188
-
#108 de ha már Flash börszdéj, kedveskedjünk neki önmagával, aki gondolja, írja le kedvenc flash-only oldalát. (vagy flash-többségi oldalát.)
nekem ilyenek jutnak eszembe (elég régen jártam már mondjuk flashkit-en, biztos van pár ász még.)
http://www.donniedarko.com
http://www.federicafontana.it/
http://www.eccentris.com -
#107 jó, hát ezen lehetne vitatkozni, hogy most ki talál ki egy feature-t, azt hogyan tudják tálalni, igényt teremtenek-e feature-re, esetleg egy kézenfekvő megoldás, amit mindenki várt már, csak nem tudtak eddig technológiai korlátok miatt megvalósítani, stb.
-
#106 azt viszont hülyeség elvitatni, hogy a flash a múlt és a jövő internete között egy fontos láncszem.
bár a lynx örök kedves marad nekem a maga kis textes felületével, de vannak oldalak, amelyek túlmutatnak ezen.
a jövőben meg az "oldalak" kifejezés is értelmét veszítheti. de a jövő összekapcsolt informatikai világhálózatairól értekezni itt kicsit off lenne, meg terjedelmében se fórumba való... :) -
Komolytalan #105 M$ nem a fejlesztői, hanem a marketingesei meg a salesei miatt tart ott ahol tart. SAP dettó. -
#104 C++-ban hol van nyitókacsacsőr?
Csúsztatsz te is rendesen. Pl. hol írtam olyat, hogy videokonferenciát programozok JS-ben? Idézd, kérlek. A videokonferenciának egyébként mi köze a webhez?
Elég komolytalan programozó lehetsz, ha nem tudsz egy ügyviteli szoftvert Java-ban elkészíteni. Ettől függetlenül ügyviteli szoftver != weblap, tehát még mindig nem látom, mit keres a flash a weben.
A Kitekintő gyorsvonatot inkább hagyjuk. Mit találtál nevetségesnek a GMail kezelőfelületén? Honnan tudod, mit tud, ha nem is használod?
"htmlben megírni az idő, tudás és pénz"
Idő csak egyszer, mert másodszor már fel tudod használni a saját keretrendszeredet, de válogathatsz a számtalan, ingyenes rendszerből is, mint pl. a prototype.js és társai. Pénz? Tudod te mennyi GPL-es könyvtár van, amiket lazán, pillanatok alatt felhasználhatsz? Tudás? Az kell hozzá. A flash-sel pont az a baj, hogy ahhoz nem kell a látványos eredmény eléréséhez. Ez a hiba.
"addig flashben kb benne van a tutorialban"
Olyan is. -
#103 "nem a programozók határozzák meg a fejlődést"
azert az m$ programozoi egesz jol meg szoktak hatarozni, hogy milyen szoftvert hasznaljanak az emberek.
"hanem a webes piac határozza meg azt, hogy melyik programozónak lesz ferrarija, és melyik megy a mekibe mosogatni"
bar nem ferrari, de a kornyekunkon folyton egesz napos jegyeket veve (vegul is csak napi 2.000 huf) alldogalnak autok SAP-vel kezdodo rendszammal... -
Komolytalan #102 Nem hülyék, csak a 90%-uk nem tud elvonatkoztatni a megszokott, nyitókacsacsőr zárókacsacsőr stílusú nyelvektől. A maradék 10% szerencsére el tud, ezért nem Cobolban programozunk ma már.
Leírom még1x, hátha felfogod: a flash azért van a weboldalakon, mert a piac igényli. Amit nem igényelt, azok elhaltak. Akármennyire is űberfasza stílusú, meg w3c kompatíbilis, meg anyámtyúkja webguru is ezzel mos - a piac nem programozói szempontok alapján ítél. Ha az alapján ítélne, akkor - az említett 90% vaskalapos miatt - a flash elhalt volna. De a pénzt nem a programozók adják, hanem ők kapják. Ergo nem a programozók határozzák meg a fejlődést, hanem a webes piac határozza meg azt, hogy melyik programozónak lesz ferrarija, és melyik megy a mekibe mosogatni. Ez ilyen egyszerű. -
Komolytalan #101 Csuszi, csuszi hátán.
"érdekes módon én tudok úgy JavaScriptet programozni, hogy megy IE-n és Firefoxon is egyszerre, ráadásul diszkrét javascriptet, amiről az itt lévők 99%-a szerintem azt se tudja, mi fán terem." - aha, persze. És az mindenre alkalmas, amire a flash. Videot úgy streamel hogy öröm nézni. Az összes audio/webkonferenciás dolgot abban fejlesztették. Persze.
"A flash-t, az AJAX-ot, a Java-t és a C++-t nem lehet összehasonlítani, legfeljebb egy AJAX vs. flash párosításnak van értelme"
Miért is? Ha a megrendelő szeretne mondjuk 1 ügyviteli szoftvert, amin emberek dolgozni fognak, kézre kell állnia, akkor mi is szól a Java vagy az Ajax mellett? Ha mindemellé még 28 telephelye is van az országban, akkor miért is C++? Ha esetleg a fejlesztési idő/ár is szóba kerül, akkor miért is rúgna bármi a flash mellett labdába?
"már a Linuxon elbukik a flash8+, és akkor még csak az egyik legnagyobb winfos konkurensről beszéltünk" - a legnagyobb, vagy inkább egyetlen komoly Windows konkurens a MacOS. A linux azért nem kap megfelelő támogatást, mert nem használják elegen, nem piac, porszem, nem konkurens. Ha lesz 10% elterjedtsége desktop piacon, akkor majd lesz rá normális player windowssal egyidőben. Addig meg írjanak maguknak a linuxosok, ha tudnak.
"Komolytalan: van g-mail-es címed? Még mindig csak adminfelületre jó a JS?"
Van valami, bár sose használom. Azért, mert a kezelőfelülete nevetséges egy relative igénytelen C++ programhoz (Outlook Express) képest is. De a többi levelezőklienst már nem is említem. És mindezektől flashben jobb kezelőfelületet lehet csinálni (amíg 2Dben maradunk). Ráadásul míg egy ilyen felületet htmlben megírni az idő, tudás és pénz, addig flashben kb benne van a tutorialban. -
#100 Ezek a programozók olyan hülyék. A flash-t se programozók készítették el, hiszen akkor ellentmondásra jutnánk. Meg is látszik rajta.
"AJAX kb lelopta azt, amit a flash az 5-ös verzióban tudott. "
Az AJAX MS találmány... Egyébként meg fogsz lepődni: ugyanazt a hatást az XMLHttpRequest objektum nélkül is el lehet érni, és akkor már nem AJAX.
A Dark Basic vs. flash példával nem a DB weben történő alkalmazásáról beszéltem, hanem arról, hogy a flash inkább a DB-hez hasonló célokra alkalmas, mint webolalakra. Isten ments, hogy DB programok keveredjenek weblapokra! A flash-nek is kár volt. -
#99 Komolytalan: érdekes módon én tudok úgy JavaScriptet programozni, hogy megy IE-n és Firefoxon is egyszerre, ráadásul diszkrét javascriptet, amiről az itt lévők 99%-a szerintem azt se tudja, mi fán terem.
MrPrise: van ilyen, JavaScript-nek és CSS-nek hívják, de egyelőre az XHTML kifejezést is csak a saját postjaimban láttam. A lehetőség már nagyon régóta adott, hogy elválasszuk a dokumentum szerkezet leírását (XHTML) a megjelenéstől (CSS) és a webalkalmazás (PHP, ASP, JSP, stb) kezelőfelületének működtetésétől (JavaScript). Ezek olyan szinten elválaszthatóak, hogy a CSS-t és JS-t csak linkeled a HTML file-ban. Tehát miről is vitatkozunk, ha a vitapartnerek 80%-a nem kompetens.
Lehet böngészőfüggetlen, hackeléstől és gányolástól mentes JavaScriptet írni, csak az önjelölt webfejlesztők képességeit ez igencsak meghaladja. MrPrise-nak adok igazat a #91-es postban foglaltakban.
A flash-t, az AJAX-ot, a Java-t és a C++-t nem lehet összehasonlítani, legfeljebb egy AJAX vs. flash párosításnak van értelme, de vegyétek már észre, hogy a C++-nak és a Java-nak semmi köze az előbbiekhez! A Java valóban egy virtuális gépen futó köztes kód, csakúgy, mint a C#, a C++ (szabvány szerint) egy platformfüggetlen, natív kódba fordítható nyelv (nem mintha Java kódot nem lehetne .exe-be fordítani pl), a flash pedig egy böngészőplugin, ami animációk megjelenítésére lett kitalálva, és szolgáltat egy gyengécske (a C++-hoz és a Java-hoz képest) szkriptnyelvet. És NEM platformfüggetlen, már a Linuxon elbukik a flash8+, és akkor még csak az egyik legnagyobb winfos konkurensről beszéltünk.
JavaScriptnél milyen böngészőbeállításokat kell megtenni? Ki lehet kapcsolni, meg be lehet kapcsolni. Az ActiveX és a többi MS-es f05 nem része a JavaScript-nek (elismerem, az XMLHttpRequest-et nekik köszönhetjük, és még függőben van a szabványosítása, de IE7-től már a MS sem ActiveX objektumként kezeli, a Window objektum része lesz).
Komolytalan: van g-mail-es címed? Még mindig csak adminfelületre jó a JS?
"Biztosan ezért ez a legelterjedtebb böngésző plugin."
Egy jó weblaphoz nem kell plugin, másrészt melyik a legelterjedtebb böngésző? És melyik a legjobb? Melyik a legszabványosabb? Na ugye...
"Az arpanet kifejlesztése tisztán katonai indokoltásgú volt"
Legyen.
"na és mond el az érveidet miért nem szabad ?? Talán mert a pentium 2-es gépeden percekig tölt egy flash oldalt, ami egy moder gépen pár pillanat... heheh"
Azta, az én apukám leveri ám a tiédet! Az ugye nem is ember, akinek gyengébb gépe van, mint neked? Gratulálok. Magadnak vetted, vagy apuci-anyuci adta szülinapra-karácsonyra? Egyébként miből gondolod, hogy egy swf vagy egy akármilyen file letöltődése függ a proci típusától vagy sebességétől? Itt sokaktól láttam már érveket, de tőled eddig csak fikázást és gizdulást láttam. Jó lenne, ha az eszeddel próbálnál vitatkozni, mert akármilyen géped is van, szerintem az én C64-em értelmesebben gondolkodik, mint te. (Nem, nem csak az van.)
DjDano:
"Nem azt írtam hogy a legnagyobb találmány, de kétségtelenül az egyik legjobb. "
De azt írtad, ahogy már mások is mondták, de elfogadom, legyen a legjobb találmány. DE MIÉRT?! Indokold már meg pls, hogy miért jobb pl, mint a HTTP protokoll. Még mindig ott tartunk, hogy higyjük el, mert olyan valaki mondta, akinek P2-esnél jobb procija van.
"hanem arról hogy mennyi mindenre jó a flash"
Nem is tagadta senki, hogy mennyi mindenre jó. Weboldalkészítésre például nem jó. (Lehet benne csinálni, de nem jó. Nagyon nem jó.)
"jó éjt kockafej ;)"
Kösz, megvolt.
Egyébként mennyit értesz azokból a szavakból, amiket itt használunk? -
Komolytalan #98 "Csak azt felejted ki, hogy egy jól megírt C/C++ programot simán le lehet fordítani szinte bármilyen platformra."
Aha, persze, meg a mikulás zsákjából ugrik ki a nyuszi aki a karácsonyfát tojja. Már Win meg Linux platform - ahol a vas tök ugyanaz alatta - alatt is teljesen eltérő módon kell mondjuk egy egyszerű TCP/IP socketes klienst megcsinálni. Flashben meg S=new XMLSocket() oszt jóvan. Amit írtál az max akkor igaz, ha a különböző platformon futó linuxokat nézzük.
Meg a platformfüggetlenségen kívül az se teljesen mind1, hogy mondjuk C++-ban mennyi idő alatt csinálsz meg egy per-pixel maszkot? Vagy N kép alpha channeles átmenetes megjelenítését? Flashben ezek 0 sor kódot igényelnek. 2D kezelőfelület fejlesztésben a flash az ász, ezt aláírta már nekem C++, Java, .net, mindenféle fejlesztő is. -
Komolytalan #97 Neked találták ki a flexet. A végtermék ugyanaz, csak az a programozó kockáknak való változat, akik nem bírják felfogni a flash idővonalas, meg párhuzamosan futó scriptes, eseményvezérelt működését. Ez nem bűn, programozók 90%-a nem érti a flasht, ezért lett a flex. Én meg örülök hogy a maradék 10%-ba tartozom:-) -
Komolytalan #96 "Miért nem szabad? Mert egy honlapnak elsődleges célja a tájékoztatás, a gyors információszerzés." Ezt meg hol olvastad kőbe vésve? Nem volt mellé írva az is, hogy a web fejlesztők+tartalom szolgáltatók csak azért költenek x milliárd dollárt évente, hogy a te pici popódat fényesre nyalják? Mert ha igen, akkor szerintem ideje volna felébredni. Egy honlap célja az, amiért a tulajdonosa fizetett. Cégesé általában az, hogy a cég termékét/szolgáltatását válaszd. Az hogy ez a gyors információszerzés (pl google) vagy a cég imageének sugárzása (említett oldal), vagy bármi más az oldalanként változik. -
Komolytalan #95 "A flash játékok megintcsak nem weboldalak, sőt, nem is szerves részei weboldalaknak, csak beemelt kisalkalmazások, amiket a weboldaltól teljesen függetlenül is lehet futtatni. Továbbá ugyanolyan vagy magasabb értékű játékok a flash-nél komolyabb technológiával is elkészíthetők, tehát ilyen téren körülbelül annyira értékes, mint mondjuk a Dark Basic környezet." - Waz, ne csúsztass már ekkorákat, mert a végén seggre ülsz és az fájni fog. Dark Basic (vagy .exe) plugin elterjedtsége mekkora? Ja, hogy nincs is olyan? Bocsi... Flash játékokat nem kell gépre telepíteni, biztosan nem cseszik széjjel a windowst, és a 7-esig bezárólag még azon a retek linuxon is mennek. Tényleg tök ugyanaz a két kategória, csak megfelelő csőlátás kell hozzá. -
Komolytalan #94 "A JavaScript kismillió dologra jó, nézd meg bármelyik Web2.0 címkével ellátott weboldalt. De hogy pontosabb legyek: az AJAX technológiát kihasználó lapokat."
AJAX kb lelopta azt, amit a flash az 5-ös verzióban tudott. Igen innovatív, tényleg web 2.0. Flashes oldalak 2000-ben már ott tartottak, ahol a nem flashesek 2006-ban. -
Komolytalan #93 "Magyarázd már el akkor, hogy miért kell komplett weboldalakat flash-ben csinálni?"
Mert a html kezelőfelület böngészőfüggő, nehézkes, nincsenek benne olyan controlok amik szükségesek egy modern alkalmazás feljesztéséhez. Flashben ugyanazt meg tudod csinálni 2D kezelőfelületileg mint mondjuk C++-ban. A kód (swf) mérete is relative kicsi marad, és egyszerre letöltődik az egész. Amihez htmlben javascripttel kell bűvészkedni, ami kb 28 böngészőbeállítást igényel, és így se megy csak vagy firefoxon vagy ien (egyszerre biztosan nem), azt flashben 1 db plugin engedélyezéssel meg tudod csinálni. JS-es bűvészkedések max admin felületre jók, mert ott 1 gépet beállítasz úgy hogy menjen rajta, és annak a böngésző beállításaihoz sose nyúlsz, nehogy elromoljon. Flashnél bárki használhatja a speckó kezelőszerveket. -
#92 Nem tudom van-e ilyen, de mi lenne ha a HTML-t mint kimenetet néznék és ehhez lenne egy magasabb szintű programozási nyelv / felület amivel le lehetne írni az oldal kinézetét, működését. Aztán a fejlesztő rendszernek megadjuk, hogy most generáljon ebből IE v Firefox kompatibilis HTML-t. Minden böngészőfüggő nyavaját ismerne ez a rendszer és ezek figyelembevételével generálná a HTML-t. Ez persze leginkább statikus oldalakhoz lenne jó. -
#91 Sajnos, nem létezik webfejlesztői jogosítvány, hogy csak az készíthessen weboldalt aki ért hozzá, így az "információs szupersztráda" (ez a net neve lámául :-D) tele van mazsolákkal, vasárnapi vezetőkkel, mi meg kerülgethetjük őket ha nem akarunk bajt. -
Caro #90 Csak azt felejted ki, hogy egy jól megírt C/C++ programot simán le lehet fordítani szinte bármilyen platformra.
Most írogatok egy kis scrolling shooter game-et, és ahhoz, hogy ezzel a PDA-mon tudjak játszani három dolgot kellett átírni a programban: a felbontást, a png file-ok helyét és át kellett mapolni a billentyűvezérlést.
Bár ez utóbbit xmodmap-al is meg tudtam volna csinálni, de így az igazi.
Innen annyi volt az egész fordítás, hogy a configure-nak meg kellett adni, hogy -host=arm-linux, majd mehet a make.
És ment. Még egy kis hardverspecifikus optimalizáció hátravolt, mint pl.: 32 helyett csak 16 bit, mert az SDL megcsinálja neked a 32 bites surface-t ha kéred, akkor is ha nem támogatja a hardver, csak akkor emulál, és emiatt lassabb. De ez is csak egy szám átírását jelentette a programban.
Ami nehezebb feladat az pedig hogy az ARM-ban nincs lebegőpontos rész. Szóval a programból amennyire lehet mellőzni kell a lebegőpontos számításokat. Ez sajnos tényleg nehezebb lesz, mert a játék egész fizikai engine-je erre épül, de mejd megoldom, legfeljebb nem lesz annyira realisztikus mint PC-n. -
#89 Szerintem az a fő gond, hogy sokan úgy használnak dolgokat, hogy nem ismerik eléggé. Nem tudják mire alkalmas, olyasmire használják amire nem való.
Pl. vannak weboldalak, amelyek gyakorlatilag egy kép és image map-pel vannak a linkek...
Ez kb olyan mintha valaki úgy vezethetne autót, hogy csak azt tudja hol a vezetőülés és tudja melyik a gáz. El tud indulni így is az autóval, de nagy valószínűséggel senkinek sem lesz jó ha elindul ;-) -
Komolytalan #88 "Totálisan külső szemlélőként engem rettentően idegesit amikor egy weboldal megnyitásakor hosszú másodpercekig kell bambulnom magam elé, ami betölt a flashes intró" Ez az egyik oldal. A másik oldal meg az, hogy pl flashben tudtunk használható sebességgel futó webes alkalmazást csinálni olyan feladatra, ahol naponta tízezres nagyságrendű listában jobbra-balra pakolgatást kell csinálnia a vele dolgozóknak. Ugyanez htmlben egyszerűen lassú volna. -
#87 Tegyék file a videot valahová és rakjál ki a linket rá, onnan majd letöltjük.
-
Komolytalan #86 "És akkor IGAZI C/C++ kód fut a gépen, nem ilyen erőforrászabáló sz*rok mint a flash!"
A flash kb annyira erőforrás zabáló mint a JAVA. Mindkét platform köztes kódot fordít, amelyet egy értelmező (na jó, javanál JIT fordító) futtat. Egyszerűen más a célja mint a C++ programoknak. Célja a platformfüggetlenség. A linux desktop meg nem tényező, tessék sokan linuxot használni, majd lesz rá normális flash player. Csúnya profitorientált világban élünk - ez van. Amúgy a flash sebességét erősen befolyásolja az is, hogy full vektorosan renderel, antialiasolva, és mindezt szoftverből (hogy általános maradhasson). A flash8 már ebben is adott lehetőséget, meg lehet mondani hogy az az alkalmazás egyes részeit bitmapként renderelje, természetesen így pixelre lesz igazítva, nem subpixelre. Az hogy ezt sokan nem használják az nem a flash hibája. Ha valaki C++-ban egy 1millió elemű rendezett tömbön lineárisan keres az se a C++ hibája, hanem a fejlesztőé. -
Komolytalan #85 "Egy jó koncepció elszúrása egy sz*r playerrel."
Biztosan ezért ez a legelterjedtebb böngésző plugin.
"A flash videót inkább ne említsük.
A procit is sokkal jobban eszi egy ffmpeg kodeknél, és a minősége is sokkal rosszabb azonos bitrátán."
Az On2 codec amit a flash 8 player már támogat az egyik legjobb jelenleg alacsony bitrátájú streamre. A 6-7-ben szereplő sorenson codec az tényleg tré volt, meg ami site még ezekben tárolja a videokat, az gyenge minőségű.
A htmles megjegyzéseidhez meg annyit, hogy látod, a flash fejlődik, évente jelenik meg belőle egy új, általában nem gyenge fejlesztésekkel. A html halála meg az exploder, ami jelenleg is a legelterjedtebb böngésző, de hány évente lesz belőle új, és amikor új támogat minden html újdonságot? -
Komolytalan #84 Szerintem azért használ a videa 8-as playert, mert az alatt már on2 codeces flv megy, míg 7-es alatt csak sorensonos ment (ami még a divxnél is nagyobb fájlméret, és rosszabb minőség). -
drwho #83 Régen dolgoztam a flash-hel, de már akkor is nagoyn zűrzavarosnak tűnt. Legalábbis, azért mert nem szoktam, hogy valamit, ami forgatókönyv szerű, miért kell "összeegerezni", miért nincs az egész szkriptesítve és miért kell rámerőltetni egy "úgyneveezett" fejlesztői környzetet. Miéert nme megy ecompiler/rel az egész. Egyébként, ha valaki jóra vágyik, akkor dolgozzon AJAX-szal, valóban nagyon klasz és nagyon sok toolkit van a neten. dojo, mechastics, etc, etc. baromi ügyesek és van köztük free for commercial (dojo) is... arról nem is beszélve, hogy kevesebb erőforrást is esznek ugyanarra a célra. bár megjegyzem a dojo-ban is van flash alkalmazva egy Widget-re, bár az valószínű máshogy egyelőre nem megoldható. -
#82 Ez hülyeség, rosszul tudod. Az arpanet kifejlesztése tisztán katonai indokoltásgú volt, csak később kezdték használni az egyetemek.
Amit pedig itt műveltek az szánalmas. Az internetet épp a haladó szellemű gondolkodás vitte előre, gondolj csak bele, mi lett volna, ha olyan emberek kezébe kerül, mint te? Dinamikus tartalomról és így fórumokról nem is álmodnánk, statikus oldalakat néznék egész nap (amíg meg nem unnánk). Vannak hibái a flash-nek, ez egyértelmű, de minek nincsenek? Tényleg sok helyen fölösleges a használata, ahol sokkal gyorsabban lehetne ugyanazt a színvonalat hozni a html+css párossal, de pl. egy termékbemutató oldal lehet ugyanolyan hatásos flash nélkül? -
Indigo #81 -
Indigo #80 Igénytelen a te anyukád ((hogy nevelhetett fel egy ekkora tahót?!?))
Miért nem szabad? Mert egy honlapnak elsődleges célja a tájékoztatás, a gyors információszerzés. Itt megint az történt, hogy a fejlesztők átestek a ló túlsó oldalára. Mi az hogy majd' 20 mp-ig tölt be egy nyamvadt weblapot?!? Addig háromszor elolvasom a gyűrűk ura trilógiát bazze ^^ Engem pl frusztrál hogy ilyen sokáig tölt, és ezzel gondolom nem vagyok egyedül. Közhelyes, de nagyon igaz: rohanó világban élünk, és az idő pénz. És teljesen feleslegesen ne vesztegessék az én időmet!
Egyébként csicsásnak csicsás (van aki szépnek nevezi...), kedves kis zene is szól mellette, csillog-villog stb. De mire odáig érnék hogy megtudjam amit meg akarok, addig máshol már régen utánanéztem...
A többi érvet meg előttem leírták, bár úgy látom téged nem nagyon érdekelnek az érvek (szerintem el sem olvastad), csak azért írsz ide hogy fikázhasd a fikázókat... (és ezáltal te magad is azzá válsz ::::))))
A flashnek is megvan a maga szerepe és helye az interneten, nagyon hasznos találmány. Nem ezt vitatom. De az igaz hogy az esetek 90+ százalékában értelmetlen és fölösleges az alkalmazása, pláne amilyen gány munkáktól hemzseg a net...
"Nem azt írtam hogy a legnagyobb találmány"
Márpedig azt írtad, meghazudtolod saját magadat -> -
#79 Gyerekek, kezdem lassan úgy látni a hozzászólások alapján, hogy csak azok fikázzák a flash-t, akiknek esélyük sincs agyi gyengeségük okán megfelelő szinten elsajátítani a hozzá való fejlesztést, és ezért az irigység munkál bennük. -
#78 Nem azt írtam hogy a legnagyobb találmány, de kétségtelenül az egyik legjobb. (láss ne csak nézz)
végül te valamit nagyon félreértesz, itt most nem a webes nyelvek összehasonlításáról van szó, hanem arról hogy mennyi mindenre jó a flash
jó éjt kockafej ;)
-
#77 nagyon igényes oldal, azért mert te igénytelen vagy még nem kell lefikázni... na és mond el az érveidet miért nem szabad ?? Talán mert a pentium 2-es gépeden percekig tölt egy flash oldalt, ami egy moder gépen pár pillanat... heheh -
Indigo #76 Kiváló példát mutattál arra, hogy hogyan nem szabad weboldalt fejleszteni...
-
#75 "A Flash az egyik legnagyobb internetes találmány, azért nem kéne fikázni mert nem támogatja az 1%-os részesdéssel bíró Linuxot a 95%-os Windows-al szemben!!"
Megtudhatjuk, hogyan jöttek ki ezek a számok? Esetleg a hasadra ütöttél? Nagyobbat kellett volna, hogy fájjon.
Miért a legnagyobb internetes találmány? Szerintem a legnagyobb internetes találmány a HTTP protokoll, nélküle te se vernéd itt a nyálad. Van valami indokod, vagy higyjük el, mert Te mondod?
"Szánalmas minden fikázó, de nagyon!!"
Miért is? Szerintem a Linuxot fikázók szánalmasak, mert azt sem tudják, mit fikáznak, mivel közelről még sosem látott Linuxot a nagy többsége. Eddig 0 érvnél tartunk.
"A Flash kismilió dologra jó, Interaktív tartalmak weboldalakra, bemutatók (pl Nokia oldala) reklámok, flash játékok, elég csak megnézni a Honfoglalót példának... tehát nem csak szép de nagyon hasznos is!!"
A JavaScript kismillió dologra jó, nézd meg bármelyik Web2.0 címkével ellátott weboldalt. De hogy pontosabb legyek: az AJAX technológiát kihasználó lapokat. A Honfoglaló akár asztali alkalmazás is lehetne, a Honfoglaló nem weboldal, hanem egy flash-alapú kvízjáték. Ha megnézed, maga a játék a weboldaltól teljesen elkülönülő ablakban nyílik meg.
Ha te szeretsz órákat várni, mire letöltődik egy flash-es reklám, a te bajod, én speciel nem reklámokat nézegetek a neten.
A flash játékok megintcsak nem weboldalak, sőt, nem is szerves részei weboldalaknak, csak beemelt kisalkalmazások, amiket a weboldaltól teljesen függetlenül is lehet futtatni. Továbbá ugyanolyan vagy magasabb értékű játékok a flash-nél komolyabb technológiával is elkészíthetők, tehát ilyen téren körülbelül annyira értékes, mint mondjuk a Dark Basic környezet.
Ezek lettek volna az érveid? Kellemesen megmosolyogtatóak voltak így 11 körül.
Röhögjél nyugodtan, állítólag egészséges. -
#74 én már egyszer leírtam az érveimet, de te csak eszméletlen marhaságokat írtál!! De hagyjuk én az ilyen emberkéken mindig jókat röhögök,,, -
#73 Köszönjük a mélyen szakmai, értelmes érvet! Még ilyet, még! Nagyon ügyes vagy, 5 szmájlira is rá tudtál kattintani! Bravó! Menjél szépen játszani tovább, az majd lenyugtat. -
#72 Ez viszont pont olyan "ronda", mint egy "txt-ben felhányt" honlap, és nem láttam rajta olyan funkciót, amit ne tudnék JavaScriptben ugyanígy megvalósítani. Bár egy apró különbség van: a JavaScriptes megoldás JS nélkül is működne (olvass utána: Diszkrét javascript), sőt, Lynx alól is. A keresőbarátság és az accessibility már csak hab a tortán... Nálad a labda.
Hogy te is megértsd: nem a flash-sel vagy a flash zártságával van bajom, és még az sem zavarna, hogy Linux alá nem elérhető. Az viszont borzalmas, hogy mióta létezik, még mindig legalább 99 teljesen helytelen és értelmetlen alkalmazása jut 1 normálisra. Ha mindenütt normálisan használnák, nem lenne semmi baj, mert kit érdekel, hogy nem szabványos egy megvalósítás, ha van rá egyenértékű szabványos alternatíva. Magyarul lehet flash-es menü, ha elérhető egy ugyanolyan értékű (akár vízuálisan is megközelítő színvonalú) változat, amihez nem kell flash. De az esetek 99%-ában ez nem így van, és amíg ez meg nem változik, addig a flash-nek nincs helye a weben. Asztali alkalmazásokban van, mert ha nem fut egy ilyen Linux alatt, akkor keresek/írok alternatívát.
De csak hogy mutassak valamit én is: a Pixoh-t te miben írnád meg? -
#71 az ilyen kergemarhák mit keresnek itt a fórumon???
Most már elegem van a sok baromból, aki itt nevetséges dolgokkal fikázza a Falsh-t... -
#70 "akadálymentesség: ha a WCAG-re gondolsz, akkor egy full flash oldalnak legalább annyi eszköze van arra, hogy megfeleljen neki, mint egy html-css combónak"
Az általad idézett oldal nem alkalmazza.
Sajnos nem is valid - HTML szempontból - pedig az is megoldható lenne.
Sajnos az automatikusan induló háttérzene "túlkiabálja" a felolvasószoftvert, a világos hátteren megjelenő szöveg pedig kissé ront az élvezhetőségből - akár csak a 10 másodpercen túl megjelenő tartalom.
Kár. -
#69 hát ez az oldal nem kifejezetten rendszeres használatra lett elkészítve ha nemvetted volna észre...de ha az kell, a flash tud olyat is
amúgy ha nemvetted volna észre nem vitázom veled, mert sztem aki szerint ki kéne irtani az összes flash tartalmat a webről, illetve nem képes felfogni, hogy a webet nemcsak masszív kockák használják, az nem érdemes rá...ezért a csipetnyi alpári...nah jóéjt