434
Mi lesz belőle?
-
a 3 éves unokaöcséd az lessz a 70+x éves nagymamád meg az vót bár az utobbiban nem vagyok biztos mert az ő idejében nem igazán voltak rászorulva az emberek a csalásdra és régebben betartottak minden 1-es közlekedési szabályt az emberek mert féltek a büntetéstől! -
Vlala #193 Nem, ez komolyabb annál. Egy problémára "mi lenne ha"-ból kiindulva megoldást keresni eleve bukott ötlet. -
Nem adócsaló, de ha módja lenne rá, az lenne. Közel sem ugyanaz. -
kijelenteni hogy az ország minden egyes embere adócsaló több mint sértő! a 70+x éves nagyanyám meg a 3 éves unokaöcsém is az biztosan..... -
Vannak, akik tudnak csalni, vannak akiket nem hagynak. Másféle ember nem él ebben az országban. -
na magadból indulj ki plz! -
Átlag Pityuka is ugyanolyan mentalitással bír,mint a fejesek. Csak ő kevesebb pénzhez fér hozzá és kevesebbet lop el. És még jófejnek is állítja be magát,hogy kenyérre kel,amúgy nem lopna. A korrupció mi magunk vagyunk,nem kell másokra mutogatni. Össznépi vetélkedő a ki tud több adót elcsalni. -
Tom, csak úgy szokás szerint magyarosan.
Pedig lenne értelme egy ilyen shownak, erősen nőne az ország KRESZ ismerete ... nőlne az utakon a fegyelem
-
semmi ilyesmi, vki csinálna egy céget aki jó pénzért raktározná az autód, amit te szépen kifizetnél ő meg a pajtásai jól meggazdagodnának. Ennyi. -
Én inkább attól félek, hogy magyaros módon sportot fognak a zsernyákok belőle űzni, és a 90-es főúton rejtett mozgatható 30-as táblával szivatják a jónépet és szedik el kocsijaikat (min. 300%-os túllépés)
Szóval ameddig ez, meg a kintfelejtett táblák, felesleges sebességkorlátozások meg hasonló állami oldaláról elkövetett szabálysértések nem szűnnek meg addig nincs értelme ...
Sőt, még kötelezővé is tenném, hogy sebességkorlátozó tábla esetén csak akkor radarozhatnának, ha előre kitennék a "tartsd be, mert radarozunk" táblát (ahol nincs korlátozás ott persze nyugodtan radarozhatnának)
És mi történne az elvett kocsikkal? Az ami mostanság az elkobzott dolgokkal szokott, azaz vagy megrohadnának egy telepen, vagy bagóért vennék meg egyes fejesek ...
Erre talán csak az lenne értelmes megoldás, ha egy médiashow (bárki nevezhet) KRESZ verseny, ahol a legjobbak egyet választhatnának az elmúlt hónapban elkobzott kocsik közül
-
Nem elkoboznák az autót,csak ha félévre bevonják a jogsid akkor a kocsit is be kell adni a BM raktárba fél évre. -
Tegnap a Szilágyi fasoron, ahol most az a nagy útépítés van, egy kiálló, még körbe nem aszfaltozott csatornafedélen egy előttem haladó kabrió Saab kb. 20-30-al gurult át, és olyan durrdefektje lett, hogy a port felfújta az útról. Szal Budapesten gyorsan hajtani nem is lehet, ha azt akarod, hogy a kocsid egyben maradjon.
Autópályán én is 160-190-el szoktam menni (eddig még mákom volt, nem kaptak el), de ha egy autó kijön elém 130-al, és kerülni kezd egy lassabb járművet, meglassítok és megvárom, tehát nem csinálok problémát abból, hogy lassabban kell mennem. Csak akkor szoktam megdudálni vagy megvillogni az illetőt, ha hirtelen és az utolsó pillanatban vág ki elém - legyen ez BÁRMILYEN sebességnél.
Szerintem ez az autó-elvétel nem igazán fog működni. Legfeljebb lefoglalás szintjén, hogy elviszik (téged meg a rendőrautó, mert azért az autópálya közepén nem hagyhatnak gyalogosan), aztán majd valami jópénzért kiválthatod a rendőrségi parkolóból. De teljes vagyonelkobzást nem csinálhatnának. -
És mi van, ha céges autó van? Akkor elveszik a cég autóját? Ugyanmár :D
Hétvégén Nyíregyházát jártam meg. Hát a 3-os úton a saját sávomban, kétszer ugrott meg az autó olyan mélyedés volt az úton. És nem hajtottam gyorsan, mert épp teherautó ment előttem.
Szal ha áttérek a szembe sávba, kkoar kitalálják, hogy gyorsan hajtottam, és kanyarban előztem. Holott, csak a mélyedés dobott egyet rajtam.
Meg különben is, ez az egész hülyeség, úgy ahogy van. -
Az egesz egy nagy hülyeség mert kitől veszik majd el az autót? attól aki nem tudja "elintézni" meg a nyugdíjasoktól. Attól aki a 20 millás verdával 200al repked attól nem fogják tuti. Innentől kezdve kár az egészről beszelni. -
engem addig nem zavar, hogy gyorsan vezet valaki, amíg el tudja viselni, hogy néha lassítania kell.
de az már nagyon idegesít, amikor 130-140-el (samara rulez) bemegyek az előzősávba az autópályán és máris mögém gyűlnek azok, akik 170-200-al mennek, villognak, mutogatnak, bemegy az 5 méternyi szabad haladósávba, ahonnan kijöttem és onnan még megpróbál elémfurakodni az előzésem közben. hát nehogymár ne tudja kivárni azt a 10 másodpercet, amíg megelőzöm a teherautót és visszamegyek a haladósávba.
tudom nem kell általánosítanom, de a Szeged-Pest közötti 150km-en kb. 10-15-ször történt meg a dolog (egy út alatt).
szóval a lényeg: tőlem mindenki mehet olyan gyorsan, ahogy akar, de ha valaki szabályosan próbál közlekedni, akkor ne a gyorshajtónak álljon már feljebb...
na az ilyenektől elvenném az autót. -
És szerintd ha eéveszik az autóját többet nem fog vezetni? Ugyanugy be fog ülni egy kocsiba és amit leirtál ugyanugy megvan az esélye. Sajnos a közlekedés veszélyes. Én is voltam 18-éves,te is voltál annyi. Én is csináltam hülyeségeket és biztos csináltál te is. Nem kell megbélyegezni valakit azért mert 18-ées és vezet. -
"Igazság szerint ez a dolog nem lenne hülyeség. Persze az autóelvételt leszámitva. Egyetértek azzal hogy szigoritani kell bizonyos szintig ezt a dolgot. De az milyen dolog hogy elveszik az autót. Az az ember saját tulajdona és ráadásul egy család autója. Ha valaki hülye egy családba és elveszik az autójukat. A többi ember akinek pl a munkájához vagy akármihez kell az autója az mit csinál?
Ez egy baromi hülyeség szerintem. Persze azt támogatom hogy aki 200km felett megy azért azt nagyon meg kell büntetni. Jogsi el stb de a kocsit nem...."
amikor majd a kis csaladodat(feleseged,gyerekek) szettrancsirozza egy 18 eves hulyegyerek milliomoscsemete,es a papaja 20 perc mulva jon az uj jogsival,mit csinalsz?
momentan en az ittas vezetest elore megfontolt,szandekos emberolesi kiserletnek vennem,minimum 10 ev...aztan elvezze a benti "meleg" helyzetet...:)
persze,itt is szabnek korlatokat,de nem tulzottan... -
Shadow_THH #177 ja és sopronban volt egy úthibák tábla az addig érvényes amig ki nem szállsz az autóból -
Shadow_THH #176 igy van nem megfelelő a sebességed
és egyébként is mindig annyival kell menni táblától függetlenüül amennyinél még mindenre felkészülve meg tudsz állni.... -
ZsirosKenyer #175 akkor táblázzák ki hogy "úthibák" mert ilyen sem volt sehol kint az biztos! -
Azt mondanák rá, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően választottad meg a sebességet. -
ZsirosKenyer #173 pff!
Azt bírom az ország vezetésében, hogy egyfolytában alapul vesszük a fejlettebb államok szabályait, de a biztonsághoz szükséges FELTÉTELEK megteremtésére bezzeg már nincsen pénz..
Pont múlt héten mentem Sopronból, a 85-ös úton Balcsi irányába, ahol kb 100 km/h-val előztem egy 60-cal haladó trabantot, és majdnem meghaltam mert akkora rohadt nagy keréknyom-vályatba mentem bele, ami után rögtön jött egy hatalmas kátyú is. Deffektet csoda hogy nem kaptam, de a kormányt is az utsó pillanatban tudtam csak visszarántani.
Ha darabokra szakadtam volna, vajon mit talál ki a rendőrség? túl gyorsan hajtottam??? -
nálunk a belvárosba útfelujitás miatt ( aknákat csináták és tetke egy csomo rudat, és igy az ut harmadanyni széless let..)
kitettek szépen előzni tilos és 30-as táblát...
bár amiket kitettek oda, észreveszi az ember, meg eleve lassan megy, ha pl szemből jönnek, stb, ha meg nem simán megy 40-el. de persze, egyből első nap már állítagatni kell az embereket... bezzeg mikor mikor csinálták a busz megállót, és két behajtani tilso tábla, csak buszoknak, és a zösszes autós átment, rendőr sehol de amádia hangos volt tőle -
Ja lehet benne valami, mondjuk én még tanulok és a családé a kocsi én csak használom mikor tudom, szóval nem sokat hallottam még erről. Viszont, mikor tényleg lehet menni, vagy kell előzni akkor szívás, mivel nehezen pörög fel, de ha elindúl a kicsike, akkor a 90-et megfutja :D -
te most jól jársz az új útadószámítással! ez is hülyeség nem a sebesség meg a hengerürtartalom teszi tönkre az utakat hanem a nehéz busz meg a nehéz kamion de hát ezt egy politikus nem fogja fel csak azt látja hogy könnyű gyors kocsikból van sok azokat kell adóztatni :) -
pesti vok
1. ki lehet kerülni
2. 50-nél többel nem is lehet menni mert kirázza ez a szar út a szuszt belöllem
3. soroksári uton is kint van a 70-es tábla de néha akkorát dob az út a kocsin hogy az már nekem fáj (most marták fel)
4. (nem belvárosi vagyok inkább kertvárosi :) [macskák, kutyák, gyerekek, gyerekek után rohangáló szülők, hülye emberek akik nem tudják felmérni azt hogy a zebra elött emg tud-e álni a kocsi, sötöbö sötöbö] -
Hehe 1.1-es 206-ost rövid úton nehéz kihajtani, szóval ez rám többszöröen érvényes.... :D -
Akkor te mész a sor elején, ergo miattad van dugó. ;-)
Esetleg nem székes fővárosunkban élsz. -
oké.... Sryy -
Megerősítés, mellédállás, véleményegyezés. Ééééérted. ;-) -
tévedsz vannak kivételek akik képesek betartani a szabályokat! nem azt mondom hogy nem probáltuk még ki a járgányt és nem mentünk jócskán 130 fölé a pályán de lakott területen belül az 55km/h nem lépjük át (50km/h +10%) -
Nem egyszer láttam, hogy a 21-es főúton, ami azért elég forgalmas a birka kanyarban kezd előzni és társai, majd a következő kereszteződésnél lekanyarodik. Már megérte a 10 mp-es előny. Vagy pl az M3-ason az Audis bírka szó szerint letúrja a kamiont ami egy IFA-t előz meg, csak azért mert ő megteheti.
Ahogy a híreket néztem a potenciális és a jóval a sebességhatár fölött közlekedőktől vennék el a jogosítványt és a gépjárműt. Szerintem ez korrekt, mivel talán így azért tolerálnák magukat az emberek és végre valami rend lenne ebben a közlekedési gubancban. Mivel az nem mindegy hogy pl a kocsit 50, vagy 70 km/h-ról kell megállítani.
Volt szó ahogy olvasgattam pár hsz-t a trükkökről. Szerintem ha elkapnak, akkor lehet a feleség nevén a kocsi, akkor is el fogják venni, rendőr lefizetésére nem írok semmit, mivel abszúrd.
A kocsik felhasználására pl jó lehet az állami szervekhez való elhejezés, gondolok itt pl rendőr-, katasztrófavédelmi- stb kocsit csinálni belőlük, vagy egyszerű trafit.... Bár tuti, hogy a nagy részét elárvereznék, de ahogy ismerem hogy legyen belőle valami, de mégse legyen közfelháborodás a dologból, egy jelképes összegért is ki lehet majd váltani szerintem. -
Shadow_THH #162 menekülj -
Vlala #161 Ezt úúúúúgy tudom útálni, amikor bármivel kapcsolatban "bezzeg a németek, a nyugat, az amerikaiak, az ufók" kitéréssel jön. Kitérés, mert ezzel a mi problémánk nincs megoldva, viszont tudjuk, hogy másnak ilyen nincs... -
És én mit irtam.. Olvasd el megegyszer... -
Pesten ember nem megy 50-nel. 70 alatt nem jellemző az autó.
Országúton mindenki 110-130-at megy, akinek bírja az autója. A pályáról már nem is beszélek... -
"Jaj ne hasonlíts már minket a németekhez... ott kolbászból van a kerítés."
Amelyik vérpista ezzel a szöveggel jönne annak elárulom, hogy nálunk mindig magasabb a benzin ára, mint odakint. Nálunk a legmagasabb ~200 Ft a jövedéki adó tartalma!!!
Ez ebben a formában nem igaz. Nálunk jelenleg 1.1 EUR a benzin, odakint 1.3 EUR alatt nem kapsz naftát. Igaz, ott benne van a pályahasználat, nálunk meg csak az útadó. Az az útadó, amit az utak építésére, ill. felújítására kellene fordítani. Egyből nem lenne kátyú.. -
Én mint irtam napi 600-700km -et megyek. Ha 90-nel 50-nel és 130-al mennék kb 1-1.30 percel érnék később hazza mint ugy hogy városba faluba megyek 70-nel autópályán 150-nel fő utón kb 110-120 km körül. Azaza egy óra igensi sokat számit igy nem igazán tudok paracsolni annak a jobb lábnak.
Figyelni kell a trafitt és fékezni nincs más megoldás. -
Garfield #156 Csak hajrá, jó ötlet. Csak át kellene gondolni a helyzetet alaposabban és nem csak úgy nekiesni:
- jogosítvány elvétele, járművezetéstől eltiltás. Ez azért kell, hogy formailag biztosan ne vezethessen autót. Bár ugye tudjuk, hogy az autó benzinnel, nem pedig jogosítvánnyal megy...
- megszüntetni a mérlegelési lehetőséget: ha adott mértékben túllépi a sebességet és elkapják, akkor automatikusan ugrik a lefoglalt kocsi. Nincs rinyálás arról, hogy de hát 3 gyerekem van, meg ez a munkaeszközöm, és így tovább. Erre akkor kellett volna gondolni, amikor őrült módjára közlekedett.
- az autót elárverezik, az értékét pedig megkapja a tulaj. Ez idegen autónál is működne; az esetleges értékkülönbözetet pedig szépen behajtja a tulaj a kedves gyorshajtón. Ha nem saját autóval száguldozott, akkor a tulaj kétszer is meggondolja legközelebb, hogy odaadja-e az autóját. Amennyiben új autót is vesz belőle a büntetett tulaj, még mindig ott a járművezetéstől eltiltás.
De a legnagyobb probléma, amiről megint senki sem vesz tudomást: és tessék mondani, ki fogja elkobozni az autót?
Egy a lapunk birtokába került rendőrségi tanulmány szerint az elmúlt években fokozatosan megszűnt a forgalom-ellenőrzés Magyarországon. A megyei főkapitányságok harmadában nem is léteznek forgalom-ellenőrző egységek, s a megyeszékhelyeken működő városi rendőrkapitányságok közül is csak nyolcnak van ilyen szervezete. Többek között ez az oka annak, hogy az autópályák kivételével szinte csak traffipaxos autóban ülő vagy a lézeres sebességmérő állványa mögött áldozatára vadászó közlekedési rendőrrel találkoznak az autósok az utakon. Senki nincs ugyanakkor, aki kiállítaná a közlekedésből a másokat az útról szinte letolókat, a mások elé bevágókat, az autóstársakat hirtelen fékezésre kényszerítőket.
[...]
Miután jogszabály nem írja elő, hogy milyen módon, mekkora erőkkel vagy milyen gyakorisággal kell ellenőrizni a főutak forgalmát, a rendőrség az ezzel kapcsolatos feladatait évek óta a helyi és az országos razziákkal (ezek is többnyire a sebességmérésben merülnek ki) tudja le. A folyamatosan létszámgondokkal küzdő kapitányságok többsége ugyanis nem engedheti meg magának, hogy kevés járőrének egy részét folyamatosan az utakon "állomásoztassa", de még azt sem - áll a tanulmányban -, hogy a legbalesetveszélyesebb szakaszokon visszatérő ellenőrzéseket tartson.
A jogszabályok szigorítása mellett szükség lenne arra is, hogy megyénként egy húszfős, jól felszerelt és kizárólag a forgalom-ellenőrzéssel foglalkozó egységet állítsanak föl annak érdekében, hogy a közlekedésrendészet ne csak a fekete hétvégék után szinte automatikusan elrendelt országos akciók keretében legyen képes érdemi lépésekre a közlekedési morál javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében - áll az ORFK belső munkaanyagában. Csakhogy egyelőre az amortizálódott járőrkocsik és -motorok, illetve a sebességmérők cseréjére sincs pénz.
u.i.: A cikk végén olvasható, hogy az elmúlt 2 évben miért, hány esetben, mennyi pontot osztottak ki. Mit ne mondjak, tanulságos... -
Vlala #155 Továbbolvastam, különböző elkerülő-védekező technikákat vonultattok fel... nem lehetne egyszerűen csak parancsolni annak a jobb lábnak?