Komolytalan: érdekes módon én tudok úgy JavaScriptet programozni, hogy megy IE-n és Firefoxon is egyszerre, ráadásul diszkrét javascriptet, amiről az itt lévők 99%-a szerintem azt se tudja, mi fán terem.
MrPrise: van ilyen, JavaScript-nek és CSS-nek hívják, de egyelőre az XHTML kifejezést is csak a saját postjaimban láttam. A lehetőség már nagyon régóta adott, hogy elválasszuk a dokumentum szerkezet leírását (XHTML) a megjelenéstől (CSS) és a webalkalmazás (PHP, ASP, JSP, stb) kezelőfelületének működtetésétől (JavaScript). Ezek olyan szinten elválaszthatóak, hogy a CSS-t és JS-t csak linkeled a HTML file-ban. Tehát miről is vitatkozunk, ha a vitapartnerek 80%-a nem kompetens.
Lehet böngészőfüggetlen, hackeléstől és gányolástól mentes JavaScriptet írni, csak az önjelölt webfejlesztők képességeit ez igencsak meghaladja. MrPrise-nak adok igazat a #91-es postban foglaltakban.
A flash-t, az AJAX-ot, a Java-t és a C++-t nem lehet összehasonlítani, legfeljebb egy AJAX vs. flash párosításnak van értelme, de vegyétek már észre, hogy a C++-nak és a Java-nak semmi köze az előbbiekhez! A Java valóban egy virtuális gépen futó köztes kód, csakúgy, mint a C#, a C++ (szabvány szerint) egy platformfüggetlen, natív kódba fordítható nyelv (nem mintha Java kódot nem lehetne .exe-be fordítani pl), a flash pedig egy böngészőplugin, ami animációk megjelenítésére lett kitalálva, és szolgáltat egy gyengécske (a C++-hoz és a Java-hoz képest) szkriptnyelvet. És NEM platformfüggetlen, már a Linuxon elbukik a flash8+, és akkor még csak az egyik legnagyobb winfos konkurensről beszéltünk.
JavaScriptnél milyen böngészőbeállításokat kell megtenni? Ki lehet kapcsolni, meg be lehet kapcsolni. Az ActiveX és a többi MS-es f05 nem része a JavaScript-nek (elismerem, az XMLHttpRequest-et nekik köszönhetjük, és még függőben van a szabványosítása, de IE7-től már a MS sem ActiveX objektumként kezeli, a Window objektum része lesz).
Komolytalan: van g-mail-es címed? Még mindig csak adminfelületre jó a JS?
"Biztosan ezért ez a legelterjedtebb böngésző plugin."
Egy jó weblaphoz nem kell plugin, másrészt melyik a legelterjedtebb böngésző? És melyik a legjobb? Melyik a legszabványosabb? Na ugye...
"Az arpanet kifejlesztése tisztán katonai indokoltásgú volt"
Legyen.
"na és mond el az érveidet miért nem szabad ?? Talán mert a pentium 2-es gépeden percekig tölt egy flash oldalt, ami egy moder gépen pár pillanat... heheh"
Azta, az én apukám leveri ám a tiédet! Az ugye nem is ember, akinek gyengébb gépe van, mint neked? Gratulálok. Magadnak vetted, vagy apuci-anyuci adta szülinapra-karácsonyra? Egyébként miből gondolod, hogy egy swf vagy egy akármilyen file letöltődése függ a proci típusától vagy sebességétől? Itt sokaktól láttam már érveket, de tőled eddig csak fikázást és gizdulást láttam. Jó lenne, ha az eszeddel próbálnál vitatkozni, mert akármilyen géped is van, szerintem az én C64-em értelmesebben gondolkodik, mint te. (Nem, nem csak az van.)
DjDano:
"Nem azt írtam hogy a legnagyobb találmány, de kétségtelenül az egyik legjobb. "
De azt írtad, ahogy már mások is mondták, de elfogadom, legyen a legjobb találmány. DE MIÉRT?! Indokold már meg pls, hogy miért jobb pl, mint a HTTP protokoll. Még mindig ott tartunk, hogy higyjük el, mert olyan valaki mondta, akinek P2-esnél jobb procija van.
"hanem arról hogy mennyi mindenre jó a flash"
Nem is tagadta senki, hogy mennyi mindenre jó. Weboldalkészítésre például nem jó. (Lehet benne csinálni, de nem jó. Nagyon nem jó.)
"jó éjt kockafej ;)"
Kösz, megvolt.
Egyébként mennyit értesz azokból a szavakból, amiket itt használunk?