• Komolytalan
    Csuszi, csuszi hátán.
    "érdekes módon én tudok úgy JavaScriptet programozni, hogy megy IE-n és Firefoxon is egyszerre, ráadásul diszkrét javascriptet, amiről az itt lévők 99%-a szerintem azt se tudja, mi fán terem." - aha, persze. És az mindenre alkalmas, amire a flash. Videot úgy streamel hogy öröm nézni. Az összes audio/webkonferenciás dolgot abban fejlesztették. Persze.
    "A flash-t, az AJAX-ot, a Java-t és a C++-t nem lehet összehasonlítani, legfeljebb egy AJAX vs. flash párosításnak van értelme"
    Miért is? Ha a megrendelő szeretne mondjuk 1 ügyviteli szoftvert, amin emberek dolgozni fognak, kézre kell állnia, akkor mi is szól a Java vagy az Ajax mellett? Ha mindemellé még 28 telephelye is van az országban, akkor miért is C++? Ha esetleg a fejlesztési idő/ár is szóba kerül, akkor miért is rúgna bármi a flash mellett labdába?
    "már a Linuxon elbukik a flash8+, és akkor még csak az egyik legnagyobb winfos konkurensről beszéltünk" - a legnagyobb, vagy inkább egyetlen komoly Windows konkurens a MacOS. A linux azért nem kap megfelelő támogatást, mert nem használják elegen, nem piac, porszem, nem konkurens. Ha lesz 10% elterjedtsége desktop piacon, akkor majd lesz rá normális player windowssal egyidőben. Addig meg írjanak maguknak a linuxosok, ha tudnak.
    "Komolytalan: van g-mail-es címed? Még mindig csak adminfelületre jó a JS?"
    Van valami, bár sose használom. Azért, mert a kezelőfelülete nevetséges egy relative igénytelen C++ programhoz (Outlook Express) képest is. De a többi levelezőklienst már nem is említem. És mindezektől flashben jobb kezelőfelületet lehet csinálni (amíg 2Dben maradunk). Ráadásul míg egy ilyen felületet htmlben megírni az idő, tudás és pénz, addig flashben kb benne van a tutorialban.