Tõzsde
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
így én is belevágnék...ki az aki erre nemet mondana?
nincs az az ember:)
Más pénzével mindig is könnyebb volt gazdálkodni..
Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.
itt egy példa rá:
http://tozsdesuger.blog.hu/
Na jó azért van benne annyi csúsztatás hogy az egyén kapott fél milla kezdõtõkét egy brókercégtõl és a nyereséget majd megtarthatja. De azért mégis...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.
de ha már videók akkor itt egy másik mely nem tartozik annyira a témához de mégis :)
túlhajtott bróker
és egy video
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Ezt személyes tapasztalatok alapján mondom. Ez a Marketstar véleményem szerint a jobbak között van és nemzetközi szintû, szóval a lehetõségek bõven adottak.
De érdemes tényleg jó alaposan körültekinteni, utánanézni, mielõtt bármirõl is döntenénk...
magyarul is ua. a tõzsde nyelven,mint angolul. Szóval vedd tárgytalannak a kérdésemet :)
yugo, valahol láttam ingyenes elõadást amire lehet neten jelentkezni. Gondolom az alapokat mondanák el ott is. Ha érdekel utánajárhatok,hogy melyik oldalon is láttam. (nézzem meg?)
Hát, oktatás... Nem tudom, ez a tõzsdézés téma meglátásom szerint olyan, mint a repülésirányítás: angol nyelvû, a világon mindenhol.
A magyar nyelv nekem sem lenne hátrány, meg ha lenne hozzá valami oktatás, nem kéne itt kotnyeleskednem, ha már van befektetni való pénzem, jó lenne kezdeni vele valamit.
Másik fele, hogy egy program használatához nemigen kell tudni semmit. Egy pár szó, buy, sell, stoploss, takeprofit, spread, meg még egy pár dolog. Nem egy Shakespeare, hogy szonettet kelljen értelmezni, számokat kell beírni a megfelelõ helyre, azt' annyi.
Programozni magyar nyelven meg kb soha a büdös életben nem fogsz. Talán még anno a Primo-t lehetett...
Jó cucc.
Megnéztem a Marketstar-t... elég jónak tûnik, lehet, hogy majd ki is próbálom, 20 napig ingyenes a demójuk, ha beválik, lehet hogy áldobbantok ide...
Mert én keresgettem google-ban és a Random Capital és a MarketStar tûnt igéretesnek.
Nagyon kezdõ vagyok még :S
fry day fry day sálálálláláá
Az lenne a kérdésem hogy ki milyen online tõzsde szoftvert használ?
fry day fry day sálálálláláá
technikai elemzésben pont az a lényeg hogy mert sokan használják azért válik be néhol, persze rossz, vagy jó hírek az erõsebb lap :D és azért ha nagyon mögé nézel a technikai elemzéseknek van valami, mint hogy nem véletlenül alakulnak ki a bizonyos formációk, mondjuk egy nagy emelkedést követõen a kettõs tetõ (tulajdonképpen egy M betû) alakul ki az azt mutatja hogy kifáradt az emelkedés és esés következik, persze ez a legegyszerûbb példa és sok más technikai elemzéssel kapcsolatban lehet felhozni ilyet, annyira én sem merültem még bele, hogy bonyolultabb dolgokat is elmondjak.
igen olvastam a papagájos nem rég volt, hát véleményem a dologgal kapcsolatban hogy azért figyeltek a brókerekre ne érjenek el valami állat eredményt :D és a papagájnak meg a legjobb részvényekbõl kellett választania, vannak ilyen erõs papírok amiket vitt a február március óta tartó rali, így ezzel reklámozták a tõzsdézést meg az adott papírokat hogy még egy papagáj is meg tudja csinálni. persze ez sztem közel sem egyenlõ feltételek ami egy versenyen elvárható lenne azért.
bank és bróker között van különbség a bank leszarja ha csõdölsz ott a zálogod, a bróker pedig ha csõdölsz nem számíthat több pozíció nyitásra ami számára nem jó
2. Mondok durvábbat.. kb olyan értelmes mint a csontokból jóslás. Olvastál olyanokról amikor majom/papagáj lekõrözte a szuper brókerek teljesítményét a kisérletben? Nem véletlen... Az írásommal szkeptikusoknak ajánlanék egy kis káoszelméletet olvasgatást is. A technikai elemzés egy dologra jó, ha elég sokan olvassák önbeteljesítõ hatása lehet, de mivel nem egyetlen cég csinál ilyeneket...
6. ha a banknak fontos lenne az ügyfél hosszú távon, az egész hitelválság nem alakul ki. Még mindig az ügyfél megfogása, igába hajtása és kivéreztetése a cél. Szomorú.
4. 5. teljesen egyetértek. 6, a bróker cégnek rövid távon tényleg totál mindegy hogy vesztesz vagy nyersz, de hosszú távon jobban szereti ha nem veszted el a tõkét, mert õt az ügyfél tartja fenn, ha elveszti a pénzét az ügyfél könnyen lehet hogy abbahagyja.
Valamint azt sem árt tudni hogy a legtöbb magyar online tradelést biztosító cég külföldi bank termékét adja el. Valamint a külföldi banknak lehet hogy van közvetlen magyar kontaktja is ...
1. Nem fogsz sikeresen megtanulni forexen se és a magyar tõzsdén se semmilyen könyvbõl/weboldalról/MLM társaságtól. Ha már mindenáron van kidobni való pénzed akkor nyiss egy accountot és FIGYELD pár hónapig, és papíron a döntéseidet vezesd, és teszteld mennyire jó tippeket játszottál volna meg, és mennyit buksz rajta. Ilyenkor a legnehezebb hogy át tudd érezni hogy valódi pénzzel tõzsdéznél, mert sokan másképpen viselkednek..
2. A tecnikai elemzések szart se érnek. Az elemzõk rendszeresen egymásnak ellentmondanak, az elemzéseik kb annyira pontosak mint a Blikkben a horoszkóp.
3. Olvassátok el a tõzsdepszichológia c. könyvet, tanuljatok egy kis makroökonómiát, olvassátok el Soros Gy. könyveit és akkor talán lesz egy kis fogalmatok róla hogy a hírek alapján mire lehet tippelni.
4. kosztpénzzel ne tõzsdézzetek, csak olyannal és annyival amit bátran el mertek veszíteni.
5. NINCS TUTI TIPP. Ez aranyszabály. Lelki mechanizmusok vannak, a hírek sokszor pont ellentétesek az aznapi trenddel mert azért gerjesztik hogy akik a híreket benyomják a megrémült embereken halálra kereshessék magukat.
6. Ne hallgassatok a bórkercégre akinél vagytok.. neki tök mindegy hogy buksz vagy veszítesz, mivel az eladáson és a vételen is keres.
Tömören ennyi az én hat pontom.
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
A kolléganõim és anyukám is egsy freedomrocks nevû devizatõzsdei mókába akarnak belevágni.
Van vmi tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Csak mert sztem bûzlik az egész...
Találtam egy ingyenes oldalt, ahol szinte mindenhez lehet grafikont rajzoltatni (részvény, deviza, állampapír, ETF, olaj, arany, kárpótlási jegy :-)).
Az oldal címe: www.tozsdeasz.hu
Minden jót,
irarc
A napokban indult egy új tõzsdei fórum. Jól kategorizált témákkal, számos extra szolgáltatással várja a hozzászólásokat tõzsde, befektetés témában.
Nagyon örülnék, ha kipróbálnátok az új oldalt és részt vennétek egy közösség kialakulásában.
Az oldal elérhetõ itt: Tõzsde Fórum
Várom az esetleges kritikákat, észrevételeket is.
Üdv,
harzol
http://investment.extra.hu/bef.html
De aki részvényben vagy befektetési alapban gondolkozik annak a Pinoeer-t ajánlom :)
leginkább a kezdõk számára szeretnék ajánlani egy web oldalt ahol megtanulhat sikeresen kereskedni a deviza piacon:
www.forexhunter.hu
Üdv,
asddodi
és a bróker cégeken keresztüli ügyintézés mennyi pénzbe fáj?
köszi
www.indexek.extra.hu
HP Elitbook 8730 IntelCore™ 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA® Quadro™ FX3700M 1GB |
Osztalék adó véget és más okokból megszüntettem az értékszámlámat (2006.08 ), ergo tõzsdével nem foglalkozom aktívan. Dehogy, kikerüljen az osztalék adót és más forgassa a pénzt a tõzsdén, életbiztosításba rakta egy kis pénzt. Ami kamat adó, osztalék adó mentes. És ugyan úgy rakhatom kosarakba a pénzt, hazai részvény kosarakat választottam, hosszú távra, nem bolygatom, így nincs is sok munka vele... eddig nem teljesít rosszul.
De igazából, most a befektetési alapok a "nyerõk" nálam, tõke-hozam garantáltak, a MKB nak várom a Gránit II jegyzését ha lesz, mert az elsõ papír 26% körül hozott per év: )
Röviden ennyi...
Elnézést a Sorokért:)