Gazdaságtalan a fúziós energia

← ElőzőOldal 6 / 6

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na ezt ugyan nem tudom, de komolyan kétlem, hogy a jelenlegi tudásunk válasz lenne a jövõ problémáira, ugyanis oda a jövõ tudására van szükség, oda pedig csak úgy jutunk el ha a jelenlegi tudásunkal a jelen problémait oldjuk meg. Különben az ilyen kijelentésekkel tele van a történelem és általában nem valósulnak meg. Kezdetben ugyanezt állították az autóról, a számítógépekrõl stb. és mind ultra tömegeszközzé vált. Szóval szerintem a mai tudással nem kell a jövõ problémáival foglalkozni, azt az akadályt kell eltörölni ami éppen most van elõttünk, gondolom, ha skikeressen megoldjuk a fúzió technikai problémáit, a pénzügyi nem lesz nagy gond.

Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan

plazma akkor keletkezik, ha a gázmolekulák elektronjai tartósan gerjesztett állapotban vannak.
Plazmát látsz, ha a gyertyára nézel, és az erõs lézersugár mentén is plazmává válik a levegõ.
A plazma a 4. halmazállapot. Amit Én tudok róla az az alábbi:
-Csak magas hõmérsékleten jön létre
-Egyfajta átmenet a gáz és a folyadék között

De hivatalosabb meghatározásnak itt van ez a link:
Wikipédia

Emlékszel a DooM-ból a plasma gun-ra? Na az olyat lõ ki! lol 😊

Mi a fene az a plazma egyáltalán?

A második kép simán lehetne valami scifi-bõl is <#nyes>

2.😛LAZMÁT elszigetelni környezetétõl

Igazából ez az fõ gond. Megoldás létezik rá. Sõt létezik is (vagy csak most épül?) mûködõ fúziós reaktor. Csak épp a mágneses mezõ fenntartása annyit fogyaszt, mint amennyit a fúzió összesen termel. Tehát igazából a hatákonyságot kell már 'csak' erõsen megnövelni.

Gracie Barra

Mi nem vagyunk atomfizikusok, de Ian Cook, vagy David Ward véleményére talán lehet valamicskét adni.

Talán ha figyelembe vennétek hogy egy fúziós reaktorról van szó.

A fúziós reakció csak egybentartott 100millió C°-os plazmában indul be( jól látod igen SZÁZMILLIÓ)

a fúziós erõmûnek az alábbi tulajdonsággal kell rendelkeznie :
1.:ÜZEMANYAGOT 100 MILL fokra hevíteni
2.😛LAZMÁT elszigetelni környezetétõl
3.:A melléktermékek eltávolítása
4.:Biztosítani a plazma utánpótlását
5.:A fúziós energiát elektromos energiává alakítani
De ha mindenki úgy gondolja hogy ez könnyû feladat, akkor miért nem sorakoznak már azok a fúziós erõmûvek ?

"...állítja feljegyzéseiben a néhai William Parkins, az elsõ atombombát elõkészítõ Manhattan Projektben is részt vevõ atomfizikus."

Meg kellene nézni az akkori jegyzeteit is - lehet, hogy arról is azt írta, hogy sosem lesz kész. 😛

viszont szerencsénkre csupa atomfizikus íroga ide a fórumba akit pontosan tudják mi a helyzet...

Nem írt semmit, meghalt, és erre most közölték a füzetét, melybe irosgatott öregkorában, kb.

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Teppik Amon
Ez is amolyan kampány hír 😊 az ITER-t a köztudatban kell tartani. Így legalább lehet beszélni róla meg cáfolni a dolgokat 😊

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Darth Sith
én elismerem, hogy anno, hatalmas koponya volt az ürge, és hatalmas dolgoakt vitt véghez. De a tudomány nem áll le, és ha nem követte az eseményeket az elmúlt években, akkor miért ír róla nem valós tanulmányt?

Nem a lényeg, hanem a fontos!

craesh
igy van... én is utálom amikor az idösebb okostojások mindig megmondják a saját nagy igazukat, miközben meg kurvára nem követték az elmult évek eseményeit és 180° -ban máshogy vannak a dolgok.

Itt is errõl van szó...bár fõként arról, hogy legyen egy újabb hir kint, ugyanis semmi hirtartalma nincs az egésznek...

← ElőzőOldal 6 / 6