1759
Jurassic Park IV és a Trilógia
-
W B #116 utolsó szog jogán:
-A Dinosaurusok csak annyira hüllők, mint az emlősök.
-Vanak elvileg mamég dínó fajták, most nem a madarak ra gondolok. És nem feltétlenül változtak meg, pl: a bolytos úszóju
-65 millió év... bocsánat de csa anyit tudok mondani: Hülye az aki elhiszi hogy lehetséges dínókat klonozni. egyenlőre még 10 000 éves bölényt se tudtak, és akkor 65 millió éves állatok??? röhej...
bocs a helyesírási hibákért -
#115 mi az a offolás? -
blackgamer #114 pls ne offoljatok, van dinoszaurusz topic, ez a téma csak a filmekről szóljon! -
#113 szerintem nem nagy a valószínűsége ,hogy még élnek. és néhány év10ed alatt lehetne őket klónozni. ha majd az erszényes farkast, és ahozzá hasonló kissebb állatokat sikerült újra éleszteni, akkor megnyílik az út a dinosaurusok klónozására is, Addig is behűtök 1 pezsgőt a nagy napra. -
#112 ???????
-
#111 ?
-
#110 miért ne -
DJ BP #109 ,,A másik probléma az evolúció kérdése. A Kréta óta eltelt 65 millió év. Ennyi idő alatt lehetetlen, hogy nem következett be változás az élőlényekben. Sok a külső, környezeti behatás, illetve a már ismert alkalmazkodj-vagy-meghalsz elv. Ha élnének még dinoszauruszok, nem olyanok lennének, mint amilyenek a csntok alapján elképzeljük őket. Feltételezhetően kisebbek lennének, hogy könnybben felmelegedjenek a napi aktivitáshoz"
ez biztos így van, de ha klónozni tudnák jelenleg ugyanolyan lenne mint akkor, csökkenne a mérete az evolúció miatt, dehát az max jópár ezer év alatt :), -
DJ BP #108 ,,a Dinosaurusok nem hüllők!"
-
W B #107 én vagyok, de ne keres
-
#106 vagyto myvipen? -
#105 a jp1 93_as fílm
honnan tudjátok hogy lesz 5. rész is? -
#104 a 4 azért nekem is mert auguztus4.én születtem és 4/a szám alatt lakunk.
angolúl a nevem hasonlít John Hammond nevéhez
hány évesek vagytok? -
W B #103 a T-rex és Spino nagy ragadozók, de... a Spino még egy Allosaurus elől is "sírva észnélkül menekülne" tehát a Spino ilyen szintü nagy ragadozó -
#102 a 4 es szám nekem is -
Che #101 jah> ui: bocs a helyes írási és a fogalmazási hibákért, de alig látok már :) -
Che #100 A Sorna sziget volt ahol a dínókat gyárották,a Nubla sziget ahol bemutatták őket majd vacsira túristát kaptak, akkor ha tényleg van harmadik sziget tuti ott keresik a csontokat,ott foglyák be a békákat...a hülyeséget félre téve...én spec várom a 4. részt mondjuk én minden film folytatását megnézm és vagy teccik vagy nem...az első JP részt kb 6-7 évesen láttam de a legszaftibb jeleneteknél ált csukva volt a szemem így vagy 1 évig lyukacsos volt a szotri nekem :D a második nekem tetszett, bár tény, hogy az első feeling-jét már elvesztette...a hamradik nekem pont a sok hülyeség miatt tetszett...pl nekem tetszett a rex vs. spino jelenet is bármennyire hülyeség, hisz az ember mindíg kíváncsi hogy mi lenne ha két nagy ragadozó egymásnak menne...(kb hasonlatnak az alien vs. predatort tom mondani)amúgy a "Dinókat nem lehet klónozni" felkiáltással várjunk még úgy...őőő...hát pár év tizedet és vissza térünk rá :) de pár évtized és kiderül lesz-e a Star Trekben ismeretett szép és jó Föld nevű bolygó és az is kiderül, hogy lesz-e Apokalipszis :)amúgy régen nagy dinó fan voltam és most is szívesen nézek dok filmeket róluk. amúgy sztem ezzel a legtöbb gyerek aki 90 és 2000 között úgy 5 és 14 éves kor közt volt az dinó b*zi volt pont a JP miatt...amúgy a negyedik részt Spielberg bácsi rendezi? me akkor sztem jó lesz újra...remélem...spec én se vmi Godzilla 2.-t várok azaz nem arra vagyok kíváncsi, hogy a rex és a spino hogy fogócskázik az empire states building körül...nah egyenlőre ennyi ;)alohha és nem feledni ha raptort látsz kezdj el imádkozni :) -
W B #99 Afrikában élnek sauropodák. én az ilusztrációk alapján 15méterre becsülöm a testhoszuk. Ez még egy KIS méret, ahoz képest, hogy mekorára nötek meg több millió éve -
Bullitt #98 Nekem mindig is TOP 5 filmekbe volt a JP. 94'be 3 éves voltam ugyan, így nem akkor láttam az 1. részt. Ha jól emlékszem olyan 6-7 éves lehettem. Aztán szinte rögtön utána jött a 2. 2001-be meg ugye a 3.. Hát nem lett a legjobb, és nekem abban a Spino vs. Rex párbajban végig úgy tűnt, hogy a T-Rex nyert, de aztán a végén láttam, hogy utóbbi került a földre-nagy meglepetésemre...
A 4..Február 4-én születtem, szal bizakodok a 4es számban. Egyrészt mert iszonyat sok idő telt el a 3 óta, és volt idő átgondolni mit is akarnak.
Amúgy legjobban annak örülnék ha végre nem a B helyszín lenne, hanem az 1. részben látott sziget. Ha viszont városban lesz nem nagyon fog érdekelni. Az ilyen nekem túl....unalmas. Sokkal izgalmasabb egy szigeten a dinók elől menekülni. Szal én nagyon bizakodok, mivel sok idő telt el, át tudták gondolni a dolgokat. Az viszont aggaszt, hogy Sam Neil eléggé kiöregedett, pont idén szeptemberben lesz 60 éves.
"A mai világban élő dinók"hoz mg csak annyit, hogy lehetségesnek tartom, hisz az evolúció csodákra képes, lehet alkalmazkodni tudtak az oxigénkoncentrációhoz. Éghajlat meg ugye forró övekben hasonó, mint akkor. Amazonas mélyén lehet vannak még kisebb méretű dinoszauruszok... -
#97 honnad veszitek hogy lesz 5 is
-
#96 előszö is a dinok melegvérű hüllők másodszor a munkálatok elkezdődtek csak a forgatást akkor ha befejezték az indiana jonest. -
blackgamer #95 tutira nem lehet állítani, de az új Indiana Jones már biztosnak tűnik, ott már kész a forgatókönyv
utána várható a Jurassic Park negyedik részének forgatási munkálatainak elkezdése optimista esetben 2008-ban -
W B #94 Én azt nem értem, mért vagytok oda a JP3mért?!
a másik: a Dinosaurusok nem hüllők! -
saw123 #93 lesz -
#92 Hali! Vki megtudná mondani h akkor most tutkóra lesz 4. rész és ha igen akkor mikorra várható kb.? -
bad boy 2 #91 hello a jp-vel kapcsolatban a következöre jutotam.
1-rész :jó-nak lehet mondani tényleg hatásos film volt sok ember-nek az életét meg változtata de kicsit mese volt a dns lánc, a béka vérével való ki 'potlás" de azért látvany-nak elsöre kitünő volt a t-rex össze nyomja a kocsit vagy éppen üldözi.
2-rész : na itt már komoly gondok voltak mint pl: mercik "fényezése" egy ml 320 vagy nem tom milyen volt nem birta volna meg mozditani a buszt főleg nem ugy hogy bokáig érő sárban volt az autó de a szándéka fontos,érdekes hogy a szupi fegyvert ami 0.3 másod perc alat hat a mérgegy olyan helyre rakja a kocsiban hogy bele akad a háloba nevetni volt kedvem ilyenkor de még mindig tetszet a film ami nem derült ki vagy csak nekem nem hogy a hajóból hogy jötek ki a dinok és hova tüntek meg mik jöttek ki ami meg ölte a személyzetet? de ami a leg jobban nevettem az volt hogy a t-rex ivott abbol a vizből ami a medencében volt (gondolom amcsi szokáshoz hiven tele klóral ami egy 65 millió éves hűlőt kinyirt volna pár orán belül )de tetszeta zis amikor az emberek be mennek a "magas" fűbe kérem ezek nem igazi vadászok voltak szerintem ez vadászaton vagy menekülésen alap szábály de ennek ellenére tetszet a film.
3-rész :itt már sok minden sokkal több dolog ellent mondásosab volt mint az ellözö filmben de tetszet ez is igaz nem anyira de jó volt
negativum volt a repcsis rész az elején mikor a gép a kifutó pálya végén elindul a negydén kis hilyán halára gázolja a szabályosan áthaladó elsöbségel rendelkező spinot és ezután be sik a dzsungel közepére mert gondolom egy reptért a part hóz közel szoktak épiteni nem pedig ott ahol feltünnek ilyen gyalogos spinok apropó a spino -nak nincsen anya vagy apja hisz egyedül szar lehetet neki azon a szigeten a másik dolog pedig az hogy a nagy dínok a sziget belsején a kicsik a sziget külsején helyezkedet el és ez meg változót 4-év alat ugyan már meg nem hiszem el hogy az emberi csontrol le marta a hust a spino gyomor sava a csoda mobilrol meg a nap szemcsinek semmi baja nem lett a mobilt meg lehetet halani hogy csorog legeláb 50 centi hús meg bőr meg mit tudom én hogy min keresztűl de ez is jonak minösult mert minden új általában jó szokot lenni .
4-rész . még nem láttam de gondolom ugy lesz mint ahogy gohtic mondta 46-ként hogy városban lesznek mert egy két poszteren ugy van hogy a hátér eg város felhő karcoloi de ki zudgya remélem nem igy lesz mert szar lenne mint a harmadik érdekeseb lenne ha több ragadozo állatot meg csinálnának .
hát én igy láttam a jurassic park epizodjait tetszet mindegyik ugy ahogy de jó voltvárjuk 4 -et hátha felül tudja mulni az elözöeket . -
viizo #90 először is grat a kifejezőkészségedhez:
másodszor pedig: mivan? mármint az az első filmen kívül a többi nem tetszik? vagy mii? -
#89 Jurassic Park IV és a Trilógia EGY JO FILM TELJES ELKURÁSA -
#88 hello az én kedvenc filmem is a jurassic park összes része. az elsőt még 5 éves koromban láttam és magával ragadott. már azellőtt is kedveltem a díno kat. azért szerettem meg mert tudtam hogy van egy ilyen hely szerettem volna hogy legyen. azóta eltelt 11 év és még mindíg szeretem a filmet. ha nincs ilyen hely akkor csinálni kell. akkor mikor még dino őrült voltam aszerencse csontot testvéremmel ketten törtük el életemben először és kívántam valamit ezzel kapcsolatban valamit és én nyertem. ez 2005ben megvalósulni látszott mikor a t rex szövetet megtalálták( ami a kedvencem)de eddig MÉG! nem történt meg. -
W B #87 nem haltak ki:
1, madarak
2, úgy tűnik a maradék javát mi emberek írtotuk ki, de még vannak túlélők
SOHA SEM LEHET DINOSAURUSOKAT KLONOZNI! soha! -
#86 az első és második részért oda vagyok,mind2 moziban láttam anno,a második részt mozi előtt elolvastam regényben is!nekem nagyon bejött ez a két rész!nem is értem a második részt miért szidják annyian nekem nagyon bejött:)
3.részt 2-3éve néztem meg,és hát nagyon szar:D,nem tom nekem nagyon nem jött be
4.részt most tudtam meg hogy lesz:),de tuti faja lesz,sajna nincsenek dinos filmek:( -
#85 Nembaj, 80 éves trottyként vagy fenetudja hány évesen létrehozzák, megcsodálom, pár na múlva meg megmurdálok, boldogan.:D -
#84 Én azt sosem szeretném megélni. Kihaltak és ez így van rendjén, arról nem is beszélve, hogy ha netán létrehoznának egyet, azzal meghalna a mítoszuk. -
#83 Most megy az első rész a TV2-n -
#82 Hát én reménykedek abban hogy megérem azt a pillanatot amikor végre elő tudnak állítani egy dinoszauruszt. Volt az a hír hogy találtak épp T-rexszövetet csak az is olyan régi hogy nem igazán tudnak mit kezdeni vele. -
Syzygye #81 Egyetértek!Na ezek azok a területek ahol az ember szabadjára engedheti a fantáziáját.A mai embereket ismerve nagyívben letojnák ha találnának valahol a Földön egy dinoszauruszt.De viszont ittvan a másik dolog,hogy ahogy a filmben is van,elő lehetne őket állítani.És ebben több a realizmus mint hogy abban hiszek hogy vannak még valahol a Föld eldugott sarkában ősgyíkok.Tart már ott ma a tudomány,hogy feltámasszák ezeket az állatokat.Volt már erről korábban szó valamelyik fórumon,de a tudomány manapság nem igazán érdekli az embereket,jobb azt hallgatni hogy ezt basztad meg,ezt csaltad meg,ez vert meg,ez kibelezett,szóval ha lennének is ilyen kísérletek,nem tudnánk róla mert nem is akarják hogy ez publikus legyen.A másik,mint tudod a mai madarak közvetlen leszármazottai a dinoszauruszoknak,így aztán már ebből következtetve is,semmiképp nem maradhattak fel nagy testű őshüllők.Viszont kicsik,ahogy te is mondtad olyanok igen.Ez még bizonyításra vár.De én személy szerint abban hiszek jobban,hogy valami hasonló fog történni valamikor a jövőben mint a filmben látható. -
KnightRider #80
A lehetőség elgondolkodtató. Véleményem, és ismereteim szerint (amelyek természetesen lehet, hogy tévesek/hiányosak), a dinoszauruszok a mai Föld bizonyos elszigetelt klímájú területein fennmradhatnának, noha csak nehézkesen.
A baj a klíma. A Kréta kor után megváltozott az egész bolygó éghajlata. A légkör összetétele is megváltozott, a mai nitrogén/oxigén arány más volt az oxigén javára. Lehet, hogy egy dinoszaurusznak úl kevés lenne az oxigén, amit a mai levegőből kapna.
A másik a már említett klíma. A Kréta-Harmadidőszak váltás felbolygatta a jó öreg Földgolyót, jöttek az új tengeráramlások, kialkultak új éghajlat-változatok. Hogy mi is ennek az oka, ne menjünk bele, kismillió elmélet ltezik ezek magyarázatára. A lényeg: kaptunk egy hidegebb bolygót, ahol létezik olyan, hogy tél. A hüllők képtelenek lennének olyan hidegben megélni, belepusztulnának. A másik az ezek miatt megváltozott növényzet. A növényevők lehet, hogy nem tudnák megemészteni az új, alkalmazkodó nővényeket, és ebbe belepusztulnának. Így a húsevők is igen hamar éhen halnának.
Nem tagadom, vannak olyan területek a mai Földön, amelyek otthonául szolgálhatnának a dinoszauruszoknak. Elég tágas a forró égöv, és, tegyük fel, a fent említett oxigén-arányváltozás sosem volt számukra probléma, mondjuk alkalmazkodtak hozzá. Ragadozójuk csak másik ragadozó dinoszaurusz lehetne, nem hinném, hogy a forró égöv ismert ragadozói, nagymacskák és krokodilfélék, komoly veszélyt jelentenének egy közepes méretű dinoszauruszra.
A másik probléma az evolúció kérdése. A Kréta óta eltelt 65 millió év. Ennyi idő alatt lehetetlen, hogy nem következett be változás az élőlényekben. Sok a külső, környezeti behatás, illetve a már ismert alkalmazkodj-vagy-meghalsz elv. Ha élnének még dinoszauruszok, nem olyanok lennének, mint amilyenek a csntok alapján elképzeljük őket. Feltételezhetően kisebbek lennének, hogy könnybben felmelegedjenek a napi aktivitáshoz (feltéve a a dinoszauruszok a valóságban nem melegvérűek voltak)
Ezek az én elméleteim. Kérlek, írjatok kommentárt!
-
Syzygye #79 Végülis nem mondd senki sem hülyeséget.Xpeditorrnak is van valami igaza.Én is megszállott voltam és kiskoromban paleontológus szerettem volna lenni de valamilyen szinten én is hiszek ebben.De csak nagyon picit.Már csak abból a feltételezésből kiindulva hogy tudományosan bizonyított hogy nagyon sok rész még teljesen ismeretlen az ember számámra,soha be nem tette oda a lábát és hát azért minden évben több új állatfajt fedeznek fel.Minimális az esélye hogy léteznek de ahol ez feltételezhető oda kur.a nehéz lehet ám eljutni.:( -
#78 Hát első film nekem is nagy kedvencem, és a 2. részt is jónak tartom, a 3. részt már nem annyira, valahogy több ökörséget láttam benne mint a másodikban(pedig ott is volt, na meg az 1-ben is), pl. Spino felzabál egy T-rex-et meg megesz 1-2 emberkét de még üldözi a többieket, hogy minek azt ő tudja. Másik meg hogy át tud törni egy acélkerítést de a faajtóval már gondjai vannak...:D
Negyedik részt meg már én is régóta várom, kár hogy a rakat bejelentett film közűl ami érdekelne, mindegyik 2008-ban jön...:( -
Xpeditorr #77 (P.s.: És nem igazán érdekelnek ezek a lochnessi-szörny szerű bulvár sztorik, én tényleg komolyan tettem fel a kérdést, nem vagyok sem UFO, sem más bizonyítatlan 'hitkör' csatlósa, a dinoszauruszok elszeparált csoportjainak létezését viszont a 'miért ne?'-kategóriába sorolom. Nem vagyok egyébként vak megszállott, nem nézek akció-sorozatokat, de még x-aktákat sem, tk semmit, viszont a dinoszauruszokról csak nem tudok 'lemondani', ezt megértettem. Félre ne értsetek, semmi bajom azokkal, akik mondjuk X-akták szerű fantáziádózisokat néznek. Hiszen céljuk a szórakoztatás, ennyi. De nekem sokkal 'komplexebb' céljaim vannak, a kaland ígéretén k³vül (kutatás, felfedezés). Ezért is jelentene sokat, ha valaki pl beszúrna ide egy ezzel kapcsolatos cikket, bármit, ami hasznos. És ha vannak jelentkezők a 'túrára', azt is jelezzétek, mármint az esetleges SZÁNDÉKOTOKAT. Na olla)