549
Tőzsde - Befektetések etc
  • Palinko
    nem a tőkeáttét az egy dolog. leírom neked privátba, a helyzet nincs tapasztalatom de írok pár sort hátha hasznos lesz.
  • drevil666
    Én nem teljesen...
    A kicsi tőkeáttételre gondolsz?
  • Palinko
    félek a plus500 as számla még inkább bukméker stílus, de ha érted mire célzok talán egyetértünk :D
  • Tikal #146
    mindenki spekulál :)
  • drevil666
    Nekem most ez a iShares China birizgálja a fantáziám nagyon.
    Infója van valakinek mitől zuhant anno (2008.07.10-14 környékén)?
    Ha ez emelkedik azon vagyonokat lehet kaszálni. (nem spekulálni akarok
    mielőtt rákülditek a tőzsdefelügyeletet, vagy NNI-t.)
    Két éve viszonylag stabil az árfolyam és nem várható további csökkenés.
    Bár elég hülyén kereskednek vele a mi időnk szerint: 15.31-22.00-ig.
    Buktam rajta nemrég 75-t, de hosszú távon Én biztosabb befektetést a Plus500 kínálatában nem látok.
    Budacash, GFT, MGForex kínálatát nem nagyon ismerem, ha valaki lát
    hasonló hosszú távon várhatóan erősen emelkedő indexet, az legyen szíves szólni, vagy kézzel inteni
    [IMG][/IMG]
  • drevil666
    A 2. kedvenc hatóságom (a közlekedési felügyelet után) kiadványa az adózásról.
    Szívre tett kézzel: ki az aki itt normálisan adózik?
    Apeh Tájékoztató a tőzsdei ügyletekből származó jövedelem adókötelezettségéről
  • drevil666
    Tanácsadás offsore cégekhez. A tanácsadók mindig egy lépéssel a törvények előtt járnak. A mostani 20% az sok és kész!
    tanácsadó cég.
    Még Offsore:
    ilshungary
    tanácsadó drtoth
    belize
  • drevil666
    Na ez egy érdekes megoldás: egyszemélyes Zrt:
    egyszemélyes zrt alapítási minta HUN.
    más országban nem tudom, hogy s miként működik ez.
    Milyen jó lenne: LEK Zrt
  • drevil666
    Adózás végett:) (a legtöbbhöz minimum Bt, vagy annak megfelelőjét kell alapítani):
    banki szolgáltatáshoz ízelítő.
    Swiss Bank
    HongKong-i megoldás kereséséhez
    Talán az egyik legegyszerűbb
  • drevil666
    Folytatva:

MA: Moving Average (Mozgó Átlag):

Trendkövető indikátor. Az egyik legelterjedtebben jasznált indikátor mind a devizapiac, mind a részvénypiacok esetén. Jól mutatja a trendet, mert megmutatja az adott időintervallumban lévő átlagárat. Emelkedő trendről beszélünk, ha a rövid mozgó átlag a hosszabb fölé kerül és esőről, ha a rövid MA a hosszú alá megy.

Egy másik, szintén nagyon gyakran használt változata az EMA (Exponential Moving Average), az exponenciális mozgó átlag. Ez a legutóbbi árakat súlyozottan veszi számításba, így sokkal érzékenyebben reagál a változásokra.

[IMG][/IMG]

Pivot Points:

Fordulópontok: Azokat az árfolyam értékeket jelöli, amelyek áttörése esetén további azonos irányú mozgással számolhatunk. Egyes chartok esetén két támasz és két ellenállás vonal is megjelenik.
    [IMG][/IMG]

RSI: Relative Strenght Index (Relatív Erősségi Index):

Vezető indikátor. 0-100-ig skálázzák minden esetben. Alapvetően túladott-túlvett indikátor, de használják vételi és eladási jeleknél is. Vételi jelet kapunk, ha az RSI alulról metszi a 30-as, eladási jelet ha az RSI felülről metszi a 70-es értéket.

Az RSI-nél is érdemes figyelni a divergenciákra!
    [IMG][/IMG]

Stochastic: Sztochasztikus oszcillátor:

Az aktuális árfolyamot méri össze az adott megelőző időszak kereskedési ársávjával. Értékei mindig 0% és 100% közé esnek. Eladási jelet kapunk, ha felülről metszi a 80-as értéket, vételi jelet ad, ha alulról metszi a 20-as szintet.
    Nagyon jól mutatja a divergenciát, érdemes figyelni!
    [IMG][/IMG]
  • drevil666
    Jó néhány hasznos link, ha valaki kis feltörekvő cégekbe akar pénzt fektetni.
    London Stock Exchange
    Nasdaq, a bal felső sarokban a legördülőből lehet a kis cégek között mazsolázni
    főleg listázás információhoz/ USA
    néhány orosz cég listája. Telefonszám nem kapcsolható esetén nem +7, hanem +007-et kell néha próbálni.
    a leggyorsabban fejlödő elektronikai szektor listázása. (Főleg indiai, orosz, és kínai befektetéshez)

kínához. az a baj, hogy regelni kell 400$min. De itt nagyon élénk mozgások szoktak lenni. pl BYK.
  • drevil666
    DMI (Directional Movement Index): Vezető indikátor

A DI+ jelzi a felfelé, a DI- a lefelé törekvéseket az árfolyamban. Vételi jelként értékelhetjük, ha a DI+ lentről felfelé metszi a DI- vonalat és fordítva, eladási jelként vehetjük, ha DI- felülről metszi DI+ vonalat. Azonban jelzéseit csak trend esetén érdemes figyelembe venni (az ADX értéke 17 felett). További segítség lehet a megerősítés: Ha egy DI+ DI- keresztezést látunk, mindenképpen érdemes figyelembe venni az ADX értékét, illetve azt, hogy az a két DI között felfelé mutasson. Ez erős trendet jelent. Ugyancsak fontos a trend erősségének csökkenését/végét jelző alakzat, ahol az ADX kifut a DI vonalak közül.
    [IMG][/IMG]

Fibonacci:

Mind a tőzsdei, mind a devizapiaci kereskedéskor készített technikai elemzések talán legalapvetőbb eszköze. A Fibonacci számsort az 1200-as évek elején az olasz Leonardo de Pisa fedezte fel. Egyesek szerint a nyulak szaporodásának előrejelzése lehett a cél. A lényege az, hogy minden szám az őt megelőző két számnak az összegeként jön létre:
    1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, stb. Közös még az, hogy az egymást követő számok az előző 1.618-szorosai, illetve az utánuk következő számok 0.618-szorosai.
    Igazán jelentőséget a számsor az 1920-as években kapott, amikor Ralph Nelson Elliott "Nature's Law" (A Természet Törvénye) című könyvében kijelentette, hogy a számsor az emberiség történetében is megfigyelhető, illetve hogy a természetben is gyakran megtalálható.
    A devizapiacon alapvetően ezzel igyekeznek modellezni, illetve előre jelezni az emberi psziché működését, amely nagymértékben meghatározza az árfolyamok alakulását.
    A Fibonacci szinteket úgy kapjuk meg, hogy trend aljáról a tetejéig húzzuk a Fibonacci rajzolásához szükséges vonalat. (Ez a legtöbb platformon elérhető.) Az így kapott vonalak támaszokat illetve ellenállásokat jelölnek. Gyakran korrekciós szinteknek is nevezzük ezeket. Értékei: 0%, 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8%, 100%, 161.8%, 261.8% és 423.6%.

[IMG][/IMG]
    Ichimoku:

Elsősorban a Jen árfolyamánál használják.

Alkalmazása a következő: 4 vonalból áll:
    Tenkan-Sen (Conversion line)
    Kijun-Sen (Base line)
    Senkou-Span A (Leading Span A)
    Senkou-Span B (Leading Span B)

A "Kumo", vagy "Clouds" a Senkou-Span A és B közötti "tér". Ennek két szélső pontja az ellenállás, vagy támasz. Ha az árfolyam a "Clouds" felett van, akkor a trend emelkedő (Bullish), ha alatta, akkor eső (Bearish).

Vételi jelet kapunk, ha a Tekan-Sen alulról metszi a Kijun-Sen vonalat, eladási jelet kapunk akkor, ha a Tekan-Sen felülről metszi a Kijun-Sen-t.
    [IMG][/IMG]

ne ezen sokat gondolkodtam, hogy lehetne hasonlóan operálni a Forinttal, de ez meghaladja a képességeimet

MACD: Moving Average Convergence Divergence:

Trendkövető indikátor. Két exponenciális mozgóátlag adja meg (12 és 26 napos), illetve fel kell venni hozzá a 9 napos EMA-t is. Elsősorban vételi és eladái jelzésekhez használják, de a túlvett, vagy túladott helyzetek meghatározásához is alkalmazható. Vételi jelzést akkor kapunk, ha az MACD alulról metszi a szignál vonalat, eladási jelzést pedig akkor, ha az MACD felülről metszi a szignál vonalat.
    Általában nem javasolt vételi pozíció felvétele, ha az MACD lefelé tart, illetve eladási pozícióba lépés, ha az MACD felfelé megy.

[IMG][/IMG]
  • drevil666
    Gondolom nem árt egy kis jellemzés az indikátorokról. Ez az alapokhoz elég:
    ADX:
    A Directional Movement (DI) értékeiből származtatott jellemző. Általában ha az ADX értéke 17, az ADXR 23 fölé megy, akkor trendről beszélünk. Minél nagyobb értéket vesz fel, annál erősebb a trend. Ha 17, illetve 23 alá esik, nem beszélhetünk trendről.

Felhasználás: Általában ha ADX ADXR felett van és emelkedik akkor erősödő, ha ADXR ADX fölé kerül és értékük csökken akkor gyengülő a trend.

[IMG][/IMG]

ATR (Average True Range): Volatilitás indikátor

A vételi és eladási nyomást mutatja. Minél nagyobb az értéke, annál volatilisabb a piac. Ezen túl Stop order megadása előtt érdemes megnézni, ugyanis mutatja az időszakban tapasztalt legnagyobb árfolyam elmozdulást
    [IMG][/IMG]
    Bollinger Bands:

Az árak legalább 95%-a a két vonal közé kell essen. Általában minél messzebb van egymástól a Bollinger szalag két határoló vonala, annál erősebb a trend. Ha a két vonal vízszintesen szűk folyosót képez, az kis volatilitást jelent, várható a kitörés.
    [IMG][/IMG]
    CCI (Commodity Channel Index): Vezető indikátor.

A túlvett (Overbought) és túladott (Oversold) állapotokat mutatja: túlvett a deviza, ha a CCI értéke +100 felett van a deviza túlvett, ha -100 alatt akkor túladott.
    [IMG][/IMG]
  • drevil666
    Hát lehet kicsit elkapkodtam a választ.....
    de amit mondtam az nem rossz. csak nem a legjobb.
  • sirdond
    köszi, megpróbálok az RSI-vel ügyeskedni valamit
  • drevil666
    MACD-t ne....lassú
    az RSI és a Stochastic Oscillator, ami talán jó lehet.
    javaslom saját magad írj egy adatgyűjtő programot amire az adatok prioritásától függően a lehető legkomplexebb nemlineáris statisztikai egyenletrendszereket alkalmazod, aztán vagy átlagolod vagy rangsorolod őket.
    Én ilyesmin munkálkodok, de mondom RSI-t próbáld, az kész van....
  • sirdond
    Sziasztok!

Szerintetek gyorsan mozgó piacokon milyen indikátorokat érdemes használni?
  • drevil666
    Száz János, Tőzsdei opciók vételre és eladásra csak 591 oldal:).
    Jó kis könyv az:) ha jutsz jobbat nekem bátran privizheted:)
  • Palinko
    melyik könyvet olvastad? nekem van egy kis könyvtáram részben a témában ha érdekel valaki privátban lehet kérni linket, nem postolom mer' warez.

szerintem tanulható, csak azért nincsenek sikeres "brókerek" (gondolom traderekre goldoltál) mert pszihológiailag könnyű eltévedni, és van még sok más buktató is. abban igazad van hogy egyedül kell ráérezni de nem árt könyveket olvasni mert az ott gyűjtött tapasztalatok rövidíthetik a tanulási időt.
  • drevil666
    olvasgattam valami 800 oldalas izét:) hogy mondják........könyvet:)

A viccet félretéve Én gerriláskodom, de szerencsém van, meg ki merek szállni abba bírom hagyni ha kell.
    Ha valaki azt hiszi, hogy ez tanulható: akkor csak sikeres brókerek lennének, nem tanulható, rá kell érezni és kurvagyorsan kell néha dönteni, mert 1 perc alatt bukta van, ha nem, vagy rosszul állítasz be veszteséges zárást pl.
  • Palinko
    szerintem
    demo: felület megismerése, valamilyen stratégia kialakítása
    éles számla: ha már van egy kis stratégiád rögvest.
  • drevil666
    Én amikor láttam jól megy egyből igazi pénzt is utaltattam....
    Életem legjobb döntése volt!!
  • COOLancs
    A demo számlákat én sem szeretem, mert egyrészt nem igazi felelősség, mástrészt ha jól megy akkor szívhatod a fogad hogy miért nem igazi pénzel csináltad xD
  • Palinko
    hogy miért volt ez az esés elég nehéz választ találni, hírekre meg ilyesmikre most nem néztem így tisztán technikai szemmel talán azt lehetne mondani hogy profitot realizáltak és a sok pozi zárás lenyomta.
    az a csökkenés ugrás szerintem igazán nem jelent sokat, ha most arra célzol hogy fej váll alakzat, akkor arra azt mondanám hogy m5 ön nem valami jó ötlet alakzatokat tradelni :D bár ez most többé kevésbé be is jött, de hosszú távra nincs igazi jelentősége.

ha hosszabb távon nézed akkor szerintem így figyeld. ha átüti a 61 et shortold de valamennyivel 61 fölé a stopot húzd be, ha esetleg az 50 et is ugyanez a javaslat de ott már mehet több pénz mert kicsit erősebb jel. ha elkezd oldalazni akkor talán bollingerrel lehet valamit kezdeni, vagy ne kereskedd. ha átlépi a 100 at valószínűleg folytatódik a long még valameddig.
  • drevil666
    Az első szintet 61.8-nál..
    Az elsőt én önkényesen 1300- hoz raknám (a nagyobb növekedés aljához) és nekem ez már közeli. kiszállnék..
    Az utolsó "nagy" esés az miért is volt? Az ilyenekre oly kíváncsi vagyok, meg a délelőtt 8.30-9.30-as csökkenés-ugrás-ra. Ott nem gyertyázok, csak vigyorgok.
  • Palinko
    de én is napiról beszéltem (D1) berajzoltam neked egy fibot hogy jobban látsd. látod az első szintet sem érte el már vissza pattant, ebből valószínűsíthető hogy folytatódik az emelkedés

• drevil666
    rossz diagramot néztem a napit....
    Egyszer még a kezdetekkor beszoptam ezzel.
    éves szintem már megint nő.....fuck
    Aranya_éves
  • Palinko
    nézz d1 et ezt nem zuhanásnak nevezném ami volt csak egy korrekció. és d1 en is az utcsó gyertya longos. szal nem értem milyen zuhanásról beszélsz.
  • drevil666
    Meddig tart még az arany zuhanása???
  • kevingold
    én is demoztam annak idején.. talán nem is volt olyan rég. én egy magyar brókercég által koordinált demot néztem, a marketstar-t. nem volt rossz az sem, de én is csináltam mai fejjel már nagy csacsiságokat..:) valahol bele kell fogni, és ez valóban a legjobb út!
  • vexler
    Persze hogy lazán vett apple-t mert még csak a demo számlával szórakozik. Az meg hogy nem rendes magatartás... Hát demoval ahol pláne nincs tétje a dolognak én is kezdésnek hülyeségeket csinálnék hogy lássam mi lesz belőle ;)
  • monkeymajom
    még mindig csak ízlelgeti a dolgokat
    annyira nem hasított még bele a közepébe.Lehet mégis lesz belőle haszna ha ennyire utánajár a dolgoknak. Már az jó jel,hogy még mindig megvan majdnem az összes pénz amit kapott még akkor is ha nem csinált eddig vele komoly dolgokat :)
  • kevingold
    A plusz500-ról nagyon sok rosszat olvastam. főleg a legnagyobb kételyek felőlük az volt, hogy fiatal céghez képest szinte semmilyen információt nem tartalmaz az oldaluk. csak egy fax szám, és egy e-mail cím van feltüntetve a honlapjukon a rólunk menüpont alatt. emellett ezek a demó összegek becsapják az embert, mert nem érzed a döntésed súlyát. nyiss demo-t akkora kerettel, amennyivel élesben is játszanál. akkor érzed majd, hogy mekkora tétje van a tőkéd felhasználásának, meg hogy mekkora pozíciót nyiss majd vele..
  • ManOfTheLight
  • ManOfTheLight
    Itt nyomom a bonus 5 ezret. :D
  • Palinko
    az nem kérdés hogy bevállalná mindenki mert nincs kockázata
  • Ronny
    vagy bejön és megcsinálja az élete üzletét (akár tudatosan vagy véletlenül) és szakít egy csomó pénzt

Egyeseknek itt könyékig bilibe lóg a keze. Ez egy komoly szakma, amit hosszú évek folyamatos vívóvádasa és kellemetlen tapasztalatok kísérnek. Ez az egész arra jó, hogy szerezzenek pár új ügyfelet, akik szépen elszórják náluk a pénzt.
  • monkeymajom
    csak gondold magad az ő helyébe....szerintem te is bevállalnád:)
    1. vagy bejön és megcsinálja az élete üzletét (akár tudatosan vagy véletlenül) és szakít egy csomó pénzt
    2. ha nem is szed össze sok pénzt akkor is ott a megszerzett tapasztalat plusz az,hogy ezt nem az ő zsebe bánta.
    3. egy blogolónak ez olyan,mint valami referencia munka
  • Palinko
    igaz, a gasztroblogban sincs több bejegyzés, de hát akinek kevés a szabadideje, érdekes hogy bevállal egy tőzsdés blogot...
  • monkeymajom
    gondolom nem ez a főállása:)
    biztos valamit mellette csinál és csak pluszban posztolgat.
    De még nincs lejátszva. Szóval bármi megtörténhet. Lehet ő lesz a következő aki megrogyasztja a font-ot megint :DD