Második atomfegyverkezési verseny - IV. rész
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az eddigi munkádért meg gratulálok. <#taps>#taps>
Remelem ez nem fog allandoan szakadozni mint a masik.
\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant
Mi az az ISP?<#confused>#confused>
Előttem áll az élet nem látok tőle semmit
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Hat ami a felveteleken hallatszik durranas, az egy az egyben az amit itt is lehet neha hallani. A ketelyeim affelol vannak, hogy talan picit magasabban lehettek. Talan ez lehet az oka, hogy nem is lathattam, mivel az egbolt allandoan borus, a felhoretegek is suruk es alacsonyan szallnak.
Az AWACS-rol is van meg itt nehany kepem, akit erdekel.
Nos Kairó felett az izraeli F-4 Phantom-ok azzal "szórakoztak", hogy hangsebesséf felett húztak át 30-40m-en. A gyengébben épített viskók összedõltek. Irániak is eljátszották ez Bagdad felett 80-88 között.
Az irániak repülésérõk fevétel is volt, apám látta is. 8-10km-rõl jöttek, de pár km-nél az operatõrök úgy gondolták, hogy le kéne menni a háztetõrõl..
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ezt nem azért írtam, hogy kötekedjek, hanem, hogy az elõbbi hozzászólásomat pontosítsam.
Egyébként teljes mértékig igazad van.
Sokáig tényleg nem lehet, de azért nem olyan vészes a dolog. Mondjuk repüljön a vadászgép 600m/s-al. Az 36 km/perc. Plusz vegyük hozzá, hogy utánégetõvel legfeljebb olyan 10-15 percig repülhet a gép normális esetben, aztán szépen lassan kifogy az üzemanyagból.
És egyébként az ország légterébe nem lehet sokáig hangsebességel repülni, mert olyan kicsi, hogy 2-3 perc alatt már a szomszédos országban találja magát a pilóta.
A morajlas vszinu az volt, hogy a hajtomunek nagy gazt adott. Mint pl a sima repuloknel is, erosebb en lehetett hallani a hajtomuvet ha gyorsitott a repcsi.
Csak, hogy elképzeld az erejér: azért nem repülhetnek mach1 felett lakott területen, mert különben kitörne az összes ablak.
Gracie Barra
Hiszek neked, nem vitazom. 😊 Lehet, hogy alatta volt, vagy magasabban repult, csak a hangjabol tunhetett ugy, hogy alacsonyan halad.
Meg soha nem lattam a gepet igy azt sem tudom, hogy hogy nez ki, vagy mekkora, csak a hangjat szoktam hallani. Igy azt sem tudhatom, hogy a hang elott vagy utan repult el. 😊 (eleg logikus, hogy a hang elott 😊 )
"Egyébként kétlem, hogy hangsebességnél gyorsabban menne a repülõgép, mert Anglia felett is tilos kis magasságban hangsebességnél gyorsabban repülni, pláne lakott terület felett."
Nem lattam meg a sebessegmerojet sem, de gyanitom, hogy felette szokott repulni. juzosch leirasa (hangrobbanas) eleg meggyozoen tukrozi az elmenyt ahogy felbukkan a semmibol. Egy intenziv, hirtelen mely robajt hallani, majd par masodpercen at egy halkabb visszhangzo utodorejeket minden iranybol, aztan semmi. Volt hang, nincs hang.
Legutobb kb. egy honapja volt ilyen.
Aztan bb. masfel evvel ezelott volt egy ettol eltero alacsonyan repulos eset is. Bevasarolni voltunk az egyik rokonommal, mar esteledett. A parkoloban pakoltunk be a kocsi csomagtartojaba, es hallottam, hogy valami rohadtul suvit a magasbol kb. nyugati irany felol. Felneztem, karacsonyfakent kivilagitva jon es hatarozottan sullyed, egyenesen a parkolo fele jon. Egy vadaszgep (talan 300knots sebessegel) jelent meg, befejezte a sullyedest majd tovabbrepult a varos felett egy eleg hatarozott hang kisereteben. Kb. 100m magasan lehetett amikor befejezte a sullyedest. Rokonnal percekig meg sem mertunk szolalni, remegtunk mint a nyarfalevel. Masok is voltak a parkoloba, volt egy csaj aki csak leult a szegelyre a parkoloba es csak sirt ugy megijedt. Azt hittuk be fog csapodni a parkoloba.
En is elkepzelhetetlennek tartom, hogy ezt szabadna csinalni. Van egy masik dolog is, talan osszefugghet, nemregen volt egy hir a helyi ujsagban, hogy itt Kozep-Angliaban a polgari legiforgalom annyira suru, hogy sokszor csak a vakszerencsen mulik, hogy nem utkoznek a civil gepek. A nemzetkozi legiforgalom jelentos resze is itt megy el. Lehetseges, hogy ezek az RAF pilotak a boruket mentik ilyenkor?
Termeszetesen a mediak hallgatnak ezekrol az esetekrol.
egyszerüen egy müködö hajtómüvet hallottál,...
aki állt már egy müködö hajtómüvü harci gép közelében az tudja, mi az a "zaj"! 😊
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Gracie Barra
Egyébként kétlem, hogy hangsebességnél gyorsabban menne a repülõgép, mert Anglia felett is tilos kis magasságban hangsebességnél gyorsabban repülni, pláne lakott terület felett. Amúgy ha hangsebességnél gyorsabban repül, akkor ugye a gép hangját csak akkor halhatod meg, amikor már átrepült a fejed felett, tehát amikor még csak közelít feléd, nem hallod a hajtómûvek zaját!
Ha tippelnem kellene a leírás alapján én egy BAe Hawk kiképzõgépre gyanakodnék, de Anglia felett még láthatsz Harriert, Tornado vagy Eurofighter harci gépeket. (klikk a nevekre, és akkor Google-ba bejönnek az adott gépekrõl képek)
Gracie Barra
Gracie Barra
Ez lesz az. Hirtelen van marhanagy hangja. Valami ilyesmit lehet hallani+erezni. Olyan mint amikor beulok valakinek a dizsitaligajaba es felnyomja a melynyomot. Meg a belsosegeim egyenkent is tancraperdulnek. 😄
Így nagy vonalakban kb ennyi, de nem vagyok egy tanár alkat, szóval valaki leírhatja korrektebbül megfogalmazva is.
Gracie Barra
Egyébként hol laksz?
Gracie Barra
Amugy, nem tulzok ha azt mondom, hogy ezek az AWACS-ek a polgari gepeknel is nagysagrendekkel halkabbak. A polgari gepeknel lehet hallani ahogy a kiaramlo gazok "fujnak", ezeknel nem, inkabb halkan "zummognek". Polgari gepek is eleg gyakoriak errefele, kb 15 km-re van egy kis repuloter, pl cessnak, 737-300 jetek jarnak errefele ezek joval hangosabbak.
Neha jarnak erre CH-47 is. Multkor az egyik vitt egy jeepet.<#smile>#smile>
Aztan, viszonylag ritkan, kb 2-3 havonta fel szokott bukkanni egy masik gep is, ez egy vadaszgep, vagy valami olyasmi. Bar a fene tudja a vadaszgepek egymast szoktak kergetni eleg nagy magassagban ez pedig alacsonyan (talan 150-300m) a felszin felett nyilegyenesen halad el maganyosan. Gyanitom, hogy joval a hangsebesseg felett kozlekedhet, mindossze 3-5 masodpercig lehet hallani a hangjat ahogy elhuz a varos felett, rendesen suvit, dorog, aztan teljes csend honol. Tudom, hogy ez igy eleg keves rola, de errol van valakinek infoja esetleg? Ez milyen tipusu gep lehet?
Koszi. 😊
Gracie Barra
Leduc 0.10
http://www.ujgalaxis.hu/archivum/02szam/ujgx0219.htm
A V2-tõl kezdve az összes létezõ/jövõbeli/csak elméletben létezõ meghajtási elvet sorraveszi egészen a szubtér/hipertér-elvekig. Elég elborul ötletek is találhatók itt, érdemes elolvasni😊
Gracie Barra
Gracie Barra
szerintem a mai légiharcban nem a sebesség a domináns, hanem a manöverezöképesség, a rejtve maradás, és a precizos fegyverrendszer..
Valszeg õk is okultak a vietnámi háborúkból, ekkor ugyan is bebizonyosodott hogy senki nem akar többszörös hangsebességgel repeszteni, nomeg a szuperszónikus szovjet bombázók rendszeresítése is csak egyre késett.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A ramjet mach 2-6 sebességtartoányban mûködik, míg a scramjet mach 6-12/18 között.
Gracie Barra
elvileg...
Közel fénysebességre gyorsítják a hajót, ekkor már az ûrben levõ igen ritka anyag már igen sûrûnek tûnik. Beterelik a hajóba, és a nyomástól megkezdõdik a fúzió😊
Gracie Barra
Egyébként meg a ramjet és a scramjet ugyanazon az elvenmûködik, csak egyikben van pár extra. Ezért vontam egybe én is õket. De a párszáz km/h nagyon kevés. A ramjetnek is kell pár mach, a scramjethez meg még annál is több.
Gracie Barra
Még csak kísérleti példányok léteznek ilyen hatómûbõl, és kell legalább vagy mach 5, hogy beinduljanak.
Gracie Barra