1759
Jurassic Park IV és a Trilógia
  • Xpeditorr
    Ja, és folytatnám! (Srry amiért sokat írok, csak az olvasson, aki már eleve fáradt, annak úgyis mind1;D) Igazi dino-megszállott vagyok (lélekben), csak sajnos mindez eddig tettekben nem mutatkozott meg. Persze nekem is voltak enciklopédiáim ezekről az állatokról, tk 'beleástam' magam a témába, de az utóbbi pár évben azért eltávolodtam a dologtól..pedig a JP1 idején szinte valami 'vallásos áhitattal' képzeltem bele magam a Szigetre tartók élményeibe..minden a hangulatról szólt!! Na, vissza a kérdésemhez: Miféle pro és kontrákat hozhatnánk fel az "elveszett világgal" (nem a filmre gondolok itt konkrétan, hanem a 'jelenségre') kapcsolatban? Szeretném a szavakat tettre váltani és elmenni Costa Ricába (kutató exped³ció). Ez tk 'kalandosnak' tűnik, de megpróbálhatjuk a tudományos pillérekre helyezni! Ezért vagyok tk itt, hátha vannak hasonlóképp elhivatott, vállalkozó kedvű egyének erre, akik igenis kitartanak az elképzeléseik, vagy 'álmuk' mellett...ezekből a fajta emberekből van kevés manapság. Nah, mostanra ennyit, várom a véleményeket, fejtegetéseket, csak bátran!
  • Xpeditorr
    Elló-elló! Új vagyok itt (meg a neten egyáltalán). Engedelmetekkel rögtön a lényegre térnék! (Ámbár szabadjon megjegyeznem, hogy tetszik ez a fórum, ez a topic itt ni!) Egy -számomra- izgalmas kérdést(kérdéskört) tárnék elétek, mégpedig azt, h véleményetek szerint tényleg csak hipotézis-e és nem több, hogy valahol napjainkban is élhetnek/létezhetnek a világon (bizonyos) dinoszaurusz-fajták? (Most hagyjuk ki az ősi cápákat, meg stb, én konkrétan szárazföldi dinoszauruszokra gondolok, kb mint a filmben..) Mert nehogy már azt próbálják bemesélni nekünk, h ez a kérdés egy szinten van az UFO-kérdéssel...mert míg ez utóbbival szemben bizalmatlan és szekptikus vagyok (sosem láttam még), addig dinoszauruszok igen is egzisztálhatnak jelenünkben is, sztem van realitás-alapja!
  • W B
    hehe. téged kellene oda küldeni, hogy megegyenek.

én csak kutatni menék.
  • W B
    kiderül hogy van egy harmadik sziget

de azt setudjuk hogy az emberek, vagy a dínók halnak ki? remélemi
  • Syzygye
    5. rész?Nebassz :D
  • Bandew
    Elvileg a IV. rész a kihalásról fog szólni, szal nem tom...
  • W B
    már az ötödik rész is tervben van nyugi
  • Syzygye
    Bár dínóbuzi vagyok és szeretem a JP-kat,szerintem már nem kellene erőltetni ezt a 4. részt.Inkább kitalálhattak volna helyette valami mást.Én személy szerint a második részből továbbvittem volna azt az arénás ötletet.Az első kettő rész nagyon jó és a realizmusnál is megmarad,de a 3. hát az kiba nevetséges.Mikor a gyerek benyögi hogy 8 hétig élt a szigeten,hát jó sok Danonínót vihetett magával a kis buzi Na meg az a T-rex vs. Spino az is maxigáz.Meg úgy alapból hülye a sztori,ezért nem hiszek én a 4. részben mert el nem tudom képzelni hogyan hozzák össze megint az embereket a dínókkal.De 2008-ban majd kiderül,de én személy szerint jobban örülnék egy Godzilla 2-nek és mondom ezt úgy hogy imádom a Jurassic Parkot de sztem nem kellene már a 4
  • W B
    buék
  • W B
    haha...
    Na a SPino egy kibaszot bénaság volt. (nem is beszélve hogy a rex úgy kapta el a nyakát hogy a nyak csigojái 100% hogy eltörtek, na majd kitalálják, hogy élőholt)
  • gaboca1200
    Sziasztok!

Hát igen, kellet egy új szuperfélelmetes, szupernagy, szuperszaurus, aki majd kellőképpen terrorizálja szegény hőseinket. Ezért nyírta ki a spino már rögtön az elején a trex-et :)
    Egyébbként szerintem nem lett rossz a harmadik rész. Nem gondolom, hogy
    gonosznak állítaná be a dínókat. Legalábbis nem gonosszabbnak, mint az
    első kettő. Sőt a raptorok most először voltak gondos szülők. Az előző
    két részben inkább csak a húsdaráló szerepét töltötték be.
    Tényleg jó volt újra látni Dr. Grant-et, és Dr. Sattler-t. Nagyon jól megcsinálták a dínókat is. Ezen a téren sokat fejlődtek az előző részhez képest. Nekem a Pterosaurusokkal sem volt semmi bajom.
    Ami negatívum, az a szerintem írtó gyatra befejezés. Olyan, mintha az utolsó raptoros jelenet után elfogyott volna az alkotók utolsó ötlete is, s azt monták volna: Oké jöhet az amcsi hadsereg, aztán majd jól megmenti szegény szerencsétleneket. Én amikor elösször láttam, egész film alatt azt hittem, hogy majd hajóval húznak el a szigetről, mint a második Crichton regényben. Ez sokkal hihetőbb befejezés lett volna.
    Egyébbként én is várom a folytatást. Bár el nem tudom képzelni mit tudnak majd még kitalálni. Mindenesetre remélem valami normális sztorija lesz. :)
  • W B
    kösz, hogy betobtad oda a honlapom! (jurassicgothic)
    Most ujra megnéztem, a rex vs spino-t A Rex foga át ütöték a Spino nyakcsigojátit. és amikor ráncigálja a rex a spinot akkor a spino nyaka 100% sujosan roncsolódik.
    Magyarám a Jp3ban a spino élőholt. csak ezt tudom mondani
  • blackgamer
    sok linkemet már nem tudtam átláthatóan tárolni, ezért létrehoztam egy JP-s linktárat, remélem nektek is hasznotokra válik http://jurassicpark.lap.hu/
  • W B
    A lényeget könyen kiszurjátok
  • KnightRider

Persze, életben maradt. A könyvben is és a filmen is...
  • Kmarha
    hja tényleg, igy már tudom. jó kis berosálos hangulata lenne az tény.
  • Seten

De a kislány életben maradt, sikerült megmenteniük.

• W B
    A Dinosaurusok tollasak voltak. Szinte ez az egyetlen jó pont a JP3ban. Ja meg a kórus a Zenében
  • viizo
    Az első rész kiskorom meghatározó élménye volt, emléxem még mikor 94 táján itthon is bemutatták mozikban, hihetetlen élmény volt... Azóta vagy 20-szor tuti láttam, akkora fanatik voltam :)
    A második részt hatalmas várakozás előzte meg részemről, de sajnos csalódás volt, túl magasan volt a léc, és hiába egy elég kellemes kalandfilm, az utolsó 15 perc kivételével, mikor a városban szaladgál a t-rex, nem nagyon mutatott fel semmi extrát, messze volt a hangulata az elsőtől.
    A harmadikat már felnőtt fejjel, de szintén nagyon nagy várakozással néztem meg, ráadásul nem is tartottam túlságosan rossz előjelnek a rendezőváltást, hiszen tetszett Joe Johnston-tól a Jumanji, de kijőve a moziból bizony csalódás lett a végeredmény. Amellett hogy több logikátlanság és unalom van abban a rendkívül karcsú 80 percben mint az első kettőben együtt, valahogy teljesen személytelen és hiteltelen lett az eredmény, kezdve az idegbeteg Spinosaurusztól a tollas fejdíszű raptorokig.
    Mindemellett nagy JP fannak tartom magam, és nagyon várom már a JP4-et, jó lenne végre legalább az első részt megközelítő, látványos, izgalmas és újszerű epizódot látni.
  • Beni521
    Nem gondoltam volna h lesz 4. rész (bár eleve azt se h 3.). Nekem az 1. és 2. rész VHS-en van meg. A 3. nincs meg, de láttam már. Most a 4-re kíváncsi leszek, és megpróbálom DVD-n beszerezni.
  • KnightRider

A kislányos-kompis jelenetben a tengerparton nyaraló szülők mellől elkószál a kislányuk. Eléugrik egy kompi, kislány meg, hogy milyen aranyos. Erre hirtelen előszökken száz kompi az erdőből. Onnantól kezdve sjthető, mi történik...

A raptorharapásos jelenet csak az eredeti könyvben volt benne. Egy orvosnő szeméből mutatja be a jelenetet. A vihar kellős közepén helikopterrel hoznak be egy munkást, hogy elcsapta az exkavátor. Csakhogy a doktornő látja, hogy a sebek nem olyanok, mintha valamilyen gépi baleset okozta volna őket. A haldokló munkás meg halálában nyögi: "Raptor!"

• W B
    Ja az meik?
  • Kmarha
    hmm.. az melyik jelenet is volt?
  • KnightRider

Jó lenne, ha a Négyesnek az eleje az eredeti Chrichton-könyv prológusa lenne "A reptor harapása"-jelenet. Ha már a kisgyerekes-kompis jelenetet betették a Kettesbe... A raptorharapásos jelenet nagyon állat lenne a filmvásznon...
  • W B
    az a néger?
    ja és nem leszakadt, hanem letépték. (velocik)
  • JonDavis
    "egyik főszereplő Samuel L. Jackson, aki az első részben már meghalt "

Végülis csak a leszakadt karját mutatták
    Biztos túlélte,és azóta műkeze van
  • blackgamer
    ezek a fake plakátok is jók :)

egyik főszereplő Samuel L. Jackson, aki az első részben már meghalt

amúgy örülök hogy beírtad, érdemes minden infót gyűjteni, lehet hogy van valamennyi valóságalapja
  • W B
    5. ez is egy "pletyka" szerüség mint a többi
  • JonDavis
    1. máskor fogalmazz érthetően
    2. ha ez lesz a forgatókönyv,akkor else kezdjék csinálni
    3. nem ez lesz a forgatókönyv
    4. azt te csak akkor fogod megtudni,mikor elkezdik forgatni a filmet.
  • W B
    Akkor. A legújabb fejlemények szerint ez a forgató könyv:

Sandiegoban Több-egy labor vagy is működik amik klonozzák a dínókat titokban. (Hamond tud-e erről arról nincs info) Végülis egy a labor vagy laborok megsérülnek egy viharban és néyhán rapto kereket old. (veloci vagy valamien más hasonló dínó) és néhány embert megölnek. késöbb az állatokat lelövik, és rátalálnak az elhagyott laborokar. (tartal ma egy kipurcant spino, 3 t-rex, és egyébb erről info nincs) de ezeken kívül még jópár elszabadult állat kószál a városban. Hamond-dot egy bébi Spino öli meg, a Régész hősünket egy T-rex, a mikis matematikus "káosz"elméletes emberünket egy csapat raptor. Az egész káószban csak egy T-rex marad életben. Azt a B-telephelyre akarják vinni de még a Sandiegoi öbölben elszabadul a hajon és a vízbe ugrik. Pont ekkor jön a egy Kronosaurus (honan?) a küzdelmet már nem írják. De könnyü kitalálni valóságban a Krono könnyen nyerne.
  • Dexantreal
    Jó kis hsz
  • W B
    Giganotosaurus néhány centivel kisebb mint a T-rex. Magyarán a rex jobb. Na akkor elmondom a T-rex vs Spino valóságos mérkőzés eredményét ami halálig tart.
    "a rex az első percebn átvette a vezetést! és-és! A Spino veszít. egy ekkora ragadozó ellen nincs eséje. Még Vazul néni ellen sem"

A Hüjeséget férre téve a filmben a Rex elkepta a Spinos nyakát és onan a Spino soha a büdös életben sem szabadult volna. Csak holtan.

NOs a T-rex leg nagyobb foga pont ott vannak ahova kellenek. Amikor elkapja az áldozata nyakát akoor a legnagyobb fogak pont a nyakcsigojákat zuzák szét. (a Spinonak tehát a filmben a nyak csigojáit a rex olyan sújosan roncsolta, hogy az állatnak már semmi esjé sem lett volna) A másik a rex legalább párban portyázott. az agytérfogata meglehetősen nagy volt. és leletek maradtak fent az egyik vadászati stratégiájukrol. A Bekerítésről. Jópár rex egy kisebb csapat parát kerítetbe. Inen egyértelmü. Tehát Ankylosaurus sem volt nehéz dió ha két rex támad. Gyosra futni nem tudot de a nagyobb növényevők sem. A T-rex a legutolsó dinosaurusok közt volt. Kiváló alkalmazkodási képeségeinek köszönhetően.

A SPino egy hatalmas dög és hal fogyaztó volt. A Lemeze miat nagyon sérülékeny, a koponyája és fogai nem voltak megfelelőek a nagy állatok elejtéséhez. (ha szerencséje volt a korr sikerült de ez kis százalék) A Kisebb állatok meg könyen elszaladtak, ugyanis BAROMI lasu volt. Míg a T-rex "lazán" utolér egy átlagos embert, addig a Spino nem. A Szpino a Baryonyx rokona. Egy családba is tartoznak. Tehát ha a Spino JP3ban lévő test felépítését veszük, akkor kiderül, hogy egy négylábu állattal van dolgunk. (megjegyzem nem tudjuk, hogy a kezei mien hosszuak voltak, de nem olyan kis csökevényesek mint a fejletebb ragadozóké. De viszont a nagy karma a halfogásban kiváló ezköz volt, és a sok "kicsi" fog (annyira azért nem kicsik, az ember számára) kiválóan megtarotta a sikamlós halakat. A Spino idejében jó nagy halak éltek. (nagyobbak akár egy ember)
  • Seten

És akkor még nem is volt filmen a "Giganotosaurus"!

• otrosinka
    nemlényeg, sztem mindkettő jól mutat a vásznon.........
    egyébként én triceratopszot látnék szívesen még a 4. részben...az a kedvencem..
  • Seten

#39, #40 - Ezek mind mind csak feltevések. Soha nem fogják egyiket sem bizonyítani. (Hogyan is tudnák?)

• blackgamer
    A T-rex is dögevő egyes tudósok szerint :)
  • W B
    Na Dögevő imádók!
    A JP1 überjóóóóóóóóóóó!
    A JP2 JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ. Lehet hogy a könyvtől eltér, de nem szörnyekként mutata be a dínókat.
    A JP3 az a nagy fos. Egy dögevőből csináltak csúcsragadozót. A Spinosaurus szinte 0 a T-rexhez és a hasonló nagy ragadozókhoz képest.
  • KnightRider

Akkor bocs. Nem akarok flamelni, komolyan.

Wikipedián írják JP4-ről. Nézzétek meg, hátha tudok igazolni/cáfolni dolgokat:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jurassic_Park_4
  • _Vegeta_
    En is csak mokasan irtam. :)
  • KnightRider

Nyugalom, Zászlós! Csak vicceltem egyet.

Amúgy imádom a JP-t, gyerekkorom legmeghatározóbb filmje. Emlékszem, kiskölyökként pelaontológus akartam lenni. Meg megszerettem miatta Chrichtont.

Emlékszem, egyhangos alámondásos kalózvideón néztük a haverokkal, de mekkora ászság volt már!

Ja, amúgy olyan híreket hallottam, hogy a Négyes főszereplője Lex Murphy lesz, a hacker kiscsaj az első filmből, immáron felnőtten, és hogy visszamennek Nublarra, nem Sornán lesz az új sztori. Ti tudtok erről valamit?