Final Fantasy XIII, XIII-2, Lightning Returns

Várható megjelenés: 2013
  • red13
    Holnap elvileg kitudom próbálni a játékot, bár nem sok reményt fűzök hozzá. Végig vittem az összes FF részt 1-12-ig, kivéve a X-2-őt és a XI-et, mert az online. Valamint megannyi JRPG-ét, és persze a Lost Odysseyt is, ami egy rohadt jó játék. Viszont amit erről a játékról hallottam ezidáig, annak vajmi kevés köze van a JRPG műfajhoz.

Egy kis ízelítő pár japán játékos véleményből:
    - Ilyen legrosszabb FF cím(csak a számozott részek közül, és a X-2-őt nem bele véve) díj.
    - Legrosszabb, gagyi, ,unalmas, érdektelen történet az FF-ek közül.
    - Pofátlanul rengeteg az átvezető jelenet és CGI videó, ami a játék rovására megy.
    - Teljesen lineáris a játék, nagyjából az első 20-30 óra(ami azért nem kevés) csőjáték az egész.
    - Világtérkép nincs. Ezt a X-ben is hiányoltam, de véleményem szerint a XII-ben ügyesen megoldották.
    - Videó, dungeon, boss. Nagyjából így néz ki a játék.
    - Fegyveren kívül van kiegészítő, aminek nem sok haszna van, páncél és egyéb felszerelések nincsenek.
    - A harcok inkább fárasztóan nehezek, mint sem érdekesek vagy taktikázósak.
    - Vásárolni csak mentési pontoknál lehet, bolt nincs.
    - Ahogyan városok sincsenek, amikben mászkálni lehetne.
    - Pénzt, azaz Gillt harcok után nem kapunk.
    - Elvileg nincs a játékban titok. (beszarás!!!)Csak jó pár küldetés.
    - Karaktereken nem érződik a kidolgozottság, mármint a jellemükön. Nem nőnek úgy hozzád mint a többi részben.

Aztán döntse el mindenki. Én egyenlőre nem veszem meg eredetiben, előbb kipróbálom.
    Még annyit, hogy a játékot sorba viszik vissza becserélni, vagy zaciba adni a japánok. Talán jelenthet valamit...