Tõzsde

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

monkeymajom
:D
így én is belevágnék...ki az aki erre nemet mondana?
nincs az az ember:)
Más pénzével mindig is könnyebb volt gazdálkodni..

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.

Azért vannak akik minden fajta hozzáértés nélkül belekezdenek :)
itt egy példa rá:
http://tozsdesuger.blog.hu/

Na jó azért van benne annyi csúsztatás hogy az egyén kapott fél milla kezdõtõkét egy brókercégtõl és a nyereséget majd megtarthatja. De azért mégis...
dronkZero
Iszonyatos pszichikai nyomás van az emberen, miközben a pénzét kockáztatja. Nem csoda, hogy kiborulnak, hosszú távon meg beleõrülnek az emberek.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

monkeymajom
az az igazság,hogy a tõzsdével kicsit nem lehet foglalkozni...vagy csinálja az ember vagy inkább arra hagyja akinek van ideje,pénze,türelme és tudása hozzá. Ha valamelyikkel nem rendelkezel akkor ez nem a te munkád. Plusz józan ész is kell hozzá..ha már olyan tünetek jelentkeznek,mint theiron videójában akkor ott már az elméd bomlásának jeleit tapasztalhatod:)

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.

Hát igen, hogyha valaki komolyan akar tõzsdézni, és ebbõl akar megélni, akkor állandóan ezen kell járnia az eszének. Meg folyamatosan tanulni, tanulni, tanulni a témában. Különben belebuknak, úgy, mint sokan mások.
Tényleg a jobbak közül van, csak Magyarországon még nem igazán ismerik, mert a hazai brókercégek nem igazán engedték a használatát (vagy a készítõje nem engdte a hazai brókercégeknek) Szóval nem igazán elterjedt itthon akár az MT4.

de ha már videók akkor itt egy másik mely nem tartozik annyira a témához de mégis :)
túlhajtott bróker
Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Ezek a cégek általában nagyon hasonlítanak egymásra, elsõ hallásra ugyanolyannak tûnhetnek, de tényleg érdemes alaposan körüljárni a témát és alapos átgondolás után választani....
Ezt személyes tapasztalatok alapján mondom. Ez a Marketstar véleményem szerint a jobbak között van és nemzetközi szintû, szóval a lehetõségek bõven adottak.
De érdemes tényleg jó alaposan körültekinteni, utánanézni, mielõtt bármirõl is döntenénk...
Már a legtöbb ilyen helyen elérhetõ az ingyenes oktatás, mivel így tudnak új embereket toborozni. Amikor Én kezdtem, akkor nyitottam egy demoszámlát, majd elolvastam az összes tananyagot. Hasonlítsd össze a többi platform áraival, ha ez a kedvezõbb akkor ezt válaszd. Tudtommal a Marketstar is egy nemzetközi platform, csakugye nem mindegy, hogy ki üzemelteti, melyik brókercég van mögötte.
yugoslave
Közben összeállt. Van egy új cég, nem tudom a nevüket a lényeg, hogy van egy platform amit megvettek (marketstar)magyar nyelvûre megcsinálták na és nálunk lehet állítólag a legkisebb kötési díjakkal beszállni, van az ingyenes oktatás is, amit már említettetek. Tapasztalata van esetleg valakinek ezzel a platformmal kapcsolatban? Így vakon nem vállalnám...

Saxo trader. Magyar nyelv is van benne demozni is lehet magyar üzletkötõjük is van. (Pár magyar brókercég is azt használja, de nem kell a magyar cég...
Palinko
meg ha így állsz hozzá hogy ezt nem akarom azt nem akarom, akkor inkább hozzá se kezdj. több év tapasztalat, komoly tanulás szükséges ehhez is mint mindenhez. ha nincs benned hajlandóság inkább befektetési alapra bízd a pénzed, valami ismertebbre, ne amelyik legtöbbet ajánl.
Az angol nyelv ismerete nélkül soha nem fogsz megfelelõ információk birtokába jutni. Annyi más lehetõség arra, hogy kamatoztatasd a pénzed.

monkeymajom
ott a pont..igazad van:)
magyarul is ua. a tõzsde nyelven,mint angolul. Szóval vedd tárgytalannak a kérdésemet :)
yugo, valahol láttam ingyenes elõadást amire lehet neten jelentkezni. Gondolom az alapokat mondanák el ott is. Ha érdekel utánajárhatok,hogy melyik oldalon is láttam. (nézzem meg?)

dronkZero
Jaja, ez a neve. MT4=MetaTrader4.

Hát, oktatás... Nem tudom, ez a tõzsdézés téma meglátásom szerint olyan, mint a repülésirányítás: angol nyelvû, a világon mindenhol.

yugoslave
na ez nekem már teljesen kínai, az MT4 az amit már máshol is olvastam, ez lenne a software neve?!
A magyar nyelv nekem sem lenne hátrány, meg ha lenne hozzá valami oktatás, nem kéne itt kotnyeleskednem, ha már van befektetni való pénzem, jó lenne kezdeni vele valamit.

dronkZero
Szerintem a magyar brókeren keresztül kereskedni a legnagyobb hiba, amit elkövethet az ember.

Másik fele, hogy egy program használatához nemigen kell tudni semmit. Egy pár szó, buy, sell, stoploss, takeprofit, spread, meg még egy pár dolog. Nem egy Shakespeare, hogy szonettet kelljen értelmezni, számokat kell beírni a megfelelõ helyre, azt' annyi.

Programozni magyar nyelven meg kb soha a büdös életben nem fogsz. Talán még anno a Primo-t lehetett...

monkeymajom
lehet én vagyok a betokosodott õsmagyar...de nincs magyar nyelvû program?

dronkZero
Forexhez: MetaTrader 4. Van jónéhány bróker, akik ezt használják, pl Alpari UK, NorthFinance. Lehet demózni, lehet indikátorokat és stratégiákat írni egy C-hez hasonló nyelvben, ezeket lehet a visszamenõ adatokon tesztelni. Sõt, a kész stratégiát tudja automata módban futtatni.

Jó cucc.

yugoslave
Egyiket sem ismerem, bár szeretnék online tõzsdézni... ehhez mindenképp kell egy software a gépemre, nem elég egy honlap hozzá?

Alacsonyak a brokerdíjak, nincs számlavezetési díj...
Megnéztem a Marketstar-t... elég jónak tûnik, lehet, hogy majd ki is próbálom, 20 napig ingyenes a demójuk, ha beválik, lehet hogy áldobbantok ide...

Megtörhetetlen
Mit takar az hogy olcsó?
Mert én keresgettem google-ban és a Random Capital és a MarketStar tûnt igéretesnek.
Nagyon kezdõ vagyok még :S

fry day fry day sálálálláláá

Én az Equitas-t használom... olcsó és szerintem kezdéshez tökéletes...

Megtörhetetlen
Remélem még valaki aktív ebben a topikban.
Az lenne a kérdésem hogy ki milyen online tõzsde szoftvert használ?

fry day fry day sálálálláláá

Christiansen
most olvastom Kostolany-Mérlegen a jövõ-jét és egy kalap szar..
:D

kölcsönadtam egy jóbarátomnak, õ Forexezik.. azt mondta múltkor hogy köszöni, jó pár millió forintot nem dobott ki az ablakon amiatt hogy elolvasta..
Palinko
köszi megpróbálom megszerezni :)
Helmut-ot. Totál olyanokat írt amit én tapasztalatként kialakítottam mielõtt olvastam.
Palinko
jah a tõzsdepszihológia c könyvnél Kostolany vagy Helmut könyvére gondoltál?
Palinko
sorostól a 2008-as válság és következményeirõl olvastam, de ott is leírta a reflexivitást etc. valóban nem fogsz könyvel kereskedni, de ha elolvasol párat olyan tapasztalatokhoz, nézetekhez juthatsz amit másokban évtizedek alatt fejlõdött ki, és te is hasznosítani tudsz valamit belõlük saját nézeted kialakításában.

technikai elemzésben pont az a lényeg hogy mert sokan használják azért válik be néhol, persze rossz, vagy jó hírek az erõsebb lap :D és azért ha nagyon mögé nézel a technikai elemzéseknek van valami, mint hogy nem véletlenül alakulnak ki a bizonyos formációk, mondjuk egy nagy emelkedést követõen a kettõs tetõ (tulajdonképpen egy M betû) alakul ki az azt mutatja hogy kifáradt az emelkedés és esés következik, persze ez a legegyszerûbb példa és sok más technikai elemzéssel kapcsolatban lehet felhozni ilyet, annyira én sem merültem még bele, hogy bonyolultabb dolgokat is elmondjak.

igen olvastam a papagájos nem rég volt, hát véleményem a dologgal kapcsolatban hogy azért figyeltek a brókerekre ne érjenek el valami állat eredményt :D és a papagájnak meg a legjobb részvényekbõl kellett választania, vannak ilyen erõs papírok amiket vitt a február március óta tartó rali, így ezzel reklámozták a tõzsdézést meg az adott papírokat hogy még egy papagáj is meg tudja csinálni. persze ez sztem közel sem egyenlõ feltételek ami egy versenyen elvárható lenne azért.

bank és bróker között van különbség a bank leszarja ha csõdölsz ott a zálogod, a bróker pedig ha csõdölsz nem számíthat több pozíció nyitásra ami számára nem jó
Palinko: Ha elolvastad ezeket akkor érthetnéd hogy miért nem ellentmondás: A könyvek tényleg nem érnek semmit, nem fogsz tõlük jól kereskedni, az ajánlott két könyv mutatja be hogy MIÉRT :)
2. Mondok durvábbat.. kb olyan értelmes mint a csontokból jóslás. Olvastál olyanokról amikor majom/papagáj lekõrözte a szuper brókerek teljesítményét a kisérletben? Nem véletlen... Az írásommal szkeptikusoknak ajánlanék egy kis káoszelméletet olvasgatást is. A technikai elemzés egy dologra jó, ha elég sokan olvassák önbeteljesítõ hatása lehet, de mivel nem egyetlen cég csinál ilyeneket...

6. ha a banknak fontos lenne az ügyfél hosszú távon, az egész hitelválság nem alakul ki. Még mindig az ügyfél megfogása, igába hajtása és kivéreztetése a cél. Szomorú.
Palinko
kicsit ellentmondasz magadnak 1. pontban ellentmondasz a 3. nak, mert 1. pontban említed hogy könyv nem ér semmit, 3. ban meg említesz pár igen jó könyvet. nos szerintem érdemes olvasással kezdeni, persze párhuzamosan kereskedést is gyakorolni demo számlán, de a gyakorlat nem helyettesítheti az elméletet és fordítva! 2. pontnál hogy nem ér semmit a technikai elemzés, azért durva kijelentés, inkább csak tudni kell használni.
4. 5. teljesen egyetértek. 6, a bróker cégnek rövid távon tényleg totál mindegy hogy vesztesz vagy nyersz, de hosszú távon jobban szereti ha nem veszted el a tõkét, mert õt az ügyfél tartja fenn, ha elveszti a pénzét az ügyfél könnyen lehet hogy abbahagyja.
Jó összefoglaló, annyival egészíteném ki hogy a legtöbb normál helyen lehet demó számlát nyitni, tehát kockázat nélkül lehet próbálkozni.
Valamint azt sem árt tudni hogy a legtöbb magyar online tradelést biztosító cég külföldi bank termékét adja el. Valamint a külföldi banknak lehet hogy van közvetlen magyar kontaktja is ...
jajj kár volt beleolvasnom a topicba...

1. Nem fogsz sikeresen megtanulni forexen se és a magyar tõzsdén se semmilyen könyvbõl/weboldalról/MLM társaságtól. Ha már mindenáron van kidobni való pénzed akkor nyiss egy accountot és FIGYELD pár hónapig, és papíron a döntéseidet vezesd, és teszteld mennyire jó tippeket játszottál volna meg, és mennyit buksz rajta. Ilyenkor a legnehezebb hogy át tudd érezni hogy valódi pénzzel tõzsdéznél, mert sokan másképpen viselkednek..

2. A tecnikai elemzések szart se érnek. Az elemzõk rendszeresen egymásnak ellentmondanak, az elemzéseik kb annyira pontosak mint a Blikkben a horoszkóp.

3. Olvassátok el a tõzsdepszichológia c. könyvet, tanuljatok egy kis makroökonómiát, olvassátok el Soros Gy. könyveit és akkor talán lesz egy kis fogalmatok róla hogy a hírek alapján mire lehet tippelni.

4. kosztpénzzel ne tõzsdézzetek, csak olyannal és annyival amit bátran el mertek veszíteni.

5. NINCS TUTI TIPP. Ez aranyszabály. Lelki mechanizmusok vannak, a hírek sokszor pont ellentétesek az aznapi trenddel mert azért gerjesztik hogy akik a híreket benyomják a megrémült embereken halálra kereshessék magukat.

6. Ne hallgassatok a bórkercégre akinél vagytok.. neki tök mindegy hogy buksz vagy veszítesz, mivel az eladáson és a vételen is keres.

Tömören ennyi az én hat pontom.
tehát szted is sux?

Zuhant az OTP, mínusz 5% adjátok el: http://tinyurl.com/p9ps7t
joebacsi
Tõzsde MLM...sweet :)

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Sziasztok!

A kolléganõim és anyukám is egsy freedomrocks nevû devizatõzsdei mókába akarnak belevágni.
Van vmi tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Csak mert sztem bûzlik az egész...

Helo mindenkinek.lécci írjatok véleményt erõl a könyvrõl:100 ezer forint(ez egy tõzsdei könyv)Elég sûrgõs lenne

dronkZero
Ja, mondjuk MT4-támogatás magyar tõzsdékre nemigen lesz, de amúgy is igen vakmerõ dolog magyar részvényekkel kereskedni...

dronkZero
Szerintem érdemes megismerkedni valamilyen különálló kereskedõ-platformmal, ezek a webes szarok elég bénák, általában töredékét sem tudják a kifejezetten erre készített programokhoz képest. Én a MetaTrader4-et használom, az nagyon bejön. Kifejezetten a platformhoz kerestem magamnak brókert, ami támogatja, annyira jó.

Sziasztok!
Találtam egy ingyenes oldalt, ahol szinte mindenhez lehet grafikont rajzoltatni (részvény, deviza, állampapír, ETF, olaj, arany, kárpótlási jegy :-)).
Az oldal címe: www.tozsdeasz.hu
Minden jót,
irarc
Sziasztok!

A napokban indult egy új tõzsdei fórum. Jól kategorizált témákkal, számos extra szolgáltatással várja a hozzászólásokat tõzsde, befektetés témában.

Nagyon örülnék, ha kipróbálnátok az új oldalt és részt vennétek egy közösség kialakulásában.

Az oldal elérhetõ itt: Tõzsde Fórum

Várom az esetleges kritikákat, észrevételeket is.

Üdv,
harzol
aki úgydönt hogy inkább ingatlanba akar fektetni annak ezt az oldalt ajánlom:
http://investment.extra.hu/bef.html
Halassboy
Érdemes most dollárt venni mert ennyire lent régen volt az ára :)
De aki részvényben vagy befektetési alapban gondolkozik annak a Pinoeer-t ajánlom :)

Sziasztok,

leginkább a kezdõk számára szeretnék ajánlani egy web oldalt ahol megtanulhat sikeresen kereskedni a deviza piacon:

www.forexhunter.hu

Üdv,
asddodi
nesto
heló, kezdõ vagyok tõzsde téren de gazdasági ismereteim vannak. legelsõ kérdésem az lenne: 100'000 Ft-tal belehet és egyáltalán érdemes-e beszállni a tõzsdére?
és a bróker cégeken keresztüli ügyintézés mennyi pénzbe fáj?
köszi

Netgear
www.bux.iweb.hu
www.indexek.extra.hu

HP Elitbook 8730 IntelCore™ 2Quad | 4x2,5GHz 2x6MB cache | 4GB RAM | 500GB SSD | Blu-Ray | NVIDIA® Quadro™ FX3700M 1GB |

2006. jan-augusztusig, +1 millió... igaz felfelé kerekítek és hatalmas szerencsével:)
Osztalék adó véget és más okokból megszüntettem az értékszámlámat (2006.08 ), ergo tõzsdével nem foglalkozom aktívan. Dehogy, kikerüljen az osztalék adót és más forgassa a pénzt a tõzsdén, életbiztosításba rakta egy kis pénzt. Ami kamat adó, osztalék adó mentes. És ugyan úgy rakhatom kosarakba a pénzt, hazai részvény kosarakat választottam, hosszú távra, nem bolygatom, így nincs is sok munka vele... eddig nem teljesít rosszul.

De igazából, most a befektetési alapok a "nyerõk" nálam, tõke-hozam garantáltak, a MKB nak várom a Gránit II jegyzését ha lesz, mert az elsõ papír 26% körül hozott per év: )

Röviden ennyi...

Elnézést a Sorokért:)

dr Kotász
Mesélhetnél, azóta hogy alakul a pályafutásod?