1688
Black Mesa: Source
-
#768 Már bocs nem kötözködni akarok, de te is ugyan úgy szubjektívan írsz a játékokról, mint a többiek, mint én. Akkor hogyan várod el, hogy mi objektívan álljunk hozzá? Ráadásul szerintem nem is lehet objektívan összehasonlítani, mert nem vagyunk robotok, az érzelmi faktor mindig is jelen lesz.... -
Zero 7th #767 Mert, mi a lényeg? Ha a Doom elején kiírják, hogy te vagy Kovács József víz-gáz-központifűtés szerelő, akkor attól mélyebb lesz az a játék? HLben a gyakorlatban ugyanolyan szuperkatona vagy, mint bármelyik másik FPSben, semmit nem változtat, hogy az interaktív intróban közlik veled, hogy nem is. -
Zero 7th #766 "szóval te azt kéred hogy objektív dolgokkal magyarázzuk meg miért jobb a hl1 mint a Crysis."
Ezt azért kérdezem, mert állítjátok, hogy jobb. Én meg azt mondom, hogy nem jobb, legfeljebb nektek jobban tetszik.
"És ahogy a többiek is már leírták, a legnagyobb hajtóerő a gyerekkori élmények: a hl1 az egyik kedvenc játékom, mivel az elsők között volt és le voltam tőle döbbenve."
Nem, ezt nem a többiek mondták, hanem én. Igen, ezt hívják nosztalgiának.
Veled nincs is vitám, te ezt látod. A többiek győzködnek engem, hogy a HL mennyire jó, a Crysis meg mennyire szar, pedig ez objektíve nem igaz. Csak a HLt az emlékek megszépítik, meg gyerekként az ember sokkal befogadóbb, később meg, begyöpösödött faszként, amilyenek már vagyunk, nehezebb elfogadni az új dolgot. Erre akartam felhívni a figyelmet, hogy azért nem tetszik nekik a Crysis, mert vén pöcs nongémerré váltak, nem azért, mert az konkrétan szar lenne.
De ez ellen tiltakoznak foggal-körömmel. Pedig ez az igazság.
"A Crysis a nyomába sem ér "
De mégis van veled vitám. Mégis, miben nem ér a nyomába? Technikailag köröket ver rá, ez gondolom nem kérdés, a sztorija meg gyakorlatilag tökugyanaz. Akkor? Mi az a szempont, amiben nem ér utána? Semmi. Az emlékeid.
Az összes pálya ugyanolyan dolog sem igaz. Van alien űrhajó, van befagyott dzsungel, a játék első fele sandbox, a második része meg inkább hagyományos FPS, meglehetősen kötött útvonallal. Repülős rész.
Ennyi erővel meg az egész HL tökugyanaz, sziklák közt laborok...
" túl értékes az élet hogy erre pocsékoljak órákat.
A hl1-et viszont már vagy 10x kijátszottam, és alig várom hogy a source is megjelenjen. "
Enyhe ellentmondás. A HL sem ér tíz végigjátszást.
"a HANGULAT ami a crysisből teljesen hiányzik"
Szubjektív, nekem bejött. Szeretem a dzsungelt, kb BF Vietnam óta. Kábé azóta, amióta képesek a játékok megjeleníteni.
"egy teljes kihalt várost felfedezhetsz magadnak"
HL1ről beszélünk?
"A far cry is számomra zseniális játék egyébként! "
Pedig elég nulla, már a Crysishoz képest is.
"Arról nem tehetek hogy nincs felirat és nem érted hogy miről beszélnek."
Na szarrágóba azért nem kéne átmenni, én is kulturáltan társalgok veletek. Ne menjünk már bele olyanba, kérlek, hogy azért, mert valami nem TETSZIK, már biztos hülye vagyok és nem értem. Közel perfekt vagyok angolból, leszögezném. Azon viszont a későbbi szöveg nem változtat, hogy az elején nulla motivációnk van, nincs előzmény, nincs semmi. Jön egy rakéta, telibebassza a vitorlást, aztán a hang a fejünkben rábeszél, hogy öljünk meg mindenkit a szigeten. Közben egy Dr. Moreau szigete koppintás az egész, teljesen sablonos.
"de te is értsd meg ha valakinek a hl1 jön be"
Ezzel mondom huszadszor is, semmi gond. Viszont ebből kiindulva hülyeségeket nem kéne beszélni.
-
haldor #765 1998-ban a játékok meg a realizmus még nem voltak igazán összeegyeztethetőek. Elsősorban szórakoztatni akartak. a HL-ben tényleg egy normál karaktert személyesítesz meg. Marha jó érzés volt így felvenni a harcot az idegenekkel meg a hadsereggel. Mivel te vagy a Palyer biztos lehettél benne, hogy tovább bírod a strapát mint egy átlag npc (mert ez egy játék volt). De maga az akit megszemélyesítettél egy tudós féle volt, egy laboros védőruhában. Fegyverei zsákmányoltak vagy kísérleti prototípusok voltak (ezeknek elsődleges funkciója nem is mindig a fegyver volt a sztori szerint :) )
Külön élmény volt hallgatni mikor beszélgetnek róla hogy egy kis hülye tudóssal nem bírnak el. Meg később mikor már ordították a neved ha feltűntél :) Jah tökös gyereknek érezted magad tőle :D Ugyanezt egy katonánál akinek ez a feladata nehezebb elérni.
Freeman egy szó nélkül tök ikonikus karakter lett. Ez is egy olyan dolog amit nem tudsz tőle elvenni, akkor is ha szubjektívnek nevezed. Ha megemlíted a nevét jó esélyed van rá hogy tudni fogják kiről beszélsz. Kérlek nevezd meg a Crysis főhősét és hogy miért emlékezetes a karakterük.
JC Denton jó példa lenne a jó karakterre ha ott pont nem a karakter kialakítása lenne a lényeg. Duke szintén egy jó karakter, de komolytalan (pontosan azért mert a Crysis féle hősöket parodizálja maga az egész lénye).
A sztori pedig egy egyszerű, nem agresszív szituációra épült. Sugallva hogy akár veled is megtörténhet... jó volt na :) -
#764 Nem ez a lenyeg baz -
haldor #763 Jaja de ez a fegyver is úgy kerül hozzád hogy valamit fel kell kapj az első támadás elhárítására :D Így marad nálad és mivel golyód többnyire semmi elég gyakran használod :D
Mondhatni ez itt egy túlélő horror. Próbálsz kijutni a bázisról azután próbáljátok pár túlélővel bezárni a kaput mielőtt a katonaság végleg legyalul mindenkit :) Kicsit sajnálom is hogy a kettő már nem ezen a sztorivonalon megy tovább.
A Portált is nagyon szerettem ebből az univerzumból :D A végét mondjuk úgy csináltam volna hogy bejön a rendszergazda és ott találja Chelt meg a szétvert drága rendszerét :D -
Zero 7th #762 Pedig két komplett hadsereget irt ki saját kezűleg, az emberit és az alient. Ez csak a körítés, ami a játék legelső pályáján még talán megvan, aztán átváltunk Rambo és BruceLee szerelemgyereke módba. Így megvezetett az a tíz perc? Totál lényegtelenné válik, amint elkezdődik a játék. Onnantól Doom szuperharcos vagyunk.
A végén, az a nagy kupac élien, amivel a Gman fenyeget, simán lenyomható lenne, ha lenne elég lőszer, és nem venné el a játék az irányítást.
HL2ben meg már félistenként is kezelik az NPC-k is. -
#761 Nekem a HL univerzumban és játékokban G-man tetszett a legjobban. Állandóan az járt az eszembe, hogy ki ő mit akar, hogy kerül oda stb.
Még mindig azt tudom mondani, hogy a HL fenntartja az érdeklődést a Crysis nem. Pedig alapjában egy nagyon ütős játék lehetett volna belőle. De monoton, primitív a sztorija (a HL-é sem jobb de a körítés és a hangulat jócskán túlszárnyalja) A HL viszont olyan mesterien adagolja a dolgokat és mindig valami újdonsággal áll elő az egész játék folyamán. Én valahogy így látom, aztán lehet, hogy csak "szemellenzőt viselek" :D -
#760 na hát ehhez a vitához már muszáj hozzászólnom nekem is :D
szóval te azt kéred hogy objektív dolgokkal magyarázzuk meg miért jobb a hl1 mint a Crysis. Csakhogy, ahogy nagyon helyesen egy másik hsz-ben írod (és ezzel ellentmondasz önmagadnak), ez egy abszolút szubjektív dolog, kinek mi teszik. És ahogy a többiek is már leírták, a legnagyobb hajtóerő a gyerekkori élmények: a hl1 az egyik kedvenc játékom, mivel az elsők között volt és le voltam tőle döbbenve. Teljesen lenyűgözött abban az időben, amikor alig volt ehhez fogható fps.
A Crysis a nyomába sem ér és soha nem fogják korszakalkotó játéknak titulálni. Egyszerűen azért mert a világ egyik leg unalmasabb játéka: az összes pálya kb. ugyanolyan, mész a dzsungelben, jönnek a katonák, ugyanazok a fák, tengerpart, kalyibák, járművek, arcok, unalom (ásítás).
Egyszer végigvittem az az első részt és a warheadet is, és köszönöm többet nem fogom, túl értékes az élet hogy erre pocsékoljak órákat.
A hl1-et viszont már vagy 10x kijátszottam, és alig várom hogy a source is megjelenjen.
Mi a különbséga crysis és ahl között? a HANGULAT ami a crysisből teljesen hiányzik (a hl-ben mész a kihalt bázison, semmi hang, néha zörejek, motszkálás, szétverheted a ládákat, találsz felszerelést, néha találkozol túlélőkkel, egy teljes kihalt várost felfedezhetsz magadnak, a crysisben pedig mész a dzsungelben ugyanolyan pályákon már órák óta, hát köszönöm...unom)
Hiába a jó fizika, ai, nanoruha (láthatalanság-LOL), unalmas az egész.
A far cry is számomra zseniális játék egyébként! Nem érted a történetét? Arról nem tehetek hogy nincs felirat és nem érted hogy miről beszélnek. Pedig a történet teljesen jól kirajzolódik ha meghallgatod miről beszélnek a szereplők.
Szóval a hl1 számomra minden idők egyik legjobb játékja, de ez SZUBJEKTÍV és rohadtul nincs értelme ezen vitatkozni...
Az emberek többsége rohadt unalmasnak tartja a crysist, de ettől még te élvezheted..ezzel nincs semmi gond
de te is értsd meg ha valakinek a hl1 jön be -
#759 Elejen egy feszuto vassal indulunk :)Az elettarsam most is ugy hivja mikor hozza hasonlot lat hogy "halflajfvas" :) -
haldor #758 Igen egy kicsit elhúzták ezt a megjelenést. -
haldor #757 Jaja :) emlékszem még midig úgy indult minden leírás hogy megy be dolgozni mit sem sejtő tudósunk :). Aztán később is ahogy találtál valami fegyvert amivel harcoltál. Az elején (főleg a legnehezebb módban) mikor találtál az elején egy pisztolyt pár lőszerrel, hogy örültél neki :D. Meg az ahogyan bevezetik az ellenfeleid. A katonák rádióbeszélgetése, vagy az áramos szörnyek hangja.
Kb még most is emlékszik az ember mindegyik ellenségre.
Nagyon kíváncsi leszek mennyire hozza át a hangulatot. Remélem beletettek pár, a mai játékokra jellemző hangulateffektet is.
A Simába nagyon parás volt mikor először egy szál pisztollyal mászkáltál, a tudós kollégáid meg zombiként vonaglottak mindenfelé :). -
#756 mondjuk én remélem,ha lesz új valve által gyártott HL,abban kicsit domborítanak a puzzle részen,mert elég nonszensz,hogy egy PhD embernek olyan szintű puzzle-ök jutnak,mint egy nagycsoportos óvodásnak (értve ezalatt dobozok egymásra pakolását meg hordók becipelését a rámpa alá pl.)
a sztorival nem volt gond,az új ellenekkel sem...de az is lehet sose lesz már új HL,szóval ki kell élvezni ezt a Black Mesa-t amennyire lehet (nekem egyébként is kimaradt még az első rész,ezért várom nagyon...HL:Source-al próbálkoztam,de csak 2-3 éve,akkor meg már inkább nem akartam a tizenegynéhány éves grafikát nézni,ha úgyis jön a BM...csak még nem tudtam,hogy 2012-ig várni kell vele :)) -
#755 De ezert tudtunk a karakterrel azonosulni mert o is egy atlag ember volt ,s nem indulasbol Bruce Lee es Jack Norris kozos gyermekekent tunt fel -
Zero 7th #754 Aztán meg persze ugyanolyan szuperkatonává válik, mint bármelyik másik játék főhőse. -
#753 Köszi! :P -
Zero 7th #752 Mondjuk tegyük hozzá, hogy csak abból az egyetlen dologból tudjuk, hogy tudós, hogy a játék elején kiírják, hogy "Gordon Freeman, PhD.". Semmi más. Amit konkrétan csinál, az még technikusi szint sincs, egyszerű anyagmozgató segédmunkás. -
Zero 7th #751 Játszottam a Chrome-mal, nem nyert a csőbehúzás. :P Nem sokat, mert inkább mentünk BFezni. Nem rossz az az engine, nagy teres, nem csőendzsin, mint pl az UT, ami nálam plusz pont. De a belső terek sem rosszak (pl a BF-es, OFP-s engine-ekhez képest). Járműveket is egész jól kezeli. A játék sem volt rossz, cyberpunk beütés, képességek. Techdemo volt a Chrome is, de mint játék is elment egynek.
A Call of Juarez sorozat is azt az engine-t használja, ami a kedvenceim közt van (mondjuk főleg az első rész, a többi színvonala folyamatosan zuhan).
"Valami hiányzik belőle... valami, ami miatt vannak akik egyenesen utálják."
Igen, a nosztalgia. Erre próbálok rávilágítani már két napja. Megszépülnek az emlékek idővel.
"Elővettél egy újságot és a HL-el volt tele. "
Minden újság mindig az aktuális überjátékkal van tele. Ezt hívják hypenak. A Crysis idejében meg minden újság a Crysissal volt tele, a Doom idejében meg minden újság a Doommal. Ez nem jelent semmit, ilyen a gémer újságírás.
"Előtte nem is tudom volt e olyan főhős a játékba aki ilyen karakteres lett, ilyen elfogadható úgy hogy egy árva szót nem szólt az egész játék alatt. "
Ezt ugye vágod, hogy önellentmondás? Vagy egy szót nem szól, vagy karakteres. Azért tudod beleélni magad, mert EGYÁLTALÁN nincsenek karakterisztikus tulajdonságai, olyan, amilyennek képzeled. Duke Nukem például egy karakter. Gordon Freeman viszont totál jellegtelen. Szerintem ez például egy negatívum. Lehet, hogy sokaknak bejön, nekem például Duke, Raziel, JC Denton, vagy Riddick sokkal emlékezetesebb marad.
"Ahogy írtam összejártunk végigvinni. "
Ez lehet, hogy nálatok újdonság volt, de én kb 6 éves koromtól csináltam ezt, először C64en, aztán PC-n. De talán pont a HL volt az, ahol ez erősen visszaesett, ott már az volt a helyzet, amit Sergi is ír, mindenkinek volt már gépe, mindenki magának csinálta. Mondjuk akkor meg már erősen LANoztunk, először Quake, _GLOOM_(kurvajó volt, egyik legjobb multis elményem) aztán TFC, végül CS. A HL szingli szerintem néhány nap alatt mindenkinek megvolt, aztán léptünk tovább. Akkor lett internet is otthon, szedegettem a modokat, 15 megát négy óra alatt, stb... :P -
#750 Egyszeru hetkoznapi ,szurke tudos aki bement dolgozni a Black Mesa-ba,nem is sejtve azt hogy mi fog tortenni aznap vele.Ennek azert nekem nagyon bejott a feeling-je -
haldor #749 Igen, de senki nem mondta hogy a Crysis egy játszhatatlan játék lenne. Egyszerűen csak nincs meg körülötte az a fajta Hype ami a HL körül megvolt. Rá tudod nekem gyorsan vágni, anélkül hogy megnéznéd valahol hogy hívták a Crysis főhősét és miért állt hozzád közel a karaktere? -
haldor #748 Van ebben is valami, de ez megint csak a Star Warsos példához tudom hasonlítani és nem csorbítja a tényét. Bár lehet csak nekem rémlik úgy de a HL idejében azért már játszottunk sokmindennel elég rendesen.
FPS is volt annyi mint a szemét. -
haldor #747 Jah mellesleg ha nem szeretném felidézni ezeket az időket én se válaszolgatnék neked :D.
Elővettél egy újságot és a HL-el volt tele. Volt külön rovat valamelyikbe a végigjátszásáról napló szerűen :D (Egy FPS-játékról! :D)
Előtte nem is tudom volt e olyan főhős a játékba aki ilyen karakteres lett, ilyen elfogadható úgy hogy egy árva szót nem szólt az egész játék alatt. Valahogy nagyon bele tudtad magad élni.
A szituáció is más volt. Itt valahogy áldozatként működtél. Rövid távú célokkal (kijutni élve a teszt laborból, ráébredni hogy lehet hogy harcolni kell :D a felszínre menekülni segítségért majd ijedten tapasztalni hogy a katonaság tisztogat)
Volt benne egy csomó misztikus szereplő is.
Nem rémlik hogy FPS előtte tudott volna ilyent :) Utána persze volt még sok másik jó játék de ez valahogy nagyon megmaradt a legtöbbünkben. És nem úgy tűnik ha körbenézek hogy másokat hidegen hagyott volna ez a régi játék.
Főleg akkoriban nem. Ahogy írtam összejártunk végigvinni. hmm. Volt olyan rész ahol valami teljesen fals módon próbáltuk a tudóst átvinni a tank mellett, mert azt gondoltuk ő kell hogy kinyissa az ajtót :) Vagy egy napot eltökörésztünk vele :D -
#746 "a HL korszakalkotó volt"
ezt már százszor hallottuk,csak nem tudjuk,miért...
az első HL sikerére meg nagyon egyszerű a magyarázat szerintem...akkoriban robbant igazán a PC és a PC gaming,sokkal elérhetőbbek lettek otthonra a számítógépek(tapasztalat,én is '97 karácsonyára kaptam az elsőt),így nyilván többen is kezdtek el játszani,majd továbbadták a HL hírét,és még az is vett egy PC-t,akinek addig köze sem volt a számítástechnikához.
az pedig,hogy a Crysis egy felejthető játék volt,a ti személyes véleményetek,semmi több.lehet a battlefield 2.része is sokaknak felejthető játék volt,én mégis játszom még vele,holott már 7 éves is elmúlt-attól,hogy ti nem játszotok vele,még elég sokan tehetnek máshogy a szabadidejükben. -
#745 A dolog másik oldala hogy van aki nem is tolta a HL 1-et (mint pl én sem) de a Crysist 6x végigvittem.
Lassan itt az ideje kipróbálni a HL1-et is!
-
haldor #744 Bocs barátom, de igen galamb lelkű vagy te ahhoz képest, hogy adod elő magad :). Nem tudom milyen érvet akarsz. Szerintem elég részletesen ki lett fejtve hogy a HL brutál népszerű volt a Crysis meg technológiailag nagyon a toppon van, de maga a játék egy felejthető darab. Lehet, hogy nem tetszik, de ahogy írtam kérlek vess pár sort nekem ide a Chrome nevű játékról... a maga idejébe pedig nagyon ott volt ám állítólag. Google nélkül!
A Bethesda híre kb nulla volt a Morrowind előtt. Bár én is szerettem a Terminátoros játékaik, de nem mondanám, hogy ezekben bármit is megreformáltak volna a játékiparban. Populáris stúdióként a Morrowind után lettek ismertek (olyanokat is bevont a játékba vele akik nem voltak RPG fanok), főleg azért mert ez a fajta játékmenet még RPG játékba sem volt igazán szokás. E mellé valami olyan apróságot is sikerült elkapniuk ami ott tartotta a játékost az elejétől fogva. Nagyon sok stúdió van még amelyik egész jól elvan a nagyközönség nélkül. A Bethesda most már a nevével is tud eladni. Egy ilyenhez pedig kell pár bátor húzás.
Ha éltél akkor akkor tudod mi volt a HL körül. A Crysis ezt nem produkálja. Bár elismerem a Cry engine nagyon fasza :). A Technikai demóitól odáig vagyok a 3-nak pl most és nagyon tetszett a játék egy darabig, de ennyi. A sztori, a főhős, a világ valahogy nem hagyott benenm mély nyomokat. A Far cry volt ahol először bemutatkozott és ha jól emlékszem az egy dinószigetes séta szimulátor volt eredetileg. De lehet már az valami más játék lehetett... régen volt, hogy ezzel foglalkoztam.
Nem akar senki harcolni ellened :) te akarsz harcolni velünk. Örülök neki, hogy mérnök vagy és köszönjük, hogy megemlítetted ezt a fontos információt. A család egészsége hogy szolgál? Legközelebb mémeket is szúrj be kérlek!
a HL korszakalkotó volt a Doom még a CS(!) is és volt még pár ilyen. Ott van például a Mortal Kombat a verekedős játékok között (ne mond, hogy nem tudsz csuklóból mondani legalább 6 jobb nevet, ami mindenben felülmúlja... mégis valamiért ennek a játéknak kitüntetett helye van a műfajban), a Resident Evil sorozatot tekintjük a Zombis játékok ősének holott volt olyan része amiben ha jól tudom Zombi se volt már (a legtöbbe inkább a szörnyekre mentek :D).
Valamiért ezek voltak azok a játékok amit azután mindenki utánozni akart. Ebből nőtte ki magát az egész. A HL2 egy kényszerfelébresztése volt ennek a játéknak, mint a Star Wars film új részei. Technikában, színászi játékban, sztoriban, látványban, zenében meg mindenben "übereli" elvileg (!) a régi klasszikust. Sok ember jól is szórakozott rajtuk, mégse kerül soha olyan pozícióba mint az eredeti trilógia. Nem fogja tudni még csak megközelíteni sem! Valami hiányzik belőle... valami, ami miatt vannak akik egyenesen utálják.
Mellesleg minden igyekezeted ellenére a Crysis fikázása még mindig nem történt meg ebben a topicban. Csak páran (köztük velem is) megemlítettük hogy nem volt egy rossz játék, de felejthető darab. Ezen kár hisztizni :) ez tény. A Crysis 1 már lefutott és nem látom körülötte a hypeot amit a HalfLife produkált. Ezt te sem vitathatod. -
Zero 7th #743 Arról, hogy ez nem igaz. Bethesda előtte is komoly fejlesztő volt. Az lehet, hogy TE akkor kerültél először kapcsolatba velük. Ennek viszont a súlya pont nulla. '86 óta léteznek, a Morrowind 2002-es. Ha egy fejlesztő nem sikeres, nem él 16 évig.
Kicsit az az érzésem, hogy azt hiszitek, körülöttetek forog a világ. A ti kedvenc játékotok a világ legjobb játéka, amikor először találkoztok a fejlesztővel, az az a pont, amikor az sikeressé válik...
Nos, elárulom, ez nem így van. -
Zero 7th #742 Nem kell hozzám szólni (főleg nem hülyeségeket), akkor nem lesz szétoffolva a topik. Mintha olyan kurvára számítana, egyébként...
De az alaptalan levegőbe beszélést nem viselem jól. Már háromszor mondtam, hogy annyival lezárhatjátok a vitát, hogy "ez a szubjektív véleményem, továbbiakban leszarom", mint ahogy Sven tette. Azt el tudom fogadni.
De ha ilyeneket írkáltok, hogy " de a ket jatek kb ,eg es fold", "a Crysis egy másik pályán focizik", stb, úgy, hogy egyetlen kézzelfogható dolgot nem tudtok mondani, akkor kötekedni fogok. Nem azért, mert utálom a HLt, vagy annyira imádom a Crysist, hanem egyszerűen azon egyetlen oknál fogva, hogy a hülyeségeket, totál alaptalan állításokat nehezen viselem.
Nem tetszett? Oké, rendben. Ez vélemény, elfogadom. De a fenti állítások nem vélemény kategória, azok objektíven vizsgálhatóak lennének. Mégis, egyetlen ténnyel sem tudjátok a mondandótokat alátámasztani. Hablatyoltok arról, hogy így mindenki szerette, meg úgy korszakalkotó. De lófasz ez, nem érv.
De valamiért ti itt harcolni akartok ellenem, én meg jól érzem magam így. :P
Emlékeztetőül:
(Igen, mérnök vagyok. :P) -
#741 2 nap 5 óra 45 perc x másodperc -
#740 Hoh, nem tudom, hogy ki offolja szét a topicot, csak mert valaki leírta, hogy ot nem kototte le a crysis :P -
haldor #739 Valamiért mégis a Morrowind volt az aminek a Bethesda a sikereit köszönheti. Ez a játék indította el őket azon az úton amin vannak és azóta is igazából ezt másolják minden új játékukba. Miről beszélünk mégis? -
haldor #738 Fejre állhatsz, a tényeken akkor se változtat. A Crysis kijátszava szép volt jó volt, de ennyi. Egy játék a sorban. A mai játékosok többsége is így van vele, kb egy-két év és a nevére sem emlékszünk hacsak nem jönnek az új részek... van ez így. Fogadd el. De örülök neki, hogy te jól szórakoztál vele :) Nekem legutóbb a Dead Island volt ami hetekre lekötött. A kieg után még a sztori is odavágott :). Mégse verem a nyálam, hogy nem kapja meg a kellő hipeot, mert nem érdemli. Volt egy másik zombulós az jobb volt technikailag meg kb mindenben mégsem emlékszem a nevére sem már (!!!). :D
A Chrome nevű játék rémlik még? Ne googlez rá kérlek csuklóból írd be, hogy milyen volt. Anno ő volt az adott kor Crysise talán... lehet.
CS egy 1998-as játék ingyenes kiegészítője amit a mai napig játszanak, másolnak és remakelik. Mit kell ezen tovább magyarázni? -
Zero 7th #737 Hol fikáztam a CSét? Tudnék rá fikatengert zúdítani, mert megérdemli, de _eddig_ szerintem semmi rosszat nem mondtam rá. Az fika, hogy közöltem, hogy a Battlefield sokkal jobb játék, egyem az érzékeny lelkecskéd? -
#736 És? Én pl. régen csztem (ha már úgy lefikáztad), meg sokat toltam warcraft 3 - the frozen throne modban. Ott is voltak spec képességei a karaktereknek, amik nem ennyiben merultek ki, hogy magasabbat ugrasz, gyorsabban futsz (de egyébként ezeket is tudta az egyik karakter), ráadásul az multi volt, ott volt is értelme a kulonbozo képességeknek... -
#735 Ezek csak játékok. Nem értem min húzzátok fel magatok. :D Ez a magyar mentalitás!...
Szerintem a Crysis is nagyon király. Mindegyiket végig vittem. Sőt a kettő meg is van eredetibe a multi miatt.
De nálam akkor is a [összes] HL lesz az első :)
Pedig nem vagyok 1 nagy gamer. :S
De azért tudok játszani hogyha nincs más dolgom. -
#734 Ja elvileg steamre fog kerülni. Csak kérdés hogy pontosan mikor?! :S -
Zero 7th #733 Már ne is haragudj, de a Black Mesa mi, ha nem "néhány gyökér ultra-realisztikus textúrapakkja"? Hozzátéve, hogy ezek TÉNYLEG gyökerek, hogy HÉT éve ülnek ezen a remaken, kibaszott lassan haladnak, és nem fogadnak el segítséget senkitől? És kiadják félkészen?
Plusz a Crysist addig nincs sok értelme remakelni, amíg az a technikailag legfejlettebb engine a piacon... Mérföldkő nem lesz, mert már öt éve az, és még megközelíteni sem nagyon tudják.
És a Far Cry miben is jobb a Crysisnál? Mert már sokadszor állítotok ilyesmit, és aztán basztok érvekkel alátámasztani. Far Crynak se füle se farka sztori szempontból. Egyszer csak felrobban a vitorlásunk, ezért bosszúból kiirtjuk a szigetcsoporton található összes szörnyet. Ez szerinted tényleg jobb sztori, mint a Crysisé? Elég fura egy ízlésed van, annyi szent.
Kezdek rájönni, hogy azért találtátok unalmasnak a Crysist, mert fel sem fogtátok, miket tud, leakadtatok a szupermacsó amcsi csodakatonánál. Én a harmadik pályával órákat szórakoztam, és miután végigjátszottam, visszamentem oda balfaszkodni a rombolható tereppel, a fizikával és az AIval. Bezúztam egy katonai táborba robbanóanyaggal megrakott dzsippel. Becsaltam katonákat egy házba, és rájuk döntöttem. Összehordtam a pálya összes robbanóanyagát egy kunyhóba, és a levegőbe repítettem az egészet.
Valahogy sikerült rákoncentrálnotok arra a részére a játéknak, ami a leglényegtelenebb.
Sokszor megkapja azt a kritikát a játék, hogy techdemo. Igen, az, mint ahogy a HL2 is az, meg az összes id software játék. De a technika, amit bemutat, kibaszott durva, és önmagában szórakoztató.
Másik fele, hogy ez szintén ízlés kérdése, de nekem sokkal emészthetőbb a "szuperkatona vagyok, és megmentem a világot", mint a "tudós vagyok, aki úgy viselkedik, mint egy szuperkatona, és megmentem a világot". Kicsit olyan, mint fasz japán anime-beütésű játékok, ahol gyerekek csinálják ugyanezt. -
Zero 7th #732 Eltelik az idő vele, nem? Te is írtál a semmiről egy fél oldalt. :P
Igen, én is játszottam amikor új volt, tetszett is nagyon. Meg előtte játszottam a Quake2vel, az is tetszett nagyon. Meg előtte a Doom is. Meg azelőtt a Wolfenstein. Valamiért ti a HLt kiemelitek a sorból és az egekig magasztaljátok, pedig csak egy jó játék a sorban.
CS dettó. Kb '99 nyarától kb 2000 végéig játszottam, és elég lett. Jött a Battlefield, az nagyságrendekkel volt jobb játék, soha többet nem CSéztem utána. Amit a CSé érdemének tartok, hogy rengeteg olyan embert is behúzott, akik előtte sem, utána sem játszottak számítógépes játékokkal, főleg nem multiban.
TE nem fogsz nosztalgiával gondolni a Crysisra, ez totál teljesen egyértelmű. Akinek meg a Crysis volt gyerekkora játéka, az meg az után fog vágyakozni, úgy, mint ahogy te a HL után.
És de bizony, pontosan ez a vita tárgya, és kibaszottul nem tény, hanem vélemény, szubjektív, a tiéd. Amivel nem teljesen értek egyet. Azt nem vitatom, hogy a HL jó játék volt. Azt vitatom, hogy se előtte, se utána ne lett volna hasonlóan jó, hasonlóan korszakalkotó. PÉLDÁUL a Crysis, amit valami iszonyatmód lehúztok minden érdeme ellenére. És miért? Mert nem Half-Life?
A Morrowind a sorozat harmadik része. Előtte is, utána is, gyakorlatilag MINDIG meghatározó tényezője volt az RPGknek a hatalmas világ. Egyáltalán nem a Morrowind hozta be ezt a divatot, amióta RPGk léteznek, ez a divat. A Morrowind egyetlen dologban tudott többet, mint az elődjei, és az a grafika. Semmi más. Igen, lehet, hogy sokkal sikeresebb volt, mint az Arena vagy a Daggerfall. Az Oblivion meg még sikeresebb lett, a Skyrim meg még annál is sikeresebb. Szimplán azért, mert egyre több a számítógépes játékkal játszó ember a világban. Törvényszerű.
És valójában erről szól ez a beszélgetés itt: Hogy rendben, van kedvencetek. Nyilván nekem is van. Mindenkinek van. Viszont rábökni egy játékra, hogy ez márpedig különleges, CSAK azért mert nekem a kedvencem, aztán gyártani a fikciókat köré (lásd előző bekezdés), az már kicsit szánalmas, és számomra nehezen elfogadható.
Még mindig nem arról van szó, hogy a Crysist védem, hanem inkább ezt a HL-istenítést támadom. Én is többtucat Crysist végigjátszottam. Meg a Half-Life idejében már többtucat Half-Life-ot. Mégis igyekszem objektíven szemlélni a dolgokat. A Crysis csak azért jó példa, mert objektíve minden tekintetben jobb, mint a HL, mégis lehúzzátok. És ahogy látom, CSAK azért, mert már öregek vagytok hozzá, hogy lelkesedjetek egy új játékért, elvesztek a nosztalgiában.
Borítékolom, hogy a Black Mesara az lesz az első reakció, hogy "Az eredeti jobb volt". -
RMarvin #731 A HL1 bárki bármit mond, korszakalkotó volt. Ezt bizonyítja a BMS utáni vágyakozás.
A Crysis1 9 éves késéssel lehet akármilyen, játéktörténeti mérföldkő sosem lesz, remake pedig soha nemfog készülni róla (max néhány gyökér ultra-realisztikus textúrapakkja). Mellesleg sztem a Far Cry még a Crysist is simán lenyomja, bár ott is volt azért 3 év előny.
A fizikával kapcsolatban teljesen igazad van, tényleg nem emlékeztem rá, hogy miket lehetett művelni a Crysisban (valszeg mert annyira unalmas volt a játék (bocs), hogy még ez is a feledés homályába veszett) Nálad jó pont volt a nanoruha, engem halálra idegesített. Ugyanez a fegyverátalakítás. Én alig tudtam egyiket a másiktól megkülönböztetni ami a géppityukat illeti. Még1 fontos negatívum a Crysishoz: lehet, hogy akik B-kategóriás akciófilmeken nőttek fel azoknak tetszik az ilyesmi, de ez a tökös-pózolós amerikai legények (Psycho név, anyám!) megmentik a világot, már nekem kínos. Freeman szerencsére nem szuperhős alkat, ezért sokkal emberközelibb. -
tutituti:
És ez akkor most mit jelent? Steamre fog kerülni? -
#729 zöld utat kapott a steam greenlight-on!