188
  • roliika
    Próbáld meg linux alatt! :DD Mert azzal jobb nem? :D
    Van nekem is linux a gépen de grafikai cuccokat halál azzal csinálni, flash editor meg nem is létezik normális alá. Álmodtam 1 nagyot és megpróbáltam Linux alól RFT doksit konvertálni PDF-be...19 megát. Az álom álom maradt mert az Open Office 5*-i próbálkozás után is 2 perc alatt megadta magát, de ez a művelet .doc kiterjesztéssel és 8megás mérettel sem volt sikeres. A linux iszonyat jó a hálózati cuccok kezelésében, rendkívül gyors, szerverként megbízható és biztonságos ami a winről nem mondható el, deee ilyen home oprendszereket nem kéne eröltetni, ha nem musztály, mert igaz nem fagy le, de esetenként bugosabb mint a win. /Linux alól másik vinyó NTFS-es kiírása DVD-re katasztrofális ha a linux partíciódon nincs 5giga szabad hely/.
  • Shadow_THH
    verdena tahoma arial szabvány windows fontok
    tényleg nevetséges hogy sem css-ben sem dhtmlben ennyi év után sem lehet tetszőlegesen fontokat választani hacsak nem kényszeritjük a felhasználót hogy letöltsön az oldalunkról pár száz darabot elötte
  • Shadow_THH
    még a fikázáshoz hozzá tenném hogy mx 2004 óta van direkt mobilos és hordozható platformokra történő fejlesztéshez környezet. Gondolom ti akik fikáztok sokat programoztatok már symbianban és java micro editiont is kenitek vágjátok, ezért mondjátok aztr, hogy 'ugyan mától két kattintással tudok irni játékot telefonra is' egy felesleges és nevetséges próbálkozás

én majd leestem a székről amikor megjelent elöttem a nokia 3650es képe hogy nyomkodjam a gombokat, és közben mutatja hogy hogyan fut rajta a flash
  • Komolytalan
    Verdana szerintem nem szabvány windows font, hanem az office része, szóval ha szigorú vagy akkor flashen kívül csak az Arial:-)
  • DjDano
    A Flash az egyik legnagyobb internetes találmány, azért nem kéne fikázni mert nem támogatja az 1%-os részesdéssel bíró Linuxot a 95%-os Windows-al szemben!! Szánalmas minden fikázó, de nagyon!!

A Flash kismilió dologra jó, Interaktív tartalmak weboldalakra, bemutatók (pl Nokia oldala) reklámok, flash játékok, elég csak megnézni a Honfoglalót példának... tehát nem csak szép de nagyon hasznos is!!
  • Komolytalan
    A Flasht a 7-assal bezárólag a Macromedia fejlesztette, a 8-as már vegyes felvágott (van benne Adobe beütés). Ezután (kb 1 éve) megvette az Adobe a Macromediát. Szóval abból, hogy az Adobe mit csinált a PS5 óta nem igazán lehet semmi következtetést levonni a Flash fejlődésére.
    Ami látszik: Flash fejlődése a 8 óta erősen felgyorsult, és már igen komoly dolgokat is lehet benne csinálni. Ebből se az jön le nekem hogy az Adobe akkora láma cég volna. Pl vannak elmebetegek, akik C64 emulátort kezdtek el Flex-ben írni (vagy flex2-ben, mittomén, ugyanaz a végtermék).
    A gagyi flashekkel szembe lehet tenni a gagyi htmleket, abból is van tengersok. Meg a gagyi javat, java scriptet, C++-t, akármit. A gagyiság nem mindig az eszköz hibája. Flashből nincs annyi ingyenes/licenszelhető motor, amivel ilyen helyre kis oldalakat lehet csinálni mint az sg. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehet benne ilyen helyre kis oldalt csinálni mint az sg. Mert lehet, sőt jobbat is. Htmlben jelenleg kissé macerás volna egy videochatet összehozni, de akár egy sima chat sincs benne a tutorialban. Flashnél igen. Rengeteg olyan előnyt mutatott már 2000-ben a Flash 5 magasságában (pl kétirányú kommunikáció, grafikus és fejlesztő ugyanabban a környezetben dolgozik, stb), amit a html alapú fejlesztőeszközök csak most kezdenek pedzegetni, vagy még most se megy nekik. Platformfüggetlen videora, hangra, fontra, vektoros anyagokra csak a flash jó jelenleg. Nameg a java, de azért az nem gyengén van lemaradva mind elterjedtségben, mind fejlesztés egyszerűségében a flashhez képest. Java weben ma már egyátalán nem vicces, aki halad az íratja át a javas klienseket flashre.
  • blakshep
    jóh persze azért amiért már tízéve sírnak azt belerakják(persze jó bénán) de a koncepcióval teljes gázban vannak azt se vágják, hogy most non-destruktív vagy destruktív programot akarnak. időnként beraknak egy új plugint de az a alap ugyanaz. amikor a cs2 featurelistá között ovlastam ,hogy végre újragodnolták a rétegeket, és kiderült, hogy annyi az új, hogy ki lehet mostmár több(!) réteget is választani én azthittem leszúrom magam
  • blakshep
    egyébként miylen az a linux alá írt "normális" plugin? mert flashplayer világa eléggé egybites vagy működik vagy nem. linux esetében melyik áll fenn?
  • Macc
    Mondjuk 5-ota volt par nagyon fontos valtoztatas. Layer groupok pl ami pont a 6-osban jott be, de ez csak 1 abbol a 20-bol amit nap mint nap hasznalok. De ezen nem veszunk ossze, mert az teny hogy gaz amit programozas neven adobe-nal csinalnak.
  • blakshep
    vagy például arra sem született még más alternatíva így 2006-ban, hogyha vki netán más fontot szeretne használni a verdanan és arialon kívűl. és még sorolhatnám.
    mondjuk hiányolok egy kényelmes fejlesztői készletet amivel könynen gyorsan meg lehet oldani ezeket a dolgokat(mint például browser back forward gombok működése, az említett felbontás kérdés...stb)
  • Shadow_THH
    ez igy van flash lejátszó 95%ban van a gépeken
    tehát nem kell midnig a legújabb codecet és lejátszót letölteni minden különböző filmért, ileltve viszonylagos biztonságot nyujt az ellen hogy lelopják, hiszen a flash maga az flv visszafejtését sem támogatja
  • Shadow_THH
    Flash 8, Flex, Flex2, Flash 9 =/= szar

egy olyan program amit bárki le tud tölteni és bármire könnyen használni csak ezért hadd ne minősüljön szarnak, mert valakik baromkodásra használják. Ez olyan mintha valaki szar verseket irna a gépén és ezért az egész notepadot utálni kell

ha pedig 640*480ba ir flasht akkor ahhoz csak gratulálni tudok. a megfelelő megoldás az lett volna, hogy full képernyős html-en belüli flasht csinál és fs commandban allowscalet bekapcsolva hagyja. Igy a teljes képernyőre kiterjed a flash felbontástól függetlenül
  • blakshep
    mert ez az egyetlen platform és böngészőfüggetlen megjelenítő felület. Ami télleg minden gépen ugyanúgy fog kinézni és működni.
  • blakshep
    raingun gondolkodjál már, ah csak erre lenen jó akkro vajh miért az összes netes videó oldal flv-ben tárolja az anyagokat?
  • blakshep
    adobe kb öt éve csak szemetet csinál. photoshop 5 óta semmi lényeges változás nem történt. azóta már mindenki továbblépett de vknek kurva sok pénze van, hogy ne tudják csak úgy letaszítani.
    egyébkétn meg faszok vagytok midnent meglehet csinálni flashban amit htmlben vagy bármi más kliensben, csak sokkal több midnent és jobban. jah azé kell 640x480-ben mert szarul van megírva
  • Macc
    Hat flashben sokminden keszul, teny hogy vannak gyotrelmesen ocska site-ok, de vannak nagyon jok is. Amugy aki kicsit is ad magara, az megoldja a meretvaltoztatast (ha ezt a tartalom engedi)...
  • raingun
    Utálom a flash-t, csak rajzfilmekre jó és mások bosszantására.
    És mennyi weboldal alkalmazza!
    Van olyan amelyik teljesen abban van írva, így 640x480 pixelben kell néznem egy 19"-os TFT-n!
    És sokaknak tetszik mert csillivilli
  • Macc
    Hat a cegnagysag =/= programminoseg, es ezt az Adobe a CS2 ota csak erositi: lassu, lomha bugos, es zabalja a memoriat. Win multitaskingal gyotrelem hasznalni...
  • Shadow_THH
    /flém
    mindenesetre windows alól írtad ezt az üzenetet
  • Tetsuo
    Ne gyere a Microsofttal, föleg nem a példádban, ahol Cégnagyság ~ Program jóságával.. LOL
  • Shadow_THH
    a flash dokumentációról annyit hogy csak a fejlesztői környezethez adott röviditett help file vetekedik a háború és béke hosszával

de mivel te olvasott ember vagy gondolom a rövidsége miatt fikázod

de kell is, hiszen amióta az ADOBE megvette a microsoft után a második legnagyobb softver óriás monopólium, de bizonyára azért mert csak szemetet csinált eddig
  • Macc
    Jogos, Linux-rol fogalmam sincsen, foleg nem arrol, hogy milyen plugin van ra vagy nincs... (elottem szolot vettem alapul)

irkaize: nem tudom mi bajod a flash-es alkalmazas fejlesztessel, es nem tudom milyen dokumentaciot hianyolsz. Ha valakinek izgo mozgo interaktiv web-es feluletre van szuksege, akkor azt rendel, es ha nem hulyet biz meg, es o maga sem hulye, akkor azt kapja amit szeretne (nalam legalabbis igy mukodik).
  • Shadow_THH
    miről beszéltek ti tudjátok egyátalán mire van a flash?
  • irkab1rka
    flashban irt alkalmazás = 0 dokumentáció, 0 esély maintenance-re.

fire and forget típusú. Ha flash-t irsz, még mindíg át tudod baszni az ügyfelek 99%-át, mert fogalma sincs, hogy mit vesz :DDDD És ebben a BMW-től a Microsoftig mindenkinek ott a weboldala.. LOL
  • strogg
    nekem muxik rendesen a firefox flash plugin.
    Ettől függetlenül a flash-t nem kedvelem.

Amit végre kiadhatnának linuxra az a flash fejlesztői környezet.
  • Shadow_THH
    mind szakértők vagytok a témában már a 4-hez is volt linux alá plugin

Boldog 10ediket Flash! Fújd el a gyertyát és kivánj végre OpenGL támogatást :)
  • Macc
    Mondjuk eleg nyomi, hogy nem kepesek egy nyamvadt plugint kiadni Linux-ra...

Amugy nehany flash-es munka tenyleg botranyos, foleg a sok toltesi ido miatt, mert a hulye fejleszto sem ertett ahoz amit csinalt. Erdekes, hogy ha pl bannert kell csinalni, sok esetben meguszom 4-10KB-bol, mig ugyanazt gif-bol nem is tudnam megcsinalni, vagy kb 20x -osa lenne a meret.
  • nedudu
    Majd ha linux alá is írnak egy normális plugint akkor adok nekik 1-2 évet, de addig be lehet venni...