg azt a Crysist támadó postot amiért úgy érzed a Balck Mesa topicba meg kell védened.
Negatív dumák nem érdelnek, igyis elég negatív országnak számít ez a ország amiben élünk.
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Ez például egy konkrét plusz pont a FCvel de akár a HL1-2vel szemben is.
"csak éppen jól kombinálta a már jól bevált elemeket, a kornak megfelelõ top technikai szinten."
Másnak persze lehet, hogy vannak objektív különbségei 😊
Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.
Egyrészt én vitatom, hogy a játék olyan hihetetlen újításokat vezetett volna be, szerintem csak éppen jól kombinálta a már jól bevált elemeket, a kornak megfelelõ top technikai szinten.
Másrészt viszont ezt azóta jónéhány, általatok lehúzott játék is megcsinálta, például a Crysis.
A HL nekem csak egy játék volt a jó játékok hosszú sorában. Nektek nem, ti valami különlegesként tekintetek rá.
De akkor maradjunk annyiban, hogy ez a fanatizmus teljesen a szubjektív érzelmeken alapul? Nekem ez is megfelel válaszként, és akkor értem a dolgot. De valamiért állítjátok, hogy objektív, kézzelfogható különbségek vannak a HL és a Crysis közt, és én ezt nem látom, erre lennék kíváncsi. Ha nincs objektív különbség, csak annyi, hogy ez nektek akkor és ott jobban tetszett, rendben, semmi gond, befejezhetjük a vitát.
Egyébként részemrõl nem is tudom megfogalmazni miért nem jött be a Crysis, pedig nem egyzser próbáltam végigjátszani de egyszerûen nem éreztem azt, hogy úú most engem nagyon érdekel mi fog történni a játékban és haladéktalanul folytatnom kell. Egyszerûen én magam sem értem, de az alapkoncepció nem jön át és innentõl kezdve nem tud érdekelni akármilyen korszakalkotó ötletek is vannak benne. Pedig a Far Cry-t többször is végigtoltam és eléggé hasonlít szerintem a Crysis-hez.
Szóval ez csupán szubjektív vélemény kérdése, nem lehet objektíven megfogalmazni. Mint ahogy sok más dolgot sem.
Ezt már annyiszor elmondtátok, de még mindig nem értem, képtelen vagyok belátni objektív okok alapján. Kezdek róla teljesen meggyõzõdni, hogy csak a nosztalgiafaktor miatt mondjátok ezt. Érvet még nem láttam, sem cáfolatot az én érveimre. Nem baj ez, csak akkor mondjátok már, mert tényleg érdekelne, hogy mi az objektív különbség, mert én nem látok ilyet.
"A Half Life remekül hozta azt a hangulatot, hogy te egy pont vagy a játékba és nem az oka a játékszituáció létezésének"
Crysis dettó. Semmi sem miattad történik. Csak ott vagy, és nézed, próbálod túlélni.
"A történet közben pedig nincs megállás, narráció, átvezetõ animáció, dumahegyek. Az van ami történik, abból építed fel hogy mi is történt ami történik körülötted és a Half Life volt az elsõ olyan FPS amiben ezt megkaptad."
Crysisban sem nagyon. Látod, ahogy elkezd omlani a hegy, és kijön belõle a nagy élien hajó. Bemész, kijössz, menekülsz. Megfagyott katonák. Özönlõ élienek. Nem szádba rágják, nem átvezetõkön kapod meg, hanem körülötted történik. Persze, már nem hat az újdonság erejével, mert már minden játék így meséli a sztorit. De ettõl a HL jobb nem lesz, csak elsõ. Úgyhogy szerintem megint ott tartunk, hogy nosztalgiafaktor.
"Annak ellenére hogy természetesen tudom hogy egy statikus szituációval és scriptelt pályákkal volt dolgunk."
Na akkor kattanjunk le a Crysisról, térjünk át a CoDra.
A HL egy csõpályákon játszódó, agyonscriptelt lövölde, és mint ilyen, korszakalkotó überjáték.
A CoD egy csõpályákon játszódó, agyonscriptelt lövölde, és mint ilyen, egy kalap szar.
Gyakorlatilag a CoD a HL játékmechanikát vitte el a végsõkig. A HL a scriptek miatt jó, azok adják a sztorit. A CoD a scriptek miatt szar.
Akkor ez most megint WTF?
Én élveztem a CoD részeket, addig a pár óráig amíg tartottak. Tetszett a sztori, tetszettek a sztorijellegû scriptek (pofánatomozás, finálék, rail-shooter részek). Az ellenséggel kapcsolatos scriptek nem, az alternatív lehetõségek teljes hiánya sem. De szerencsére nem tartottak az egyes részek addig, hogy ez fárasztóvá váljon.
A HL-t többre értékelem, mert hosszabb, van benne ellenség AI, és scifi kategóriája miatt változatosabb.
A HL sztoriba beleélés szerintem meg totál szubjektív, volt játék elõtte is, utána is, ami legalább annyira, vagy jobban magával ragadott. Nem tudnám eldönteni, hogy a HL, a CoD, vagy a Crysis volt-e a rákattanósabb. Mindegyiket addig játszottam, míg vége nem lett, egyiket sem tettem félre félúton, hogy mással játsszak.
A HL és a Crysis között valóban ég és föld a különbség és nem értem, hogy jön ez ahhoz, hogy hamarosan kijön egy 1998-as játék remakje(!).
Ahogy írtam a Crysis valószínûleg nem ér meg ilyen sikereket és nem véletlenül.
Ott van az another word. Elvileg egy platform játék A-ból B-be kell eljutni. Nincsennek alternatív utak stb. Az elején nem tudsz semmit és egy fia történetet mesélõ "narráció" nem szakítja meg a folyamatos játékot. Mire végére érsz mégis tudod már mi történt mert tulajdon képpen azt játszottad, nem pedig csak szimplán egy akármilyen pályát, ahol le kellett gyõzni xy számú akármit.
A Half Life remekül hozta azt a hangulatot, hogy te egy pont vagy a játékba és nem az oka a játékszituáció létezésének (ez az ami miatt a kettõ igazából nagyon silány lett). Hm valahogy így tudnám leírni ezt a fajta "játékszituáció meséli a sztorit".
Annak ellenére hogy természetesen tudom hogy egy statikus szituációval és scriptelt pályákkal volt dolgunk.
De lehet hogy rosszul magyarázom 😊
A sima HL lecsupaszítva egy szimpla FPS volt, ahol ugyanúgy egyre erõsebb fegyvereket kapva irtottad ami az utadba került. Millió +1 ilyen játék volt akkoriban ebben nem volt semmi váratlan. De az hogy megfejelték egy olyan sztorival amibe konkrétan bele tudtad magad élni az más volt. A HL fõszereplõje (A simáé) pedig inkább volt tekinthetõ normal personnak (persze mind tudjuk hogy a player felette áll mindennek) aki ki akar menekülni, vagy segítséget szerezni. Közben pedig zajlanak az események.
A történet közben pedig nincs megállás, narráció, átvezetõ animáció, dumahegyek. Az van ami történik, abból építed fel hogy mi is történt ami történik körülötted és a Half Life volt az elsõ olyan FPS amiben ezt megkaptad.
(A Thief is ugyanígy egy korszakalkotó játék volt a maga nemévben, de ott inkább a II volt az ami nagyon jó lett. Az egyben nem merték végigcsinálni az eredeti ötletük. Eladhatóvá akarták tenni ezért a legtöbb pálya árkád jellegû lett. De a Morrovind is egy iylen típusú játék volt.)
A HL mindamellett maradt az ami. Keresztül kellett magad küzdeni a pályákon. A körítés volt az ami egyedi volt az egészben.
És nem a Crysis egyáltalán nem produkálja utána. Jó játék ezt elismerem de rám nem gyakorolt különösebb hatást.
Röviden ennyi volt a HL sikerének a titka 1998-ban és most 2012-ben megjelenik a játék újra 😊 fizikával, grafikával és más új featureökkel és már érzem, hogy szeretni fogom így is. Legalább is már nagyon várom ezt egy pár éve.
Mellesleg egyet értek. Ritka manapság a le a kalappal elõtte játék. De volt errõl valahol egy egész jó cikk. Kb azért stagnál a játékipar is amiért a filmipar...
Egyébként pont ez a bajom a játékiparral, hogy 2005 óta stagnálunk. Szar XBOXra fejlesztenek, az meg leragadt a hét éves hulladék hardverénél.
Mondjuk szerencsére egyre több fejlesztõnek van ki ezzel a fasza, és térnek vissza elsõdleges platformként PCre.
Igen, van köztük három év, és ezzel a három évvel a Crysis elõnyben van. Ez nem kérdés. Én azt nem értem, hogy mi az, ami miatt a HL szerintetek örök klasszikus, a Crysis meg egy felejthetõ szar, mikor alapjaiban ugyanaz a két játék. Sõt, szerintem a ruha miatt a Crysis többet tud és érdekesebb.
Fõhõs: HL:Szupertudós hiperruhában, Crysis: Szuperkatona hiperruhában.
Sztori: Jönnek az alienek, közben van konfliktus emberekkel is.
HL: Headcrabek, Vortigauntok, plusz kommandósok és kémek
Crysis: Alienek, plusz koreaiak.
Odamegyünk szétbaszni õket otthon: HL: Eljutunk Zenbe, Crysis: Idegen ûrhajó.
Meglepõ fordulat: HL: kommandósok minket is ölnek, Crysis: Elõkerül Prophet és szétrúgja az élienek seggét.
Set-piece elemek: HL: az a háromfejû genyó, végén a nagyfejû élien. Crysis: menekülés a fagy elõl a repülõvel, fõellenség.
Rail-shooter részek: HL: Intro, közepén a nagy lángszórós élien utáni vonatozás, Crysis Warhead vonat védelme.
Mindkettõ: Korának kiemelkedõ grafikájú, fizikájú, AIjú játéka.
\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls
Nyilván egy RPGben nem a grafika érdekel, hanem a rendszer, meg a sztori. Pl ott a Space Station 13, amire borzalmasan rá vagyok kattanva, és az finoman szólva nem a grafikájával hódít. 😛
Viszont szeretem látni, hogy ha fejlõdnek a dolgok. Szeretnék MINDEN játékban olyan grafikát, fizikát, AI-t látni, mint amit a Crysis villant. Aztán hol vagyunk még ettõl? A második rész erõs visszaesés technikailag. Nem hogy más játék is fejlõdne, még a Crysis is visszalép.
Viszont ne viccelj már, HL2 és Crysis fizikája közt nem látsz különbséget? Hát a kivágható erdõ, a felrobbantható épületek? HL2ben teljesen totál statikus a pálya, néhány tárgyat lökdöshetsz meg dobálhatsz a gravity gunnal, aztán ennyiben ki is merült.
AI meg úgy õszintén nem gyõzött meg HL2ben. Az elsõ részben nagyobbat ütött a kommandósok AIja. A 2ben szimplán nincs rá lehetõségük. Egyrészt általában script küldi be õket, és mire vége a scriptnek, lekaszálom a nagy részüket, másrészt meg a csõpályákon nem nagyon van lehetõségük hova taktikázni. Sokszor még csak nem is ugyanazon a pályarészen vagyunk az ellenségekkel, megközelíthetetlen helyekrõl lõnek, ahol annyit tudnak tenni, hogy néha elbújnak fedezékbe.
Azt meg már említettem, hogy mit tud a Crysis AI, a katonáknak nem csak szemük van, hanem fülük is, meg emlékezetük. Ha nem látnak, bekerítik az utoljára látott pozíciónkat. Láthatatlanul túl közel rohangálva hozzájuk bepánikolnak és elkezdenek össze-vissza kaszálni a levegõbe full auton. Használják az objektumokat fedezékként. Nem a statikus pályaelemeket, hanem a dirib-darabokat, roncsokat, amikre hat a fizika. Ez lehet, hogy apróságnak tûnik, de ha belegondoltok, elég komoly teljesítmény egy AItól. Nem igazán tudok másik játékot mondani, ahol ilyen van.
Black Mesára én is nagyon kíváncsi leszek, bár ami azt illeti, hat-hét évvel ezelõtt kicsit jobban érdekelt volna...
Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit
De pl érdekel, hogy ha a HL jó szerintetek, akkor a Crysis miért nem, pedig gyakorlatilag ugyanaz a két játék, sõt, a Crysisban még bõven több a lehetõség a ruha miatt, plusz játéktechnikai elem, ami változatosabbá teszi a játékot. Közben mindkettõ egy alap zúzda FPS. A sztori meg lényegében ugyanaz, élienek jönnek, zúznak, állítsd meg. Szal én nem látom a különbséget, ami miatt a Crysis fújfúj, a HL meg leszopommagamolyanjó.
Zero hozzászólásaiban úgy látom, a grafikára nagyon nagy hangsúlyt fektet annak ellenére, hogy régi motoros. Én is az vagyok, valszeg ezért is nem érdekel a grafika. Fizika? Imádom, de becsszó nem látok olyan nagy különbséget a HL2 és a Crysis fizikája között, hogy az bármerre is billentse a mérleget. AI: ugyanez.
Nekem mindig is az volt a véleményem, hogy minél élethûbb a játék, annál kevésbé szórakoztató. Alapvetõen elhibázott koncepciónak tartom, amikor mozit akarnak utánozni a játékkal annak ellenére, hogy 2 teljesen különbözõ mûfaj.
A HL2 története engem sem érintett meg. Õskövületes HL1 rajongó vagyok (a fõiskolai kollégiumban felváltva játszottunk hetekig, mire végigvittük). Az ilyen közeljövõben játszódó, elgyötört és szar világot ábrázoló játékokkal és modokkal pedig már nemcsak a padlás van tele.
Másik példa: 1-2 éve sikerült belõnöm a Win7-es gépemre az 1996-os Screamer2-t és annak Rally kiegjét, Voodoo emulációval(!). Grafika gatya, fizika szintén, mégis ezerszer jobban leköt, mint a mai autós játékok. Eziáig 1 autós játékkal találkoztam ami hozzámérhetõ hangulatban: a world racing 2.
Bocs, hogy kissé elkanyarodtam, mindössze arra akartam kilyukadni, hogy az összélmény a lényeg, aminek rengeteg sszetevõje van. Ha ezek megfelelõ egyensúlyban vannak, akkor a játék idõtálló.
A textúrafelújításoknak, azaz agyonra-részletezésnek pedig egy HL1 vonatkozásában tényleg csak akkor van értelme, ha a pályadizájn is ráncfelvaráson esik át. Nagyon várom a Back Mesát.
Beleélés szempontjából nem volt azzal gondom, cyberpunk nagy kedvencem, engem nagyon megfogott a fíling.
Viszont egyáltalán nem nevezném RPG-nek. Tisztán FPS. Nincs karaktered, nincs fejlõdés, nincsenek NPC-k, nincsenek küldetések. Nem tudom, miért mondod rá, hogy az, egyetlen RPG elem nincs benne. A második rész már erõsen RPG beütésû, az tény, de az elsõ egyáltalán nem.
Ezt a "játékszituáció meséli a sztorit" témát nem teljesen értem. Melyik játékban nem?
Elismerem a Crysis erényeit, de szerintem 4 év múlva (hacsak nem készül hozzá Rocky-t megszégyenítõ mennyiségû folytatás) már a nevére sem fogunk emlékezni és nem azért mert szar volt.
Közben vannak objektíven nézve érdemei, hogy a jelenlegi legdurvább grafikát villantja, nagyon komoly a fizikája, és összehasonlíthatatlanul komolyabb AI van benne, mint bármi másban(pl a koreai katonák az elsõ részben használják a lökdöshetõ, dinamikus tárgyakat fedezéknek, csapatban bekerítik az utolsó ismert pozíciódat, stb). Ebbõl egy átlag konzolport szarFPSnél kb kettõt választhatsz. Vagy van AI és fizika, de elavult a grafika (Source játékok jellemzõen), vagy szép és van fizika, de scriptelt szar(Modern Warfare sorozat), vagy szép és van ai, de totál statikus a környezet(Halo).
Crysis 2 már konzolokra van butítva, az kb feleannyit tud, mint az elsõ rész. AI is, fizika is primitívebb lett, sokkal kevésbé rombolható, és sokkal kisebb csõpályák vannak a nyílt terek helyett.
Mindenesetre ezek alapján annyival elintézni, hogy szarunalmas, elég komolytalan.
A Half Life nem RPG volt hanem egy FPS sztorival ami akkoriban elég ritka madár volt 😄.
De amit felsoroltam azok voltak a Half Life akkori erényei és nem azért mert gyerekként játszottam vele. Ez egy mûfajalkotó FPS volt. Nem véletlenül lett olyan népszerû.
Persze, teljesen jó játék a Half-Life, de messze nem akkora úttörõ, mint ahogy te azt képzeled. Csak éppen jól kombinálta a máshol jól bevált elemeket.
Többi részével a hozzászólásodnak egyetértek.
A HL2 egyébként hol a francban játszódik? Ránézésre még csak nem is amerika, Black Mesahoz mi köze?
Akkoriban gyönyörûnek és élethûnek számított, de az alacsony poligonszám miatt szerintem se egy nagy eresztés a textúrákkal molyolni. Ehhez újra kellett volna a pályákat modellezni ami a Black Mesaban meg is fog történni 😊
A HL2-nek a fõszerreplõ nevét leszámítva szinte semmi köze az egyhez. Nyugodtan lehet játszani vele az egy ismerete nélkül. Szerintem a kettõ nem volt egy nagy eresztés ami a történetet illeti. Ha kihagyták volna a Hlaf Life nevet mára talán senki nem emlékezne rá és hogy 5-6 év múlva a kettõt senki nem fogja "hobbiból" újraalkotni az adott kornak megfelelõen arra fogadni mernék. Ez remélem érzékelteti a különbséget a kettõ között.
Crysis nekem sem jött be, de az is igaz, hogy már öreg vagyok. Piszok sok FPS-t végigvittem és nem tudnak már úgy felcsigázni a játékok mint régen. A Black Mesa-t mégis szívesen végigjátszanám. Valahogy erre szakítanék idõt. Bár szerintem a Crysis egy másik pályán focizik, kár idekeverni.
Mire ez a nagy utálat?
Szarul megy a gépeden, mi?
Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol
Half-Life: Source - Nagy felbontású textúrapakk és ENB támogatás
És egész nagyot dob a játékon!
Süti konzolbirodalma https://www.youtube.com/@sutikonzol
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."