434
Mi lesz belőle?
  • Max7
    na hát még csak az kéne hogy annak higgyék magukat :D szabálytalan kopott gumival mászkálnának az utcákon mint ahogy azt ma tette scumaher asszem sok baleset lenne :D
  • SötétBarom
    Ez egy nagyon egyértelmű eset volt.. Saját sávjában, üres úton szemből bedarálta őket egy autó.. Nincs mit magyarázni =(
  • Pheel
    Én azt mondom, hogy a motorosokat sem kell félteni. Én még nem láttam szabályosan közlekedőt...
  • 12346
    nah pont az ilyen #68-as hsz-ban leírt szánalmakról beszélek kb......
  • Pheel
    Maradjunk abban, hogy majdnem mindenki.
  • gordon 24
    Az a legfőbb baj hogy mindenki azt hiszi hogy ő maga a Scumacher és ugy vezet mint senki. És ezt be is szeretnék bizonyitani.
  • SötétBarom
    Épp most volt Sopronban egy baleset, egy kb 1 hetes jogsival rendelkező vagány darabokra tépett két szabályosan közlekedő motorost. Egy octaviaval sodródott ki egy olyan kanyarban, ahol legalább 170-80 kellett ehhez mennie.. A fiatal "titánokat" nem a büntetés fogja visszafogni.. Hanem a megelőzés, aminek nálunk nyoma sincs..
  • Max7
    És az a legszarabb hogy hitelbe van az autó fele :(
  • Pheel
    Egyszer nekem is volt ilyen, de egy teherautó volt, amit kb 10 km-en át nem tudtam megelőzni, mert vagy tilos volt, vagy jöttek szemben. Amikor meguntam, pont ott állt a rendőr..
  • Max7
    Attól még messze vegyok legalábbis remélem bár már hivatalosan is lehetne de.... Szal ha olyan beálítotságú lessz a fiam mint én illetve olyan kapcsolatom lessz a fiammal mint nekem van a faterommal akkor minden további nélkül rábíznám a autót, de 17 év illetve 17,5 év alatt kiismerem annyira a saját fiam hogy tudjam megbízhatok-e benne!
  • 12346
    nem is erről beszélek...:C szvsz egyértelmű.
  • Pheel
    Te sem 40 évesen jöttél ki az anyaméhből...
  • 0ppika
    Az biztos, a múltkor egy szakadt golf araszolt előttem hosszú kilómétereken át 50-el főúton. Szabálytalanul, egy kanyarodó sávban előztem meg, és pont az ilyen előzéseket figyelték kicsit odébb a rendőrök. Szépen nem is vágtak, a golfal nem is foglalkoztak, pedig szerintem a műszaki megléte is kétéséges volt. Aztán megállítottak egy másik autót, 4ből senki sem volt bekötve, de mivel a rendőr ismerőse volt elengedték. Majd szét vetett az ideg, a semmiért a legjobb fizetni ...
  • PeeTeR
  • SötétBarom
    Pontosan. Egyedül a városi szabályozásokkal értek egyet, mivel ott bármikor benne van a pakliban egy nyugdíjas aki nem lát, egy szellemi fogyatékos vagy egy kisgyerek..
  • PeeTeR
    igy jartam...
    egyertelmu - elsosorban en is az ittas illetve a folyamatosan szabalyt-szego marharepaktol vennem el. mondjuk igy Pesten nem sok kocsi lenne...

heh :D
  • Pheel
    Szerintem elég lenne, ha az Ecserin nem lehetne megvenni a szükséges papírt, illetve nem lehetne a megfelelő összegű készpénzzel lefizetni a biztost.
  • 12346
    azért a 10en/20onéves szánalmaktól is elvenném, akik rádugnak egy ágyúvéget a járgányra, aztán úgy tépnek a "tuning" szarjukkal.
  • SötétBarom
    Sztem egy véleményen vagyunk =)
  • gordon 24
    Ebbe szintén egyet értünk.. A kresz szabályok ezelőt 30-40 évvel lettek kitalálva. Wartburgra Skodára Ladára stb. Ezeknek az autóknak még a 130-is sok. De amostani autók teljesen biztonságossan tudják autópályán a 150km et országuton a 120km et városba 50-60 nál nem szabad gyorsabban menni.
  • Pheel
    Mert megölnek téged is, amikor belédcsapódnak.
  • SötétBarom
    Véleményem szerint az lenne a legjobb, hogy ha a vezetői engedély kiadásához szükséges lenne a KRESZen, elsősegélyen, és rutinon kívül egy vezetéstechnikai képzés is..
  • Pheel
    Vagy biztosan nem találtál semmi mást, amibe beleköthetsz... ;-)
  • PeeTeR
    azoktol minek? ugyis osszetorik. ja es meg is erdemlik - mert azon fellul hogy magat veszelybe sodorja - nagyon sok mar ember eletet is kockara teszi. ebben a temaban hajthatatlan vagyok. akar milyen bunkon-primitiven-nagykepuen hangzik
  • SötétBarom
    Ezzel azért nem értek egyet, mivel országúton szinte senki sem tartja a 90kmh-s limitet. Egy modern autóval teljesen biztonságosan autózható a 100-110es tempó..
  • 0ppika
    Jó, ahogy írtad igazad van, de ki a bánat használja azt hogy 200 %-a? Biztos csak vidéken elterjedtebb a duplája, vagy a 2x akkora ...
  • Pheel
    A biztonsági öv nem használatáért én kapásból venném el a jogsit...
  • PeeTeR
    ebben en is biztos vagyok. a penzert mindenre kepesek - de ez azert mar egy kicsit brutalis

(aze' faterod sem irigylem...)
  • SötétBarom
    Szerintem egyedül magas alkohol szintű vezetés esetén kéne csak elvenni az autót.. Aki úgy ül be hogy nem tud kiszállni, az megérdemli.

Valaki írta, hogy aki megbízik a fiában az megérdemli.. Kíváncsi vagyok, hogy a saját fiadban megbíznál-e...
  • Vlala #45
    TEljes mértékben egyetértek a kezdeményezéssel. A legtöbb baleset az ittas vezetés mellett (ezért is elvenném...) a gyorshajtásból származik. Ennél kisebb százalékban a figyelmetlenség (telefon, barátnő, stb.) gyakorlatlanság (a vezető látja, érzi a veszélyt, de nem tud mit kezdeni vele - pl. jeges úton, vagy hirtelen esőben gázol) vagy könnyelműség (piros lámpa gyér forgalomban, biztonsági öv használatának mellőzése) róható fel a baleset okozójaként.
  • Max7
    Erre mondanék egy példát! Most épp adóosztályra iletve jövőhéten vámizére megy faterom mert vettünk egy kocsit de a cég nem adozott utánna rendesen és akár a kocsit is lefoglahatják és nem érdekli őket hogy fizetjük mi az adókat! szal csak reménykedhetünk! az állam nem azt nézi hogy neked mi jó meg miről tehetsz te csak azt hogy pénzt ne bukjon!
  • Pheel
    De nem azért, mert moderátor, hanem mert olvas is, nem csak ír. :-P
  • 0ppika
    a moderátornak mindig igaza van
  • Max7
    pláne hogy a roma nemzetiségűek egyből diszkriminációra fognák az egészet és egyből ellenne tussolva az ügy amúgy ne ci*ányozzá mert azt nem szabad mostmár :D tessék pl ezt is elintézték hogy nem szavad ci*ányozni de cigányzenekart azt hívhatsz mert az szép és sérthetetlen :D
  • Pheel
    Idézek:
    "200%-os tempó esetén megérdemli bárki. Persze ez kétélű fegyver, mert egy felújítás után kinthagyott 30-as táblánál már 60 is 200%."
    Kit érdekel, hogy mire szabják ki a büntetést, ill hogy számol a rendőr? Szó nem esett ilyesmiről.
  • PeeTeR
    es ha pont eladas alatt van az auto?
    nem veheti el... ugyanis az mar szemelyes vagyonkar -nak minosul. ugyanis megkarosit azzal hogy megakadalyozza az adas-vetelt a legfoglalassal.

tehat ez igy (elmeletbe) nem mukodik (munkatarsam vam es penzugy or es valahogy kicsit sok kerdes merult fel benne par perc alatt - a fenti az elsok kozott volt)
  • gordon 24
    Hát ki tudja??? Lehet hogy ugy akarják hogy addig amig nem fizeted ki a birságot addig ott tartják vagy ilyesmi. Azt nem hiszem hogy végleg elvennék.
  • 12346
    egyébként elméletben nem rossz ötlet, de úgyse az egybenyakú kancigány 25 millás mercijét veszik el.. főleg, hogy meg sem állítják, szal ennyit erről is.
  • SötétBarom
    Ez egy hatalmas faszság.. Mivan ha mondjuk nem a saját kocsiddal mész? Haverodéval? Vagy esetleg anyu puci verdáját 120al végigrakja egy 150m hosszú falun? Akkor apu beszopta? Na ne.. Röhejes.. A közlekedési morálon kéne változtatni, meg az egész ország hozzáállásán a törvényekhez.. Amíg minden vállalkozó adócsaló, és amíg minden autós ellenségként tekint a rendőrökre addig azt csinálnak amit akarnak uccse fog változni semmi...
  • Pheel
    A finneknél működik az anyagi helyzettől függő bírságolás. Elkapnak, felszólítanak, hogy igazold az anyagi helyzeted. Ha megteszed, akkor annak megfelelően kapsz bírságot. Ha nem, akkor maximum.
    Persze nálunk ez sem menne, hiszen sok a minimálbéres luxusterepjárós.