1759
Jurassic Park IV és a Trilógia
  • blackgamer
    szerintem csak egy szimpla ingyenfórum JP köntösben, felejtős...
  • W B
    magyar JP szerepjáték forum vagy mi a szöszenet
  • W B
    a Tarbosaurus=T-rex
  • Jrex
    nem bocs.
    azon amúgy hol van a giganto?
    amúgy mért a rexet csesztetik a dögevéssel,tollal,stb... , ott a tarbosaurus a rex ázsiai alfaja,vagy az albertosaurus.
  • W B
    bocsi, de a Spino 18m.
  • Jrex
    najó nekem nem megy a képbeszúrás.(a képen t-rex vs gigantosaurus.a googleban megtaláljátok ezen a néven) habár t-rex legyőzné a gigantosaurust.a t-rex-nek elől voltak a szemei tehát 3d-ben látott ez is a ragadozásra utal.
    a spinosaurus meg 14,4 m volt.
  • Jrex
    [IMG]http://[img]https://media.sg.hu/forum/posts/2007_04/ha.jpg
  • Jrex
  • W B
  • viizo
    mekkora dráma zajlik itt a két óriás húsevő között, uhhh...

majd a guglifájt eldönti a vitát

link ;)
  • garex
    hello mindenkinek!
    én is azt mondom hogy a rex volt a nagyobb
    koponyájukat jekintve pedig a rex feje keményebb és vastagabb volt
    én nem az átlagokról szoktam beszélni hanem a végletekről
    mivel lehet hogy átlag méretekben a giga nagyobb volt de a végleteket tekintve a rex a nagyobb
    Hornerről csak annit: nem tudom miért tart az udvarában egy T-rex-et egy olyan ember aki utálja A T-rex-et
  • W B
    remélem ennyi elég volt, hogy megérts:
    a Gigantosaurus kissebb mint a T-rex.
  • W B
    ez egy kicsit jobb minőségü
  • W B

fogazata

fogazatt

valami miatt a T-rex álkapcsa és fogazata erősebb + egy nagyobb álttaté is volt.

Remélem bejön, most hirtelen csak ezt találtam
  • Jrex
    te milyen gigantosaurusról beszélsz?mert én a gigantosaurus carolini-ről ami d-amerikában élt, a zsákmánya pedig az argentinosaurus volt ami a legnagyobb dino-volt.(amit eddig találtak.)
  • W B
    azért mondok nagyszámokat, MERT ÍGY VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    mért Gigantosaurus? azért mert hülyék. Jack Honer vagy hogy a fracba hívják, az is egy nagy barom. a Spinosaurust egy hiperszuper csúcsragadozónak kiáltja ki, és a T-rexből egy 12m hossszú dögevőt csinál. Holot a T-rex "reggelire" Spinosaurusokat enne.

• Jrex
    nem tudom miért írsz olyan nagy számokat,hisz a t-rex 12-14m hosszú,4,5-6m magas volt,a gigantosaurus pedig 13-15m hosszú,szerinted miért az a neve h. GIGANTosaurus.a múgy én is azt írtam h. a t-rex családban vadászott.látnod kellett volna hogy beszélt a tv-ben a tollas rex-ről:hazamentem és magam elé ültettem a gyerekeimet és azt mondtam nekik h, most nagyon fontosat mondok nektek ,amitől megváltozik a t-rexről alkotott képetek,valahogy így és mind ezt vigyorgó pofával,szóval nem volt valami hiteles.a spino-ról annyit h. a hosszú állkapocs és a nagy karom a halevésre utal, nem úgy mint a fílmben.(én is raktam volna képet de nem tudom hogy kell.)
  • W B
    ja! a másik:
    T-rex mint egy tollcsomó? az esély erre több mint 50%!

szerintem meg a felnőt egyedek is viseltek tollakat. Leginkább a hímek.
  • W B
    na: A Gigantho kisebb volt mint a rex! Utána néztem! Két honlapot találtam ahol a két faj legnagyobb nagyságai szerepelnek. Ez alapján: A Gigantho 15m, a T-rex 16,5m. A külömbség egyértlemü.
    a másik: a T-rex látása és hallása is kitűnő volt. a T-rex csoprtosan ejtette el a zsákmányt. a Kölykök 80-90% felnőt. vagyis a dögevés kizárva. A T-rex mint minden ragadozó passzív dögevő volt. Ha talált egy ehető dögöt, azt megette.
    Eddig szerzet tudásom szerint a T-rex az eddig élt legnagyobb és legerősebb szárazföldi ragadozó. Csak a Spinosaurus előzi meg, de hiába 18m, a jóval gyengébb.

amúgy előzőleg azt mondtam: a Spinosaurus még egy Allosaurusszal sem tudná fel venni a versenyt
  • Jrex
    azt sem tudom eldönteni hogy a dilophosaurusnak igazábol volt-e gallérja,mert eddig a jp-on kívül még nem láttam rajta,ráadásul a kifejlett dilophosaurus 9m hosszú volt( a fílmben sztem kölyök ugyanis akkor még 5 éve kezdtég csinélni a parkot, a dínok pedig hosszú életűek voltak.)ebből következik az hogy az 1. szigeten élő dinok még élniük kell. amikor a 2. részt néztem a moziban akkor arra gondoltam ha én rendezném a 3. at akkor az 1.azaz a Nublaron játszódna(talán azért mert főként este játszódik, ez tetszik a 3.-ban h, nappal játszódik.).ráadásul mikor még nem láttam a 2. akkor 1 kép villant be h, 1 kis fa kunyhóban vagyunk(1 páran)és 1 dino fej van lent ami bedukta a fejét(nem tudtam eldönteni milyen faj)ekkor olyan 7 éves voltam.jó lenne ha az 1. szigeten lenne a 4. csak azzal az a baj h,1 t-rex van,és talán az a raptor amelyiket bezárták a hűtőbe az 1. részben(feltéve ha kijutott onnan.)
    -ghotic te össze kavarsz valamit ugyanis az allosaurus futna a trex és a spino elől,elöle max a raptorok menekülnének(meg a növényevők)ugyan is az all kisebb volt náluk.a gigantosaurus pedig az eddig valaha élt legnagyobb szárazföldi ragadozó(ennek ellenére a rex győzné,volt a discovery-n)
    - a rex hogy dögevő volt, az elgondolkodtató,sztem elég megyőzőek az érveik(főleg a szaglószervükről),de azoké is akik az ellenkezőjét állítják(sött azt a baromságot is hallottam h, a rex tollas volt.sztem aki ezt kitalálta ,kigondolt valamit amivel 1 újat mondhat és ez jutott az eszébe.)a gyorsaságukról annyit h 50km/h elég gyors főleg h. 1 lépéssel utolérhetett 1 embernagyságú dinot főleg ha családosan vadásztak .ráadásul ha godos szülők voltak akkor nem bízhatták a véletlenre a kölykök etetését.amúgy ,nem éles a kettő közti határegy ragadozó sem vetimeg a talált kaját, a dögevők is vadásznak néha.
  • Jrex
    egy valamit nem értek az 1.-részben:ahonnan kilyön a rex és ugyan oda tolja be az összezúzott kocsit, akkor hogy zuhan le?
  • Jrex
    mért nem írtok valami normálisat?ezekhez nem lehet hozzászolni.
  • bad boy 2
    © Bokafix2 te nem vagy komplet (de jó értelemben)
    ilyet irni irány a fábry műsóra vagy a duma színház naon cool
  • Sixfreed
    Én mammutot akarok! Sok-sok mammutot! Ezer mammutot akarok látni, ahogy letiporják New Yorkot!!! Mammutinváziót a Földön!!!

És még mielőtt előjönnétek azzal, hogy de hát a mammut nem is akkor élt, mint a T-Rex: ez ugye nem számít, mert elvben szúnyogok mindig voltak.

Én egész biztos vagyok benne, hogy a IV. rész plakátján egy mammutkoponya lesz a háttér. De lehet, hogy ezt a csodás és váratlan fordulatot az V. részre tartogatják? :irónia: o_O

Ja, hogy azok fiúraptorok voltak. Nem vettem észre, booocsiii...

"a 4.et nem steven fogja rendezni ?mert akkor megin a spino lesz a sztár."

O_O Mivan? A 3-at se Spielberg rendezte... Ha jól tudom, ő csak egyszer-kétszer kukkantott be, konstatálta, hogy ott van a Sam Neil, meg baró az új dínómodell, aztán ment vissza forgatni a Mesterséges ertelmet, nem? (Vagy valami mást, de szerintem ekkor éppen azt.)
  • W B
    az első kető volt a jó, a harmadi... kritikán aluli
  • Bullitt
    egyet kell sajnos értenem
  • W B
    szerintem meg negyedikrész egy kupuc kaki lesz
  • Jrex
    a színük meg azért változhatott meg mrt sztem párzási idöszak volt.
  • Jrex
    azt is olvastam már régen hogy megalodon(ősi óriáscápa) is fog szerepelni a fílmben.a 4.et nem steven fogja rendezni ?mert akkor megin a spino lesz a sztár.
  • Bullitt
    Hááát úgy nőhetett tolluk, hogy az 1ben még csak nőstényeket láttunk, hisz akkor még nem szaporodtak vadon-na jó elkezdtek de a raptorok nem-a 3ra meg már csomó hím lett a vadon szaporodás miatt..

Sam Neil nem tér vissza---->mégegy ok hogy ne nézzem meg
  • W B
    xar
  • Jrex
    a csirkeszauruszod=(compi)CHOMPSOGNATHUS triassicus
  • Seten

De szemét vagy! Igazán kiírhattad volna, hogy SPOILER! Most előre lelőtted az egész sztorit. :)

• blackgamer
  • Bokafix2
    Nem, a 4. részben az egyik Dinoszaurusz emberi öntudatra ébred, és elhatározza, hogy leigázza az emberiséget. A barátaival elhagyják a szigetet kézileg épített tutajokon és betörnek egy Dél-Kaliforniai bioüzembe, ahonnan veszélyes idegmérget tulajdonítanak el. Majd egy kismérteű csirke-szaurusz (amék olyan csirke alakú) álruhában felszáll egy zsúfolt New Yorki metróra, ahol elszabadítja a mérget.
    Majd később a többi dínó is kiszabadul a szigetről, mert elfoglalnak egy arra kószáló luxus turistahajót. Majd sorra kifosztják a lőszerraktárakat és nukleáris fegyvereket is szereznek maguknak. Egy cd lemezen megszerzik a rakéta indító kódokat is és hazavágják Oroszországot és Kínát. A megmaradt túlélők pincékben és alagútrendszerekben húzzák meg magukat. A Tyrannoszauruszok ezalatt romba döntik a nagyobb amerikai városokat. Az emberiségnek már kevés reménye maradt. Ezután a kis csirke-szaurusz összebarátkozik egy kislánnyal, aki a turistahajón foglyul ejtett emberek közül való. A kislány ad neki egy Sport szeletet és egy kifestőkészletet, aminek a dínó nagyon megörül. Ekkor elhatározza, hogy szembeszáll a fajtájával, az embereiség védelme érdekében. Visszaszerzi a raksi indító cd-t, és megadja egy katonai bázisnak a pontos helyzetüket. Máris elindulnak a vadászgépek a NORAD-ról, hogy kinyírják a dinókat. De a nagyfőnök dínó megneszeli az árulást, és a csirke szauruszt felakasztják. A kislány kiszabadítja a hajó foglyait és elkezd menekülni a szigetről. De pár raptor Simson motorral pillanatok alatt utólérik őket és mindenkit kinyírnak.
    A kislányt a fő dinó elé viszik aki be akarja kapni, de mivel a kislány himlős, inkább a tengerbe dobják egy szikláról. Közben megérkeznek a vadászgépek és lebomobázzák az egész szigetet, a kislányt időben felveszik és elröppennek. Ezután minden visszatér a régi kerékvágásba, újjáépülnek a városok, megindul a kereskedelem, ujra fellendül a gazdaság stb. A kis csirke szauruszról iskolákat és főtereket neveznek el, valamint az új ezerdollároson az ő képe látható.

Szóval jó kis film lesz.
  • Sixfreed
    Egyébként ami a harmadik részt illeti, én Gothic-kal vagyok... Engem rettenetesen irritált, hogy bárgyú karakterek szaladgáltak bárgyú dinoszauruszok és intelligens velociraptorok elől. Ráadásul hogyan evolváltak maguknak a raptorok ezalatt az egy-két év alatt tarajakat meg szarvakat? Ez gáááz...

A film másról se szólt, csak arról, hogy hogyan tudunk 89 percben minél több dínót begyömöszölni, és legyen nagyobb és nagyobb és nagyobb. És a végére még röptessük a ptreosaurusokat, mert az olyan fííííling.

Szerintem a negyedik részben mutáns technokrata triceratopszok fognak eltéríteni egy atombombát, hogy felvegyék a harcot egy csapat compognythus gerillával. És még az is kiderül, hogy Atlantiszt valójában a T-Rexek építették.
  • Jrex
    milyen háromból?
  • W B
    miben érted ezt a fejlődést? meik pontra a háromból?
  • Jrex
    a 4. jövőre lesz. amúgy gothic (bocs ha rosszul írtam) a tudomány fejlődik, te meg maradi vagy
  • espio
    Van Jurassic Park IV? Én csak háromról tudtam...