434
Mi lesz belőle?
-
#114 Azt hiszem Ausztriában és Németországban van az a rendszer, hogy ha valakit megnyomorítasz, akkor neked kell fizetned minden orvosi kezelését. Plusz még a pénzbüntetés a szabálytalanság miatt. -
#113 Tudom ám csak hülyülök.. Én Egésznap vezetek mondom irtammár napi 600-700km.et.. -
Shadow_THH #112 Az a jó ebben az országban, hogy eddig csak útjaink nem voltak, most legalább már autónk sem lesz -
#111 nálunk a tisztelt polgármester úr hulla részegen totálkárra törte a szolgáltai superb-jét, azt sem tudta hol van, persze nem történt semmi -
Shadow_THH #110 lakott területen belül 50nel mehetsz
azon kivül 90
autópálya 130
tessék a te autód már ott lenne az országház parkolójában -
#109 A dolgok mögé kell látni! Az odáig oké, hogy elűt egy 20 éves nőt egy 20 éves férfi és tegyük fel hogy a nő mozgásérült lessz:
1. Nem fog adot fizetni mert leszázalékolt nyugdíjas lessz
2. Mivel leszázalékolt nyugdíjas lessz nem hogy fizet de pénzt vesz el az álamtól
A 20 éves férfi aki okozta a balesetet kap 2 milliós pénzbüntetést illetve 2-3 év felfüggesztetett! Hogy miért nem életfogytiglant mert egy életet rontott el? Hát azért mert a börtönbe télen fűteni kell rá és télen nyáron etetni kell illetve rezsit kell rá fizetni!
Sajnos ez a gondolkozás mód magyarországon és nem az emberekben hanem a politikában van a hiba! Ha a politika erős kidolgozott törvényt hoz a közbiztonság érdekében megfelelő büntetéssel egy idő után visszaáll a normális közlekedés mert senkinek sincs kedve börtönbe kerülni 200%-os gyorshalytás miatt!
Illetve nézve pheel által említett tényt egy útjavítás után kifelejtett 30-as táblánál 90-el menni pl autóuton.... ilyen helyeken nem igazán fényképeznek illetve figyelnek a rendőrök, de létrejött tavaly egy társaság aki először egy felmérést készített hogy a táblák 40% felesleges ami magas szám és elkezdték beszedni ezeket a táblákat! Illetve büntetni azokat akik kinthagyták illetve nem szakértelemmel helyezték azt el! -
#108 Ki írta, hogy betartok nekik? Ha előzni van kedve a kanyarban, vagy furakodni, hát tegye, nem szoktam akadályozni, még csak rádudálni vagy rávillantani sem. Mindenkinek joga van hülyének lenni és meghalni. Én csupán mosolygok rajta egy jót :) -
#107 50????? Ezt ki irta. Egyébként ez mire vonatkozik????
BP-n inkább 70-80km a megszokott. Én is kb ilyesmivel szoktam menni. -
Shadow_THH #106 a motorosok tényleg nem tartják be nagy többségben a szabájokat viszont csak ezért nem igazán ajánlatos elütni... Te alattad 3 tonna tömör acél van ő alatta meg egy nyereg és két kerék - igenis kötelességed odafigyelni rájuk mégha idegesítenek is. -
#105 Nem védem őket.. Irtam is nekem se tetszik de mindent meg kell tenni hogy elkerüld a bajt lehet hogy ő a hülye de betartani nem szabad se egy motorosnak se egy nagy buzinak a bömbibe. Ez a lényeg ez egy nagy TÁRSASJÁTÉK... -
#104 Ha valaki a 90-el haladó kocsisort egy kanyarban elkezdi előzni, az megérdemli, hogy felkenődjön a szembejövő kamion szélvédőjére, a veséjét pedig megkapja másik normális ember. Aki hülye, haljon meg, szokás mondani.
Magyarországon meg ezek a szabályok vannak. Én is szoktam motorozni, de érdekes módon kibírom, hogy ne furakodjak előre, és ne előzgessek állandóan.
Inkább az a szánalom, hogy a hülyéket véded :( -
#103 en soha nem irtam, hogy 50 -nel megyek.. :D -
Shadow_THH #102 olyan szépeket mondatok, még jó hogy mindannyian 50-nel megyünk a városban
tudjátok ki a visszaeső gyorshajtó? akit többször kapnak el balszerencséjéből kifolyólag, mert ugye a rendőr itthon nem arra való hogy a bankrablót kapja el (igaz a viszkist azt kétszer is elkapták) hanem hogy kiálljon a bokrok mögé a legújabb technikai felszereléssel és végigfizetessen mindenkit, mert ugye ez is egy olyan bevétel amit máshogy nem lehetne elvenni az emberektől
nem kell félre érteni, nem a gyorshajtók mellett vagyok, és nem is büntettek még meg (lekopogja) nem is száguldok, de : ismerős9m átment a vasuti átjárón 40-nel. El akarták venni a jogsiát, aztán miután elmondta hogy három gyereke van megkegyelmeztek neki 60 foritra.... De ha lesz törvény az sokkal jobb lesz mert akkor a kocsiját is elvehetnék
még jó hogy császár elődöt is ugy megbüntették, bezzeg ha elveszik a kocsiját akkor nem öl meg senkit részegen, viszont igy legalább kapott egy durva 1 év felfüggesztettet -
#101 -
#100 fakk elbasztam. nah mindegy. A lényeg hogy ez egy f@szság. Vegyenek maguknak saját autót :D -
haxoror #99 A minisztereknek általában sofőrjük van.
A bizbasz képviselők viszont tényleg gáz hogy milyen szinten visszaélnek a védelmi jogukkal :( -
#98 "Elvennék a [b]jelentős{/b] sebességtúllépésért az autot.."
Szal a zsaruknak is csak a tuningos verdák kellenek :D rohattak -
#97 lakott területen kivül lehet dudálni illetve lakott területen belül is de csak akkor ha másképp nem kerülhető el egy baleset ezt kellet volna használnod!
amugy 44-es uton jöttünk majd az m5-ösön haza felé pestre és a 44-esen 4 helyen is mértek faterom fénykürtel jelzett mindenkinek meg az ujjával és 15 emberből 1 köszönte meg! -
#96 Jah, csak az 50%-os sebesség növekedés több, mint 2x-es féktávolság növekedést jelent, és ezt sokan nem tudják. És ez ugyanúgy vonatkozik Skodára, Wartburgra, Audira, Mercedesre, BMW-re. -
#95 Pont ezzel a mentalitással van a gond.Tőled kéne elvenni a jogsit.
A motoros is ember ráadásul nálunk van csak ez igy. Sok országban elmehetnek az autó mellet és elé állhatnak külön felfestés van az uton ezét. Kiváncsi lennék ha te ülnél egy ilyen mocin és betartana neked egy ilyen bunkó autós mit szólnál. Szerintem se jó amit csinálnak de segiteni kell mindenkinek hogy amit megkezdett be is tudja fejezni.
Na eezért sok a halott nem a gyorshajtás miatt. Mert ilyen a vélemény. Szánalmas vagy.. Bocs -
haxoror #94 Hát fene tudja, ha egy barom részegen halálragázol a járdán vkit SZERINTEM az 20 év börtön mert gyilkosság és leszarom hogy ezzel tönkremegy az élete, ha már megelőzni nem lehet a bajt akkor arról kell gondoskodni hogy mégegyszer ne fordulhasson elő.
A gyorshajtóknál se az a fő szempont hogy belehalhatnak vagy megnyomorodhatnak (mondjuk a gyógykezelésük így is a közös adóból megy pedig másra is mehetne a pénz...), hanem arról szól hogy eközben más, normálisan közlekedőket is megnyomoríthatnak vagy rosszabb esetben megölhetnek.
törvény -> ne hajts gyorsan
megszeged a törvényt -> így jártál.
Ha a hülyegyerek miatt apuci bukja a kocsiját akkor az végsősoron apuci hibája mert
1. hülyegyereket nevelt
2. és volt olyan hülye hogy a kocsiját is rábízta
Ha ésszerűen dolgozzák ki ezt a törvényt és tényleg(!) a notórius visszaeső gyorshajtóktól kezdik elvenni a kocsikat akkor felőlem jöhet -
#93 megis mindenhol a B! - NSL -et hirdetik... No Speed Limit -
Shadow_THH #92 annyira átlátszó ez az egész hogy miért akarják bevezetni ezt a törvényt. nem értem hogy hogyan gondolhatja valaki, hogy ennek bármi pozitiv hatása is lesz -
Shadow_THH #91 ja mert akkor nem tud soha többé autót vezetni ha elveszik tőle ugyanis nem tud bemenni a következő autóboltba
még ilyen hülyeségeket -
#90 #86: swiftet soha inkább trabantba ülök :D
#87: erről jut eszembe láttam egy kocsin egy érdekes matricát egy 200-as volt pirossal bekarikázva és fehér feliratal alá volt irva, hogy hajts csak gyorsan a vesédet már várják :D na szal ilyen matricát hol lehet kapni? :D -
Shadow_THH #89 ma beelőzött dombon felfelé két motoros, és láttam hogy szemben közben jön egy kocsi amit ő nem lát, ezért indexeltem hogy ne fejezze be az előzést, mert valószinüleg nem sikerülne. Mindenesetre rálépett a gázra és beslisszant az utolsó centin. Mondjuk lehet félreértette hogy én akarok előzni és nem veszem észre, de nem volt elöttem senki. -
#88 És ha elveszi a jogsit, akkor mi van? Ugyanúgy autóba ülhet. Lásd szintén apucikedvence srácot, aki elvitte apuci verdáját és egy buszmegállóban várakozó tömegbe hajtott. Jogosítvány nélkül természetesen. Aztán meg magyarázkodik, hogy "éreztem hogy valami megdobta az autót, aztán kisodródtam". Hogyne, ha 100-al akarja bevenni azt a kanyart, amit 30-al illik, akkor persze hogy kisodródik az autó. Kapott valami büntetést? Fenét. Az ilyenek ellen csak úgy lehet védekezni, ha elveszik az eszközt, amivel ölhetnek, nevezetesen az autót. De egy ilyen után én legszívesebb ott helyben lelövetném, mert az ilyenekre rohadtul nincs szükség. -
#87 Mikor elhajt mellettem egy vadállat motoros, akkor mindig arra gondolok, hogy valaki kap majd új vesét, és ettől tök boldog leszek :) -
Shadow_THH #86 az a jó hogyha látsz egy kedves nyakkendős embert 120-szal faluban a szembeforgalommal részegen vezetni, miközben orditva káromkodik, akkor előre oda tudsz neki köszönni, hogy 'jónapot miniszter úr'. Remélem az ő autójukat nem veszik el, csak azokét akik egész életükben azért dolgoztak hogy tudjanak venni hitelre egy suzuki swiftet -
#85 Tudtommal az is alapszabály, hogy a motororos nem sunnyog az autók között a kereszteződésben. Össze vissza előzgetnek balfasz módon, aztán csodálkoznak, hogy az autós nem veszi észre, mert a semmiből felbukkan. -
#84 Nem az ittas vezetés miatt van a legtöbb baleset. Egyszerűen azért, mert az autósok nagy része szarik a kreszre, mennek mint a vadállat, indexet nem ismerik, stop táblánál meg ugye minek megállni. Olyan alapvető dolgokat nem tartanak be, hogy pl. kanyarban, vagy beláthatatlan útszakaszon tilos előzni. Mert a merdzsós apucikedvence azt hiszi, hogy ha van a járgányban 4 légzsák, attól ő az isten, aki sebezhetetlen, közben a fizika rá is ugyanúgy hat, és csak azért is megelőzi a kocsisort, tegnap sem jött semmi elvégre. -
#83 a motor problémát az okozza hogy alapból utálják a motorosok az autosokat és ugyan ez van fordítva is! (nagytöbbségük) pl motoros utálja az autóst ha szabályosan megy 100-as táblánál 100-al autópályán ahogy lejebb említettem és az autós utálja a motorost ha a lámpánál mellé áll és kilő ami szintén szabálytalan!
Megfigyeltem hogy nagyon sok autós ráál a patkára ha jön egy motoros nehogy a lámpánál elmenjen mellete.
nem értem miért nem lehet toleránsnak lenni a másikkal szemben ugyanis a kresznek ez egy alapszabálya! -
Shadow_THH #82 ja kell a pénz az országnak
remélem én elöbb ölök meg embereket mert azért kevesebb büntetés jár ha hirtelen felindulásból teszem... de lehet inkább sikkasztok pár miliárdot mert büncselekmény hiányában ezért nem is itélhetnek el. Nagyon jó ötlet elvenni az autót, mert igy az összes 200-zal tépő audis felfegyverzett kancigánnyal kicsesznek és még véletlenül sem a nyugdijas mamit fogják a rendőrök csesztetni amiért 32-vel ment át a vasuti átjárón
végülis ez semmilyen másik országban nincs igy ugyhogy már itt az ideje hogy uttörök legyünk, mutassuk meg az eunak, hogy miből faragtak minket! Végre még egy jövedelem az államnak amit máshogy nem tud ellopni -
#81 Goooo Sumi -
#80 persze mikor a politikus részegen vezet, halálos áldozatok száma 10 felett, szondáztatni kéne, persze simán érezni az alkohol szagot, de ő megtagadhatja, és most szavazták meg ezt nem rég:( hogy marad továbbra is ez -
#79 munkakorulmeny nalunk ugyan ilyen... igy tudom mirol beszelsz. -
#78 Remélem bevezetik, hátha lenne egy kis visszatartó ereje. -
#77 Hát igen... De azt hozzá teszem hogy sajnos engem is sokszor elragadnak az események. Én egésznap vezetek ez a munkám napi 600-700kmet megyek kb. Ennyi idő alatt néha vannak erdekes dolgk. De megpróbál az ember 100%-osan figyelni és vigyázni. De amikor már 20 perce mész egy olyan konvoly mögött ahol senki nem mer előzni akkorr.....má mindegy -
#76 olyat meg en sem sokat. pedig az O szajuk sir a legtobbet, hogy nincsenek tekintettel a rajuk. erdekes.. ma Pecs -rol jottunk haza, folyamatos forgalom elottunk, mogottunk + a szemkozti savba a hulyegyerek a csirkejevel a hatso ulesen meg ujral a szunyoggal kocsirol kocsira...
-
#75 igen, ők se egyszerűek. mikor jöttünk haza balcsiről, egy valag motoros tépett el mellettünk egész úton, aztán szerencsére ezek közül néha lehetett látni párat a szalagkorlátra csavarodva.