Második atomfegyverkezési verseny - IV. rész
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alkalmazásának szintén komoly korlátja a célpont eléréséig elpárologtatandó, ill. plazmává hevítendõ molekelák. Nedves idõben, vagy a lézersugarat felhõkön keresztûl alkalmazva, a nagy koncentrációjú víz és vízpára nagyon visszafogja a lézerfegyvert, a víz magas fajhõje miatt.
Egy komolyabb nukleáris fegyver egy kisebb országot elpusztíthat. Ilyen hatásos fegyvert pedig nem lehet titokban tesztelni.
Szovjeteknek ehhez hasonló nem volt tudtommal...
A lézer gyakorlatilag egy koncentrált fénysugár, mint ilyen, annak is megvannak a saját korlátai. Ugyan egy átlagos harckocsi páncélzatán képes lehet áthatolni a lézer is, de hozzá kell tenni, hogy ez nem meglepõ, mivel ezen harckocsik tervezésénél nem a lézerrel való támadást vették alapul.
De mi történik akkor, ha az ellenség sûrû ködfüggönyt képez a harctéren, vagy mi történik, ha a harckocsikra megfelelõ tükröket szerelnek? A lézer ellen is lehet védekezni, csak mivel egyelõre még nem áll fenn annak a lehetõsége, hogy lézerfegyverekkel fenyegessék a haderõt, egyelõre az ellene való védelemmel sem foglalkoztak komolyabban.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A cikk kira mint a többi!De már most léteznek az atomnál hatásosabb tömegpusztító fegyverek-->>Oroszországban például máig megmagyarázatlan annak fegyvernek a tesztje amely egy teljes falut kiírtott és azért nem voltak kevesen abba a faluba. Azt feltételezik ultrahangos fegyver végzet velük de lehet hogy csak kitaláció ki tudja. De azóta sem hallotam ilyen tesztrõl alias lehet továbbfejlesztik és még hatékonyabb lesz mint az atom. USA--> nem bírom szajkozni, hogy amerika is rendelkezik olyan fegyverrel ami jóval hatékonyabb az atomtól de amíg nem kerül nyilvánoságra ki tudja. ÉN mondjuk a lézereknek látom a legnagyobb értelmét egy erõsebb lézer akár egy TANK páncélzatátt is átüti. És ha belegondolunk ha tudnák megfelelõen növelni az erejét és nagyságát hmm ki tudja. Amúgy a légvédelembe és elhárításba vezetõ USA már nagyrészbe lézerrel méri be a közeledõ rakétátt és kilõvi ami úgy nem hibáz! Jelenleg legnagyobb légvédelemmel atomfegyverrel és hajóflottával az USA rendelkezik.De kérdem én mi van a már nem használatos fegyverekkel stb megy a piacra.
"Miközben a privát fegyverkereskedõk is egyre
jobban meggazdagszanak a világ legnagyobb fegyverszállítói még mindig az
USA, Egyesült Királyság, Oroszország,
Franciaország és Kína.Õk öten Az ENSZ biztonsági tanácsának állandó tagjai." idézet by LORD OF WAR!
Nagy igazság ami a hidegháború után történt egyszerûen kimondhatatlan a sok használaton kivüli fegyver mind magán kézbe és eladásra került elég itt csak az AK-ra gondolni.Amúgy nem a filmet akkarom fényezni de érdemes megnézni mindenkinek mert nagy igaságokat taglal és sajnos a film igaz történeten alapul.
Másik MO-ból elvit rakétákat nem az oroszok viték haza, eladták fegyverkereskedõknek-->valaki jól meggazdagodot.hu
SZÉP új világban élünk:S
Franciaországnak 60db légi utántöltésre képes Mirage 2000N vadászbombázó repülõgépe van, ASMP robotrepülõgépekkel (fejlesztés alatt a modernebb AMSP-A). A Mirage 2000N kifejezetten a célterület mélyrepülésben való megközelítésére készült, amit nagyon komolyan gyakorolnak a pilótáik (Példavideó letöltési hely 1., példavideó letöltési hely 2.).
Ezen kívûl a Charles de Gaulle repülõgéphordozó Rafale gépei is képesek lesznek majd valamikor ugyanezen robotrepülõgépek hordozására.
Most így hirtelen nem tudnék felsorolni olyan tömegpusztító fegyvert, ami ne lenne morális szempontból megkérdõjelezhetõ... 😊
Lelkem odvában megdöglött a bagoly!
nagyon kafa a cikk, sok rossz dolgot tudtunk meg! :-(
Nagyon jók a cikkeid Cifu! <#eljen>#eljen>
Csak azt akarom kérdezni hogy az SDI rendszerrõl nem akarsz majd szót ejteni valamielyik részben? Az nagyon érdekelne.
a balettpatkány
Ez érdekes helyzethez vezet: pl. míg az USA csak kisegítõ szerepkörre alkalmazná a kisebb atomfegyvereket (pl. az említett nehezen elpusztítható célok ellen) az Észak-Koreához vagy Iránhoz hasonló országok egész védelmi rendszere, sõt politikája rájuk épülhet. Ami egynek kicsi, lehet másnak nagy. Hasonlít picit a helyzet a régivágású hadviselés és az új gerilla-háborús taktika ellentmondásaihoz.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
A nagy atomhatalmak Anglia kivételével mind rendelkeznek taktikai atomfegyverrel, ezek pedig nem védekezõ jellegû fegyverek. Bár megjegyzem a védekezõ jelzõ kissé morbidnak tûnik ez esetben.
Az 180 perces volt, és a két fél kilõtte egymásra a bombáit!
errõl illetve az utóhatásokról szólt a film. elég mellbevágó volt, de tipikusan amerikai. a címét szeretném megtudni, ha valakinek errõl beugrana. köszi elõre is.
The Matrix has you...
Nekem megvan a film 2cd-sbe, de angol tudás híján nem tok feliratot készíteni. És nem találtam hozzá semmilyent se!
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nőket, A sugaras, a bánatos Ősz-időket
\"\"\"Deriválni a bolond is tud, integrálni még én sem\"\"\"
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
Előttem áll az élet nem látok tőle semmit
(Egyébként, kezdetben nem nagyon izgattak, ezek a hadi technikai dolgok, de most már szívesen olvasom<#bee1>#bee1>)