434
Mi lesz belőle?
-
#394 Na de minek kihívni magad ellen a sorsot? Nem vagyok én a sebesség ellen, csak meg kellene találni az értelmes korlátokat. Ez hazánkban jelenleg nem 200 km/h.
Az egyszerű pechhez tartozik, hogy többen voltak a nemzetiségiek. Akik túlélték, azok szedték ki a srácot az autóból, majd "megölted anyát" felkiáltással majdnem agyon is verték. -
#393 Ha meg X ütközik Y-al, akkor X dögöljön meg, mert nem vett 15x biztonságosabb autót 8 légzsákkal, ugye? :| -
#392 De most ugye nem azon vitatkoztok hogy egy közel 200kg-os motor+egy 90kg-os ember majdnem ugyan annyi idő alatt áll meg mint egy 1500kg-os autó és egy 90-kg-os ember? Ugye nem mert akinek nem egyértelmü hogy mi lassul le hamarabb az nem ért ehez a dologhoz és teljesen felesleges ide irogatnia... A motoron lehet hogy két kerék van igaz. De van rajta elől két 6 dugatyus fék ami kb 30-40 cm átmérőjü tárcsát fog és van rajta hátul egy kb 3 dugatyus fék ami kb egy 20 cm átmérőjü tárcsát fog ezek a fékek kis tulzással egy 1000 kg-os autót megállitanának nem egy 200 kg-os motort. És van egy oltári nagy különbség motor és autó között. A motorral sokkal drasztikusabb fékezést tudsz végre hajtani mint egy autóval mert nem fog állo kerekekkel csuszni előre mint egy autó. Ha a kocsi ABS-es akkor meg azért sokkal hoszabb a féktáv.
Egyébként keresétek meg biztos fent van a neten amikor egy f1-es autó és egy motogp-s motor versenyeztek. A fék tesztnél még az f1-es autót is leverte a motor kb asszem 10méterrel ugyan akkorra temporól. -
#391 Én figyelmesen olvasom a topic-ot...de némely "gyorshajtónak" akkoris igaza van. Mennyi az esélye annak hogy két sz*rházi paraszt pont ott megy át az autópályán ahol te??? Sztem nem vmi nagy...ez pech egyszerűen -
#390 Ez mind szép és jó. Akkor most hasonlísd össze egy Forma 1-es autóval. Ugye hogy az is milyen jól tud lassulni? Azért egy versenypályán száguldó versenymotort (sima aszfalt, spec gumik) ne hasonlíts már egy városban/országúton haladó személyautóval. -
#389 Okulásképpen és hogy lássuk, miről is beszélgetünk.
200-nál legalább 100 méter FÉKÚT kell. Meg még egy csomó, mire megnyomod a fékpedált.
Épp tegnap meséltek egy történetet, hogy az illető egyik ismerőse 130-cal ment pályán, és halálra gázolt 2 nemzetiségit. Mondanom sem kell, hogy totálkár, ráadásul a tudat, hogy embert ölt, még ha önhibáján kívül is.
Jogos a kérdés, hogy hogyan kerültek oda azok az emberek. Nos, a válasz banális. Kivágták a kerítést, mert ez volt a legrövidebb út a szomszéd falu kocsmája felé.
Persze egyesek szerint velük ilyesmi nem történhet, pláne nem 200-nál... -
#388 Te milyen utakon vezetsz? Találkoztál már Dembszkygödrökkel (mert kátyúnak nevezni egyik másikat bizony olyan lenne, mint Colosseumot helyi kis focipályának)
Laboratóriumi, illetve Hungaroringes körülmények között teljesen igazad van, a magyar szar utakon viszont semmit sem érnek az érveid. Satufékkel csúszol, és előtted egy kátyú .... egyik kerék megcsúszik egy vizes vas aknafedélen ... és még lehetne sorolni. Ez nem überóvatosság, hanem a realitás.
Ha óvatos akarsz lenni, és tutira oda akarsz érni ahova indultál, akkor tartsd be a Kreszt, és jelentősen nagyobb az esélyed mint gyorsan hajtva
Ja, és az általad leírtakkal kapcsolatban (rendszeres übergyorshajtó). Nos én a gyorshajtókkal egy külön adót fizettetnék, amiből a károsultak illetve hozzátartozóiknak lehetne nagyobb pénzösszeget adni miután egy életre tönkretetted őket -
Gabor_(HSF) #387 Ezt ki vitatta tulajdonképpen?vagy nem értem mit akartál ezzel...
Vagy esetleg arra gondoltál ha az autópályán átszalad egy gyalogos és én 200 al jövök akkor kell legalább 100 méter,hogy ne üssem el -
#386 Igen, egyébként pontosan ezt nem értik sokan.
0 és 40 kmh között ugyanannyi a különbség, mint 130 és 170 között, de a veszélyesség (E=1/2 * m * v^2-ből fakadóan) négyzetesen nő. Nomeg a gördülési súrlódás is jelentősen nagyobb, mint a csúszáskor fellépő súrlódás (ugyebár ezért találták fel az ABS-t), és még negyvennél az elekrtonika könnyűszerrel meg tudja gátolni hogy csússz padlófék esetén, 170-nél ezt ugyebár közel sem egyszerű
Mellesleg volt egypár scifi ahol felvetették az ideális szabályozott közlekedés lehetőségét (főleg városi közlekedés). Ez abból állna, hogy gépek irányítják a kocsit, szabják meg melyik úton menjen (hogy ne legyenek dugók), és hogy MINDENKI azonos sebességgel haladna. Nincs olyan hogy én egy k-rva fontos ember vagyok és az arcom mérete Ferihegy 2-re emlékeztet ezért 240-el cikázgatok el mindenki mellett. Szépen minden kocsit beállít az automatika az előtte levő mögé, attól fix távolságra, azonos sebességgel.
Eredmény (jól megtervezett rendszer mellett): Baleset valószínűsége minimális (lim 0), gyorshajtások száma NULLA ... teljes egyenlőség (merthogy állítólag most is egyenlő vagyok például az összes rendszeres übergyorshajtóval ... amit én igencsak kikérek magamnak)
-
#385 Kevésbé profi sofőröknek, akik nem mennek 200-zal. -
#384 Fékszakembereknek. Érdemes megnézni ezt az oldalt. Van még 70-80m-es fékút is 100-ról. Nem 200-ról! 100-ról! És még az Impreza is 50m körül teljesít. Ráadásul ez TISZTÁN a lassulás. Semmi reakcióidő alatt megtett út. A legtöbb adat téli, de aki nyáron repeszt, az télen sem totyog, ha szép az idő. Ráadásul a Type-R melegben lassult: 40 méter. -
#383 "Mint ahogy az is tény,hogy te elfogultan döntöttél.."
Nincs elfogulatlan döntés. A vesztes fél mindig elégedetlen.
"mert kötve hinném,hogy egy jó érzésü ember számára az én válaszom lett volna sértőbb...."
A szabályok egyszerűek. Elfogadhatatlanul viselkedtél, büntetést kaptál érte. A büntetés lejár, kezdhetsz _majdnem_ tiszta lappal. Az életben sincs ez másképpen. De azt hiszem, ezt érthetően leírtam már neked privátban is.
"De miért is erőltettjük ezt?,amikor igy elbeszélünk egymás mellett..."
Én aztán nem erőltetem. Örömmel venném, ha nem provokálnál. -
#382 Párszáz hozzászólással ezelőtt írtam, hogy rendszeresen gyorsabban hajtok, mint szabadna. Ezzel együtt is úgy látom, hogy elbagatelizálod a veszélyt, ami legalábbis négyzetesen nő a sebességgel, ha nem jobban.
Nekem nem az fáj, hogy te gyorsan mész. Majd változik a véleményed, ha odacsapod magad valahová a szuper fékjeiddel. Engem az zavar - és szerintem a többieket is -, hogy ha te elszállsz és átrepülsz a szembejövő sávba, akkor esetleg én jövök ott szemben.
A fizika még a versenyautókra is vonatkozik. Még a Formula 1-ben is vannak halálos balesetek, pedig ott aztán tényleg minden adott arra, hogy ne legyen baj. Mégis van. Miért gondolod, hogy majd pont veled nem történik ilyesmi?
Menj ki valami reptérre, nyomjad 400-ig! Nekem nem fog fájni, ha belehalsz, bár kár a pénz a gyógykezelésre. Ha jól tudom, ilyenre még a biztosítók nagyobb része sem fizet. (élet- és balesetbiztosítás ugye) -
Gabor_(HSF) #381 Azért futnak még olyan autók dögivel,amiknek ehez 30 méter is kell,de ne ragadjunk le ennyire a számoknál:) -
#380 Akkor a TÖBB tíz méter ki is van beszélve .. merth tizen ;) -
Gabor_(HSF) #379 Én is igy vélem...Útakat kellene inkább csinálni,meg biztonságos vasuti átjárókat,mint idióta rendeleteket hozni..
(Ja. látom te is autószerelő vagy,60-ról kb 15-18 méter a fékút,ha jól emlékszem,középkategóriás autóval,abs nélkűl persze lehett több,jó sofőrrel meg kevesebb) -
Gabor_(HSF) #378 Persze ezt fokozhatnánk a végtelenségig...
A legnagyobb probléma,hogy azt mondjuk,X autóval a pályán a 130 szabályos és biztonságos,Y autó-val ugyanott 170 már kocsielvétel..
Hát ez marhaság mert az y tipusú kocsi lehet 15x biztonságosabb annál a tempónál mint az X....
A németeknél van egy jó törvény,ihatsz egy pohár sőrt vezetés előtt,de ha galibát okozól lecsuknak..
Az meg aztán abszurt,hozhatnak akármilyen elfogathatattlan rendeletet ez ügyben,a balesetek számát ezzel nem fogják csökkenteni,drogos,részeg suhancok akkor is volán mögé ülnek és az öreg papóka-mamóka is aki az orráig se lát már és fogalma sincs mikor hova hajtott be,ha meg már meg van a baj,nem nagy kaland hogy elveszik a kocsiját.... -
#377 "A versenypályán...." stbstbstb - azért lásd be, h ezekkel a félszekkel, h "mi van akkor ha?" ... még a nagymama mézeskalácsházikójához sem szabad elindulni. Nemh autóval, v motorral, de rollerrel sem, mert beakadhat a kerékbe 1 fűcsomó, és lehet nagyon szerencsétlenül esni.
Ezzel csak arra akarok kilyukadni h a "nemállokafaalámerttelevanmadarakkal" beállítottságú emberek sosem fognak meggyőzni engem, és sok más embert sem arról, h a legjobb otthonmaradni. Én legközelebbi pesti utamon is 200 körül fogok oda-vissza közlekedni ... HA megengedi a forgalom, és nem a csavargó olajfoltok.
Lehet megint támadni, mert őszinte mertem lenni, h 200km/h-s sebességet tervezek ... csakh nem az a lényeg mit mondanak, hanem az h ki mondja -
Nu hát elkanyarodtunk a témától! De talán jó irányba kanyarodunk ugyanis egyuttal nem csak az autósoknak kéne levenni a személygépjármüvüket hanem a motorosoknak is a motorjukat!
Kidolgozott tervnél úgy vettem észre hogy mindenki támogatná de szerintem itt a fele társaság 2 hét után sírna hogy elveték a tulajdonukat! Talán az lenne a legjobb megoldás ha valakit nagyobb gyorshajtáson kapnának akkor elvennék x időre a kocsit pl 2 hónapra amire felszámítanának tárolási, ügyintézési, birsági költséget ami 2 hónapra kocsinál 150eft körül lehetne mocinál meg 80-90e ft-nál!
Ha esetleg meg nagyobb vétséget követ el pl cserbenhagyásos gázolás vagy gázolás esetleg ittas vezetés által okozott kisebb baleset esetén meg végleg elvennék a jogosítványt meg a személygépjárművet! De úgy hogy az álam tulajdona lehetne!
Egy szó mint száz a gyalogos ugyan úgy hibás mint a biciklis illetve mmint a motoros és mint az autós! Nagyon sokan nem tartják be a közlekedési szabályokat és súlyos szigorításokra lenne szükség!
Ezen kár vitatkozni is!
-
Gabor_(HSF) #375 Mint ahogy az is tény,hogy te elfogultan döntöttél..
mert kötve hinném,hogy egy jó érzésü ember számára az én válaszom lett volna sértőbb....
De miért is erőltettjük ezt?,amikor igy elbeszélünk egymás mellett... -
#374 A versenypályán bizton lehet rá számítani, hogy az útviszonyok lehetővé teszik ezt az irgalmatlan lassulást. Közúton bárhol lehet sárfelhordás, olajfolyás, kátyú stb. Hidd el nekem, hogy ilyen körülmények között nem sokat számít, hogy milyen fék van alattad, ha nem tapad meg a gumid.
A múltkor láttam egy felmérést, miszerint a motorosok jórésze kizárólag az első fékkel lassít. Ez az a kerék, ahol jellemzően a véknyabb gumi van. Ráadásul csak 1 keréknyi felület lassít, nem kettő.
Tudom, a profik kettővel fékeznek, nagyon gyakorlottak, tapasztaltak és kizárólag az útra koncentrálnak. Na ilyen emberből van mondjuk két tucat az országban. A többi meg azt hiszi magáról, hogy benne van a két tucatban, amíg nem koppan. Utána meg nem hisz már semmit. -
#373 Kocsival 60ról több tíz méter azért durva, mert akkor már baj van. De az való igaz, h ezeknek a mociknak eszméletlen jó a lassulásuk is. Nem mondok saját tapasztalatokat az autómmal 1 - 2 lassulásra, mert újabb felháborodást vált ki a gyalog, és biciklivel járókból. Annyit azért sztem nyugodtan leszögezhetünk ezzel kapcs, h ami nagyon tud menni (mind1, h moci v autó) az nagyon tud megállni is. Jó lenne már kicsit helyretenni az ágálók között azt, h 1 Audi A6 alá nem trabant fék van szerelve, 1 Hayabusha alá pedig nem a versenybicikli patkóféke. Érdemes lenne a kétkedőkkel elmenni 1 tesztkörre és nem szólni, h mikor jön a fékezés. Jó esély van rá, h autóban is és motoron is eszméletetlen meglepetésben részesülnének. -
Gabor_(HSF) #372 Nos nem hinném,hogy értelme lenne ebben a kérdésben is vitáznom..
csúpán csak annyit fűznék hozzá,hogy én a tapasztalataim osztottam meg veletek és a véleményem erről a dologról....
Mivel sokan flemet véltek felfedezni,ezért nem is erőltetem tovább,főleg mint látom azért vannak itt olyanok is akik tudják miről pofáztam...
Abba se akarok beleugrani,hogy kiselőadást tartsak,egy motor hány méter alatt lassul le pl240-ről 120 ra,mondjuk a Hring 1 es kanyarjánál...
De hogy még fokozzam 125-ős gumi van elől és csak kb 2-3 cm érintkezik az aszfaltal,de még igy is vészfékezésnél képes 100-ról méterek alatt megállni,úgy hogy csak első féket használunk.,mellékesen jegyzem meg kocsival 60-ról több tiz méterre van szükség,függően ABS,gumik futómű...
Aki kételekdig járjon utánna...
A gumik méretét kihámozhatod erről a képról,meg azt is mennyi fekszik belőle az úton....
-
#371 Keskeny ? Na ez azért nem igazán fedi a valóságot, mert ugye nem robogókról van szó, hanem izom mociról. NEm írok számokat, de nézz utánna ennek sztem, ha a "keskeny" a kiindulási pont akkor sztem meglepő méretekkel fogod szemben találni magad. -
#370 Azt pedig sehol nem állítottam, hogy igazam van. Mindössze erősen kételkedek benne. -
#369 Betonfalnak csapódva nem nehéz megállni 120-ról...
Igaz, hogy a motor könnyebb, de a két (ráadásul keskeny) keréknek is van olyan egyenletes tapadása, mint egy négykerekűnek?
Ha belinkelsz egy videót, amin egy motornak rövidebb a féktávja, mint egy kétszer akkora sebességű autónak, akkor elhiszem. Addig erősen mese habbal szagú. -
#368 Szerintem egy átlag 1400 kilós autónak több idő kell a gyorsuláshoz illetve a lasuláshoz mint egy 50-60 roszabb esetben 90 kilós motornak! De nem kéne ilyenen filózni ha erősebb lenne a büntetés azok ellen akik vétenek a kresz ellen és megpróbálná mindenki maximálisan betartani a közlekedési szabálykat! -
#367 Kár lenne vitát nyitni a nyelvtani hiányosság, illetve az elgépelés közötti különbségről. Azt viszont látom, hogy erősen b@ssza a csőröd, hogy az elfogadhatatlan stílusú hozzászólásodért büntetőpontot kaptál tőlem.
Ha nem változtatsz sürgősen a stílusodon, könnyen kívül találhatod magad ezen a csupa okoskodóval megtöltött fórumon egy időre. Nem, ez nem fenyegetés. Ez tény. -
#366 Úgy látom te vagy az egyetlen moderátor aki azt gondolja ezzel a státusszal együtt jár az okoskodás is....
Momentán nállam jóval régebbi motoros userek véleménye, hogy Pheel éppen hogy az egyik a normális hozzáállású, kevésbé kötekedő modik közül .... persze megszavaztathatjuk :)
És persze már megint csak flame-elsz, és már megint elviselhetetlen a stílusod ....
És hogy nehogy csak flame legyen a hozzászólás:
A motor féktávja foggalmam sincs, hogy nagyobb-e, vagy kisebb mint egy azonos sebességgel haladó autóé, az viszont biztos hogy sokkal instabilabb egy satufék alkalmával.
Egy kisebb úthiba is orraállíthatja, megdobhatja (ami közben persze nem fog a fék, majd amikor leér akkor túl erősen és hirtelen ...), szóval teljességgel önveszélyes -
Gabor_(HSF) #365 bravó "nyeltanórám" hát igen,kb ennyit is néztem ki belőled a beszélgetésünk után...
De még neked is megvan az esélyed emberré válni..................
Úgy látom te vagy az egyetlen moderátor aki azt gondolja ezzel a státusszal együtt jár az okoskodás is....
-
#364 Te meg nyelvtanórám barátom. BiciKli... -
Gabor_(HSF) #363 Látom te is ültél már biciglin.... -
Gabor_(HSF) #362 Az ,hogy te csak fényképen láttál motort,az nem azt jeleni,hogy igazad van..
Természetesen ,nem havas,vizes körülményekről beszélve,de normál útbiszonyok mellett,kellő hőmérsékletű aszfalton,én 120-ról előbb megállok mint te 60 ról.. -
#361 BKV forever :D -
#360 Dejó, még mindig a biciklisek osztják az észt :DD -
#359 Ezek szerint még nem vezettél motort.. -
#358 Hja! Ha meg nem áll meg, akkor 10x akkora esély van az azonnali halálra... -
#357 "a motor fele annyi idő alatt megáll,még ha 2x akkora tempóval közlekedik,mint egy középkategóriáju autó....."
Én ebben erősen kételkedek. -
#356 Meg nem szoktál lakott területen 100-al száguldozni, pedig elég jól megy a kocsid ... meg autópályán sem szoktál 180-200-al menni (pedig V6 biztos vinné), tehát téged nem is fenyegetne az a veszély, hogy elveszik.
-
Najó talán kicsit túloztam! Srry!