549
Tőzsde - Befektetések etc
-
#108 de nekem kevés a poszt mintha nem foglalkozna vele, nincsenek vivódások küszködés nem reális :D
gondolom most kap egy kis kiképzést meg egy pár tippet aztán hirtelen milyen jól megy a kereskedés, és lesz haszon, ami a legjobb reklám lenne a cégnek, hogy egy teljesen kezdő milyen gyorsan tudott sikereket elérni... -
#107 jó de ezt a módszert sokan csinálják,hogy a bróker cég löketét kérik a kereskedéseknél. (nem vagyok én se tőzsde guru csak lesem,hogy mi hogyan történik) -
#106 Már nem fogom mégegyszer visszaolvasni, de ha jól emlékszek, akkor félmillát kapott, és már az első kereskedése alkalmával 600e ft értékben kereskedett Apple részvényre, azért, mert szereti a mac-jét :D. Ezen nincs mit kommentálnom. Az oké, hogy beismeri, hogy 0-ról kezdte az egészet, de azért utánanézhetett volna pár dolognak, esetleg egy könyvet elolvas.
Egy kereskedésből meg nem sok tapasztalatot tud levonni :D
Mondjuk lehet jobb is így. Mi lett volna ha egyből felmegy az ára, miután megvette, és keres egy rakat pénzt. Elbízza magát, és 1 hónap múlva meg azt veszi észre, hogy "elszerencsejátékozta" az összespórolt pénzét, mert egyszer bejött. :( -
#105 mire gondolsz?
a postokban még nem olvastam olyanról,hogy nincs már pénze.
vagy a "bénázására" mondod?
Szerintem tapasztalatokkal mindenképpen gazdagodni fog. Amit szerencséjére nem a saját pénzéből lett/lesz finanszírozva:) -
#104 hát szerintem sem, de tuti nem is fog beleőrülni, mint a túlhajszol tőzsdecápa videoban a férfi :D, mert még mielőtt megőrülhetne elfogy a pénze :D
én nem értek annyira a tőzsdéhez még, mivel most kezdtem el vele foglalkozni, de szerintem, ez idézem:
"Két napja csak nézegetem a MarketStar tőzsdeszoftver demóját, de eddig nem mertem megbízást adni. Most megtettem. Naná, hogy Apple részvényekre.
Miért pont Apple? Részben azért, mert szeretem a Macemet..."
szóval szerintem ez nem éppen a legmegfelelőbb tőzsdei magatartás -
#103 úgy érzem, nem fog hosszúéletű lenni a blog -
etmanuk #102 Azt írta a kommenteknél, hogy ha elveszti akkor beígyelt, a Budacash bukja a pénzt, ő meg a projectet és a munkát valamint plusz pénze se lesz belőle. -
#101 Hát nem tudom,azért biztosan támogatni fogják úgy titokban hátulról. De azért ez egy elég jó dolog,én is benne lennék egy ilyen "játékban". Ez a MarketStar mióta létezik mert még abszolút nem hallottam róluk?! A másik kérdés hogy ti milyen tőzsdei programot használtok? -
mamutvadasz #100 Érdekesnek hangzik, mostanában amúgy is nagyon kezd teret hódítani ez a Blogolás, mindenről naplót írnak már, csak idő kérdése volt hogy ilyen célokra való felhasználása is elterjedjen... De :"Egy különbséggel. Ők adják a kezdőtőkét. A félmillió forintot három hónapon át használhatom, amit nyerek rajta, az az enyém" ... És ha veszteséget termel az ember, teszem azt elveri a félmillát ? Akkor leírja a Blogban hogy bukta, ők meg mosolyognak, és mindenki megy a dolgára? -
f4ember #99 Ez olyan igazából, mintha egy demoszámlát nyitott volna, és játékpénzzel kereskedne. Teljesen más, amikor a saját megtakarított pénzedért izgulsz, vagy csak úgy kapott pénzt. dronZeronak igaza van, hogy tényleg beleőrülhetnek az emberek, úgy, mint a videóban :) -
#98 :D
így én is belevágnék...ki az aki erre nemet mondana?
nincs az az ember:)
Más pénzével mindig is könnyebb volt gazdálkodni.. -
theiron #97 Azért vannak akik minden fajta hozzáértés nélkül belekezdenek :)
itt egy példa rá:
http://tozsdesuger.blog.hu/
Na jó azért van benne annyi csúsztatás hogy az egyén kapott fél milla kezdőtőkét egy brókercégtől és a nyereséget majd megtarthatja. De azért mégis... -
#96 Iszonyatos pszichikai nyomás van az emberen, miközben a pénzét kockáztatja. Nem csoda, hogy kiborulnak, hosszú távon meg beleőrülnek az emberek. -
#95 az az igazság,hogy a tőzsdével kicsit nem lehet foglalkozni...vagy csinálja az ember vagy inkább arra hagyja akinek van ideje,pénze,türelme és tudása hozzá. Ha valamelyikkel nem rendelkezel akkor ez nem a te munkád. Plusz józan ész is kell hozzá..ha már olyan tünetek jelentkeznek,mint theiron videójában akkor ott már az elméd bomlásának jeleit tapasztalhatod:) -
f4ember #94 Hát igen, hogyha valaki komolyan akar tőzsdézni, és ebből akar megélni, akkor állandóan ezen kell járnia az eszének. Meg folyamatosan tanulni, tanulni, tanulni a témában. Különben belebuknak, úgy, mint sokan mások. -
theiron #93 Tényleg a jobbak közül van, csak Magyarországon még nem igazán ismerik, mert a hazai brókercégek nem igazán engedték a használatát (vagy a készítője nem engdte a hazai brókercégeknek) Szóval nem igazán elterjedt itthon akár az MT4.
de ha már videók akkor itt egy másik mely nem tartozik annyira a témához de mégis :)
túlhajtott bróker -
#92 +fav
és egy video -
antipatti #91 Ezek a cégek általában nagyon hasonlítanak egymásra, első hallásra ugyanolyannak tűnhetnek, de tényleg érdemes alaposan körüljárni a témát és alapos átgondolás után választani....
Ezt személyes tapasztalatok alapján mondom. Ez a Marketstar véleményem szerint a jobbak között van és nemzetközi szintű, szóval a lehetőségek bőven adottak.
De érdemes tényleg jó alaposan körültekinteni, utánanézni, mielőtt bármiről is döntenénk... -
f4ember #90 Már a legtöbb ilyen helyen elérhető az ingyenes oktatás, mivel így tudnak új embereket toborozni. Amikor Én kezdtem, akkor nyitottam egy demoszámlát, majd elolvastam az összes tananyagot. Hasonlítsd össze a többi platform áraival, ha ez a kedvezőbb akkor ezt válaszd. Tudtommal a Marketstar is egy nemzetközi platform, csakugye nem mindegy, hogy ki üzemelteti, melyik brókercég van mögötte. -
#89 Közben összeállt. Van egy új cég, nem tudom a nevüket a lényeg, hogy van egy platform amit megvettek (marketstar)magyar nyelvűre megcsinálták na és nálunk lehet állítólag a legkisebb kötési díjakkal beszállni, van az ingyenes oktatás is, amit már említettetek. Tapasztalata van esetleg valakinek ezzel a platformmal kapcsolatban? Így vakon nem vállalnám... -
mugab #88 Saxo trader. Magyar nyelv is van benne demozni is lehet magyar üzletkötőjük is van. (Pár magyar brókercég is azt használja, de nem kell a magyar cég... -
#87 meg ha így állsz hozzá hogy ezt nem akarom azt nem akarom, akkor inkább hozzá se kezdj. több év tapasztalat, komoly tanulás szükséges ehhez is mint mindenhez. ha nincs benned hajlandóság inkább befektetési alapra bízd a pénzed, valami ismertebbre, ne amelyik legtöbbet ajánl. -
Ronny #86 Az angol nyelv ismerete nélkül soha nem fogsz megfelelő információk birtokába jutni. Annyi más lehetőség arra, hogy kamatoztatasd a pénzed. -
#85 ott a pont..igazad van:)
magyarul is ua. a tőzsde nyelven,mint angolul. Szóval vedd tárgytalannak a kérdésemet :)
yugo, valahol láttam ingyenes előadást amire lehet neten jelentkezni. Gondolom az alapokat mondanák el ott is. Ha érdekel utánajárhatok,hogy melyik oldalon is láttam. (nézzem meg?) -
#84 Jaja, ez a neve. MT4=MetaTrader4.
Hát, oktatás... Nem tudom, ez a tőzsdézés téma meglátásom szerint olyan, mint a repülésirányítás: angol nyelvű, a világon mindenhol. -
#83 na ez nekem már teljesen kínai, az MT4 az amit már máshol is olvastam, ez lenne a software neve?!
A magyar nyelv nekem sem lenne hátrány, meg ha lenne hozzá valami oktatás, nem kéne itt kotnyeleskednem, ha már van befektetni való pénzem, jó lenne kezdeni vele valamit. -
#82 Szerintem a magyar brókeren keresztül kereskedni a legnagyobb hiba, amit elkövethet az ember.
Másik fele, hogy egy program használatához nemigen kell tudni semmit. Egy pár szó, buy, sell, stoploss, takeprofit, spread, meg még egy pár dolog. Nem egy Shakespeare, hogy szonettet kelljen értelmezni, számokat kell beírni a megfelelő helyre, azt' annyi.
Programozni magyar nyelven meg kb soha a büdös életben nem fogsz. Talán még anno a Primo-t lehetett... -
#81 lehet én vagyok a betokosodott ősmagyar...de nincs magyar nyelvű program? -
#80 Forexhez: MetaTrader 4. Van jónéhány bróker, akik ezt használják, pl Alpari UK, NorthFinance. Lehet demózni, lehet indikátorokat és stratégiákat írni egy C-hez hasonló nyelvben, ezeket lehet a visszamenő adatokon tesztelni. Sőt, a kész stratégiát tudja automata módban futtatni.
Jó cucc. -
#79 Egyiket sem ismerem, bár szeretnék online tőzsdézni... ehhez mindenképp kell egy software a gépemre, nem elég egy honlap hozzá? -
vienman #78 Alacsonyak a brokerdíjak, nincs számlavezetési díj...
Megnéztem a Marketstar-t... elég jónak tűnik, lehet, hogy majd ki is próbálom, 20 napig ingyenes a demójuk, ha beválik, lehet hogy áldobbantok ide... -
#77 Mit takar az hogy olcsó?
Mert én keresgettem google-ban és a Random Capital és a MarketStar tűnt igéretesnek.
Nagyon kezdő vagyok még :S -
vienman #76 Én az Equitas-t használom... olcsó és szerintem kezdéshez tökéletes... -
#75 Remélem még valaki aktív ebben a topikban.
Az lenne a kérdésem hogy ki milyen online tőzsde szoftvert használ? -
#74 most olvastom Kostolany-Mérlegen a jövő-jét és egy kalap szar..
:D
-
YMan #73 kölcsönadtam egy jóbarátomnak, ő Forexezik.. azt mondta múltkor hogy köszöni, jó pár millió forintot nem dobott ki az ablakon amiatt hogy elolvasta.. -
#72 köszi megpróbálom megszerezni :) -
YMan #71 Helmut-ot. Totál olyanokat írt amit én tapasztalatként kialakítottam mielőtt olvastam. -
#70 jah a tőzsdepszihológia c könyvnél Kostolany vagy Helmut könyvére gondoltál? -
#69 sorostól a 2008-as válság és következményeiről olvastam, de ott is leírta a reflexivitást etc. valóban nem fogsz könyvel kereskedni, de ha elolvasol párat olyan tapasztalatokhoz, nézetekhez juthatsz amit másokban évtizedek alatt fejlődött ki, és te is hasznosítani tudsz valamit belőlük saját nézeted kialakításában.
technikai elemzésben pont az a lényeg hogy mert sokan használják azért válik be néhol, persze rossz, vagy jó hírek az erősebb lap :D és azért ha nagyon mögé nézel a technikai elemzéseknek van valami, mint hogy nem véletlenül alakulnak ki a bizonyos formációk, mondjuk egy nagy emelkedést követően a kettős tető (tulajdonképpen egy M betű) alakul ki az azt mutatja hogy kifáradt az emelkedés és esés következik, persze ez a legegyszerűbb példa és sok más technikai elemzéssel kapcsolatban lehet felhozni ilyet, annyira én sem merültem még bele, hogy bonyolultabb dolgokat is elmondjak.
igen olvastam a papagájos nem rég volt, hát véleményem a dologgal kapcsolatban hogy azért figyeltek a brókerekre ne érjenek el valami állat eredményt :D és a papagájnak meg a legjobb részvényekből kellett választania, vannak ilyen erős papírok amiket vitt a február március óta tartó rali, így ezzel reklámozták a tőzsdézést meg az adott papírokat hogy még egy papagáj is meg tudja csinálni. persze ez sztem közel sem egyenlő feltételek ami egy versenyen elvárható lenne azért.
bank és bróker között van különbség a bank leszarja ha csődölsz ott a zálogod, a bróker pedig ha csődölsz nem számíthat több pozíció nyitásra ami számára nem jó